Interesantno... Neizvjesno je bilo sve do pred kraj kad si razmijenio skakače.
Ja ovih dana igram kao svinja, loše i dekoncentrirano, pa bolje da pričekam s izazivanjem bilo koga.
avetma je napisao/la: 17.05.2020., 14:13
Interesantno... Neizvjesno je bilo sve do pred kraj kad si razmijenio skakače.
Tu sam pogriješio što nisam pijunom jeo pijun, a ne konjem pijuna koji pokriva ovog kojeg je trebalo da pojedem, riješio bih mu oba pijuna, a sa ovim nazad bih išao po kraljicu... ili bi razmijenili figure i završili na remiju
Konj mi je omiljena figura, pa kad krenem skakat po polju, kosim sa njim što god vidim ko Kozak
Čekaj samo malo, meni je užasno teško bilo igrat protv @luke flywalker ali tebe Heat mi je bilo lako dobiti u obije, a ti si igrao egal sa njima.... Koja je tu logika?
Majki ti bas cudno igras. Neki potezi su skroz cudni. Zasto jedes kraljem a mozes razvit skakaca ili lovca ako njima jedes a ne si rohadu ponistiti i naravno, sa kraljem u sredini sigurno izgubit... Svasta.. micat kralja bezveze.. zapitaj se..
Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk
Majki2111 je napisao/la: 17.05.2020., 14:29
Čekaj samo malo, meni je užasno teško bilo igrat protv @luke flywalker ali tebe Heat mi je bilo lako dobiti u obije, a ti si igrao egal sa njima.... Koja je tu logika?
Evo naše od 5 minuta. Di nisi zeznuo ono s kraljicom, iskreno bilo mi te lako dobit.
Ma dobro ove prve dvije nmgu ni da računam, bukvalno zagrijavanje, od srednje nisam igrao šah, pa je bilo grešaka, a i touchscreen me je zezao, i Luke mi je vratio potez upravo zbog touchscreena kad sam kraljicu žrtvovao
Vjerovatno sam u trećoj uhvatio tempo ili Luke nije bio na nivou
EDIT: @zelot nije @Majki2111 jeo kraljem umjesto lovcem, ja sam, touch me je zezao
Majki2111 je napisao/la: 17.05.2020., 14:29
Evo naše od 5 minuta. Di nisi zeznuo ono s kraljicom, iskreno bilo mi te lako dobit.
Ma dobro ove prve dvije nmgu ni da računam, bukvalno zagrijavanje, od srednje nisam igrao šah, pa je bilo grešaka, a i touchscreen me je zezao, i Luke mi je vratio potez upravo zbog touchscreena kad sam kraljicu žrtvovao
Vjerovatno sam u trećoj uhvatio tempo ili Luke nije bio na nivou
EDIT: @zelot nije @Majki2111 jeo kraljem umjesto lovcem, ja sam, touch me je zezao
@Heat ona prtija je remi ko kuća. Dugo nisi igrao, vremenom ćeš ovo rutinski privodit kraju.
@ante možda puno igraš pa siluješ mozak , možda da probaš u pr navrata dnevno po jednu dvije, bolje češ pamtiti greške, pozicije. I mene lupju kad igram samo da igram, bez motiva za igrom. Ušao sam možda u domen pametovanja ali to je moje mišljenje.
luke flywalker je napisao/la: 17.05.2020., 14:48
@Heat ona prtija je remi ko kuća. Dugo nisi igrao, vremenom ćeš ovo rutinski privodit kraju.
Jedina primjedba na tvoju igru je da moraš malo više s konjima da igraš, onaj konj ti je stajao baš dugo sa strane i ti ga ja mislim ne bi mrdnuo da te nisam napao sa svojim konjem za zamjenu figura. Kasnije si me matirao odlično, a i ja zaboravio izvuć jednog pijuna oko kralja, nešto što uradim odmah poslije rokade, da mogu da bježim od mata. Uglavnom tad nekad sam skontao da sam pogriješio gore kod ona 2 pijuna što ih nisam oba uzeo, a ne jednog i onda popusti koncentracija i idem topom gdje ne treba
Slično igramo, kompaktno, svaka figura nam je bila pokrivena i pokrivala je figure i prostor, onako školski, kako je mene stari učio kao malog, nema napadanja i žrtvovanja ako ne možeš bar jednom da je pokriješ, poželjno i 2x
Ja ne znam samo zašto kraljice prvom prilikom ne pošalješ na groblje, bukvalno najdosadnija figura u šahu koja je u početku samo višak što se mene tiče, ali najbitnije rastereti ti igru jer nema više overpowered figure na polju, elem manje moraš gledat gdje guraš druge figure, jer kraljica blesavo pokriva i napada.
Treba gamemod napraviti da je kraljica samo za kraj, figura po zasluzi
@jenson -a bih da pohvalim i ovdje za spontanu igru, jest da sam imao blundera pa je to dosta prevagnulo, ali svejedno sijevaju figure od početka, nema predaha
Ja ne znam samo zašto kraljice prvom prilikom ne pošalješ na groblje, bukvalno najdosadnija figura u šahu koja je u početku samo višak što se mene tiče, ali najbitnije rastereti ti igru jer nema više overpowered figure na polju, elem manje moraš gledat gdje guraš druge figure, jer kraljica blesavo pokriva i napada.
@jenson -a bih da pohvalim i ovdje za spontanu igru, jest da sam imao blundera pa je to dosta prevagnulo, ali svejedno sijevaju figure od početka, nema predaha
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Imao sam filing kao da mi je kraljica jaka, nisam ih htio mijenjati.
https://lichess.org/t5IY5cmV/white#1 Napokon dobio... jednu. Dost grešaka i propuštenih matova haha... Al čudi me kak lik od 1391 radi ove greške.
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Imao sam filing kao da mi je kraljica jaka, nisam ih htio mijenjati.
https://lichess.org/t5IY5cmV/white#1 Napokon dobio... jednu. Dost grešaka i propuštenih matova haha... Al čudi me kak lik od 1391 radi ove greške.
Ma ne znam vala ja ih se jedva čekam riješit, nekako mi napeto dok su kraljice tu, rastereti igru skroz.
Hvala @LH44, razvalih te ko Button Hamiltona 2011. . Šalim se, dobre partije, u prvoj si me imao nakon ...16 e4 (https://lichess.org/rohXNkfN#32), srećom za mene nisi iskoristio, i onda mi sljedeći potez daruješ kraljicu. A na ovu foru u drugoj sam izgubio bar 10 puta, pa sam morao malo naučiti kraljičin gambit, na takve cake je lako izgubiti odmah u otvaranju. https://lichess.org/vIz5HG1Q#7
Zanimljivo, uvijek sam damin gambit i kraljev gambit mislio da su slična otvaranja, ali su zapravo jako različita. Daminim gambitov se dobivaju puno zatvorenije partije u odnosu na kraljev. Al evo kolko igram online intenzivno, jako malo ljudi koristi kraljev gambit jako, iznenađujuće. Čak i na ovoj niskoj razini na kojoj smo mi većina.
jenson je napisao/la:Hvala @LH44, razvalih te ko Button Hamiltona 2011. . Šalim se, dobre partije, u prvoj si me imao nakon ...16 e4 (https://lichess.org/rohXNkfN#32), srećom za mene nisi iskoristio, i onda mi sljedeći potez daruješ kraljicu. A na ovu foru u drugoj sam izgubio bar 10 puta, pa sam morao malo naučiti kraljičin gambit, na takve cake je lako izgubiti odmah u otvaranju. https://lichess.org/vIz5HG1Q#7