Sauber
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 8 god
- Navija za: Mercedes
Kad su počeli tračevi o preuzimanju Saubera od strane Andrettija, meni je to odmah izgledalo malo čudno. IMO za Andretti je dosta jednostavnije i jeftinije tražiti ulazak u F1 preko ekipe Haas. Nekako mi se čini da bi Gene jedva dočekao ovu ponudu.
Međutim nakon prošle utrke i informacija o rastu gledanosti Formule 1 u SAD, ideja o dva američka tima mi nije više daleka misao. Ko zna možda se Andretti vrati u pregovore, možda i Ford razmisli o ulasku u F1 ....
Međutim nakon prošle utrke i informacija o rastu gledanosti Formule 1 u SAD, ideja o dva američka tima mi nije više daleka misao. Ko zna možda se Andretti vrati u pregovore, možda i Ford razmisli o ulasku u F1 ....
- OffLiberyMedia
- Karting
- S nama već: 6 god 1 mj
- Navija za: Da Massi dobije otkaz
Ford će ući onoga trenutka kada tehnologija razvoja motora bude primjenjiva u drumskom saobraćaju. Koliko god Ford bio sportski nastrojen oni ipak gledaju na komercijalu mnogo više od evropljana.
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 8 god
- Navija za: Mercedes
Svi gledaju i traže dobit, ali u Fordu se neke stvari poklapaju sa promjenama koje se dešavaju u F1.
Da se otkrije da li je slučajno ili namjerno treba sačekati jedno dvije godine.
Citat iz linka ispod:
Da se otkrije da li je slučajno ili namjerno treba sačekati jedno dvije godine.
Citat iz linka ispod:
Ford is investing $22 billion in electrification through 2025 as part of its plan to lead electrification in areas of strength.
https://media.ford.com/content/fordmedi ... -know.htmlThis electrification strategy is a core component of Ford’s goal to achieving carbon neutrality globally by 2050. Ford is the only full line U.S. automaker committed to doing its part to reduce CO2 emissions in line with the Paris Climate Agreement and working with California for stronger vehicle greenhouse gas standards.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Seb
Tu je vijest AMuS javljao već prošlog vikenda. Skupo im. A ne znam ni šta su očekivali. Čitao sam neke komentare na tu temu. I ljudi se čude što je Sauber tako skup, i što je na primjer skuplji od Williamsa koji je nedavno kupljen. Pa infrastruktura. Haas ima neku šupu što su kupili od raspale Marussije/Manora. Osim toga imaju i neko sjedište u Americi. Bolid im dizajnira Dallara. Dok Sauber ima, neki kažu još uvijek najbolji zračni tunel. To je ipak bila BMW-ova tvornička ekipa.
A nedavno je i čini mi se Toto izjavio da bi bili budale da sada prodaju, jer će se vrijednost povećati narednih godina. Pa tako i ima logike da su tražili toliko para.
A nedavno je i čini mi se Toto izjavio da bi bili budale da sada prodaju, jer će se vrijednost povećati narednih godina. Pa tako i ima logike da su tražili toliko para.
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 4 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Andretti bi ih samo iskoristio i upropastio.
Ovo pišem, a mislim na ono njihovo; američko-kapitalističko: PROFIT PRIJE SVEGA.
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

- pigmalion
- Formula 1
Upravo tako; ekipa Sauber ima svoju PRAVU vrijednost.Pastor je napisao/la: 27.10.2021., 19:22 Tu je vijest AMuS javljao već prošlog vikenda. Skupo im. A ne znam ni šta su očekivali. Čitao sam neke komentare na tu temu. I ljudi se čude što je Sauber tako skup, i što je na primjer skuplji od Williamsa koji je nedavno kupljen. Pa infrastruktura. Haas ima neku šupu što su kupili od raspale Marussije/Manora. Osim toga imaju i neko sjedište u Americi. Bolid im dizajnira Dallara. Dok Sauber ima, neki kažu još uvijek najbolji zračni tunel. To je ipak bila BMW-ova tvornička ekipa.
Negdje sam pročitao; da se prodaju za 350 milijuna € ili $, i još traže "nekakvo" osiguranje za 250 milijuna € ili $.
Kakav Haas,....... Michael Andretti i njegova vesela ekipa žele da se ogrebu, tj. da ušićare.......... bolje da i ne uzimaju ekipu Sauber Engineering.
.....biti po svome,.....

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: sve powered by honda
u kini je već alfin salon obiljepljen zhouom.dmj je napisao/la: 16.11.2021., 10:07 Alfa Romeo se pred minutu na Linkedinu zahvalio Antoniu Giovinazziju na uspješnoj suradnji... Dakle ići će valjda danas i objava novog vozača.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Ferrari
Evo sto Gio kaže o tome.
[ link do slike ]
[ link do slike ]

- pigmalion
- Formula 1
Sretno, Zhou. 
P.S. Razvali Bottasa

P.S. Razvali Bottasa

.....biti po svome,.....

- Krstas
- Formula 1
- S nama već: 8 god 8 mj
- Navija za: Liam Lawson
E ne znam....
27 godina. Nije vise mlad a nije bas pokazao zavidan nivo. Covjek od 40godina ga dobija. Sto je glavni razlog.
Drago mi je to sto cemo vidjet novo lice u F1, ali takodje da ce Antonio naci mjesto u Ferariju. Ako nista drugo u DTM.
Zou je dobar. Moze biti jak igrac.
Radujem se novoj Alfi...
27 godina. Nije vise mlad a nije bas pokazao zavidan nivo. Covjek od 40godina ga dobija. Sto je glavni razlog.
Drago mi je to sto cemo vidjet novo lice u F1, ali takodje da ce Antonio naci mjesto u Ferariju. Ako nista drugo u DTM.
Zou je dobar. Moze biti jak igrac.
Radujem se novoj Alfi...

- Krstas
- Formula 1
- S nama već: 8 god 8 mj
- Navija za: Liam Lawson
https://pole-position.rs/alfa-romeo-dov ... -sponzora/
Naslov:
Alfa Romeo: Doveli smo Zhoua zbog kineskih sponzora
Dio teksta:
Mnogi su pričali da se tim odlučio za Zhoua zbog velikog novca i sponzora koje donosi sa sobom, ali je Vasseur to demantovao.
„To su sve gluposti.
Ne znam ko je odje lud...
Naslov:
Alfa Romeo: Doveli smo Zhoua zbog kineskih sponzora
Dio teksta:
Mnogi su pričali da se tim odlučio za Zhoua zbog velikog novca i sponzora koje donosi sa sobom, ali je Vasseur to demantovao.
„To su sve gluposti.
Ne znam ko je odje lud...

- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Seb
Očito majmun koji je pisao naslov, jer naslov nije citat nečije izjave iz tima nego lupanje autora teksta. Iako je vjerovatno istina, neće to niko reći u javnosti...