DaveGilmour je napisao/la: 12.12.2021., 19:29
Sedam godina priželjkujem ovaj trenutak, trenutak kada će Max osvojiti naslov prvaka. I sada kada se to napokon dogodilo ne osjećam nikakvu sreću. Osjećam jedino razočaranje, razočaranje načinom na koji se sezona završila.
Nije me briga tko je više ili manje zaslužio naslov kroz sezonu, današnja utrka je jednostavno ostavila gorak okus u ustima i samim time je bacila veliku sjenu na cijelu sezonu. Osjećam da je utrka završila na umjetan i nepošten način. Potpuno je nepošteno da je Hamilton danas izgubio. Glupo mi je da se cijela sezona na kraju svela na 1 krug u kojem Hamilton nije imao nikakve šanse. Nije niti trebao biti Max u pitanju, vjerujem da bi i Mazepin obišao Hamiltona u ovakvoj situaciji. Ne mogu opisati količinu svojeg razočaranja činjenicom da se cijela završnica svela na jedan krug u kojem je jedan vozač potpuno bespomoćan i to nakon što je dominirao ostatkom utrke.
Ne znam, teško je to opisati. Ali osjećam se prazno. Nakon toliko čekanja ne osjećam nikakvu sreću Maxovom pobjedom. Utrka je trebala završiti pod SC-om i tako bi bilo najpoštenije. Ovo je bio cirkus
Ne znam zbog čega. Kako si se osjećao kada se Maxu na startu u Mađarskoj skrši bolid od Mercedesovog vozača, i uništi mu se motor? Ili kada ga glavni konkurent izbaci iz utrke na jedan pregrub način, i kasnije slavi, a za to bude preblago kažnjen? I onda se pred zadnju utrku izvode neke napomene o nesportskom ponašanju... Slažem se da Hamilton nije danas zaslužio da izgubi, ali je definitivno zaslužio da izgubi titulu od boljeg vozača ove godine. Moj je osjećaj da je pravda zadovoljena.
Ne znam zbog čega bi se utrka završavala pod SC-om, ako je staza spremna za utrkivanje? Nema nikakve logike. Bez obzira na nečiji osjećaj, SC uvijek nekome pomogne, dok drugome odmogne. Ovaj put je sreća bila na Maxovoj strani, što ne znači da je i Hamilton nije dovoljno imao u nekim drugim situacijama, čak i više...
I ne znam zbog čega više vrijednovati ovu zadnju utrku od bilo koje druge. Red Bull danas nije mogao parirati, i ja sam tokom čitave utrke imao osjećaj da Max nepravedno gubi titulu, jer trenutno nema konkurentan bolid, a više je zaslužio tokom čitave sezone. Tako da ovo što se na kraju desilo mi daje osjećaj da je pravda zadovoljena, i da je pravi vozač osvojio titulu.