To je ta koja je trebala OKCu i koja lomi seriju.
Pokušao sam nešto ispratiti, borio sam se kao lav, ali teško.
Vidio sam kraj, "zabacilo" me, mislio sam da je otišlo u produžetke.
Danas lagano premotat pa pogledat kako treba.
Ant loš, Randle i Conley katastrofalni, ali povukli su neki drugi i držali Vukove blizu Gromova čitavu tekmu (vidim da im je klupa postigla više poena nego startna petorka), bez obzira na veći broj izgubljenih lopti.
Puno skokova u napadu obje ekipe, ali odlični procenti šuta uprkos jakim odbranama (obje ekipe preko 50% iz igre i preko 40% za tri).
SGA standardno (falio skok do tripla) a doprinos dali Williams i Holmgren.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Ant ka Ant, nekad ga jednostavno nema a kad je to onda je go-to Randle a on je bio katastrofa kao i Conley.
Indiana na 3:1 uz triple Haliburtona 32/12/15
Pregledao sažetke.
Halil vrhunski, pored tripla važno je napomenuti da nije imao nijednu izgubljenu loptu.
Zbog toga je ispod radara prošao i odličan učinak Siakama.
Opet, mora se pomenuti i Mathurin, koji je s klupe uvalio 20 za samo 12 minuta
Knicksima i ne možeš nešto previše zamjeriti.
Ostaje da se vidi šta je sa KATom, napustio je igru 2min prije kraja.
Slijedeća je u MSGu, gdje su Pacersi već dobili obje.
Inače, u ovogodišnjem PO imaju u gostima 6-1 (taj jedan poraz u gostima imaju od Bucksa).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Nekad je stvarno tesko zatvorit Pacerse. Jako rijetko zakazu svi. Toppin je metno tricu, za svojih 5 poena jutros, taman kad je trebalo. Bio je to i zadnji ubacaj Pacersa iz igre. U biti, to je bio i jedini ubacaj iz igre Pacersa u zadnje tri minute al je sjeo taman kad je NY stisno.
Ono, svi govore ovo je bila must win za NYK a u biti je bila must win za obje ekipe. Nekako svi zanemarujemo kako bi to izgledalo da nakon dvije gostujuce pobjede izgubis dvije doma pa peta u gostima.
Ant&Co. na 15% suta u prvoj cetvrtini tekme gdje ispadas iz PO.. Flop na najjace sto se njih tice.. OKC definitivno ekipa koja ima sve, mogu igrat razlicite stilove, pokrivat visoke, niske... 40 razlike su gubili..
Knicksi se sabrali i odradili "najlosiju" tekmu serije, pod tim naravno mislim za nas gledatelje.. Udavili su startere Indiane, kontrola od samog pocetka..
Brunson rekli bi standardan, sinoc ga nisu previse ni davili jer nikoga nije islo nista ni na jednom kraju terena sto se Pacersa tice..Nesmith,Turner, Nembhard ispod svih razina za ovaj dio doigravanja.
Moglo bi do sedme?
Na istoku nijedna serija u ovogodišnjem PO nije otišla u sedmu.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Apsolutno da bi mogla.. NY je bolje ekipa, ono, face value ali Indiana igra bolju kosarku, timsku.. Indiana ide all in, nabit tempo koji ovi ne mogu pratit ni na dobar dan..
Udavise Pacersi Knickse. Otovrene trice, hrpa koseva na ukradene loote.
Fali Knicksima playmaker, Brunson kad ima loptu a ne ide ga sut onda je napad grozan, lopta ne ide nigdje a i kad ide, napadi su losi. Pacersi im metnuli valjda trecinu koseva nakon ukradenih lopti.
S druge strane Pacersi sa dva playa.
Siakam 31, Haliburton 21 sa 13 asista, Nembhard 14 sa 8 asista i 6 ukradenih lopti...
Bridges i Brunson 10 izgubljenih lopti, Anunoby jedini sa prolaznom ocjenom.
Odlična odbrana Indiane (napad nikad nije bio ni upitan), ali i kada nije bila dobra odbrana Indiand užasni potezi NYa i dosta izgubljenih lopti
Siakam zasluženo najbolji igrač istoka.
Lik je konstanta.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Bilo je guste izmedju njega i Haliburtona, cak izgleda da je lik krenuo naprijed kao da je mislio da je njegova nagrada.. Mozda na oko ima bolje statse ali je Siakam bio bolji, mirniji, jaci kad je trebalo..
Za OKC ce trebat jos nesto vise.. U oba smjera..
Dakle,Pacersi ... Siakam i Carlisle imaju šampionsko iskustvo, nadam se da će to ponovit jer OKC nekako nisam volio ni 2012 ,a ne volim ih ni sada u Finalu...
Ja općenito samo navijam protiv nekog a ne za nekog što je loše,ali šta da radim kad sam fan luzerskih ekipa poput Hajduka ili Minnesote pa mi preostaje samo tražit navijat za nove i nove underdogove..
Let's go Pacers
Samo da ga ne naslijedi Doc Rivers ili Darvin Ham npr...
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Doc kotira visoko. Nazalost za NYK a na srecu za nas
Mislim da je svakako pogreska Rosea, zasluzio je barem sljedecu sezonu. Na kraju, on ga je i doveo ako se ne varam.
Neki dan je bio heroj protiv Kelta, svakako je ima greske ka i svaki trener al mislim da su ovo zajebali.
Veci problem Knicksa je to sto misle da je Brunson vodja ekipe za naslov.
Ma kakav Malone
Bud takođe truba
Zapravo, kad vidim većinu trenera unazad 10-ak godina, koji su uzzimali titule (Mazulla, Malone, Kerr, Bud, Vogel, Nurse, Lue....) niko mi nije neka klasa.
Tamo negdje unazad do Spoelstre, Popa, Carlislea i Phila.
Meni su Brad Stevens i Udoka dobri treneri (iako su Kelti jbga, Ok, potonji je u Raketama), Thibs je dobar, samo malo "zastario" u nekim stvarima....
Kidd nije loš.
Rivers mi je isto bezveze lik (iza titule Kelta 2008., ponajviše stoji Thibs koji je tada bio pomoćnik Riversu).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Doc je truba.
Treba im netko drukciji od Thibsa.
Malone je al mislim da je korak unazad.
Thibs je nekak pao na starim greskama. Mala rotacija i mladima zabranjene minute. Ima je sezonu za probat i na kraju su cak mislim ekipa kojoj je prva petorka najduze na terenu u sezoni.
I dalje mislim da je NY jaca ekipa od Pacersa ali su izgubili.
Ne znam pak s druge strane sta se mora dogodit da OKC ne osvoji naslov. Imaju bas sve u rosteru.
A opet, Indiana je mimo svakih prognoza tu di je, opet.
Ne znam s kim bi usporedio ovo da Indiana uzme naslov.
Da ih Bog'do hoće OKC sad zgazit 4 naredne tekme.
Ono, da "prođu kroz njih" i da im ogade košarku.
Ne mrzim Pacerse (mada mi nisu nešto posebno ni dragi), ali ovo je, mislim, 6. (ako nije i veći broj) utakmica u ovom PO, koju nisu TREBALI dobiti.
Ni po igri, ni po statistici, ni po kretanju rezultata, ni po čemu....
Pa čak nisu to ni bila neki choke-ovi protivnika, jednostavno toliko neke "sreće" i izvlačenja nisam nikad vidio u NBA (košarci, uopšteno).
Poda mi na pamet (možda jedino možemo porediti sa ovim) "izvlačenja" tekmi od strane LA Kingsa u NHL kada su izvlačili (i utakmice i serije) iz nemogućih situacija prije nekih 10-ak godina i osvojili titlulu na kraju.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”