nelinjo je napisao/la: 26.03.2022., 10:35
1883 je napisao/la: 26.03.2022., 10:24
MSC, svugdje na svijetu je isto i nema vise sigurnih mjesta. Pogledaj samo kod nas situaciju sada i u zadnjih tridesetak godina. Svugdje isti problemi, mahom separatizam koji vodi u rat i dodatne regionalne eskalacije. Ne kazem da je u S.Arabiji konkretno taj problem, ali nama je to sve poznato.
To je to! I mi nešta pricčamo... sjutra da nas politicari zavade kao 90tih, opet bi sve isto bilo! Srbi na hrvate, hrvati na sebe, srbi na bosnjake, bosnjaci na srbe... sad su I crnogorci aktuelni... opet sve isto! A onakvu smo drzavu imali... i mi pričamo o svijetu, o Ukrajini, Arabiji itd...
Ali nije ovdje mjesto politici... ja se samo nadam da će čitav ovaj haos izaci na dobro...
Mi balkanci koji glumimo europljane (čemu ne treba težiti) ne vidimo pred nosom da je naš prostor i narod koji tu živi oduvijek na razmeđi civilizacija, carstava, religija, politika i ostalog. Zato jesmo malo ravnodušniji ali ne trebamo biti kolektivno slijepi što kraj zdravih očiju postajemo. Zapravo, otporan smo narod koji je to sve čudom preživio i zadržao nacionalni identitet. Svakq država svoj.
Uglavnom, vjerujem u procjene u Saudijskoj Arabiji da je staza sigurna ali sami uvjeti tamo su neprikladni za utrku, PR to pere, mnogi fanovi žude za pizdarijom pa eto. Novi svijet.
Okrenuto ka utrci, bolidi ovdje izgledaju baš dobro. Staza mi se ne sviđa konfiguracijski kao valjda ni jedna gradska s iznimkom Macaua.
Baš me zanima kako će ovdje proći momčadi s Mercedesovim PU pošto se na prvoj utrci nisu proslavili, a i ovo usprkos zidovima pokraj je ne poptuno ali prilično power track.