Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

dmw
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso
josip123 je napisao/la:I vi stvarno mislite da bi ga uspjeli oni pobjediti? Pa necu svasta govoriti..... :facepalm: :facepalm: :rofl:
Pa Rikarod ga je 2014 dobio a Alonso se sa slabijim bolidom dva puta (2010 i 2012) do zadnje trke borio sa njim.
Sta bi onda trebali reci za Ricciarda ove godine. Malac Kvyat obrisao pod sa njim.
Ma di je obrisao. 3 boda razlike taman ona 3 sto mu je Rikardo poklonio u Madjarskoj.
A ja vjerujem da je Vettel sve ono radio namjerno. Jer mu je trebalo peto ili nize mjesto u poretku da bi raskinuo ugovor. I on je to i uradio, i napravio pravu stvar sa tim.
:bang:
A osvoji li Vettel naslov ove godine, reci cete kako je Ferrari bio predominantan. :facepalm:
Tek cemo da vidimo dal ce neki bolid biti dominantan i koji.

dmw
Baniran
Baniran
josip123 je napisao/la:
dmw je napisao/la:
fap je napisao/la:Ili jos bolje da vrate Alonsa :jupije:
Mislim da Alonso nikad vise nece sesti u Ferari. Upropastili su mu karijeru.

Prijatelju, on je sam sebi unistio karijeru!!!! Najvise zbog svojih glupih i ajmo tako reci nepromisljenih poteza. Mjenjao je momcadi kada to nije trebao, radio glupe poteze. Prvi glup potez je ponovno vracanje u Renault. Pa je onda sam sebi unistio karijeru u Ferrariju. A mogao je doci do dva naslova.
Jel tebi poznato da Ferari sa Alonsom ni jednom nije napravio bolid da po brzini moze parirati Red Bulu? Ili ti trebam traziti linkove sta su zvanicnici Ferarija rekli.

josip123
GP3
GP3
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Ne mozes reci da nije sam sebi unistio karijeru. Isto kao sto ne mozes govoriti da mu ju je Ferrari unistio. Ja sam rekao da je sa svojim odlukama i nepromisljenim potezima unistio karijeru.
Mislim, nije mu jos kraj i nije mu jos kasno da nesto postigne. Ali je mogao puno vise toga osvojiti da je pravio poteze kao recimo Vettel ili Hamilton. :thumbs: :gandalf:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
DMW nemoj se sramotiti čovječe...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
@dmw
Jel tebi poznato da je Alonso ispred Vettela sezonu završio samo 2008. prvoj njegovoj ciloj sezoni, kad je vozija u "dominantnom" Toro Rossu, a i onda samo za 3 mista, i šest sezona zaredom taj Alonso u svakom smislu u sjeni je svoje noćne more i izvora svih frustracija. Baš kad je pomislija da nakon Hamiltona i 2007. gore ne može, pokaže se da uvik može gore. Sad mora sve svoje spin sposobnosti upregnuti da skrene pogled sa gubitka od Buttona na lošu Hondu, jer oni se i nisu utrkivali to je bilo samo razvijanje bolida a ne ozbiljna sezona.

josip123
GP3
GP3
E moj @dmw.... :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Sve ti je objasnio mzf1 :thumbs:
Ayrton Senna

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
josip123 je napisao/la: Sta bi onda trebali reci za Ricciarda ove godine. Malac Kvyat obrisao pod sa njim. A ja vjerujem da je Vettel sve ono radio namjerno. Jer mu je trebalo peto ili nize mjesto u poretku da b
Pojasni di ga je to obrisao kroz cijelu sezonu?

Ovo drugo, glupost za koju čisto sumnjam ali ako je istina sramota od njega...

Ne razumijem zašto se spuštaš na nivo BMW-a pa vidiš da lupeta ko ništa
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

josip123
GP3
GP3
Ferrari1345 je napisao/la:
josip123 je napisao/la: Sta bi onda trebali reci za Ricciarda ove godine. Malac Kvyat obrisao pod sa njim. A ja vjerujem da je Vettel sve ono radio namjerno. Jer mu je trebalo peto ili nize mjesto u poretku da b

To sam rekao zato sto je svatko ocekivao od Ricciarda nakon onakve sezone da ce biti glavni u momcadi po svemu. Ali mu je malac dokazao da moze i da je u rangu sa njim. Na to sam ja mislio. :gandalf: A i sam je Ricciardo izjavio kako se nije nadao da ce Kvyat biti ovako dobar.

A ovo drugo nisam ja izvalio, vec su tako pojedini mediji iznosili. Istina je da je imao u ugovoru da u slucaju ako zavrsi peti ili nize u poretku moze raskinuti ugovor sa njima. Pa su to mozda oni povezali kao da je bilo namjerno.
:thumbs:
Ayrton Senna

dmw
Baniran
Baniran
josip123 je napisao/la:E moj @dmw.... :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Sve ti je objasnio mzf1 :thumbs:
Sta je objasnio Fetel je od 2009 do danas sedeo u boljem bolidu. Isto ko sto i sad Hamilton dobija Fetela zbog bolida tako je i Fetel dobijao Alonsa.

fap
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: mclaren
Koji mediji navedi neki izvor ja prvi put to cujem od tebe
Navijam za Mclaren,Ferrari,Mercedes,RB,Willijams.
Hamilton,Alonso,Vettel,Raikonen,Baton,Perez.,pa i ja de se pridruzim trendu navijanja za celu F1

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Najgore za Ferrari sto su uopce potpisali Alonsa unistio im je reputaciju i svake godine tonuli su sve dublje i dublje. Iako su se takvi i mogli boriti dva puta za osvajanje prvenstva jednostavno izostao je onaj djelic koji daje prevagu na stazi a to je vozac.

fap
Baniran
Baniran
josip pa ti navijas za Raikonena pa zar ne bi trebao da guras na njegovu stranu da pobedi Vettela ako si ti uopste navijac Kimija
Hamilton,Alonso,Vettel,Raikonen,Baton,Perez.,pa i ja de se pridruzim trendu navijanja za celu F1

dmw
Baniran
Baniran
josip123 je napisao/la:
Ferrari1345 je napisao/la:

To sam rekao zato sto je svatko ocekivao od Ricciarda nakon onakve sezone da ce biti glavni u momcadi po svemu. Ali mu je malac dokazao da moze i da je u rangu sa njim. Na to sam ja mislio. :gandalf: A i sam je Ricciardo izjavio kako se nije nadao da ce Kvyat biti ovako dobar.
Ko zna kolko je vrhunskih vozaca u istom rangu samo bolidi to prikrivaju. Medjutim ono sto je sigurno je da je Rikardo u istom bolidu pomeo Fetela i da se Alonso u slabijem bolidu 2x do kraja borio sa Fetelom. I nije slucajno sto je tih godina Alonso bio cenjeniji od Fetela! Zato kazem da ga je Ferari srozao. No ko sam ja da bilo sta kazem... kad ce Fetelovim navijacima uvek Fetel biti najbolji itd. bezveze se raspravljamo :bonk:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
@josip123
E pa onda nemozes rec da je obrisao pod sa njim. Kvyat je završio ispred isključivo zbog pehova koje je imao Ricciardo, nešto slično ko i Vettel prethodne... Ricciardo je i u utrkama i ikvalifikacijama sveukupno gledano bio bolji... Kvyat je dokazao da može biti blizu i tu se slažem ali ipak je Ricciardo kud i kamo opasniji kad je potrebno

Ovo drugo mi je glupo razmišljanje da bi jedan vozač - aktualni 4. prvak namjerno vozio sporo samo da izađe iz tima i da izgubi potencijalne bodove i pobjede za svoju momčad ravne glupostima koje samo žutila mogu prenest
4 godine mu je Red Bull davao pobjednički bolid da bi nakon jedne lose sezone ovaj namjerno gubio u protiv svoje momčadi. Pogledaj kako to glupo i sramotno zvuči...

Poslano sa mog SGP321 koristeći Tapatalk
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

fap
Baniran
Baniran
Ferrari1345 je napisao/la:E pa onda nemozes rec da je obrisao pod sa njim. Kvyat je završio ispred isključivo zbog pehova koje je imao Ricciardo, nešto slično ko i Vettel prethodne... Ricciardo je i u utrkama i ikvalifikacijama sveukupno gledano bio bolji... Kvyat je dokazao da može biti blizu i tu se slažem ali ipak je Ricciardo on kud i kamo opasniji

Ovo drugo mi je glupo razmišljanje da bi jedan vozač - aktualni 4. prvak namjerno vozio sporo samo da izađe iz tima i da izgubi potencijalne bodove i pobjede za svoju momčad ravne glupostima koje samo žutila mogu prenest
4 godine mu je Red Bull davao pobjednički bolid da bi nakon jedne lose sezone ovaj namjerno gubio u protiv svoje momčadi. Pogledaj kako to glupo i sramotno zvuči...

Poslano sa mog SGP321 koristeći Tapatalk
Svakako glupo zvuci jer da jetacno ispada da bi Vettel da je hteo mogao pobediti Rikarda i mozda uzeti titulu a on to nije hteo pa je odustao od pobeda :bonk: :bang:

dmw
Baniran
Baniran
MrDoomroom je napisao/la:Najgore za Ferrari sto su uopce potpisali Alonsa unistio im je reputaciju
He he pa zahvaljujuci Alonsu Ferari se i 2x borio za naslov. Alonso je vuko Ferari na svojoj grbaci. Cak sam video i neku simbolicnu sliku o tome.
i svake godine tonuli su sve dublje i dublje.
Da zbog Alonsa :facepalm:
Iako su se takvi i mogli boriti dva puta za osvajanje prvenstva jednostavno izostao je onaj djelic koji daje prevagu na stazi a to je vozac.
Alonso je 'prevaginjo' kolko je mogo, vise nije mogo i zato je on njih napustio a nije Alonso dobio otkaz, pa ti vidi ko je kriv :gandalf:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Uhvatili se Mclarenovci voditi brigu o Vettelu i Ferrariju, oni se bar već par posljednji mjeseci spominju kao JEDINI mogući ozbiljni konkurenti na titulu/e u ovoj sezoni, a "vaš" tim se u najoptimističnijim prognozama spominju i nadaju trećem mjestu u poretku konstruktora, što bih prije rekao krajnje utiopističkim, osobno mislim da će te se vi poslije prošle sezone itekako imati razloga zadovoljiti mogućim učestalim prolaskom Mclarena u Q3, ja iskreno kao što bi volio i želim da se Ferrari približi i ugrozi Mercedes isto tako želim da Mclaren bude u mogućnosti da konkurira za 3. ili 4. mjestu, ali smatram da je Ferrarijev cilj mnogo bliži realnosti, pa možda vam baš to budi dodatne komplekse da se zamarate Vettelom. Što se tiče Vettela, za razliku o te dvojice za koje kažete da bi ga "peglali" u Ferrariju on je poslije jedne vrlo teške i problematične sezone za njega (iz mnogih razloga) napravio jako pametan i kao što se od početka pokazalo vrlo perspektivan i obećavajući potez, prešao u ekipu koju je vaš ljubimac svojom voljom napustio i koja je njegovim odlaskom odnosno Vettelovim dolaskom pronovo prodisala punim plućima (naravno desilo se tu još ključni smjena, ali sami ljudi iz Ferrarija ovu su smatrali jako bitnom). Za ovu jednu godinu u Ferrariju je pobijedio momčadskog kolegu sa skoro pola bodova više (a mnogi su se kad je bilo jasno da prelazi u Ferrari izrugivali sa njim, i "prognozirali" da će kad ga je Ricciardo mogao pobjediti Kimi brisati pod sa njim), pobjedio 3x, 13 puta stajao na podiju i osvojio više od 100 bodova već u prethodnoj sezoni, bio u utrci za titulu prvaka do zadnje 4 utrke sa vozačima sa +0,5sec bržim bolidom.

A što se tiče potencijalne borbe Vettel vs Hamilton i Fap-ovog pitanja šta će biti ako ga Hamitlon pobjedi i šta ćemo mi njegovi navijači reći na to, ja prije svega kao i svi iskreni navijači i gledatelji F1 želim i vjerujem da će do izravne i ravnopravne borbe doći i da ćemo svi uživati u njihovim borbama kroz sezonu, a ko će na kraju pobjediti, ja se nadam da će bez prljavih poteza na kraju bolji pobjediti, ali ni u jednom slučaju ko god pobjedio na osnovu jedne sezone se ne može izvuči zaključak da je jedan apsolutno bolji od drugog, jer se radi o dva top vozača koji već sad možda pripadaju u društvo 10 najboljih vozača svih vremena.

A ja bi vama postavio protupitanje, šta ako Vettel pobjedi Hamiltona, kako će to Alonsovi navijači moći preboljeti, da vozač koji ga kao njegova najveća noćna mora ostavlja već 7. godinu zaredom u sjeni kako to @mzf1 fino kaže, pobjedi i vozača koji je u svojoj rookie sezoni završio ispred njega u ukuonom poretku, kako?

josip123
GP3
GP3
DMW, ja ne znam nakon cijeg odlaska je Ferrari procvjetao! i nakon cijeg dolaska se to isto zbilo. A to je Vettel. :thumbs:

A ovo sto @Ferrari1345 govori.... Ja se slazem s tim da zvuci i izgleda glupo. Ali sam samo naveo sta sam procitao. Ali sta znas sta je se sve motalo po njegovoj glavi. On je sigurno znao nesto sto mi nismo. A to je da ce s vemenom RedBull oslabjeti i poceti gubiti konce. Mozda je to pretpostavio. Tko ce znat.
Nego ja samo prenosim sta sam procitao. :gandalf:

Btw. vec smo previse u OFF-TOPPICU! Tako da bi bilo bolje da zavrsimo sa ovim prepiranjima.... :thumbs:
Ayrton Senna

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
dmw je napisao/la:
MrDoomroom je napisao/la:Najgore za Ferrari sto su uopce potpisali Alonsa unistio im je reputaciju
He he pa zahvaljujuci Alonsu Ferari se i 2x borio za naslov. Alonso je vuko Ferari na svojoj grbaci. Cak sam video i neku simbolicnu sliku o tome.
Iako su se takvi i mogli boriti dva puta za osvajanje prvenstva jednostavno izostao je onaj djelic koji daje prevagu na stazi a to je vozac.
Alonso je 'prevaginjo' kolko je mogo, vise nije mogo i zato je on njih napustio a nije Alonso dobio otkaz, pa ti vidi ko je kriv :gandalf:
Upravo suprotno Ferrari mu je omogucio da se bori za naslov i oba puta je vozac podbacio. Bio je i ostao placenik koji ce se na pocetku razbacivati epitetima za ekipu koju vozi, a na rastanku ih popljuvati. Tako je bilo sa svakom ekipom tako ce zavrsiti i sa McH. Kao i obicno kad zavrsi epizodu u McH ona ce proraditi. Jednostavno tako mora biti.

dmw
Baniran
Baniran
MrDoomroom je napisao/la:
dmw je napisao/la:
Upravo suprotno Ferrari mu je omogucio da se bori za naslov i oba puta je vozac podbacio.
Kako sa sporijim bolidom moze podbaciti? Nesto si ti pobrkao ;)
DMW, ja ne znam nakon cijeg odlaska je Ferrari procvjetao! i nakon cijeg dolaska se to isto zbilo. A to je Vettel.
Ferari je procvetao iz dva razloga a ni jedan od njih nije Fetel. Prvi, sto su smenjeni i dovedeni neki novi inzenjeri. A drugi, jer je Red Bul sa Renaultom debelo podbacio!
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡