Max Verstappen

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
Maxi09 je napisao/la: 28.10.2019., 13:33

Ja ovdje vidim čist potez, Bottas otvorio prostor i Max iskoristio. Bot se onda zabija u njega i busi mu gumu. Većina komentara na portalu krivi Maxa. :bonk:
opet ću ponovit: i ja vidim čisti potez maxa.
a max mi nije nešto drag. ;)
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ma potez je bio odličan, ali malo preoptimističan.
Teško da je ono moglo proći bez kontakta.
Naravno, mogla se i ne probušiti guma.
Ali kavaka je u tome što bi uzeo Bottasa uz DRS na pravcu, tako da nije bilo potrebe za tim dive-om unutar stadiona.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Red Bull
Nebih rekao da bi ga uzeo jer je Bottas bio u DRS-u Norrisa. Max je jednostavno morao negdje drugdje tražiti mjesto za prolaz i našao ga je kada je Bottas zaspao.
Da Bottas nije pogriješio trenutak kad je smotao volan do kraja uljevo nebi do kontakta došlo te bi se onda govorilo o majstorskom potezu Max-a, a i tko zna možda bi se onda uspio obraniti da mu je guma bila u dobrom stanju.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ma prešo bi ga koji krug poslije, kad bi se riješili Norrisa obojica.
Doduše, možda bi opet bilo kontakta :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Napokon opet jedan dobar Maxov vikend ovjenčan novim podijem :party:

Nema mu se ništa za prigovoriti jer je izvukao maksimalno dobar rezultat. Za kvalifikacije mi je teško procijeniti kakav je bio odnos snaga među timovima, ali mi se čini da su svi bili tu negdje. Šteta što se u oba pokušaja u Q3 prekočio u prvom zavoju, ali mi se ne čini da je tamo gubio puno vremena. Lako moguće da i bez tih grešaka nebi bio na poleu.

Što se utrke tiče, čini mi se da je Mercedes bio uvjerljivo brži od RB-a i da nema te taktike ili tog vozača koji bi RB postavio na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Ferrari je bio očajan tako da ovo 3. mjesto ne izgleda nešto posebno, ali je uspijevao držati solidan priključak s Bottasom i mogao je komotno završiti ispred jednog Mercedesa. Na kraju mu je Magnussen uskratio priliku da proba napasti Hamiltona, a vjerujem da bi ga Max uspio preći. Tako da sve u svemu, mislim da je Max odvozio jako dobru utrku iako je na kraju završio na ne tako spektakularnom trećem mjestu.

Za Brazil priželjkujem reprizu prošle godine s time da ovog puta nema Ocona na gridu :)

#GOMAX #TOTHEMAX
#MAX>CRYMILTON&GRAZIERAGAZZI

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Tooooooo! :party:

Bravo Max!! Zaslužen PP nakon što je dominirao cijele kvalifikacije. Sutra još samo treba dobro startati i mislim da je treća pobjeda sezone zagarantirana.
Ajmo!!!

#GOMAX #TOTHEMAX

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
:party: :party: :party:

Savršen vikend za Maxa. Nitko mu nije bio ravan :klanjam: Treća pobjeda sezone i ponovno preuzimanje trećeg mjesta u poretku.
Sjajno odrađena utrka u kojoj je dva puta prestizao Hamiltona za vodstvo. Posebne pohvale idu za drugo pretjecanje nakon SC-a. Jedino mi nije jasno kako se Red Bull dvaput doveo u situaciju da ih Hamilton može undercutat. Srećom pa se Max pobrinuo za to.

Također, nakon današnje Hamiltonove greške Verstappen opet ulazi u uži izbor za vozača sezone (sa Sainzom po meni definitivno čine prvu trojicu). Vjerojatno njegova najbolja sezona u F1.

Ljudi su ismijavali Marka kad je najavio 5 pobjeda prije početka sezone, a Max je na kraju došao nadomak tome. Da u Mexicu nije dobio kaznu i da je iskoristio puni potencijal RB-ovog bolida, bio bi sada na 4 pobjeda.

Ajmo sada u stilu završiti sezonu u Abu Dhabiju :)

#GOMAX #TOTHEMAX

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
#GoMaxToTheMax

Samo nek je hladne glave :thumbs:

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Bome max razvalio sezonu..

Recimo, leclerc sa 7pp i bolidom koji je ocito u stanju biti najbrzi, zaostaje 11 bodova i vjerojatno ce na kraju zavrsit iza maxa. Vjerojatno i seb isto.

Znaci, max sa samo dva pp u sezoni (ili jednim, ne znam) je toliko maksimizirao sve utrke u kalendaru da je ostavio oba ferrarija iza sebe (za sada). Da nije imao ona dva odustajanja (belgija valjda i jos nesto) bilo bi to kud i kamo ispred oba ferrarija no i sa tim eto ga.

Opak je mali. Konzistentan je i brz. Cak prije sezone mi je bio uz hama glavni favorit za naslov ali rbr ipak nije mogao. Da sada pocne nova sezona mislim da bi bez problema uzeo naslov...

Je svakakav, nekad balav, nekad bahat, nekad prgav, poprilicno umisljen i me jebe zivu silu, uvijek u pravu..ma svakakav je,al da vozi, bome vozi.. brz je nevjerojatno..

Sve mi se cini da je on taj koji ce hamiltonovoj dominaciji stati na kraj ker toliko je dobar da mu treba bolid samo koji je dovoljno blizu. Ne mora bit desetinku brzi, on i sa desetinkom sporijim, i dvije desetinke, je definitivno sposoban uzet naslov..

Da je on bio na leclercovom mjestu ove godine, situacija bi bila puuuno drukcija na tablici, siguran sam. Ne kazem da je on puuuno bolji od lec koji je zaista dobar ali 7pp i solidna mogucnos pobjede u prvih par utrke mi govore da bi ovaj max bio gotovo sigurno na p2 u poretku vozaca..

Opak je max.. mozda ne osvoji hrpu naslova ali barem 2 ne bi trebala biti nikakav problem. ja mu predvidjam 3-4.. naravno, uz bolid kakav ham ima moze i 10 ali neka realnost, 3-4 bi mogao uhvatit.. 2 gotovo sigurno..

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Frantic
Formula 1
Formula 1
@zelote

Vidjeli smo da je PP ove sezone skoro pa nebitan.
A Red Bull je bio favorit za pobjedu na otprilike (ili na skoro pa) isto onoliko trka koliko i Ferrari.
S tim, što Max nije imao timskog kolegu koji bi mu "remetio" planove.
Dalje, da nisu Leclerc i Vettel imali nekih odustajanja bili bi ispred Maxa.

Ono u čemu se slažemo je to da su njih dvojica napravili više grešaka od Maxa.
I zbog toga Max ima više bodova od njih.

Što se tiče mišljenja "da je Max bio u Leclercovom bolidu situacija na tablici bi bila puno drugačija, tj. Max bi bio drugi u poretku", to mi spada u domenu mišljenja "da je Lewis sjedio u Vettelovom bolidu 2018., osvojio bi titulu", tako da.....
I jedan i drugi bi imali "iza leđa" Ferrarijev pit wall, Binotta, Ruedu, blagu nepouzdanost spram Mercedesa, Max bi ove godine imao "ovakvog" Vettela.....

Opet, slažem se s tobom da je odvozio vrlo kvalitetnu sezonu, definitivno u nivou sa Lewisom, možda čak i bolju od Lewisa.

A to ko će Lewisa skinuti?
To će zavisiti od dosta stvari
Može to biti Max u Rad Bullu, možda Leclerc u Ferrariju, možda Sainz/Norris u mclarenu (ako bi napravili zvijer 2021.).,.....
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Dobro sad mislim da nije fer samo zbog pol pozicija koje Leclerc nije pretvorio u pobjede da pričamo kako je lošiji od Maxa, jer eto nije iskoristio "najbrži" bolid.

Max je sigurno konstantniji bio, ali realno on je u F1 od 2015. I do sada je i trebao biti ovako konstantno dobar i brz, neovisno od staze, dok je Leclercu ovo druga sezona i prva u top ekipi i to u Ferrariju u kojem je pritisak veći nego i u jednoj ekipi, te s kolegom koji iza sebe ima 4 titule. Neuporedive su mi sredine i iskustvo Maxa i Charlesa, pa s time ih nije fer ni porediti ove sezone, a realno obojica su mogli bolje i s manje grešaka zbog kojih su prosipali bodove.

Ko će Lewisa skinuti s trona zavisi od više faktora, prvo bolidi treba da su ovako podjednaki kao na zadnjih nekoliko utrka, a onda i Max treba da nauči nekad i da kalkuliše i popusti, jer neće mu ovakvi potezi i preticanja prolaziti tek tako u borbi za naslov, pogotovo ne protiv Lewisa, Charlesa i Seba. Da ima brzinu ima, ali nekad lik ide glavom kroz zid, a to ga neće koštati samo ako bude imao neke luđačke sreće

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Ma naravno, po pitanju max lec ne kazem da je max tu kao bolji vozac. Mozda mrvicu ali lec je tu rame uz rame. Realno, max je u prve dvije godine imao 10x vise gresaka nego lec u svoje prve dvije...

@frantic da, zaboravio sam na ferrarijev wall koji je masu losij od rbr-ovog, to stima.

Ovo po pitanju momcadskog kolege... Mislim da ce u njegovoj karijeri svaki biti kao ovi dosadasnji. Pa riccia je u drugom djelu sezone, kad se skuliro, poprilicno izdominiroa. Od tada gazi sve po redu.

Trenutno mislim da bi i ham imao ogromnih problema da su u istoj ekipi. cak bih na maxa stavio i na njega bih trenutno stavio protiv apsolutno svih na gridu. Leclerc bi mogao tu biti jak igrac ali premalo je u f1 da bi mi znali kakav je zaista. Za ovog klipana znamo u detalje. Brz ko vrag definitivno a i sve ostalo znamo. Procitana knjiga rekao bih, naspram leclerca..

Max je, po meni, odradio sezonu najbolje na od svih, pa i hamiltona. Sainz je boljie odradio sezonu od hamiltona.. tako da ham tek na p3.

Za pp se ne slazem. Istina je da ove sezone pobjede nisu dolazile sa ppu velikom postotku ali su trebale. Nisu iskljucivo greskama i greskicam vozaca i ponekad zida.

Pp je pp. Cisti zrak je cisti zrak. Kontrola tempa, cuvanje guma... Tako da lec i svi koji nisu pretvarali pp u pobjede, trebali su.. osim nekih nezgodnih sc i slicnih stvari...

Za 2 godine bi pp mogao postati manje vazan kad ce se bolidi moci pratiti...

Ugl, max po meni DOTY, nakon njega sainz. Mada bi se i sainza dalo smjestit na to mjesto. Pokorio je f1.5 na najjace. To je vjerojstno jos teze jer max je imao u pocetku predslek mercedes naprijed a iza sebe nikoga da ga ugrozi.

Mclaren nije krenuo bas kao p4 momcad..u biti, sainz je DOTY kad malo razmislim.

Sori max,jebiga,predomislio sam se, sjebo te sainz

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ne znamo za Maxa još uvijek kako će se ponašati kad bude u borbi za titulu.....
Što se tiče druge polovine prošle sezone, da jeste se skulirao, ali ne treba zaboraviti količinu kvarova kod Riccija, zatim Riccijev najavljeni odlazak uz činjenicu da ga je taj isti Ricci zakinuo za rekord najmlađeg osvajača PP, te incident sa Oconom, nakon kojeg mu je Hamdo dao jednu vrlo kratku lekciju upitavši ga "Pa što ga nisi jednostavno nisi pustio?"
Ove sezone je nastavio niz i redovno (do ljetnje stanke) uzimao maksimum, pretežno koristeći kikseve Ferrarijevih vozača (ekipe), da bi nakon stanke opet nastavio toplo-hladno. Belgija start, Italija takođe start - ali tu i nije toliko kriv, nekoliko prosječnih trka, na to se nadoveže i kontakt sa L eclercom (Leclercova krivnja), potom sam sebi oduzme pobjedu u Meksiku,....
Pa u prvih nekoliko trka nakon pauze Albon je uzeo više bodova od Maxa.
Tako da ne vjerujem da bi on tek tako dobio Lewisa u istim bolidima. Možda čak ni Leclerca. Pa moooooožda ni ovogodišnjeg Sainza.
Bottasa i Vettela (Vettela iz druge polovine 2018., te čitave 2019.) bi dobio. Ne ono "hladno", ali bi ih dobio.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Frantic je napisao/la: 19.11.2019., 07:38 Tako da ne vjerujem da bi on tek tako dobio Lewisa u istim bolidima. Možda čak ni Leclerca. Pa moooooožda ni ovogodišnjeg Sainza.
Bottasa i Vettela (Vettela iz druge polovine 2018., te čitave 2019.) bi dobio. Ne ono "hladno", ali bi ih dobio.
Dio komentara je odgovor tebi, a dio je moje baljezganje nevezano za tvoj komentar :mrgreen:

Ako bi Verstappen dobio ovogodišnjeg Vettela onda bi dobio i Leclerca jer su Leclerc i Vettel na podjednakoj razini.

Po meni vozi puno bolju sezonu od obojice na što ukazuje i činjenica da se nalazi ispred njih u poretku s prosječno lošijim bolidom. Djelomično je za to zaslužan i sam Ferrari koji si je na pojedinim utrkama, pogotovo na početku sezone, uzimao bodove jer bi se previše koncentrirali na Mercedes pa bi im promaknuo Verstappen. Zatim je bilo i par kvarova koji su ih koštali bodova, a na kraju dolaze i greške njihovih vozača kojih je definitivno bilo više nego Verstappenovih.

No Verstappen isto nosi velike zasluge za to 3. mjesto u poretku jer vozi sjajnu sezonu. Maksimizirao je rezultat na svim utrkama sezone s izuzetkom Spa, Monze i Meksika. Čak je i na ovim utrkama nakon ljetne stanke koje nazivaš prosječnima (Singapur, Rusija) vozio jako dobro, ali je RB bio debelo treći bolid pa to nije dolazilo do izražaja (iako je opet bio treći u Singapuru što je više od očekivanog).

Što se tiče grešaka, za mene Spa ostaje trkaći incident. Monza je čista Verstappenova greška, unatoč tome što je bila jako bizarna, a Meksiko isto pripisujem Verstappenu. S greškama u Monzi i Spa nije puno izgubio jer bi ionako bio maksimalno peti na obje utrke, ali je u Meksiku izgubio pobjedu pa mu to najviše zamjeram.

Sve u svemu, Verstappen mi je uz bok Hamiltona ove sezone i teško mi je povjerovat da bi bilo tko drugi u ovogodišnjem RB-u skupio više bodova.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Vidiš @Dave, ja opet mislim da je u Belgiji bila apsolutno njegova greška.
Prvo je loše startao, a onda na najoštrijem prvom zavoju u kalendaru (neka me neko ispravi) pokušava proći gdje se ne može proći.
Jbga, ja to tako vidim.
I to je primjer iz udžbenika, za onu definiciju: "Utrka se neće dobiti u prvom zavoju, ali se vrlo lako može izgubiti".
Po meni je to veća greška nego u Italiji, gdje si je samo donekle kriv, jer su ovi ispred stvarno "skoro" pa stali.

Možda bi on dobio Leclerca (možda ne), nisam ni napisao da ga sigurno ne bi dobio, napisao sam da ga možda ne bi dobio.....
A što se tiče Vettela, da preformulišem - možda bi prije Max ove godine dobio Vettela u istom bolidu, nego Leclerca, može tako?
Kako se bliži sezona kraju, ipak mi je Leclerc taj koji je malo više pokazao od Vettela (onako, kroz čitavu sezonu), iako, kad se malo dublje sagleda, Vettel je bio sasvim solidan nekoliko zadnjih trka (površnim gledanjem se ne bi stekao takav dojam), pa je i to upitno
A ako u kontekst priče ubacimo tvoju zadnju rečenicu, pa Maxa iz Red Bulla, prebacimo u Ferrari (vrlo bitan detalj), nisam baš siguran da bi tek tako dobio ni Čarlija ni seba.

Na kraju, da se razumijemo, slažem se, da je definitivno je uz bok Hamiltonu (možda i nijansu iznad, malo Belgija i iItalija kvare dojam). Naravno, u bolidima (ekipama) u kojima su vozili.
A i Carlos je tu negdje.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Super kvale za Maxa. Još jednom je izvukao maksimalno dobar rezultat.

Ako zanemarimo Kanadu koja je bila splet nesretnih okolnosti i Monzu gdje nije ni vozio zbog kazni, onda je i Max ostavio svoje kolege na nuli ove godine :) Samo još jedna potvrda da je možda riječ i o najbržem vozaču u jednom krugu (dodatni ''dokaz'' je i Ricci koji je relativno lagano pobjedio Hulkenberga u kvalifikacijama ove godine).

Nadam se da će sutra u utrci zadržati ovo drugo mjesto i dodatno ojačati svoje treće mjesto u poretku.

#GOMAX #TOTHEMAX

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Sjajan kraj sjajne sezone!
Osvojeno treće mjesto u poretku :party:

Nadam se nastavku iste forme i sljedeće godine kada potajno očekujem i uključivanje u borbu za naslov. Ajmo Max! Ajmo RB Honda!

#GOMAX #TOTHEMAX

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Iako je imao svojih loših momenata i "povrataka na staro", ali sve u svemu - po meni vozač sezone.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
DaveGilmour je napisao/la: 01.12.2019., 19:31 Sjajan kraj sjajne sezone!
Osvojeno treće mjesto u poretku :party:
Nadam se nastavku iste forme i sljedeće godine kada potajno očekujem i uključivanje u borbu za naslov. Ajmo Max! Ajmo RB Honda!
idemo! :party:
odvozio je jako dobru sezonu. par gluposti na stazi, par van nje, ali sve u svemu vrhunski. završit ispred dva ferrarija je :thumbs: .
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Sve u svemu, jako dobra sezona za Maxa, od trojice koji su se borili za treće mjesto, on ga je definitivno najviše zaslužio. Prvi dio sezone je odvozio vrhunski, tu mu se za zbilja malo toga može prigovoriti, no drugi dio, nakon ljetne stanke, iako gledajući generalno nije bio jako loš, bio je dosta lošiji od prvog dijela. Bilo je tu njegovih gluposti (Belgija, Meksiko - kvale), ali i loše sreće (Italija, Japan). Ipak, uspio je završiti sezonu u ovom ljepšem tonu, kakav je imao kroz praktički cijeli prvi dio.

Nadam se da će i on i Red Bull prenijeti tu formu u 2020., kao što sam već spomenuo u temi o VN Abu Dhabija, napokon nema značajnijih promjena bolida i možda je moguće otpočetka sezone krenuti jako na temelju kontinuiteta. Dobar početak sezone je ključ za eventualni pošten izazov Mercedesa za naslov(e).
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡