Paddock
- hattrick
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Za sad nisam ni jednog fulao u prediktoru "Kiselih krastavaca".. a izgleda da bi se tako moglo nastaviti.. Leclerc će se vrlo vjerovatno promovirati u jači tim i biti kolega Magnusenu u Haasu, Kimi ostaje u Ferrariju. Gasly je već u RB-u. Kliko se počelo pričat Ocona vrbuju u McLaren. Po svemu sudeći Hartley neće iz TR jer trenutno nemaju iskusnog F1 vozača osim njega (jedino ako dovuku one koje su već odkantali davno prije (Buemija ili Vergna), a do kraja sezone vjerovatno bi Ticktum koji vlada F3 trebao riješit svoju superlicencu za mjesto u TR. Giovanozzi je postao jako nestrpljiv i pomalo ljut na svoju situaciju "vječnog simulator vozača" u Ferrariju i traži svoju šansu.. predpostavljam da će to učinit sa Sauberom, no u tom slučaju Sauberu treba jedan iskusni vozač.. po mojoj procjeni Grosijan će biti slobodan jer se nije baš pokazao u naprednijem Ferrarijevom sestrinskom timu Haasu. Što se tiče Williamsa oni i dalje trebaju pay drivere, pa bi Sirotkin mogao ostati u tom timu, dok bi Kubica mogao dodatno marketinški dignuti vrijednost ekipe. Perez će vjerovatno ostati u ekipi FI pošto je jedan od odgovornih što je tim došao u ruke tate Strolla, uz naravno vozača i budućeg kolegu sina Srolla.
Eto to je bila moja logika početkom ovog mjeseca.. nešto se već poklopilo, a za ostalo ćemo još vidjet.

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari

- Matek14
- GP3
- Navija za: Fernando Alonso, McLaren
- Kontakt:
Slazem se hatt s vecinom, jedino mislim da ce Noriss doci u McLaren, a Ocon ili nigdje ili neki manji tim.. Noriss inace vozi FP1 umjesto Alonsa ovaj petak sto ce biti prvi sluzbeni nastup u bolidu F1.. Ne bi me cudilo da do kraja sezone postane praksa jer mislim da ga pocinju pripremati za iducu sezonu..
Fernando is faster than all of you 

- Frantic
- Formula 1
- Navija za: Ferrari
Kako su se desile promjene oko Force Indie, nešto ne štima.
Dakle, nema ekipe koja je na poziciji br. 9.

Pored toga, imamo mali problem i u najbržim krugovima.
Kako na VN Belgije (nema ga uopšte).

Tako i na DHL nagradi.

Međutim, ovdje je sve u redu (vidi 1st entry i rezultate).

Dakle, nema ekipe koja je na poziciji br. 9.

Pored toga, imamo mali problem i u najbržim krugovima.
Kako na VN Belgije (nema ga uopšte).

Tako i na DHL nagradi.

Međutim, ovdje je sve u redu (vidi 1st entry i rezultate).

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- hattrick
- Formula 1
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mE9p9tRm67M[/youtube]
...evo da si malo skratite vrijeme.
...evo da si malo skratite vrijeme.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Među njima 4-5 milijardi dolara, a koriste mikrofon od 2 dolara... 

- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso

Zanimljiva konverzacija izmedu jednog fana i Marka Hughes. Gdje Mark objasnjava kako je nakon Mercedesovog Spec 3 upgrade zapravo Ferrari sagorijevao vise goriva a ne obrnuto. Sto su potvrdila FIA-na mjerenja. Isto tako govori da SF70-H nije bio losiji bolid naspram WO8.
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Interesantno.
Sjećam se da je Toto govorio da ne sagorijevaju ulje u spec. 3 ali im niko (uključujući i mene) nije vjerovao.
Uvijek sam tvrdio da je Ferrari bio lošiji prošle godine za otprilike "pola točka", taman koliko su bolji ove godine.
Singapur i Malezija su se desile jedna iza druge. Nakon toga je sve palo u vodu.
Sjećam se da je Toto govorio da ne sagorijevaju ulje u spec. 3 ali im niko (uključujući i mene) nije vjerovao.
Uvijek sam tvrdio da je Ferrari bio lošiji prošle godine za otprilike "pola točka", taman koliko su bolji ove godine.
Singapur i Malezija su se desile jedna iza druge. Nakon toga je sve palo u vodu.
-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 2 mj
Ali s druge strane, gdje su rezultati mjerenja javno dostupni? Nigdje. Kako ih je Mark Hughes mogao vidjeti? Teško. U FIAinom javnom izvještaju piše samo da je potrošnja ulja provjerena i ne provjerava se svaki put na svim autima. Dakle konkretnih podataka nema.
evo primjera:
https://www.fia.com/file/70849/download?token=ZQePPrOM
evo primjera:
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Može nam britanac mlatiti šta hoće, kada mi ne možemo vidjeti rezultate, a on ih je navodno vidio. Znamo da su britanci i lani pokušali proglasiti Ferarri bržim bolidom, ali to jednostavno ne pije vodu.
Na kraju, kakve ti koristi i brži tempo, ako startaš iza, a možeš samo prestizati na pravcu. A na pravcu si sporiji. Čisti primjer Spa prošle i ove godine.
Na kraju, kakve ti koristi i brži tempo, ako startaš iza, a možeš samo prestizati na pravcu. A na pravcu si sporiji. Čisti primjer Spa prošle i ove godine.
-
Har Kl
- Formula 1
- Navija za: Mercedes
U pravu si. Ali kad povežeš to sa postom @senna66 onda se pojavljuje veliki ?wapi je napisao/la: 08.09.2018., 12:12 Ali s druge strane, gdje su rezultati mjerenja javno dostupni? Nigdje. Kako ih je Mark Hughes mogao vidjeti? Teško. U FIAinom javnom izvještaju piše samo da je potrošnja ulja provjerena i ne provjerava se svaki put na svim autima. Dakle konkretnih podataka nema.
evo primjera:
Mark Hughes je "insider" koji pored što toga ima veliko znanje o F1, dosta puta i špekuliše na osnovu neki tračeva koje čuje usput.
Nekad pogodi, nekad ne.
Ali mislim da je poprilično vjerodostojan izvor koji ne piše da je nešto vidio ako to zaista nije vidio.
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Rijetko?
Ferrari se buni odmah cim znaju nesto.
Evo pred 2 tjedna se Maurizio zalio da se Mercu previse savijalo zadnje krilo u Belgiji.
Ferrari je prosle godine kolko se sjećam i prije sezone govorio da RB ima nesto ilegalno i FIA je odmah reagirala. Mislim da su i za Merc, ali za sagorijevanje u Merca nije bilo ni riječi.
To je i onda bilo cudno...ne samo sad.
Ferrari se buni odmah cim znaju nesto.
Evo pred 2 tjedna se Maurizio zalio da se Mercu previse savijalo zadnje krilo u Belgiji.
Ferrari je prosle godine kolko se sjećam i prije sezone govorio da RB ima nesto ilegalno i FIA je odmah reagirala. Mislim da su i za Merc, ali za sagorijevanje u Merca nije bilo ni riječi.
To je i onda bilo cudno...ne samo sad.

- Multi 21
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Dobar je izvor Hughes, i ima to smisla iako mi je teško povjerovati da Mercedes nije sagorijevao ulje. Zašto ne bi? Kad je ikoga na vrhu bilo briga za "fair play"? I ne krivim ih ako jesu.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
ja bih rekao da su i jedni i drugi to radili.Multi 21 je napisao/la:Dobar je izvor Hughes, i ima to smisla iako mi je teško povjerovati da Mercedes nije sagorijevao ulje. Zašto ne bi? Kad je ikoga na vrhu bilo briga za "fair play"? I ne krivim ih ako jesu.

- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Mark Hughes, je li to onaj koji je prije godinu i pol tvrdio da će McLaren biti rame uz rame s Red Bullom zbog Renaultovog motora i Prodromouove šasije? Ili sam ja nešto krivo zapamtio... Sad je skuzio da je lakše pameti vati o stvarima koje su se dogodile nego o onome što će se tek dogoditi. 
Šalu na stranu, nema teorije da je Merc uveo motor tik prije primjene novog pravila, a onda odlučio da ipak neće pravilnik maksimalno iskoristiti. E da, izvor moje informacije je FIA.

Šalu na stranu, nema teorije da je Merc uveo motor tik prije primjene novog pravila, a onda odlučio da ipak neće pravilnik maksimalno iskoristiti. E da, izvor moje informacije je FIA.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Jedna zanimljivost u vezi Hamiltona i Vettela: trenutna razlika u broju pobjeda njih dvojice je +17 za Hamiltona, čime je dostigao Vettelovu najveću razliku u odnosu na njega prije početka hibridne ere. Od tada, Hamilton je pobjedio 47 puta, a Vettel 13.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Marc Priestley kaze da ce Mercedes u 2020 zamijeniti Bottasa sa Oconom. Dok je Nyck de Vries rekao da je Russel trenutno ispred Ocona na listi Mercedesovih prioriteta.