Slavenowsky je napisao/la: 03.10.2017., 17:16
Ferrari jeste zrtva i to odredjenih ljudi, no ja ne spominjem Ferrari u tom kontekstu, vec Ferrari pored svojih problema ima i sa "nekim" od vozaca. Max je definitivno voda u usima Ferrari-ja, svaki start sa njim je doslovno koban, tu adrenalin ide na "overdose", a slucaj sa Alonsom nema veze sa nekakvim adrenalinom, tu postoji pravilo oko preticanja za jedan krug i tacka.
Ono u nedjelju je bila cista provokacija, vozac njegovog kalibra da "nije vidio" Vettela, a kamo li crveni Ferrari iza njega, je stvarno smijesna izjava. Vettel je bio 0.7 s iza Ricciarda, sa Marsa bi se vidio u tom momentu, no hajde to je (sarkasticni) Alonso. A ovo si dobro rekao: "Ako Alosno misli da je u redu onda je valjda u redu", u duelu sa Magnussenom, istog je nazvao idiotom, a da ne govorim kakve je cak epitete davao svojoj ekipi (Hondi) itd. Valjda Alonso zna sve najbolje
Vettel koliko god da je iritantan sa "blue flag", to je njegovo pravo, a i pravilo svakog vozaca koji zaostaje za 1 krug mora da se skloni ili makne sa putanje drugih vozaca, pogotovo onih koji se bore za postolje!
A nekada "napaljeni navijaci" bolje vide od vozaca, npr. Stroll po svojoj logici nije kriv, kao sto i Alonso nije kriv, pa isto i Vettel kada se zabio u Hamiltona u Bakuu nije kriv, niko od njih nije kriv! No mi navijaci smo samo napaljeni i coravi!
Posto je ovo tema Scuderia Ferrari, debata je vezana za sve te pehove koje se desavaju, pogotovo ova zadnja utrka, riknu ti dva turba, od toga jedan vozac ne starta, drugi sa zacelja, onda kada imas barem neku satisfakciju kroz utrku, pojavi se jedan Alonso koji ce da podmece nogu, te kasnije jedan Stroll koji ti odvali pola blida, to je po tebi sve ok, sve 5, bez neke dramaturgije.
Mislim da palamudimo bezveze...