VN Kanade (Circuit Gilles Villeneuve) 7.-9. lipnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Sebastian
Da li je neko razumeo sta je Seb govorio preko radija kada je izleteo,u tom trenutku je pustena radio komunikacija,nesto je pominjao drs,kao da mu nije funkcionisao ? A stizao je ove za ceo krug su bili unutar 1s.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
DaveGilmour je napisao/la: 09.06.2019., 23:26
Ferrari je napisao/la: 09.06.2019., 23:20 Ma da...ajmo uspoređivati Monaco na kojemu ne može bog isus pretjecati i Montreal koji je u Top 3 po lakoći pretjecanja...
Smiješno.

Ovdje se vozilo na rubu 100% krug za krugom...tamo je Hamilton vozio na 70% mogućnosti jer to može u Monacu.

Ako ćeš već trolati barem se potrudi.
Mogla se današnja utrka voziti još dodatnih 70 krugova i Hamilton nebi uspio preći Vettela u ovakvom Ferrariju koji je na ravnicama vidno brži bolid. Hamiltonu je na izlazu iz hairpina trebao zaostatak manji od 0.500 što je s današnjim bolidima podjednakih brzina jednostavno nemoguće. Pa Bottas bar 20 krugova nije mogao preći Hulkenberga, a Gasly se cijelu utrku vukao iza Strolla tako da je po meni kriva konstatacija kako je pretjecanje danas bilo lagano. Štoviše, pretjecanje je bilo iznenađujuće teško.

Vettel je u konačnici pukao pod pritiskom i napravio neforsiranu grešku, ali je kazna smiješna. Jedna od većih krađa u zadnjih desetak godina.
Gasly i Bottas nisu mogli sa top 3 bolida preteći bolide koji voze F1.5 bolide, Dok je se Lewis borio sa bolidom podjednakih performansi :chill:
slikaslika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Pronašao si sem vidim. Neću se spustiti na nivo tinejđera kojeg pucaju hormoni. Kazna je kao što sam već rekao prestroga, ali je za opasnu vožnju trebao dobiti nekakvu. Po meni bi propuštanje bilo sasvim u redu. Ovako je ferrari cirkus dobio samo štofa za daljnju kuknjavu.
slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
LH44 je napisao/la: 09.06.2019., 23:35
DaveGilmour je napisao/la: 09.06.2019., 23:26 Mogla se današnja utrka voziti još dodatnih 70 krugova i Hamilton nebi uspio preći Vettela u ovakvom Ferrariju koji je na ravnicama vidno brži bolid. Hamiltonu je na izlazu iz hairpina trebao zaostatak manji od 0.500 što je s današnjim bolidima podjednakih brzina jednostavno nemoguće. Pa Bottas bar 20 krugova nije mogao preći Hulkenberga, a Gasly se cijelu utrku vukao iza Strolla tako da je po meni kriva konstatacija kako je pretjecanje danas bilo lagano. Štoviše, pretjecanje je bilo iznenađujuće teško.

Vettel je u konačnici pukao pod pritiskom i napravio neforsiranu grešku, ali je kazna smiješna. Jedna od većih krađa u zadnjih desetak godina.
Gasly i Bottas nisu mogli sa top 3 bolida preteći bolide koji voze F1.5 bolide, Dok je se Lewis borio sa bolidom podjednakih performansi :chill:
Ne razumijem što želiš reći. Pa samo potvrđuješ moju tezu da je pretjecanje danas bilo teško.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Gilles je napisao/la: 09.06.2019., 22:26
Slavenowsky je napisao/la:Vettel kaze: "ne zamjerite nista Hamiltonu, ne vicite mu buuuu", a nije ni svijestan da je Hamilton upozorio svoje u taboru, koji su odmah skocili ocigledno na suce, da reaguju, a ovima nije puno trebalo! Plus suti ko pizda ne govori, da je barem upozorio... hinja supacka.

Mazda serem, ali da je Hamilton usporio i pustio Vettela ispred, ovo bi bio jedan od najvecih poteza u F1 historiji! Bio bi veci pobjednik nego Vettel, barem u mojim ocima kao okorijelom Ferrari-sti, a vjerujem i sirim masama... Bio bi rame uz rame Senni koji je u Spa stao sa bolidom i otracao da spasi Comasa. Na ovakav nacin dobiti utrku, je smijesno.

Nevjerovatno koliko su danas vozaci picke, koje ne mogu podnjeti malo vruceg zara, tj da se malo opeku, vec vriste i zale se svojim mama-ma (pit wallu).

Ovo je bruka i sramota...
I meni je palo na pamet isto to. Ali očekivati od Hamiltona tako nesto je u blagu ruku nerealno. Možda realno nijedan vozač to ne bi uradio jer su svi oni egomanijaci ali neki su ipak egoisti mnogo više od drugih. Vettel se jednostavno radio u pogrešno vreme. Na stranu 4 titule do sad mislim da bi više uživao u nekim ranijim vremenima kada se više vozilo srcem i mudima a politike nije bilo u ovom obliku. Politika je krenula sa duelom Senna vs Prost i od tada su stalno neka sranja, o ovo danas je samo šlag na tom stanju sa lepom visnjicom na kraju.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Generalno ova pobjeda ne bi nista znacajno uradila, Ferrari je i dalje u deficitu i to se i vidi. Ali upravo ta politika ugusi i ono malo nadanja. Danas je bilo preko 300 000 ljudi na stazi, onu BUUUUU je upravo reakcija na pisanje po publici koja je doslovno uzivala u 70 krugova.

Isto tako licjemjerno je bilo od Hamiltona, da na kraju "GURA" Vettela na postolje, a ON je bio prvi zagovarac da se Vettel proispita. Znaci i Hamilton se momacki popisao na sudije. Prvo licjemjerno od njega sto nije nista rekao Vettel-u da se ipak bunio preko radija, te da istog gura na postolje, kakva komedija jbt...
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Dani je napisao/la: 09.06.2019., 23:38 Pronašao si sem vidim. Neću se spustiti na nivo tinejđera kojeg pucaju hormoni. Kazna je kao što sam već rekao prestroga, ali je za opasnu vožnju trebao dobiti nekakvu. Po meni bi propuštanje bilo sasvim u redu. Ovako je ferrari cirkus dobio samo štofa za daljnju kuknjavu.
Nisam se do sad izjasnio do kraja ali slažem se s ovim, uz sav kontekst Seb je napravio grešku i koliko god mi priželjkivali surovo utrkivanje zna se koja su pravila za sigurno vračanje na stazu. Propuštanje je opravdana kazna i to su odmah nakon 1 kruga mogli donijeti.
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
No... evo proslo vrijeme od utrke... malo se ohladio, so let it be... ALI ZABORAVIT OVU SRAMOTU NECU NIKAD.

Ali ipak nesto pozitivno se dogadja ajmo rec za nas Ferarrijevce a i za f1 i prvenstvo :)
Prvo definitivno je razbijena 1-2 dominacija od prethodnih utrka jos u prosloj utrci.
A eto dosla je i utrka gdje smo i pobijedili (pa makar nam i ta pobjeda bila /nepravedno/ oduzeta). E pur si muove 😀
Nada umire posljednja.
Kako utakmice imaju 90minuta za igru (plus produzeci), tako i F1 prvenstvo ima utrke... do kraja, kolko ih vec ima :chill: :)
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Sada je Hamilton kriv kaj se uopće usudi pobjeđivati jednog ferrarija. Zamisli grijeha. Šumi vas je razmazio i sad očekujete da će netko drugi to ponoviti. Ali samo je jedan Šumi. A i ova kazna nije konačna. Imaju pravo žalbe.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
DaveGilmour je napisao/la: 09.06.2019., 23:40 Ne razumijem što želiš reći.
Da su ova 2 bila jako smotana danas u prometu. Jer Max je Landa rješio kroz 2-3 kruga, dok ovi nisu došli ni u priliku za preticanje Hulkenberga i Strolla, Bottas je jedva rješio Ricciarda. Pogotovo Gasly, ne znam šta više čekaju sa njim u Red Bullu, ovo danas je sramotna vožnja.
slikaslika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Neko reče čime Mercedes drži FIA-u za jaja. Evo nešto o čemu odavno mislim da se desilo sa onim famoznim testiranjem guma, pa da sada kažem.
Testiranje je naravno bilo nelegalno, i neko je trebao biti kažnjen. Ali. Testiranje je organizovao Pirelli, uz FIA-inu dozvolu. Tako da je Mercedes samo iskoristio priliku. Za taj nelegalni test su trebali odgovarati i Pirelli i FIA. E pa zamislite šta bi se desilo da je FIA pokupila neku drastičnu kaznu...
Šta se kasnije desilo? Sve se odvilo na internom FIA-inom sudu. A moglo je otići i na više međunarodne sudove. Brawn je vjerovatno zaprijetio FIA-i i Pirelliju da će ih tužiti na nekom višem sudu, i to bi za FIA-u bila velika farsa, a Boga mi i finansijska šamarčina. Znamo šta se kasnije desilo. Mercedes je sam sebe kaznio simboličnom kaznom, na tom internom sudu. Svi znamo kolika je to bila kazna... A za uzvrat, za spašavanje FIA-inog ugleda, a i Pirellijevog, dobijaju ovakve pogodnosti sa promjenom guma, gledanju kroz prste sa sivim zonama na bolidu, i usput udaranju po konkurenciji gdje god stignu... Eto to je moje mišljenje kako Mercedes drži FIA-u za jaja.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Drže oni njih za jaja sigurno.
Prošle godine svima pašu gume, jedino Mercedesu ne. Odma udovoljili. Ove godine nikome osim Mercedesu i sve je okej.
Ja tu krivicu najviše vidim u RB-u i Ferrariju što su očito nasjeli na "sigurnosni razlog", popušili priču i sada polako ovih dana slušamo iz oba tabora paljbu. Samo sad je kasno....
slika

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
@Frantic molim podatke koliko ima još bodova u igri i koliko je trka do kraja :chill:

Sezona još nije gotova :chill:
slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
LH44 je napisao/la: 09.06.2019., 23:47
DaveGilmour je napisao/la: 09.06.2019., 23:40 Ne razumijem što želiš reći.
Da su ova 2 bila jako smotana danas u prometu. Jer Max je Landa rješio kroz 2-3 kruga, dok ovi nisu došli ni u priliku za preticanje Hulkenberga i Strolla, Bottas je jedva rješio Ricciarda. Pogotovo Gasly, ne znam šta više čekaju sa njim u Red Bullu, ovo danas je sramotna vožnja.
Bottas i Gasly su bili katastrofa cijeli vikend. Mislim da se današnjom vožnjom Bottas oprostio od ikakve ozbiljne borbe za naslov. Em je bodovna razlika +33, em će mu ovo potući bilo kakvo samopouzdanje koje je gradio na prethodnim utrkama.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Frantic je napisao/la: 09.06.2019., 21:52
_bataziv_0809 je napisao/la: 09.06.2019., 21:48 Najveca sramota jos od Belgije 2008
:facepalm:
Meksiko prije par godina, Njemačka prošle godine.....
Postujem tvoje pisanje, ali se ne slazem. :thumbs:
slika

CRooY3
Karting
Karting
S nama već: 8 god
Ima li netko podatak koliko kilometara u bolidu Formule 1 ukupno imaju ljudi koje se postavlja za suce utrke?
“Leave me alone, I know what to do.”

"Aerodynamics are for people who can't build engines.", Enzo Ferrari

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Nije minorna greška (koju bi više stavio na bolid nego na vozača) skrivila ovu sramotu...nije izgubio poziciju u nijednom trenutku, znači greška ga nije koštala.
Koštala ga je sramotna odluka. Ništa drugo.

Seb je odvozio 10/10 i uopće ne želim čuti ništa drugo.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
A gle, da nije napravio grešku ne bi se ni dogodila ova situacija.
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Što je najgore ovo rade nakon ovolike dominacije. I umjesto da se ta ogromna prednost smanji za 7 bodova, ona se povećala za dodatnih 7. Znači 14 bodova ukradeno. Iako je imalo neke nade u povratak i zanimljiviju sezonu, sad su je ubili.

Ali dobro i Ferrari je danas sa Leclercom uprskao da dođu do 1-2. Bili su brži na pravcima, pogotovo u trećem sektoru. Trebali su undercutat Hamiltona sa Leclercom. Ili barem probat. Pa ako i izađe ispred, pokušat ga napasti, jer su bili brži na pravcu, i u čitavom trećem sektoru, i još uz DRS... Za njih bi trebalo biti lakše napasti nego Mercedesu. Samo je pitanje bi li mogao Leclerc pratiti Hamiltona na Hardu. Mercedes je izgledao puno bolje na toj gumi.

Nije ni čudo što su se neki mućili sa prestizanjem Renaulta. Oni su bili najbrži na pravcu, iza Ferrarija. Pogledajte brzine na kvalifikacijama. Samo ih je Max lagano sredio, ali je Red Bull puno brži kroz krivine, pa se tako uspio priljepit prije pravca... I meni se čini da Vettelu nije radio DRS. Nikad ga nije koristio kad je stizao bolide za čitav krug. Tek na kraju kad su mu rekli push now, tek je onda ga jednom otvorio.

Nego, trebali bi mi ovdje uložiti protest za PulsManager, da se računa Sebu pobjeda (imam Seba kao prvog vozača :mrgreen: ). Nemoj se Vetma voditi Mafijinim rezultatima u ovom slučaju. :D

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Dani je napisao/la: 09.06.2019., 23:59 A gle, da nije napravio grešku ne bi se ni dogodila ova situacija.
Da li je izgubio poziciju zbog toga? Nije.

End of.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
jedino što će me više dirati od ovoga danas je ako Ferrari sad ne počne pokazivati zube i žaliti se na ovakve stvari. Inače su zadnjih godina poznati po tome što na sve pognu glave i podve rep. Treba stati danas uz Seba i reći da je ovo pljačka bila...mnogo puta nisu stali uz njega, već okrenuli leđa i bježali od kamera.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡