I ja 23, ali sam puno preležerno krenuo u kviz. Na kraju ostao bez vremena pa je bila panika zadnje 2 minute.
23/25 ako brojimo samo one opise za koje sam na kraju stigao stisnuti nešto. Bolje zvuči od 23/31
29
Također, blaga panika pred kraj.
2 sam lupio (i pogodio) iako se već bio "suzio izbor" pri kraju.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Ja ostao na 19, ali sam igrao prebrzo i s premalo razmišljanja nakon vaših napomena... Zapravo sam iz nekog razloga pretpostavio da mogu "čistiti" one koje isprva fulam, kao u kuglanju, pa sam pokušao što više njih riješiti na brzinu.
Evo jednog zgodnog detalja: koji vozač je rekorder po broju startova s različitim momčadima, a da pritom niti za jednu ekipu nije nastupio više nego jednom? Dakle - koliko startova, toliko i različitih momčadi! Uz napomenu da ima i nekoliko DNQ, uključujući i još jednu momčad s kojom nikada nije nastupio u utrci.
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Dva pitanja, slutim brzi odgovor barem na jedno. A ni drugo valjda neće biti preteško...
a) Kada se (godina i VN) zasad posljednji puta dogodilo da je na podiju bio samo jedan europski vozač?
b) Kada se (godina i VN) zasad posljednji puta dogodilo da na podiju nije bio niti jedan europski vozač?
Napomena: nema trikova, nisam provjeravao slučajeve nepojavljivanja na podiju iz raznih razloga niti naknadne diskvalifikaije, tražim odgovore isključivo prema službenoj klasifikaciji.