Formula E vijesti
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 6 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Jean-Eric Vergne u Techeetahu najbrži je nakon jutarnjeg dijela testiranja sa novim rekordom staze

- croatic f1
- F1puls suradnik
- croatic f1
- F1puls suradnik
Abt najbrži na posljednjem danu prvih službenih testiranja, povremena kiša poremetila planove
[ link do slike ]
Spark ipak ostaje proizvođač šasije i u petoj sezoni
http://www.motorsport.com/formula-e/new ... er-809584/
[ link do slike ]
Spark ipak ostaje proizvođač šasije i u petoj sezoni
http://www.motorsport.com/formula-e/new ... er-809584/
- croatic f1
- F1puls suradnik
Kombinirana najbrža vremena prvih testiranja:
- 1. Jean-Eric Vergne (Techeetah) - 1:29.634
2. Felix Rosenqvist (Mahindra) - 1:29.719
3. Sebastien Buemi (Renault eDams) - 1:29.765
4. Daniel Abt (Abt Audi Sport) - 1:30.073
5. Nick Heidfeld (Mahindra) - 1:30.095
6. Nicolas Prost (Renault eDams) - 1:30.237
7. Lucas di Grassi (Abt Audi Sport) - 1:30.252
8. Sam Bird (DS Virgin) - 1:30.294
9. Loic Duval (Faraday Future Dragon) - 1:30.542
10. Jerome D'Ambrosio (Faraday Future Dragon) - 1:30.553
11. Oliver Turvey (NextEV) - 1:30.693
12. Antonio Felix da Costa (MS Amlin Andretti) - 1:30.769
13. Maro Engel (Venturi) - 1:31.093
14. Jose Maria Lopez (DS Virgin) - 1:31.159
15. Robin Frijns (MS Amlin Andretti) - 1:31.183
16. Stephane Sarrazin (Venturi) - 1:31.221
17. Mitch Evans (Jaguar) - 1:31.267
18. Adam Carroll (Jaguar) - 1:31.376
19. Alex Lynn (Jaguar) - 1:31.409
20. Ma Qinghua (Techeetah) - 1:32.838
21. Nelson Piquet Jr (NextEV) - 1:33.284
22. Dean Stoneman (NextEV) - 1:33.389
23. Harry Tincknell (Jaguar) - 1:33.927
-
senja
- Baniran
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Vettel
Ove godine nikakvih pomaka? Tek sam vidio da će moći više energije regenerirati tokom utrke, što bi trebalo pomoći u utrci, jer bi se trebalo manje štediti. A nisam vidio ima li kakvih pomaka u korištenju snage u utrci i kvalifikacijama? Po ovim vremenima se ne vidi neki veći napredak. Samo bi mogao biti gušći poredak, što je dobro. Da, i Michelin je navodno malo unaprijedio gume.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Nekih značajnih pomaka nema, ovo regeneriranje energije koje si spomenuo je ustvari najveća promjena, dakle sa 100 je dozvoljena količina narasla na 150 kW. Korištenje energije u utrci i u kvalama ostaje isto ove sezone, 200 kW i dalje je maksimum, tek iduće sezone narast će na 220, a zatim sezonu kasnije na 250. Spomenuo si i gume, dakle nove Michelinke pružaju više gripa od onih starih. Minimalna težina bolida je 880 kg umjesto 888, pa će i time bolidi dobiti nešto brzine. Vizualno se ističe novo prednje krilo, ali koliko sam pročitao, ono ne donosi nikakve aerodinamičke pomake, tu je samo radi estetike. S obzirom da nikakvih drastičnih promjena nije bilo, ne čudi da ni vremena nisu drastično brža, ovaj Vergneov rekord je 3 desetinke brži od prošlogodišnjeg.senja je napisao/la:Ove godine nikakvih pomaka? Tek sam vidio da će moći više energije regenerirati tokom utrke, što bi trebalo pomoći u utrci, jer bi se trebalo manje štediti. A nisam vidio ima li kakvih pomaka u korištenju snage u utrci i kvalifikacijama? Po ovim vremenima se ne vidi neki veći napredak. Samo bi mogao biti gušći poredak, što je dobro. Da, i Michelin je navodno malo unaprijedio gume.
-
senja
- Baniran
Barem će biti svi bliži jedni drugima. Barem mi tako izgleda. Ne bih rekao da će opet samo edams i abt biti predodređeni za podije.
A taj dodatak na prednjem krilu možda ne donosi ništa aerodinamički. Ali bi trebao donijeti čvrstinu prednjem krilu. Koliko je samo bilo otpadanja upravo tih dijelova ispred točka. Ovaj dodatak bi ih trebao zadržati na mjestu.
A taj dodatak na prednjem krilu možda ne donosi ništa aerodinamički. Ali bi trebao donijeti čvrstinu prednjem krilu. Koliko je samo bilo otpadanja upravo tih dijelova ispred točka. Ovaj dodatak bi ih trebao zadržati na mjestu.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Zapravo bi novo krilo moglo donijeti još više oštećenja krila, pročitao sam jednu analizu na e-formel.de prema kojoj bi taj gornji dio mogao lako stradati u bočnim udarcima kojih na uličnim stazama ne manjka.
Što se tiče konkurencije, ova sezona definitivno bi mogla biti izjednačenija. Renault i Abt su i dalje u vrhu, ali Mahindra bi se prema testiranjima mogla uključiti u borbu, a ni Vergnev Techeetah ne možemo otpisati jer je to praktički isto što je i Renault. Maov Techeetah ću otpisati iz očitih razloga
Virgin i Dragon također bi trebali biti blizu, ne u samom vrhu, ali blizu. Uvjeren sam da nas čeka uzbudljiva sezona.
Što se tiče konkurencije, ova sezona definitivno bi mogla biti izjednačenija. Renault i Abt su i dalje u vrhu, ali Mahindra bi se prema testiranjima mogla uključiti u borbu, a ni Vergnev Techeetah ne možemo otpisati jer je to praktički isto što je i Renault. Maov Techeetah ću otpisati iz očitih razloga

- croatic f1
- F1puls suradnik
- croatic f1
- F1puls suradnik
Audi pojačava potporu Abtu, od 2017. dobit će potpunu tvorničku podršku
http://fiaformulae.com/en/news/2016/sep ... programme/
[ link do slike ]
http://fiaformulae.com/en/news/2016/sep ... programme/
[ link do slike ]
-
senja
- Baniran
Nije ni čudo da je Techeetah ovako dobar. Uzeli motor od najbolje ekipe. To sam tek nedavno saznao, na prvim testiranjima. Mislim da nije bilo prije informacije za koji su se motor odlučili.
Dobro je što Audi ulaže u sport. Ali uskoro će i ovdje ove male ekipice, bez velike podrške početi zaostajati. A i nova boja na ABT-u je odlična. Samo ova crveno-žuta izgleda kao da je neka španska ekipa u pitanju.
Dobro je što Audi ulaže u sport. Ali uskoro će i ovdje ove male ekipice, bez velike podrške početi zaostajati. A i nova boja na ABT-u je odlična. Samo ova crveno-žuta izgleda kao da je neka španska ekipa u pitanju.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Pa cilj klase je da se čim više velikih priključi i da to bude natjecanje proizvođača, Renault, Audi, DS (Citroën), Jaguar i BMW već su uključeni, Faraday Future zasad je samo sponzor, ali od iduće sezone i oni se uključuju u rad s Dragonom, Volvo se često spominje, tako da će većina momčadi ustvari biti velikisenja je napisao/la:Dobro je što Audi ulaže u sport. Ali uskoro će i ovdje ove male ekipice, bez velike podrške početi zaostajati.

Vergne izgleda odlično, oba dana testiranja bio je najbrži
http://www.motorsport.com/formula-e/new ... op-816038/
http://www.motorsport.com/formula-e/new ... ay-816347/
Sutra bolidi izlaze na stazu posljednji put prije utrke u Hong Kongu.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Ma je tu samo zato jer je Kinez, po vozačkim sposobnostima je on negdje u klasi legendarnog Yujija Ide
Doduše, trenutno je na P7 na testiranjima, možda baš i nije toliki panj

Doduše, trenutno je na P7 na testiranjima, možda baš i nije toliki panj

-
ZamaF1
- Karting
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Nisam nešto puno pratio Formulu E, samo prvih 6 utrka u 1. sezonu i od tad sve manje i manje. Sićam se da je bilo super zanimljivo bar u to vrijeme.
No zanima me je postoji prijenos na našim televizijama ili ću morat gledat preko live streama?
No zanima me je postoji prijenos na našim televizijama ili ću morat gledat preko live streama?

- croatic f1
- F1puls suradnik
Ja sam gledao par puta FE tijekom prve sezone na Max GP-u, komentator je bio isti koji je komentirao sve ostale klase, dakle užas
, dok na Areni prošle sezone nisam ni vidio nijednom prijenos FE u programu makar na popisu broadcastera oni stoje za sve ex-yu zemlje. Kao što je rekao @senja, postoji besplatni službeni stream i to je najbolja solucija.
Buemi rušenjem rekorda zaključio testiranja za treću sezonu
http://www.motorsport.com/formula-e/new ... on-820304/
Sutra ću objaviti kombinirana vremena jer mi se sad ne da to sve slagati

Buemi rušenjem rekorda zaključio testiranja za treću sezonu
http://www.motorsport.com/formula-e/new ... on-820304/
Sutra ću objaviti kombinirana vremena jer mi se sad ne da to sve slagati