Ne mogu nikako biti zadovoljan današnjom utrkom. Tek šesto mjesto, a čini se da je bolid imao potencijala za pobjedu. Velika šteta
Bilo je više ''incidenata'' tokom utrke pa krenimo redom.
Prva dva zavoja mu se nema što prigovorit. Najobičniji trkaći incident. Max je malo izgubio stražnji kraj i taman je toliko zakačio Hamiltona da na kraju obojica izlete van staze i tu je krenulo sve nizbrdo jer se našao u poziciji u kojoj se nije trebao naći.
Uslijedio je napad na Bottasa koji je po meni bio previše isforsiran, skoro pa bih rekao i glup. I da ga je prešao čisto svejedno gubi kontakt s Norrisom i DRS na startno-ciljnoj ravnini pri čemu postaje lak plijen za Bottasa koji lagano vraća poziciju nazad. Dakle samo bezveze ulazi u nepotreban rizik. Stadion nije mjesto gdje se prelazi. Za sam kontakt je čak Bottas više kriv nego Max jer mu je Max ostavio dovoljno prostora, ali opet je riječ o trkaćem incidentu. Da je malo pričekao i probao Bottasa preći na nekom ''logičnijem'' mjestu, vjerujem da je pobjeda još uvijek bila sasvim realna opcija.
Nakon toga je u spašavanju utrke napravio čudan potez u borbi s Magnussenom za koji ne mogu vjerovati da nije pobrao kaznu. Pa doslovno ga je zaobišao van granica staze

Uglavnom, definitivno nije zaslužio DOTD titulu, al' već i vrapci na grani znaju da je to glasanje teža smijurija.
Zaredalo se par utrka gdje Maxa neće pa neće. Za nešto si je sam kriv, a za neke situacije ga je malo i sreća napustila. Šteta, malo je pokvario dojam iz prvog djela godine, ali još uvijek smatram da vozi sjajnu sezonu. Nadam se čistoj utrci u SAD-u.
#GOMAX #TOTHEMAX
#MAX>CRYMILTON&GRAZIERAGAZZI