Red Bull Racing

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Vettel
hattrick je napisao/la:Postoje dvije mogućnosti.. ili PU iz ove godine ili iz tekuće, odnosno 2016. Sumnjam da im je Ferrari ponudio PU po principu današnjeg Manora.
Evo čitam AMuS (sa translate-om). Prema pravilima proizvođači motora ne mogu prodavati drugim ekipama motor iz prethodne sezone. Osim ukoliko se sve ekipe slože oko toga, što je bilo u slučaju Manora. Ovdje se to ne može desiti, jer prvi se Red Bull, sa svoje obje ekipe neće složiti sa takvom odlukom. Takođe piše da FIA garantuje sve dijelove motora iste kao i kod tvorničke ekipe. Čak i iste kvalitete materijala. Jedina razlika je software i gorivo. Kao što su neki od nas već odavno govorili.
U glavnom u tekstu se govori kako bi Toro Rosso mogao uzeti Hondu, ako Ferrari ne bude imao dovoljno kapaciteta da isporučuje motore za 5 ekipa.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ne znam zašto bi TR uzeo Hondu?
Nema nikakvog smisla...nitko ni ne zeli Hondu na gridu.
Ima Ferrari kapaciteta za motore...pa nisu mala privatna momčad. Veliku lovu bi Ferrari dobio od svih tih motora, a pogotovo najviše od RBR-a.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Opskrbljivati 5 momčadi sa PU-ima nije mala stvar i ukoliko Ferrari to neće htjeti/moći izvesti, Toro Rosso nema izbora. Mercedes im sigurno neće dati motor, Renault ne planira opskrbljivati nikoga osim tvorničke momčadi i ako Ferrari neće dati - Honda im je jedina opcija.

Luka
Karting
Karting
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Nico Rosberg
Ferrari je napisao/la:Ne znam zašto bi TR uzeo Hondu?
Ima Ferrari kapaciteta za motore...pa nisu mala privatna momčad. Veliku lovu bi Ferrari dobio od svih tih motora, a pogotovo najviše od RBR-a.
Misliš li da se Honda neće "oporaviti"? Misliš li da McL-Honda neće biti među kompetitivnijim momčadima na gridu? Čuj, imali su ovu sezonu za veliku analizu, ja vjerujem u povratak :) Možda i TR razmišlja na taj način.
"No matter how good a driver you are, you have to have the right car and the right team behind you in order to succeed."

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Luka je napisao/la:
Misliš li da se Honda neće "oporaviti"? Misliš li da McL-Honda neće biti među kompetitivnijim momčadima na gridu? Čuj, imali su ovu sezonu za veliku analizu, ja vjerujem u povratak :) Možda i TR razmišlja na taj način.
Slijedeće godine neće.
Neće ni za dvije godine...oni su u rupi pa svi to znamo.
TR-u je dosta nepouzdanog i preslabog Renaulta, a Honda je sve to samo puta 2.

Ferrari je njima jedini pravi izbor trenutno...
slika slika

senja
Baniran
Baniran
Luka je napisao/la:
Mislim da TR ne razmišlja na taj način. Odnosno ne razmišljaju oni nikako. To za njih radi RB, odnosno glavni gazda. To je jednostavno zadnja opcija, ako je Ferrariju puno 5 ekipa. Prošle je godine i Mercedes isto govorio da im je previše 5 ekipa.
Ipak se nadam Ferrariju. Ali bilo bi zanimljivo i na Hondi. Pogotovo ako bi bili bolji od McLarena sa istim motorom. :mrgreen:

mcl
Baniran
Baniran
Navija za: Mclaren,Hamilton
http://www.motorsport.com/f1/news/red-b ... ing-games/
Jos se nisu ni dogovorili a vec problemi kao sto rekoh sledeca sezona ce biti interesantna ako RB bude koristio Ferrarijeve PU

dmw
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Alonso
I Mecka i Ferari se boje dati RB motore iste specifikacije.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Sjećam se kako su naši forumaši pljuvali po mercedesu kako se ustrtario ( a činjenica je da nisu ni kontaktirali mercedes). A vidi sad vraga, ustratrio se ferrari. Mišljenja sam da mercedes može više izgubiti nego ferrari, i da bi ferrariju kao proizvođaču motora bila odlična reklama da recimo rb sa ferrarijem napravi preporod i osvoji naslov.
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Niki Lauda says Red Bull never came back to confirm engine deal
https://twitter.com/petegillF1/status/648523317398380544 https://twitter.com/SkySportsF1/status/648519399981350916 https://twitter.com/NobleF1/status/648518983826587648 https://twitter.com/NobleF1/status/648503782444142593 https://twitter.com/adamcooperF1/status/648497609741463552 https://twitter.com/NobleF1/status/648493111119745024 https://twitter.com/adamcooperF1/status/648492454992150528 Kako Adam Cooper kaže, krivi pristup RB-la u potrazi novog agregata.. "china shop approach", prvo preko medija kumiš Mercedesov agregat (Horner), i tim odabirom već govoriš u čiji proizvod više vjeruješ, dok sa druge strane vlasnik tima (Matešić) glatko odbija Mercedesov agregat jer ima sa tom firmom burnu prošlost (nesklad interne komunikacije).. i onda kad Merc zatvori vrata okrećeš se Ferrariju koji ti je prvotno nudio PU za 2016 i govoriš kako je to samo kratkoročno rješenje, u nadi da će vrlo brzo doći dan suradnje sa VW (Horner), i naravno kad mu vlasnik kaže da govori nebuloze jer se taj brend sada nemože vezati za njegov brend jer VW trenutno tone na burzama i u medijskom (marketinškom) prostoru.. okreće se priča kako je taj slučaj ispario u vjetar (moguća suradnja sa VW). Tada Ferrari okreće priču.nudimo vam motore iz 2015, uzmi ili ostavi.

Mislim da će to Horner, po predpostavki Teda (Sky), sve to odraditi i nakraju će uzeti ono što im se nudi kako bi kolko tolko ostali na životu (kao tim na dražbi) i čekati bolja vremena. Bez brige, ja se nebrinem da se RB tim kao takav (sa svojom povješću i prije RB faze) neće snaći i opstati u F1, možda sa malo izmjenjenom formom, no opet će biti tu. Uz to sam siguran kako će se RB naljepnica na nekom od F1 bolida i dalje isticati, bio Matešić vlasnik ili ne.
Čini mi se kako će im na kraju ipak Ferrari biti jedina i zadnja šansa.. i to po tipu, "daj što daš". ;)
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Nema govora da ce dobiti PU iz 2015. jer onda prvenstvo nece biti regularno. Dizanje prasine od koje nece biti nista RB ce dobiti dupli paket za PU, a Ferrari ogromne novce za to. Baza podataka rada PU ce biti velika i iskoristiva za daljnje nadogradnje. Uostalom Ferrari ce se okoristit uslugama jer RB i STR znaju napraviti dobre bolide. Da ne pricam o usuglasavanj kod donosenja odluka timova imat ce isto koristi.
P.s. Ferrari je dobio Vettela sta bi jos [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ugovori su ti zafrknuta stvar.. sve se vodi oko toga tko će izborit bolju poziciju.. a ovim odvijanjem situacije RB dosta puca u prazno, jer nema baš nekih aševa u rukavu. Ferrari to zna i na kraju će iskoristit to u ugovornoj fazi.. Horner će u sve to vrijeme cvilit kao pas sa uganjenom nogom jer mu je to trenutni posao. Mislim da tek sad kuži kako je u zadnjoj fazi suradnje sa Renaultom ipak imao malo predug jezik.. i to sad dolazi na naplatu. Što ćeš.. sve se vraća sve se plaća. Tako je to u biznisu. ..no ne sumnjam da to neće ispasti zaglađeno i polizano.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Dani je napisao/la:Sjećam se kako su naši forumaši pljuvali po mercedesu kako se ustrtario ( a činjenica je da nisu ni kontaktirali mercedes). A vidi sad vraga, ustratrio se ferrari. Mišljenja sam da mercedes može više izgubiti nego ferrari, i da bi ferrariju kao proizvođaču motora bila odlična reklama da recimo rb sa ferrarijem napravi preporod i osvoji naslov.
Ili da Ferrari osvoji naslov sa svojim bolidom i motorom pa imaju i naslov i pare i najbolju reklamu koja im ni ne treba,
slika slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Posto je VW sad u zizi javnosti zbog tuzbi, ako budu kaznjeni sa 18 milijardi, to ce ih posteno uzdrmati, ali da bi vratili povjerenje, moraju imati jedan veliki PR,a RBR bi bio izvanredan, ali opet ko im garantuje neki uspjeh u F1!?

Sta da dozive debakl kakav je Honda, tad bi bas propali! Mozda zbog toga nece da zure u F1!? Haj ga znaj. RBR je svakako u pat poziciji, ni jedan motor im nece garantovat neki uspjeh, mozda bi im bilo jos gore kad bi ih Toro Rosso poceo pobjedjivat na istom motoru, jer bi oba tima imali iste privilegije.

Ko ce ga znati, mozda im ova kuknjava malo urodi plodom da sto brze VW uvuku u F1 :)
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

mcl
Baniran
Baniran
Izgleda da sam ja jedini od pocetka pricao da Ferrariju to ne treba .Kad RB sad dize toliku frku mozes zamisliti sta bi bilo sledece sezone da RB koristi Ferrri motore i da ih Ferrari bije .Pa RB bi kukako svaki dan kako ih Ferrari sabotira i daje slabiji motor.Takva reklama Ferrariju nije potrebna.
I samo se nadam da ni Mercedes a ni Ferrari nece podleci pritiscima Bernia i ostalih nego iskljucivo uraditi kako oni misle ,pa ako je to motor iz 2015 onda nek uzmu ili ostave

senja
Baniran
Baniran
hattrick je napisao/la: https://twitter.com/NobleF1/status/648503782444142593
Haha, i ja sam ovako nešto pomislio. Samo što bi ja umjesto Manora kupio Lotus, koji već ima ugovor sa Mercedesom. Time bi sjebali i Renaultovu kupovinu, a dobili bi Mercedesov motor. Samo onda udare svoje boje i voze :D
MrDoomroom je napisao/la:Nema govora da ce dobiti PU iz 2015. jer onda prvenstvo nece biti regularno. Dizanje prasine od koje nece biti nista RB ce dobiti dupli paket za PU, a Ferrari ogromne novce za to. Baza podataka rada PU ce biti velika i iskoristiva za daljnje nadogradnje. Uostalom Ferrari ce se okoristit uslugama jer RB i STR znaju napraviti dobre bolide. Da ne pricam o usuglasavanj kod donosenja odluka timova imat ce isto koristi.
P.s. Ferrari je dobio Vettela sta bi jos [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
Upravo to. Novinari na nekim portalima stvarno nemaju pojma o F1 pravilima. Ove godine Manor nastupa sa prošlogodišnjim motorima uz saglasnost svih ekipa. Drugačije je nemoguće. Red Bull će dobiti Ferrarijev motor isti kao i u Ferrariju, ili neće nikako. To nije samo Red Bullova želja, nego po pravilima ni ne može biti drugačije. Ili Ferrari 2016 ili bez Ferrarija.
Mislim da se veće dileme vode hoće li im Ferrari prodavati motore za obje ekipe ili ne, nego ove gluposti oko slabijeg motora. A vidi se i po izjavama da im se žuri sa potpisivanjem dogovora. Posebno napominju da je za Toro Rosso kritično da što prije znaju koji će motor koristiti.

mcl
Baniran
Baniran
Niste u pravu.Prvo i sam Ekleston je rekao da je problem nastao jer je Ferrari njima nudio agregat iz 2015.Ako nekog interesuje postavicu i link ako treba.
Sto se Manora tice i tu niste upravu jer su saglasnost timova dobili za koriscenje proslogodisnje sasije ,znaci nema veze sa motorom.
Tako da svakako timovi mogu da koriste starije verzije motora i to nigde nije zabranjeno

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Kada pogledamo prošlost razvoja bolida za sljedeću sezone, negdje oko Monze pojedine momčadi dižu bijelu zastavu radi nekonkurentnosti u tekućoj i okreću se razvoju za sljedeću sezonu (Ferrari unazad par godina). Budući da nema velike promjene pravila za 2016,dakle značajnije promjene desit će se u 2017 (dužina prednjegi zadnjeg krila, kut bočnih stranica)etc.

Logično je dasi postavimo pitanje dali će RB aerodinamički trpiti barem u početku sezone, radi toga što još ni sami ne znaju koje agregate će koristiti. Sjetimo se samo prošlogodišnjih testianja i koliko su imali problema sa pregrijavanjem. Nadalje, saveznikmoje teze je to što RB tradicionalno ima najuži,odnosno kongruentniji tzv. coke bottle.

Postoje razlike u paketima odnosno smještaju pojedinih komponenti, te ono čak i važnije zahtjevnost hlađenja cijelokupnog agregata. Stoga,možda je za inžinjere to nebitna stavka, ali opet logično je da postavimo to pitanje koje je vrlo bitno u strujanju zraka.

slika
No gidra, no party.

mcl
Baniran
Baniran
However Red Bull owner Dietrich Mateschitz insists he'll only do a deal if Ferrari gives them the same specification engine that it provides the Scuderia, and reports suggest that Maranello management are only willing to provide 2015-spec power units.
Za sve one koji tvrde da Ferrari ne moze da da RBu motore iz 2015 godine
izvor
http://en.f1i.com/news/27290-engine-sit ... orner.html
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡