Uhvatili se Mclarenovci voditi brigu o Vettelu i Ferrariju, oni se bar već par posljednji mjeseci spominju kao JEDINI mogući ozbiljni konkurenti na titulu/e u ovoj sezoni, a "vaš" tim se u najoptimističnijim prognozama spominju i nadaju trećem mjestu u poretku konstruktora, što bih prije rekao krajnje utiopističkim, osobno mislim da će te se vi poslije prošle sezone itekako imati razloga zadovoljiti mogućim učestalim prolaskom Mclarena u Q3, ja iskreno kao što bi volio i želim da se Ferrari približi i ugrozi Mercedes isto tako želim da Mclaren bude u mogućnosti da konkurira za 3. ili 4. mjestu, ali smatram da je Ferrarijev cilj mnogo bliži realnosti, pa možda vam baš to budi dodatne komplekse da se zamarate Vettelom. Što se tiče Vettela, za razliku o te dvojice za koje kažete da bi ga "peglali" u Ferrariju on je poslije jedne vrlo teške i problematične sezone za njega (iz mnogih razloga) napravio jako pametan i kao što se od početka pokazalo vrlo perspektivan i obećavajući potez, prešao u ekipu koju je vaš ljubimac svojom voljom napustio i koja je njegovim odlaskom odnosno Vettelovim dolaskom pronovo prodisala punim plućima (naravno desilo se tu još ključni smjena, ali sami ljudi iz Ferrarija ovu su smatrali jako bitnom). Za ovu jednu godinu u Ferrariju je pobijedio momčadskog kolegu sa skoro pola bodova više (a mnogi su se kad je bilo jasno da prelazi u Ferrari izrugivali sa njim, i "prognozirali" da će kad ga je Ricciardo mogao pobjediti Kimi brisati pod sa njim), pobjedio 3x, 13 puta stajao na podiju i osvojio više od 100 bodova već u prethodnoj sezoni, bio u utrci za titulu prvaka do zadnje 4 utrke sa vozačima sa +0,5sec bržim bolidom.
A što se tiče potencijalne borbe Vettel vs Hamilton i Fap-ovog pitanja šta će biti ako ga Hamitlon pobjedi i šta ćemo mi njegovi navijači reći na to, ja prije svega kao i svi iskreni navijači i gledatelji F1 želim i vjerujem da će do izravne i ravnopravne borbe doći i da ćemo svi uživati u njihovim borbama kroz sezonu, a ko će na kraju pobjediti, ja se nadam da će bez prljavih poteza na kraju bolji pobjediti, ali ni u jednom slučaju ko god pobjedio na osnovu jedne sezone se ne može izvuči zaključak da je jedan apsolutno bolji od drugog, jer se radi o dva top vozača koji već sad možda pripadaju u društvo 10 najboljih vozača svih vremena.
A ja bi vama postavio protupitanje, šta ako Vettel pobjedi Hamiltona, kako će to Alonsovi navijači moći preboljeti, da vozač koji ga kao njegova najveća noćna mora ostavlja već 7. godinu zaredom u sjeni kako to @mzf1 fino kaže, pobjedi i vozača koji je u svojoj rookie sezoni završio ispred njega u ukuonom poretku, kako?