VN Australije (Albert Park) 18. - 20. ožujka 2016.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Heheh tip stavio screenshot usporedbe Rosberga i Hamiltone :bonk:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
to sam i htio postaviti.
slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
HeatBlast44 je napisao/la:to sam i htio postaviti.
Kojom svrhom kada si se fokusirao na Vettela i Rosberga?
slika slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
senja je napisao/la: A bolidi su bili ohoho od staze. Zašto bi se neko brinuo da će neko drugi tu izletiti ako imaš dvostruku žutu na tom dijelu, ili VSC? Slučaj Bianchi je bio po kiši, uz prebrzu vožnju (nepoštivanje pravila određenih na tom dijelu staze u tom trenutku). Zatvoren slučaj.
Ali haj mi nađi još jednu situaciju sa crvenom zastavom za ovako blagu situaciju na stazi. A ja ću tebi naći puno gorih situacija gdje nismo vidjeli ni SC... Nekonzistentnost u donošenju odluka, glavni FiA-in problem. I kod kazni, i kod ovakvih situacija na stazi. Uvijek nekoga kazne za nešto, a drugome ništa za gore. Ili negdje SC, a negdje ništa. Ali ovo je do sada najveći apsurd, crvena zastava ni za šta.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6URo_2XMKHE[/youtube]

Eto zašto

Ovo drugo, puno vozača je skoro izletilo na tom zavoju a jedan od njih je i Magnussen. To su bili opasni uvjeti s obzirom na razne ljude i traktore... Shvati da FIA pere ruke od nesreće iako dobro zna da je trebao biti uveden SC. To je ta nekonzistentnost o kojoj pričaš

Ja nigdje ne tvrdim dal je trebala biti crvena zastava ili ne, samo kažem da je dobro došla zbog razvoja utrke, nismo izgubili petinu utrke koliko bi smo izgubili. Sličnih situacija sa manje krša je bilo
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YKqVejj8dEA[/youtube]

Uostalom tko smo mi da znamo kakva je bila situacija na stazi, FIA ima to da odluči
Razlog crvenih zastava : Ako je utrka prekinuta zbog incidenta ili loših uvjeta na stazi,
Evo još jedan video gdje pokazuje koliko je smeća bilo na stazi i ti ne biš uveo SC... Žute zastave ili VSC nebi pomogle jel sudci nebi to zbog bolida mogli ni očistiti ili bi vozači morali toliko sporo vozit da bi bili u gradskoj vožnji gdje bi svo gorivo onda potrošili

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=19TCD-g2jsU[/youtube]
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

PAJO
Karting
Karting
Navija za: Fernando Alonso
Izašao je i kamion koj je očistio sitne dijelove i tekučine koje su iscurjele iz bolida,kak bi to izveli pod :SC: ili VSC

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Vettel
Ferrari1345 je napisao/la:
senja je napisao/la: A bolidi su bili ohoho od staze. Zašto bi se neko brinuo da će neko drugi tu izletiti ako imaš dvostruku žutu na tom dijelu, ili VSC? Slučaj Bianchi je bio po kiši, uz prebrzu vožnju (nepoštivanje pravila određenih na tom dijelu staze u tom trenutku). Zatvoren slučaj.
Ali haj mi nađi još jednu situaciju sa crvenom zastavom za ovako blagu situaciju na stazi. A ja ću tebi naći puno gorih situacija gdje nismo vidjeli ni SC... Nekonzistentnost u donošenju odluka, glavni FiA-in problem. I kod kazni, i kod ovakvih situacija na stazi. Uvijek nekoga kazne za nešto, a drugome ništa za gore. Ili negdje SC, a negdje ništa. Ali ovo je do sada najveći apsurd, crvena zastava ni za šta.

Eto zašto

Ovo drugo, puno vozača je skoro izletilo na tom zavoju a jedan od njih je i Magnussen. To su bili opasni uvjeti s obzirom na razne ljude i traktore... Shvati da FIA pere ruke od nesreće iako dobro zna da je trebao biti uveden SC. To je ta nekonzistentnost o kojoj pričaš

Ja nigdje ne tvrdim dal je trebala biti crvena zastava ili ne, samo kažem da je dobro došla zbog razvoja utrke, nismo izgubili petinu utrke koliko bi smo izgubili. Sličnih situacija sa manje krša je bilo

Uostalom tko smo mi da znamo kakva je bila situacija na stazi, FIA ima to da odluči
Razlog crvenih zastava : Ako je utrka prekinuta zbog incidenta ili loših uvjeta na stazi,
Evo još jedan video gdje pokazuje koliko je smeća bilo na stazi i ti ne biš uveo SC... Žute zastave ili VSC nebi pomogle jel sudci nebi to zbog bolida mogli ni očistiti ili bi vozači morali toliko sporo vozit da bi bili u gradskoj vožnji gdje bi svo gorivo onda potrošili

Ovaj prvi video ti zoveš sa manje krša? Bolid ostao direktno na stazi. I to na tako uskoj. I smijem se kladiti da nije bila crvena zastava.
Ovaj drugi video, bolje pogledaj malo neki bolji snimak. Normano, vidi se da je bilo krša prilikom sudara. Ali sve je to uglavnom odletilo sa staze, u smijeru u kojem su odletili i bolidi.
Situacija sa Bianchijem, odnosno ona sa Sutilom u pijesku, nije bila za SC. Staza je bila čista. Samo problem je samo to pravilo žutih zastava, i što je postavljeno tako da ga vozači ne poštuju. Zato su kasnije i uveli VSC. A izgleda da ni sami nemaju pojma gdje šta primjeniti. Drugi problem je tu bio što je staza zbog kiše i noći bila u takvom stanju da je možda trebalo i prekinuti utrku ranije. Ali nikako radi onog Sutilovog izlijetanja nije bilo za SC.
Ovaj prvi video je jasan pokazatelj da se može izbjeći incident kad se vozi oprezno pod žutim zastavama. Čak i kad je redar na stazi smotan i padne iz čista mira.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Eto Nico je kao imao problema sa kočnicama, da su ga skoro htjeli povući iz trke :zijev:
http://www.motorsport.com/f1/news/merce ... ma-681024/

I ocjene sa SKYa
http://www.skysports.com/f1/news/12433/ ... er-ratings
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 20.03.2016., 20:38, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Luka
Karting
Karting
Navija za: Nico Rosberg
Baš komentiram sa starim, u sportskom dijelu Dnevnika Nove TV, ženska izjavi da je današnjom pobjednom Rosberg ostvario svoju 14. u karijeri.. ja izgorio, to je kao da je rekla da je jučer Hajduk izgubio od Dinama. Jbt, Dnevnik kao informativna emisija, a sami su krivo informirani. :bonk:
"No matter how good a driver you are, you have to have the right car and the right team behind you in order to succeed."

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
@senja
Dobro po tebi onda izlazak SC nigdje ni ne treba... Ajmo riskirat onda živote vozača i sudaca na stazi
Opet u vezi Bianchija koga boli k**** sto je staza čista, ako nije izletna... Onda po tome neka stave zid nakon dugog pravca, staza je čista

Prvi video ti samo naglašava koliko opasno za vozača može biti kada naileti na sudca koji cisti stazu, makar to bilo žutim zastavama (iako je bio SC)
Ono u Monaku je bila crvena zastava, ne vjerujes pogledaj. Stavio sam usporedbu jer su tada sudci procijenili da će Trebat vise vremena za počistit (crvena zastava)
Slučaj Japan, zajedno sa Njemačkom te godine je bila lutrija FIA da riješe to na način bez uvođenja SC-a ( da se vozači ne skupe i da se utrka ne "uništi" )

Volje vise neman za daljnju raspravu. Ti slobodno i dalje tvrdi svoje iako većina kaže da je uvođenje SC bilo potrebno
Kako bi rekli izrekom. Let's agree to disagree
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

HeatBlast44
Baniran
Baniran
dns Blažičko nakon trke "ovom pobjedom Nico Rosberg dodaje 15. pobjedu, prvu u Australiji..." :bonk:
Ferrari je napisao/la:
HeatBlast44 je napisao/la:to sam i htio postaviti.
Kojom svrhom kada si se fokusirao na Vettela i Rosberga?
ma ništa reko da potvrdim da je Ham imao strašan tempo na MED.
slikaslika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
dakako je napisao/la:Ajde nek netko izbaci podatak,ako ima volje kad je zadnji put ili uopce neki tim u prvoj sezoni,a i utrci uzeo bodove.
Zna li se uzrok odustajanja Kimija!?
Bar 1999. nije uzeo bodove, ali su kao potpuno nova ekipa bili odlicno organizirani. Imali su brzinu za bodove. Jedino ih je mucila pouzdanost.
slika

Kuštelaar
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Od pocetka utrke nisam ovdje apsolutno nista napisao, procito sam sve komentare i cinjenica je da ima razlicitih misljenja, o Ferrarijevoj taktici i cuvanju motora nakon Kimijevog kvara i takvih stvari, i sve to postujem , svatko ima svoje viđenje. Ali u komentaru na clanku sam vec popljuvo red flag, jer smatram da je bio potpuno nepotreban u ovoj situaciji, i da se to moglo puno elegantnije rijesit. Naiso sam na jako puno minusa, a po procitanome ovdje sam shvatio i zasto. Zato sto poprilican broj ljudi ovdje apsolutno pojma nema koja je razlika izmedu kruzenja pod SC-om, i red flaga! Pa evo onda da barem nekome objasnim, kad vec nitko nije. Naime, red flag oznacava prekid utrke, kao sto svi znaju. Ali ono sto ne znaju je to da se na autu moze radit sta se hoce!!!!! I zato poprilican broj ljudi uopce nije shvatio kaos s gumama. Rosbergu je prije red flaga stavljen soft, ali je u prekidu stavljen medium. Vettelu je prije rad flaga stavljen novi novcati SS, ali je u prekidu stavljen rabljeni SS. E pa bas zbog tog drkarenja po autima, i drkarenja s gumama, mislim da je u ovoj situaciji red flag imao jako veliki utjecaj na utrku. A s obzirom na situaciju, koja se mogla rijesit 5-6 krugovnim SC-om (sto nam nije nepoznanica, znalo je i duzih bit) mislim da je ovo nepotreban zajeb Charliea i ekipe. Daleko od toga da je Ferrari sjebo, je...Ali ponavljam, i nitko me nece uvjerit u suprotno, RED FLAG JE DANAS BIO POTPUNO NEPOTREBAN! Amen!

Ferrari
Formula 1
Formula 1
senja je napisao/la:
Ferrari1345 je napisao/la:

Eto zašto

Ovaj prvi video ti zoveš sa manje krša? Bolid ostao direktno na stazi. I to na tako uskoj. I smijem se kladiti da nije bila crvena zastava.
Ovaj drugi video, bolje pogledaj malo neki bolji snimak. Normano, vidi se da je bilo krša prilikom sudara. Ali sve je to uglavnom odletilo sa staze, u smijeru u kojem su odletili i bolidi.
Situacija sa Bianchijem, odnosno ona sa Sutilom u pijesku, nije bila za SC. Staza je bila čista. Samo problem je samo to pravilo žutih zastava, i što je postavljeno tako da ga vozači ne poštuju. Zato su kasnije i uveli VSC. A izgleda da ni sami nemaju pojma gdje šta primjeniti. Drugi problem je tu bio što je staza zbog kiše i noći bila u takvom stanju da je možda trebalo i prekinuti utrku ranije. Ali nikako radi onog Sutilovog izlijetanja nije bilo za SC.
Ovaj prvi video je jasan pokazatelj da se može izbjeći incident kad se vozi oprezno pod žutim zastavama. Čak i kad je redar na stazi smotan i padne iz čista mira.
Nisu se samo čistile krhotine već i gorivo koje se prosulo iz McLarena pošto je cijeli sidepod razvalio. Vidiš iz snimke da prska neko ulje/gorivo/hidraulika, pa se i to moralo počistiti.
Nitko ne spori crvenu zastavu jer je vjerojatno bila potrebna, ali odmah sam znao da će Ferrari nahebati.
slika slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Wawww... mene danas radni raspored nije pomazio. mogao sam vidjeti samo početak utrke & onda na posao...ufff

Taman sam vidio kako sve lijepo se razvija & meni po čefu. Vidio i kada je Alonso izletio, vidio najvažnije - da mu nije ništa, i "Shut Down" pa na posao.

Mislio sam sada će takoionako Safety Car 5-6 krugova & uobičajena procedura i polako finiš a rezultate ću već saznati.

Kad ono, nije mi ni na kraj pameti bilo da će potpuno zaustaviti utrku / nisam znao da je bilo toliko krša po stazi, a još manje sam mogao misliti da će Ferrarijev Pitlane zasrati stvar u tolikoj mjeri. :prcnjau:
U svakom slučaju čestitke Mercedesima na odličnoj strategiji & 1-2 pobjedi, a posebno mi je drago onda što je barem pobjedio Nico :pivo:

Edit: početak je dakle bio fenomenalan & to ću si hehe posebno pospremiti :chill: :mrgreen:
Zadnja izmjena: zjurina, dana/u 20.03.2016., 21:20, ukupno mijenjano 1 put.
slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
na snapchatu ima raznih snimki fanova sa trke, check it out... taj V10 kad projuri na početku jaoooooooo

Poslano sa mog HUAWEI SCL-L21 koristeći Tapatalk
slikaslika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
A što reći nakon prve utrke? Ništa pametno, pošto se ne radi o klasičnoj stazi već gradskoj.

Redom, Ferrari bliže Mercedesu svakako, ali trebat će luda vožnja i odlična taktika za pobijediti ih. Boli je ipak mrvicu sporiji. Odličan posao danas za obojicu vozača, Vettel pogotovo, a Kimi iako jako jako dobar, bez sreće. Biti će odlično pratiti Ferrari i pobjede nisu nerealno za očekivati kao ni borba za nešto više na kraju sezone. Inače, Australija im nije odgovarala nikada.

Mercedes klasika, dominantan bolid. Nico čvrst u prvom zavoju, točno kako treba, dalje taktički savršeno i rutinerski,. Odličan posao. Lewis razočarao. Nemaštovit iza Verstapena, neodlučan i još kaže da ga ne može prestići. Drugo mjesto samo radi taktike i bolida.

Toro Rosso odličan. Verstapen je budući veliki vozač, ali isto je i Saniz. Uz sve poteze koje je Verstapen napravio, trebao je Sainza riješiti sam, a ne plakati po radiju. Rekao bih, pomalo mladenačka, bahata reakcija i kad su javili Sainzu da će ga morati propustiti htio sam ih sterati u 3 krasne... Ipak, svaka čast i za Sainza. Odlična vožnja i rasplet kakav je zaslužio.

HAAS je pokazao da nije momčad za napucavanje. Odlično i nemam riječi. Grosejanov team radio govori sve. Odličan vozač, dobra nova momčad.

Williams mi se čini da će se namučiti sa sredinom poretka. Bolid niti je brz niti su vozačni na razini zadatka. Bar danas nisu bili. Šteta za momčad tako slavne povijesti.

Force India super u rukama Hulkenberga. Pereza na volim od prvog nastupa pa ga iskreno nisam ni pratio previše. Hulk mi je jedan od najdražih vozača na gridu pa mi je njegova pozicija danas vrlo dobra.

Ricciardo dobar. Malo nošen nacionalnim nabojem, malo Red Bullom koji je opet osim motora po svemu sudeći složio čudoviše. Ipak, čini se da i Renault radi bolje nego prošle godine. Kvyat jednostavno bez sreće danas.

Renault kao momčad osim prekrasnog bolida nije pokazao previše. Biti će to ove godine čupavo iako Palmer nije vozio loše za rookiea. O K-Magu imam visoko mišljenje i nadam se da neće iznevjeriti. Kako god, još jedna tvornička momčad i sretno im bilo svakako. Renault se vratio u Enstone i to je najbitnije.

Manor se čini kao ozbiljna prijetnja na žalost Sauberu. Malene momčadi će na žalost, bojim se, biti liga za sebe na kraju poretka.

McLaren-Honda... Brrr. Ako ništa, bolid se pokazao kao siguran. Čine se bolji i nadam se da će se Button i Alonso što prije početi utrkivati.

Za kraj, povratak starog kvalifikacijskog formata je jedino ispravno nakon subotnjeg promašaja. Odlično da nisu razvukli to nepotrebno na više utrka. Bar nešto...
"What a little star." May 26, 2012.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Imate sad na Rtl kockica sažetak utrke.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Postoji i sa Channal4 : LINK, samo sa VPN-om tipa MediaHinta

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lKv2DMxREXE[/youtube]
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Hatt, hvala na ovome.

Sainz je blago receno muljator. Najblaze moguce receno.
Jesi ili nisi imao problema nakon kontakta sa maxom je pitanje. A on serucka kao grlica.
Max ce ga prosuti kao saka rize u buducnosti.
No!

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 1 mj
Potpuno opravdana crvena zastava, bilo tekucina po stazi, krhotina milijon na skoro cijeloj sirini staze, opet je ona traktor dizalica morala proci kroz cijelu zonu izletanja..itd. ak kome treba mogu jos nabrojiti stvari zasto. Dobra odluka :thumbs:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡