VN Australije (Albert Park) 18. - 20. ožujka 2016.
- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Glasniju F1
Ne lupetaj... Onda po toj logici možemo izbaciti SC. Šta će nam...
Ako dva bolida treba iznest sa staze onda treba puno ljudi i dizalice. Stavljat žute zastave mi je debilna ideja ravna onoj iz Japana 2014. Isto tako da se nije uveo SC, kako bi ljudi očistili stazu ako bi im bolidi stalno prolazili?
Crvena staza je diskutabilna, ali mi je drago da je uvedena jer da nije, otišlo bi 10 krugova tj petina utrke
Ako dva bolida treba iznest sa staze onda treba puno ljudi i dizalice. Stavljat žute zastave mi je debilna ideja ravna onoj iz Japana 2014. Isto tako da se nije uveo SC, kako bi ljudi očistili stazu ako bi im bolidi stalno prolazili?
Crvena staza je diskutabilna, ali mi je drago da je uvedena jer da nije, otišlo bi 10 krugova tj petina utrke

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
Nemogu vjerovati da pojedinci pisu da nije bio potreban SC.Pa kako nije milijarde dijelova po stazi sta da je neko naletio pri vecoj brzini naletio na vecinu tih dijelova i sletio dole ravno.Zar se opet treba ponavljati slucaj Bianchi.FIA je kriva sto sad Jules nije s nama i sada ne zele nista prepustiti slucaj vec i za najmanji kontakt izlazi SC a to smo mogli vidit i prosle godine.Ako za ovaj sudar nije bio potreban SC onda neznam zasto je.
@deny novi format je ukinut vracen je stari i vec cemo ga gledati u Bahrainu.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- Vordas
- Formula 4
- S nama već: 9 god 11 mj
Kako besplatan!?deny je napisao/la:Drago mi je šta je prijenos F1 napokon dostupan svima i to besplatno na Areni 1 ali mi se nikako ne sviđa novi format kvaliifikacija.
A šta se tiče utrke i crvene zastave, smatram da je trebalo biti pod SC a ne prekinuti utrku.
#DankeSeb
- Brumica
- GP3
- Navija za: Sebastian Vettel
Playlista iz Australije (puno je intervjua nakon utrke pa je praktičnije staviti ovako) 

They see me strollin', they hatin' 

-
deny
- Karting
- S nama već: 9 god 4 mj
- Navija za: Alonso
Pa kako nije besplatan kad je to osn.paket MaXtv-a?Vordas je napisao/la:Kako besplatan!?deny je napisao/la:Drago mi je šta je prijenos F1 napokon dostupan svima i to besplatno na Areni 1 ali mi se nikako ne sviđa novi format kvaliifikacija.
A šta se tiče utrke i crvene zastave, smatram da je trebalo biti pod SC a ne prekinuti utrku.
-
senja
- Baniran
- Navija za: Vettel
Ali bolidi nisu uopšte na stazi. Ni blizu. Nego su na kraju preduge izletne zone. Ne lupetam ja...Ferrari1345 je napisao/la:Ne lupetaj... Onda po toj logici možemo izbaciti SC. Šta će nam...
Slučaj Bianchi je prebrza vožnja, pod uslovima u kojim nikako nije bila dozvoljena. Shvatite to već jednom. Žute zastave, kao i bilo koje druge su tu da se poštuju.alonso5 je napisao/la:Nemogu vjerovati da pojedinci pisu da nije bio potreban SC.Pa kako nije milijarde dijelova po stazi sta da je neko naletio pri vecoj brzini naletio na vecinu tih dijelova i sletio dole ravno.Zar se opet treba ponavljati slucaj Bianchi.FIA je kriva sto sad Jules nije s nama i sada ne zele nista prepustiti slucaj vec i za najmanji kontakt izlazi SC a to smo mogli vidit i prosle godine.Ako za ovaj sudar nije bio potreban SC onda neznam zasto je.
BTW, na stranici nije uopšte objavljena vijest o ukidanju glupih kvalifikacija i vraćanja na stare. Neki ljudi ne ulaze na forum, tako da ste to trebali objaviti (poruka za odgovorne ljude na portalu).
-
senja
- Baniran
- Navija za: Vettel
Jeli taj MaXtv besplatan? Tako su na stranici za Formulu E pisali da imaju prenos za BiH na Areni, a ispostavilo se da imaju samo na jednoj Areni koja ima samo na tom MaXtv-u, koji uopšte ne postoji u BiH...deny je napisao/la:Pa kako nije besplatan kad je to osn.paket MaXtv-a?Vordas je napisao/la:Kako besplatan!?deny je napisao/la:Drago mi je šta je prijenos F1 napokon dostupan svima i to besplatno na Areni 1 ali mi se nikako ne sviđa novi format kvaliifikacija.
- alonso5
- Formula 1
Dadeny je napisao/la:je li to potvrđeno?alonso5 je napisao/la:
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- Ferrari1345
- Formula 1
- Navija za: Glasniju F1
Bolidi su na stazi... Ne na trkačem dijelu ali na stazi. Imaš i ono nepisano pravilo koje glasi da će vozač proć kroz žutu zastavu što je brže moguće. Gledao biš vozače koji napaljeno voze cijelim dijelom staze i onda se zaustavljaju pred žutim zastavama. Ti vozači, pogotovo onaj iza će pokušat biti što bliže a ovaj će pokušat biti što dalje. Tu može doći do krive procjene, sudara i svega što može poć krivosenja je napisao/la: Ali bolidi nisu uopšte na stazi. Ni blizu. Nego su na kraju preduge izletne zone. Ne lupetam ja...
Nego zanima me dal biš ti bez SC tamo nosio bolid i čistio stazu...Ovo i Bianchiju nije mjesto ni vrijeme rasprave ali ako već kriviš Bianchija onda znači da su vozači opasni pod dijelovima žutih zastava? Kako onda opravdavaš ne uvođenje SC?

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Ciki-F1
- Formula 2
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Tko o čemu, nego Ham navijač o "izguravanju" s staze. Prvo gledaj svoje a onda kritikuj druge.HeatBlast44 je napisao/la:Ferrariji su imali odličan start, Vettel kao i u Mađarskoj si daje za pravo gurati druge prema unutrašnjoj strani, Rosberg je skoro na travi bio na ulazu u prvu krivinu. Na SS su imali identičan tempo, s tim da je Kimi bio sporiji od Rosberga. Prva taktička greska nepokrivanje Rosberga nakon boxa, izgubljena pozicija. onda druga taktička greška prebacivanje ponovo na SS, nelogično skroz, time su se pomirili sa P2, jer su morali o5 u box. Crvena zastava poništi prednost i onda gubi P2 nakon sljedeceg boxa. Na kraju puca iza Hamiltona i izlijeće i to je to.
Jock Clear kaže da oni medium nisu smjeli stavljati jer nemaju apsolutno nikakav info za te gume. Eto to je cjela Ferrarijeva trka, da je Kimi ostao imali bi vjerovatno 4 mjesto.
Poslano sa mog HUAWEI SCL-L21 koristeći Tapatalk
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Za sve koje zanima komparacija stintova sa utrke
Edit: Baš gledam malo vremena Ricciarda. RBR je uvjerljivo brži i od Torro Rossa i od Williamsa. Bottas spor danas. Button na softu brži od njega i kasnije na medium gumama. Šteta za Buttona danas je mogao lagano do bodova no kriva strategija još safety car su mu onemogučili osvajanje bodova. Alonso ono što je vozio je bio dosta brži od Palmera na istim gumama.
Edit: Baš gledam malo vremena Ricciarda. RBR je uvjerljivo brži i od Torro Rossa i od Williamsa. Bottas spor danas. Button na softu brži od njega i kasnije na medium gumama. Šteta za Buttona danas je mogao lagano do bodova no kriva strategija još safety car su mu onemogučili osvajanje bodova. Alonso ono što je vozio je bio dosta brži od Palmera na istim gumama.
Zadnja izmjena: Mr.Spaceguy Verified, dana/u 20.03.2016., 14:34, ukupno mijenjano 1 put.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Nema kazni ni za jednog od vozača u incidentu Alonso-Gutierrez
http://www.motorsport.com/f1/news/no-ac ... sh-681065/
https://twitter.com/EstebanGtz/status/711509389237030912 https://twitter.com/alo_oficial/status/711510241955831808 https://twitter.com/F1/status/711475381551833088
http://www.motorsport.com/f1/news/no-ac ... sh-681065/
https://twitter.com/EstebanGtz/status/711509389237030912 https://twitter.com/alo_oficial/status/711510241955831808 https://twitter.com/F1/status/711475381551833088
I am aware that today I spent some of the luck remaining in life, I want to thank @mclaren, the FIA for the safety on this cars. Also my colleagues and fans for the concern and unconditional support.
Now it's time to rest and think about Bahrain, and get back in the car to get the first points of this year !!
#australia
- Ferrari Maniac
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Odlično i baš mi je drago zbog toga kako je završila ova istraga. Alonso se ponio muški i kao pravi trkač kada je rekao da Esteban nije kriv i zbog toga mu skidam kapu. Ovako bi trebali završavati svi incidenti a ne da prvo što čuješ na team radio nakon: Yes, I am OK.... je: he hit me, he hit me, call Charlie... Ovako je zdravije za sportjer inače vozači gube agresivnost... Naravno da me ne biste krivo razumjeli ovakvi ozbiljniji sudari uvijek moraju završiti sa istragom, ali za manje dodire ili "izguravanja sa staze" (što je po meni jedan od najglupljih termina koje netko može upotrijebiti na utrci) nema potrebe rješavati za zelenim stolom.
Sisu (fin.)
- dakako
- Formula 4
- Navija za: Mercedes
Ja problem na startu nisam vidio osim kontakta izmedju luje i Rosberga, a i to je trkaci incident. Sto se tice Vettela to je njegov stil kao i u Hamiltona,stil koji mi se ne svidja i koji kod mene nebi prosao,ali ja eto ne vozim,pa tako da to ostaje samo moje misljenje.
Timski igrac
- alonso5
- Formula 1
Ma ja vjerujem da imaju potencijala dobroga i da ce biti redoviti u bodovima i mislim da je danas Alonso mogao zavrsiti u bodovima da se nije desio onaj incident.Vidjet cemo u Bahrainu kako ce to izgledati ipak je to dosta otvorenija staza od Melburna i puno lakse se pretice.Mr.Spaceguy je napisao/la: Za sve koje zanima komparacija stintova sa utrke
- Medicinar
- Karting
- Navija za: Scuderia Ferrari
Slavenowsky je napisao/la:Prvo jesi li ti gledao utrku?Medicinar je napisao/la:.
Zasto onda "SUPERIORNI" Mercedes nije mogao preci Toro Rosso i Ferrari na startu!!!!???? Vettel drugi stint nije imao izbora nego da cuva gume, a ko zna mozda je oborio obrtaje motora, da se ne bi desio i njemu sliican scenarij kao kod Kimija!!!!! Danas je taktika Ferrarija zakazala, zakazao je opcenito cijeli tim i strategija! Da se nije desio SC, Ferrari bi uzeo pobjedu cistu kao suza! Vettel je taktizirao da ustedi gume pa da napravi veci broj krugova, da na kraju barem Hamiltona sustigne.
Na kraju su imali gresku u boxu, no i opet je sustigao Hamiltona, no Vettel gresku pravi, ako mozes pogledat Vettel je isao malo vise van staze da ne pokupi dio Verstapeovog bolida, tu se nada sva ugasila, ko zna mozda bi presao Hamiltona do kraja, no kako bilo, Mercedes nije pobjedio Ferrari sa + 35 s zaostatka, zaostatak je mizeran!!!!
Ferrari jos nije koristio s - duct, nisu jos dosli sa novijom varijantom spojlera, dakle ovaj bolid ima prostora za napredak, Mercedes je danas bio kompletan paket.
Premotaj malo sezonu - dvije unazad,pa vidi prava stanja!!! Ferrari je danas imao mnogo vode u usima, pogubili su se nakon Kimijevog odustajanja, a ko je to ZNAO da ce se desiti udes na stazi, pa da idu na SS!!!??? To su nepredvidljive stvari, da se nije desio SC, utrka bi bila neizvjesna, Ferrari bi morao jos koji put u box, ali ne bi vozio ko po jajima, vec bi stvarao tih 15 s da mogu sigurno otici u box, da se na kraju bore za pobjedu!!!!! Pogledaj samo zaostatak Red Bull-a i pogotovo Williamsa, sve ce ti biti jasno!!!
Sve u svemu Ferrari je itekako napravio dobar iskorak, niko ne sanja titule i dominaciju Ferrarija, vec slavimo taj neki pomak, optimiste smo, no tvoj pesimizam je tvoja stvar.
Ne znam zašto ti imaš potrebu da stavljaš toliko uzvičnika, šta misliš da ćeš dobiti? Natjerati nekoga da misli da si ti upravu? Daj ohladi čovječe, previše postavljaš nekih "da je ovo, da je ono", gledaj malo činjenično stanje i ne pokušavaj objasniti ono o čemu pojma nemaš (aludiram na obrtaje, čuvanje guma i slično, niko od nas ne zna šta su radili po tom pitanju), a činjenično stanje da Vettel na SS nije mogao da se odvoji od Rosberga, slabijem vozača Mercedesa, da je bio u panici od Kimijevog problema ne bi onda onako pritiskao da stigne Hamiltona.
Sljedeća stvar, Vettel do jutra da je vozio ne bi prešao Hamiltona, 5 krugova mu je bio u repu i nije imao aposlutno ni JEDNU JEDINU SITUACIJU POVOLJNU DA PROĐE. Ono što me brine je taj Mercedesov stint na mediumu, koji ponavljam DUPLO STARIJE GUME, zadržava Ferrari na softu sa duplo mađim gumama.
Ne sporim da si upravu glede rješenja s kojim je Ferrari došao ovdje, kao ni to da je Ferrari smanji zaostatak, ili da nema onih 35 sekundi zaostatka, samo me brine taj medium njihov na koji su se oni cijelo vrijeme fokusirali u Barceloni, to je sve što ja potenciram u cijeloj priči. Hamilton je usput na medium otišao prije SC na Medium, kao i Rosberg, dok su Ferrariji otišli na SS, i sjebali su tu utrku, taj izbor je bio pogrešan, i bez SC tu je utrka izgubljena. Pozdrav i tebi.