Formula E 2016./17.
-
senja
- Baniran
- S nama već: 9 god 10 mj
- Navija za: Vettel
Sviđa mi se ovaj aerodrom. Mogu nacrtati stazu kakvu požele.croatic f1 je napisao/la:Tako je, sve se vozi standardno u subotu, u petak ili subotu ću napraviti neki kratki uvod, ovisi kako ću stići![]()
U ovoj utrci navijam za sve osim Buemija jer ako nastavi ovako moći će komotno propustiti utrke u New Yorku koje se preklapaju s 6 sati Nürburgringa i svejedno uzeti naslov![]()
Predstavljena je nova konfiguracija staze Tempelhof koja će ugostiti 2 utrke u sklopu Berlin ePrixa 10. i 11. lipnja:
[ link do slike ]

- Krstas
- Formula 1
- S nama već: 8 god 8 mj
- Navija za: Liam Lawson

- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Krstas, to je bilo nabrijavanje. 1St počinje sutra u 16h po našem.. Ne znam gde je croaticf1, ali post-aću bazične informacije o nadolazećoj četvrtoj rundi treće sezone Formula E šampionata.

čuvena stadijum sekcija se nalazi i u FE konfiguraciji
Inauguralna trka na prvoj ikada "izmasakriranoj permanentnoj stazi" donela je puno uzbuđenja, preko izfrustriranog Buemija do diskvalifikacije pobednika di Grasija pobedu je na koncu odneo Žerom de Ambrozio koji je po drugi put pobedio diskvalifikacijom pobednika. Prvu pobedu mu je poklonio opet di Grasi na ePri Berlina.

srećni pobednik de Ambrozio
Želeći izbeći nevolje s prvim delom staze organizatori su promenuli prvu šikanu i od nje napravili usku lakat krivinu
[ link do slike ]
Pošto je konfiguracija staze promenjena ove godine ćese loviti novi rekord staze. Buemi je dominirao u prva tri izdanja ove sezone i tako postao jedina osoba u FE s tri uzastopne pobede. U Buenos Airesu je bio ranjiv no sve je to maska na neki način.
Stanje na tabeli, dominacija Reno e.damsa
[ link do slike ]
Programska šema (naša vremenska zona)
Petak
* Nabrijavanje- 23:00
Subota
* Prvi slobodni trening- 16:00 (45 minuta)
* Drugi slobodni trening- 18:30 (30 minuta)
* Kvalifikacije- 20:00 (sat vremena)
Nedelja
* Trka- 00:00 (sat vremena)
Strim trke možete pronaći na službenom sajtu ili na službenoj Jutub stranici. Naravno direktni link ćese post-ati čim bude dostupan.

Ovo će vas sigurno zanimati.
Pol pozicija Žerom de Ambrozija na inauguralnoj ePri Meksika je bila 1:03.705. Moje vreme kruga voženo na mojem testnom centru na toj stazi je samo jednu stotinku sporije odnosno 1:03.861.
Uneo sam izmene koje su urađene za drugo izdanje ePrija i na toj verziji staze odvozio sam 1:02.300. Jedva čekam kvale pa da vidim usporedbu najbržeg vremena s mojim krugom.
Što se tiče Berlina, ona je vrlo lepa pista. Mešavina krivina različitih brzina je uvek izazov za vozače i timove jer podešavanje bolida za jednu stvar pokvari onu drugu u smislu ponašanja bolida u sporim i u brzim sekcijama. Prvih pet krivina je nešto unikatno i vrlo izazovno, videćete sigurno lovljenje bolida nasred prve krivine. Široke ukosnice su dobre za preticanje a K7 i K8 čine lepu S krivinu. Testirao sam je s Formulom E i Robokarom pa evo snimaka i informacija. E da nisam vam se pohvalio. Napravio sam 3d model Robocara, zvuk (FE i Robocara) i korektnu fiziku bolida prema podacima s nedavnog predstavljanja u Barceloni. Robocar je toliko nadrealan da se nisam mogao odmah navići na njega. Robocar je moj prvi 3d projekt u životu.
Formula E
Najbolje vreme kruga- 1:05.861
Vreme kruga s prolaskom kroz pitlejn- 1:21.213
Najduži stint s punom baterijom- 21. krug
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oqV1nKo5SLw[/youtube]
Roborejs
Najbolje vreme kruga- 1:01.397
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oitm6NxR_0g[/youtube]

čuvena stadijum sekcija se nalazi i u FE konfiguraciji
Inauguralna trka na prvoj ikada "izmasakriranoj permanentnoj stazi" donela je puno uzbuđenja, preko izfrustriranog Buemija do diskvalifikacije pobednika di Grasija pobedu je na koncu odneo Žerom de Ambrozio koji je po drugi put pobedio diskvalifikacijom pobednika. Prvu pobedu mu je poklonio opet di Grasi na ePri Berlina.

srećni pobednik de Ambrozio
Želeći izbeći nevolje s prvim delom staze organizatori su promenuli prvu šikanu i od nje napravili usku lakat krivinu
[ link do slike ]
Pošto je konfiguracija staze promenjena ove godine ćese loviti novi rekord staze. Buemi je dominirao u prva tri izdanja ove sezone i tako postao jedina osoba u FE s tri uzastopne pobede. U Buenos Airesu je bio ranjiv no sve je to maska na neki način.
Stanje na tabeli, dominacija Reno e.damsa
[ link do slike ]
Programska šema (naša vremenska zona)
Petak
* Nabrijavanje- 23:00
Subota
* Prvi slobodni trening- 16:00 (45 minuta)
* Drugi slobodni trening- 18:30 (30 minuta)
* Kvalifikacije- 20:00 (sat vremena)
Nedelja
* Trka- 00:00 (sat vremena)
Strim trke možete pronaći na službenom sajtu ili na službenoj Jutub stranici. Naravno direktni link ćese post-ati čim bude dostupan.

Ovo će vas sigurno zanimati.
Pol pozicija Žerom de Ambrozija na inauguralnoj ePri Meksika je bila 1:03.705. Moje vreme kruga voženo na mojem testnom centru na toj stazi je samo jednu stotinku sporije odnosno 1:03.861.
Uneo sam izmene koje su urađene za drugo izdanje ePrija i na toj verziji staze odvozio sam 1:02.300. Jedva čekam kvale pa da vidim usporedbu najbržeg vremena s mojim krugom.
Što se tiče Berlina, ona je vrlo lepa pista. Mešavina krivina različitih brzina je uvek izazov za vozače i timove jer podešavanje bolida za jednu stvar pokvari onu drugu u smislu ponašanja bolida u sporim i u brzim sekcijama. Prvih pet krivina je nešto unikatno i vrlo izazovno, videćete sigurno lovljenje bolida nasred prve krivine. Široke ukosnice su dobre za preticanje a K7 i K8 čine lepu S krivinu. Testirao sam je s Formulom E i Robokarom pa evo snimaka i informacija. E da nisam vam se pohvalio. Napravio sam 3d model Robocara, zvuk (FE i Robocara) i korektnu fiziku bolida prema podacima s nedavnog predstavljanja u Barceloni. Robocar je toliko nadrealan da se nisam mogao odmah navići na njega. Robocar je moj prvi 3d projekt u životu.
Formula E
Najbolje vreme kruga- 1:05.861
Vreme kruga s prolaskom kroz pitlejn- 1:21.213
Najduži stint s punom baterijom- 21. krug
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oqV1nKo5SLw[/youtube]
Roborejs
Najbolje vreme kruga- 1:01.397
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oitm6NxR_0g[/youtube]

- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
Alene, povela se vesela rasprava o tvom nedavnom 'doprinosu' gp1 forumu. Moze komentar?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Croatic je bio mrtav umoran nakon ovog radnog tjedna pa je jučer zaspao oko 6 popodne zbog čega su planovi da napiše uvod za Meksiko propaliAlen13ASC je napisao/la:Ne znam gde je croaticf1, ali post-aću bazične informacije o nadolazećoj četvrtoj rundi treće sezone Formula E šampionata.

- croatic f1
- F1puls suradnik
ePrix praktički nije ni počeo, a već 4 vozača imaju kazne: Techeetahini Vergne i Gutierrez dobili su 3 mjesta kazne na gridu zbog korištenja previše energije na shakedownu, dok su oba Venturija, Sarrazin i Engel dobili po 10 mjesta zbog promjene mjenjača.
https://twitter.com/sniffermedia/status/847997458508591104
https://twitter.com/sniffermedia/status/848146801488166912
Prijenos prvog treninga počinje, na ovom YT streamu bit će prijenos svih sesija:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8H8KF1rcdks[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8H8KF1rcdks[/youtube]
- croatic f1
- F1puls suradnik
S aerodroma direktno na vrh tablice: Buemi najbrži na prvom slobodnom treningu
https://twitter.com/Motorsport/status/848190430579740672
- croatic f1
- F1puls suradnik
FP2: Buemi i dalje na vrhu
https://www.motorsport.com/formula-e/ne ... p2-888771/
Kvalifikacije počinju za nekoliko minuta, ovo su grupe:
https://www.motorsport.com/formula-e/ne ... p2-888771/
Kvalifikacije počinju za nekoliko minuta, ovo su grupe:
Group 1
Sam Bird
Sebastien Buemi
Lucas di Grassi
Mitch Evans
Nick Heidfeld
Group 2
Stephane Sarrazin
Antonio Felix da Costa
Jose Maria Lopez
Daniel Abt
Oliver Turvey
Group 3
Nelson Piquet Jr
Loic Duval
Nico Prost
Jean-Eric Vergne
Robin Frijns
Group 4
Maro Engel
Jerome D’Ambrosio
Felix Rosenqvist
Esteban Gutierrez
Adam Carroll
- croatic f1
- F1puls suradnik
Grupni dio kvalifikacija je gotov i poredak izgleda vrlo zanimljivo! U super pole napreduju poprilično neočekivani vozači: Turvey, Abt, Lopez, Engel i Vergne. Engel i Vergne nažalost neće moći startati s polea ni ako odvoze najbrže vrijeme jer imaju kazne od 10 (Engel) i 3 mjesta (Vergne).
Buemi je ostvario tek 10. vrijeme, a Di Grassi katastrofalno 18. vrijeme što svakako u startu pridonosi zanimljivosti utrke.
Vremena iz grupnog dijela:

Buemi je ostvario tek 10. vrijeme, a Di Grassi katastrofalno 18. vrijeme što svakako u startu pridonosi zanimljivosti utrke.
Vremena iz grupnog dijela:

- croatic f1
- F1puls suradnik
Nisam pratio cijeli prijenos, do super polea sam samo preko Twittera pratio događanja, tako da ne znam što je s tim kaznama, provjerit ćuf1zd je napisao/la:Koliko sam razumio komentatora Vergne ipak nema kaznu.

Daniel Abt startat će s pole positiona!
[ link do slike ]
Abt je u super poleu ostvario vrijeme tisućinku brže od najboljeg vremena iz grupne faze i time bio desetinku brži od Olivera Turveya u NextEV-u. Treće vrijeme odvozio je Maro Engel u Venturiju, ali nažalost, startat će 10 mjesta niže zbog promjene mjenjača. Treće mjesto na gridu će tako preuzeti Jose Maria Lopez (DS Virgin), a do njega će izgleda ipak biti Jean-Eric Vergne. On i Gutierrez trebali su imati 3 mjesta kazne, no izgleda su one poništene, zasad ne znam točno što se dogodilo.
Sebastien Buemi u lov na četvrtu pobjedu u nizu krenut će s 9. pozicije, a najveće neugodno iznenađenje bio je Lucas di Grassi koji će startati sa 17. pozicije.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Buemi je bio u prvoj kvalifikacijskoj grupi i požalio se da uopće nije imao grip te je izjavio kako oni u Q1 samo čiste stazu za ostale.Krstas je napisao/la:Sta bi sa Buemijem?
Na poslu sam, pa sam stigao pogledati zadnja 3 iz super pola.
- croatic f1
- F1puls suradnik
S obzirom da kazni za Techeetahe izgleda neće biti, ovako bi trebao izgledati startni poredak za Mexico City ePrix:
1. Abt
2. Turvey
3. Lopez
4. Vergne
5. Heidfeld
6. Bird
7. Da Costa
8. D'Ambrosio
9. Buemi
10. Rosenqvist
11. Gutierrez
12. Engel
13. Carroll
14. Evans
15. Prost
16. Frijns
17. Di Grassi
18. Piquet Jr
19. Duval
20. Sarrazin
- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Glasniju F1
Abt diskvalificiran
Novi (valjda i konačni) startni grid
Novi (valjda i konačni) startni grid
- 1.Oliver Turvey, NextEV NIO
2.Jose Maria Lopez, DS Virgin Racing
3.Jean-Eric Vergne, TECHEETAH
4.Nick Heidfeld, Mahindra
5.Sam Bird, DS Virgin Racing
6.Antonio Felix da Costa, Andretti
7.Sebastien Buemi, Renault e.dams
8.Felix Rosenqvist, Mahindra
9.Esteban Gutierrez, TECHEETAH
10.Adam Carroll, Panasonic Jaguar Racing
11.Mitch Evans, Panasonic Jaguar Racing
12.Maro Engel, Venturi
13.Nico Prost, Renault e.dams
14.Robin Frijns, Andretti
15.Lucas di Grassi, Abt Schaeffler Audi Sport
16.Nelson Piquet, NextEV NIO
17.Stephane Sarrazin, Venturi
18.Daniel Abt, Abt Scaheffler Audi Sport
19.Jerome D’Ambrosio, Faraday Future Dragon Racing
20.Loic Duval, Faraday Future Dragon Racing

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"