Konkurentski portali i ostali mediji

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
stefan BELLOF je napisao/la: 01.08.2018., 11:03 Znam da vecinu boli k....,ali zna li itko sto se na kraju desilo sa f1 racingom/formulinom? Vidim da je to nestalo sa lica zemlje.
'postoje' na faceu, ulazak na vlastitu odgovornost:
https://www.facebook.com/F1Racingcomhr-138700467018/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
stefan BELLOF je napisao/la: 01.08.2018., 11:03 Znam da vecinu boli k....,ali zna li itko sto se na kraju desilo sa f1 racingom/formulinom? Vidim da je to nestalo sa lica zemlje.
Ništa posebno ustvari. Izgubio se entuzijazam, a pošto je lik sam pisao, nije bilo nekoga da oživi priču. Šteta da je tako. Moji počeci su ustvari bili na F1Racingu, napisao sam bio preko 10 članaka, no ako se dobro sjećam objavljena su mi samo 2 ili 3, a ostali ne jer se liku nije dalo ispravit par grešaka u tekstu. Nisam se puno zadržao, dva mjeseca čini mi se.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

stefan BELLOF
Karting
Karting
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Explorer je napisao/la: 01.08.2018., 11:39
Ništa posebno ustvari. Izgubio se entuzijazam, a pošto je lik sam pisao, nije bilo nekoga da oživi priču. Šteta da je tako. Moji počeci su ustvari bili na F1Racingu, napisao sam bio preko 10 članaka, no ako se dobro sjećam objavljena su mi samo 2 ili 3, a ostali ne jer se liku nije dalo ispravit par grešaka u tekstu. Nisam se puno zadržao, dva mjeseca čini mi se.
Znam da si bio tamo i ja sam. Mene je skartiralo iz nekog glupog razloga,nisam vise pratija sta je dalje bilo.

Bilo je to dobro dosta dugo vremena,kasnije se pretvorilo u nista. Steta za par ljudi tamo,stvarno su bili dobri

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 01.08.2018., 11:10
Jbt zar na psihijatriji dopustaju internet?
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Slavenowsky je napisao/la: 01.08.2018., 16:51
Ovo se više ne može svrstati ni u kategoriju "kritično"...
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
ja ne mogu vjerovati da tu stranicu vodi odrasla osoba.....
slika

stefan BELLOF
Karting
Karting
S nama već: 9 god 8 mj
Ferrari Maniac je napisao/la: 01.08.2018., 17:39
Slavenowsky je napisao/la: 01.08.2018., 16:51
Ovo se više ne može svrstati ni u kategoriju "kritično"...
Sve znas,sve znam

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
24 sata: Jean Todt (72) jedan je od rijetkih koji ima pristup Michaelu Schumacheru, a nije član uže ni šire obitelji. Francuz je Schumijev bivši šef u Ferrariju i nekadašnji prvi čovjek Međunarodne automobilističke federacije.

Wikipedija: Since 23 October 2009 he has been President of the Fédération Internationale de l'Automobile (FIA)

Treba znat čitat i prepisat :mrgreen:
slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
I sad ti zamisli, mi se sprdamo na koji način prenose F1 zato jer poznajemo ovaj sport pa možemo prepoznati lapsuse i bullshit. A što je s područjima koja ne znamo, a svejedno o tome idemo čitati na ovakvim šundovima od portala? Koliko tek tamo ima bisera... :facepalm:

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Mika Hakkinen
A vala i ti tražiš dlaku u jajetu :mrgreen: . Šalu na stranu, ne vherujem da ima toliko glupog naroda u novinarstvu, prije će biti da uopšte ne rade check, double check i check all over again zbog pristiska od strane urednika koji hoće expres vijesti i klikove u trenutku bez da grade bazu čitalaca. Sve se temelji na senzacionalizmu, a njima je dovoljna poluistina ili izvor tipa "neko mi reko" da njihova savjest (koliko god da je imaju) bude mirna. Danak informacionog doba, jebiga..

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ma prije svega manjak osjećaja morala i dobrog ukusa. Kad se na naslovnici jednog portala nađu vijesti o tome je li se žena Domagoja Vide "napokon nasmijala na slici" ili o "Nevenu Ciganoviću koji je prešao živjeti na selo" ali to nije onaj N.C. na kojeg mislimo - onda znaš da je otišlo k vragu sve. Nije tu pitanje "daj ljudima što žele", nego imaš i nekakvu moralnu odgovornost kao javni medij da informiraš i obrazuješ ljude do neke granice. To je što se tiče odabira tema.

Što se tiče clickbaita - zamisli broj klikova da F1puls rezultat VN Mađarske na Facebooku objavi kao "Neočekivan pobjednik u Mađarskoj, a glavni konkurent za naslov se sudario u posljednjih par krugova!!!" - pa dobili bi jedno 20x više klikova nego s ovom objavom kojom smo imali. Samo što nismo tako kratkovidni da ne vidimo da od toga nema kruha, jer će onda ta razlika u broju klikova dovesti ljude koji će napisati primitivne komentare, pa će odbiti sve ostale koji bi normalno raspravljali, i tako upadneš u spiralu smeća u koje su upali Index, Večernji, Jutarnji, 24sata i gotovo svi ostali news portali.

A to što kod njih nema financijera, vlasnika ili urednika koji bi prepoznao da od toga nema kruha to je njihov problem. 100% sam siguran da bi danas bilo koji od tih par nabrojanih portala doživio ogroman uzlet da potpuno izbace clickbait naslove, trash teme svedu na normalu pod nekakav "showbiz" i onda pokrenu masivnu reklamnu kampanju pod motom "mi nemamo clickbait" ili nešto na foru kvalitete. Postoji ogroman dio ljudi koji bi sletio odmah na taj portal i potpuno izignorirao ovaj ostali šund. Ali je rizično, pa urednici radije pišu o "slavnoj brineti koja je prošetala u najluđim sandalama ikad". :facepalm:

luke flywalker Verified
GP3
GP3
Dodajem na listu i one članke čija tematika apsolutno nije vrijedna jednog članka, čak ni usputne novosti, valjda imaju i kvotu novosti koju moraju ispuniti a desi se dana bez nekih big news dogadjaja.
Ja sam se odrekao jednog lokalnig sajta upravo iz razliga što je naslov bio: "premijer xxx države podnio ostavku!", da bi u tijelu članka bilo da je izabran za predshednika pa normalno je da se mora odreći jedne stolice. Ne smeta mi toliko ni taj neki senzacionalizam koliko sam se bezveze osjećao nakon čitanja tog članka.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ja razumijem da netko to ne prati i da se dogodi greška, ali 90 posto članaka o F1 je s greškom...i nisu ovi jedini u tome. Nije to onda baš dlaka u jajetu :D Npr. ona lažna vijest o smrti Marchionnea nacional.hr-a. Ovi su pokopali čovjeka 2 dana prije nego je zaista umro jer nisu bili u stanju točno prevesti članak sa stranog portala koji je pisao o teškom zdravstvenom stanju predsjednika Ferrarija, nikakvoj smrti. I onda su tu vijest podijelili na fejsu neki novopečeni/propali F1 portali ili fan stranice. Takve se gluposti brzo šire.
Strašno mi je pomisliti da je netko novinar, a koristi google translate i onda to copy/pejsta. Em je članak pokraden, em ne zna engleski....

U žurbi štanca članak o nečem što pojma nema i nije u stanju s Wikipedije prevesti ili s razumijevanjem pročitati JEDNU rečenicu o tome tko je i što je Jean Todt.
I to osoba koja je navodno završila fakultet.To je onaj žalosni dio. Barem da prepiše kako se spada, ali ni to...

Kako Ante kaže...koliko tek gluposti ima u drugim stvarima, a čitamo svaki dan. Bolje da ne znamo.

slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
luke flywalker je napisao/la: 02.08.2018., 10:20 ...
Kad smo kod toga, koji su najčitaniji portali u BiH? Daj mi dva tri linka, da bacim pogled na što liče, možda skupim koju ideju :mrgreen:

luke flywalker Verified
GP3
GP3

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Hvala! Klix.ba izgleda odlično.

luke flywalker Verified
GP3
GP3
Nema na čemu. Klix je smeče, prodali bi mater za klikove. Fuj.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Haha eto sad... Ja mislio s tehnicke i vizualne strane, sviđa mi se kako su riješili organizaciju sadržaja i sustav komentara :)

luke flywalker Verified
GP3
GP3
Shvatio sam nakon što sam kliknuo "pošalji" da si vjerovatno mislio na tehnički i vizualni aspekt, al kasno Marko...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
luke flywalker je napisao/la: 02.08.2018., 11:36 Nema na čemu. Klix je smeče, prodali bi mater za klikove. Fuj.
slika
:chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡