AutoPuls: novi automobilistički portal

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Opel je ipak nešto značio na našim prostorima :)

https://auto.pulsmedia.hr/801/opel-u-ne ... m-vremenu/
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Najbolja A8-ica koju je Audi napravio do danas

https://auto.pulsmedia.hr/774/filmovi-s ... sporter-2/

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
https://auto.pulsmedia.hr/820/alfa-rome ... to-godine/

Giulia Quadrifoglio ponovno sportski auto godine.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
https://auto.pulsmedia.hr/827/stize-red ... a-x5-i-x6/

Stiže redizajn X5, najpopularniji BMW-ov SUV.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Započeo sam serijal o najboljim Opelovim modelima. Prvi na redu luksuzni Diplomat

https://auto.pulsmedia.hr/833/najbolji- ... -diplomat/

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
ne znam zasto ali od malih nogu imam neku averziju prema Opelu i svim njihovim autima. Mozda zbog staroga jer mi je ostalo u uhu kad je on govorio da opel ne valja i ovo i ono, da ne pisem sve epitete koje je znao izgovoriti.

Bez obzira sto danas imam potpuno drugacije misljenje o autima naspram njega kojemu je golf (pogotovo 4) i dalje najbolji auto (uz naravno mercedes) ikada na svijetu, svejedno opel nikada nije u mom slucaju uzet ma niti u obzir uopce. Prema opelu sam doslovno kao da ne postoji. Ne znam zasto al eto. Valjda mi se opcenito kritike na opela primile jace nego pohvale na istoga kojih takodjer ima. Slicno, tj skoro isti odnos imam i prema Fordu... Oduvijek su mi bili u istoj vreci, dozivljavani kao neki od najlosijih automobila sto naravno uopce ne mora biti istina.

Inace, clanak je top :thumbs: I automobil o kojemu se radi izgleda super, ali meni svi auti od 50ih do 80ih izgledaju odlicno, neusporedivo bolje, ljepse i privlacnije naspram ovih danasnjih ... ne znam niti kako ih nazvati...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Sve je to zbog Golfa 2 (ili Bube još i ranije), odnosno Benza W123, s "jedne" strane i Kadetta E, raznih Alfi, itd...., s "druge" strane.
Danas je to sve u 5dkg, što bi rekli.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
I meni se cini da je to danas bas kako si napisao u 5dkg.. manje vise, po kvaliteti su stvarno mi se cini svi tu negdje. Ok, ima mozda par izuzetaka tipa Dacia koja mi je prejeftina da bi mogla biti kvalitetna (ili barem bila prejeftina, ne znam koliko danas kkosta) i mozda neka Tata i neko kinesko jeftino govance...

Ali ovo sto se po europi najvise vozi, mislim da nema nekih narocitih razlika. Glavna razlika je u brandu i u ponekojn tehnoloskoj inovaciji gdje giganti kao svapski trojac i slicni mogu ulagati ogromne pare u r&d pa prvi na trziiste puse nesto sto ostali nemaju... Know how je danas manje vise kod svih na visokoj razini i to je to.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Pazi, što se tiče Dacie, već sam jedne prilike pisao ovdje.
Znam da je u Tuzli bilo prvih Logana (tada su u BiH novi bili nešto preko 7000 Eur, mislim na onaj sa benzincem 1.4 l i osnovnom opremom) kao taxi vozila.
Ljudi ugrađivali plinske instalacije i gazili u njima bez problema 600000-700000 km, pa i više.
A znaš i sam kako to ide sa taxijima, kreni-stani, semafor, stanica, 1.-2.-3. pa opet nazad, pa ti ulazi svako u taxi, pa lupa vratima, itd....
Znam da su ti prvi Logani pojeftino izgledali (dvije generacije poslije izgledaju ipak malčice "skuplje", i na oko i na dodir, ali više nisu 7000 Eur, već više nego duplo toliko), ono tvrda plastika, onda onaj "limeni" zvuk kad se vrata zatvore, itd....., ali mislim da nisu bili nekvalitetni.
Ima tvrda plastika i svojih prednosti. :mrgreen:
Što se tiče današnje generacije Logana, uvijek bi dao pare za novog Logana negu da ulupam taj iznos u nekog polovnjaka srednje (više srednje??) klase iz svetog njemačkog trojstva, eventualno napucanijeg i jačeg Passata (ili CCa) ili Superba, sa pređenih 200000-250000 (upitno) km.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
Ma Daciu ne pratim ni malo ali mi je ostala u glavi ono kad se pojavila da je stvarno bila jeftinjara pa jebiga, logicno je zakljuciti da tu nema pretjerane kvalitete ali kao sto sam napisao, ne znam kakve su im sada cijene i sigurno da je danas i nekada velika razlika i kod njih u kvaliteti. Mislim, pa i njemci ih dosta voze, puno vise nego sto bi covjek pomislio, pogotovo za zemlju sa auto industrijom/kulturom kakvu imaju i zivotnim standradom kakav je. Unatoc svemu tome, ni malo ne bjeze od dacie iako bi ih vecina mogla kupiti sto god pozeli.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Seb
Prvi Logan je meni izgledao kao malo moderniji stojadin. Ali jeftin, a novo je novo... Nije bilo loše auto. A što kaže Frantic, sad izgleda malo modernije i odmah je duplo skuplji.

Što se tiče Opela, bilo je Kadeta tamo 90' i 00' skoro kao i Golfova. Ali si ih najčešće viđao pored puta. I svi su struhli za nekoliko godina. A hrpa Golfova dvojki se i danas vozi...

A ne bih otpisivao današnje Kineze. I oni su što se tiče mehanike u 5dkg sa ostalima, a po tehnologiji su moderniji od ostatka svijeta. Evo u zadnje vrijeme se sve više i izvoze u Evropu, pa ih možeš vidjeti na Euro NCAP-u. Svi dobijaju po 5 zvjezdica. E po tome se može vidjeti da je Dacia i dalje sranje, kao i matični im Renault...

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
zelot je napisao/la: 09.02.2023., 07:23 ne znam zasto ali od malih nogu imam neku averziju prema Opelu i svim njihovim autima. Mozda zbog staroga jer mi je ostalo u uhu kad je on govorio da opel ne valja i ovo i ono, da ne pisem sve epitete koje je znao izgovoriti.

Inace, clanak je top :thumbs: I automobil o kojemu se radi izgleda super, ali meni svi auti od 50ih do 80ih izgledaju odlicno, neusporedivo bolje, ljepse i privlacnije naspram ovih danasnjih ... ne znam niti kako ih nazvati...
I ja, i to nije povezano s ovakvim Opelima, već s onima iz 90-ih kad je započeo Opelov kraj ozbiljne proizvodnje automobila.

Hvala kolega, drago mi je da ti se svidio članak. Stariji automobili meni imaju nevjerojatno dobre, a opet jednostavne linije. Današnji automobili, pogotovo električni, za mene su teška grozota.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Opel Senator bio je zaista sjajan model. Vjerujem da ga se mnogo vas još uvijek sjeća :)

https://auto.pulsmedia.hr/853/najbolji- ... i-senator/

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Audi RS6 ustvari postaje najsporiji supersportski karavan u odnosu na BMW i Mercedes.

https://auto.pulsmedia.hr/867/bmw-m3-ka ... -ubrzanja/

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Malo tko nije volio sedmicu E38, po mnogima najelegantnija limuzina ikada.

https://auto.pulsmedia.hr/871/povratak- ... dmice-e38/

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Prvi Twingo bio je baš poseban auto i draga uspomena mnogima

https://auto.pulsmedia.hr/885/renault-t ... talni-hit/

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Nedavni oldtimer susret privukao je veliku pažnju prolaznika, a kako i ne bi kad su bili izloženi prekrasni modeli poput Porschea 356, VW Bube, FIata 1600 (jedan od 20 registriranih u svijetu), BMW 750i E32, Opel Mante, Dodge Roadstera iz 1924., Mercedesa S380 W126, Volva 244 i ostalih sjajnih auta.

https://auto.pulsmedia.hr/901/oldtimer- ... -sibeniku/

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Srpski mediji prenose da se ubio poznati youtuber Mirko Rašić - Neovlašćeni seviser

Legenda, imao je zaista kvalitetan sadržaj i bio se činio kao super tip. Rijetko sam propuštao njegove videe.
slika

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Liam Lawson
U soku sam bio kada sam vidjeo vijest. Dal se ubio ili ne jos niko ne zna, ali rijetko koristan i zanimljiv lik na yt.

Vjecna slava i hvala!
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡