avetma je napisao/la: 15.09.2021., 09:06
Isprike svima za blackout sinoć, još nemam pojma što se točno dogodilo, zato je i ovako relativno dugo potrajalo da vratim...
Mislim da je sad pokrpano, ali je izgubljen sav materijal u zadnjih nešto više od 24h.
Kakve su ovo fore sa zaključavanjem teme Lewis Hamilton? Govori se drugima da su djeca umjesto da im se podijeli par kazni i živio (i jednoj i drugoj strani) , a pusti se ostale da normalno komentiraju.
Lewis je osvojio 100 pobjedu i to bi vrijedilo komentirati, a Ante ti lockaš temu radi 2 glupe poruke, zapitao bih se tko je ovdje djetinjast.
Molim ako ima netko zainteresiran da se pozabavi moderaturom foruma kako bi mogao i dalje funkcionirati kako spada. U idealnom slučaju trebao bih dvoje ljudi.
S tehničke strane sve je jednostavno i intuitivno, a glavna zadaća je prepoznati trolove i općenito članove koji se ne znaju ponašati i svojim postovima ne doprinose ništa osim podizanja tenzija. I onda brisati takve poruke. Vjerujem da većina to zna i može, samo je pitanje volje i malo viška vremena.
Možete se javiti tu ili na mail [email protected], a ja ću onda s kolegama urednicima vidjeti što i s kim dalje.
Nekako mi se čini da se u zadnje vrijeme prečesto brišu komentari, iako možda sve u skladu s pravilnikom ali imam osjećaj da se ne baš tako davno trebalo puno više ogriješiti o pravilnik da bi se obrisao komentar. Puno se nas očito "naviklo" na to toleriranje, pa se stječe dojam da se brišu komentari koji su zapravo u redu (iako vjerojatno nisu) odnosno komentari koji nisu toliko strašni. Ovim novim ažurnijim brisanjem se iz moje perspektive tako uklanja (ili bi se moglo ukloniti) 95% rasprava o kontroverznim događajima...
Sve super da se brišu pretjerane izravne uvrede na račun korisnika, vozača i drugih činovnika F1, ali mi nije baš po volji kada se brišu neki lagani flame komentari ili komentari koji imaju nekakvu blagu "uvredljivu" poruku koja nije direktno uvrijedila nekoga. Mislim da ako se nastavi ovako, ostat će 10 ljudi koji će raspravljati (kvaliteta preko kvantiteta), ostalima ce se brisati 50% komentara i šta smo/ste tim dobili? Mislim nije valjda nastojanje da komentari budu kao racefans.net koji imaju puno širu publiku pa si mogu dozvoliti selekciju, a da pritom ne utječu na pluraritet. Mislim da ipak nismo ovdje zbog toga...
Na forumu je oduvijek bila kvaliteta iznad kvantiteta. Barem ja imam takav osjecaj i tako bi trealo biti.
Na portalu se mozda malo progledavalo kroz prste ( clanci nakon utrke jer zna biti 200 komentara pa se nemoze bas sve obrisati ) , ali forum je bio mjesto samo za kvalitetne rasprave.
Ma kakvi, još uvijek se briše prerijetko. Često tu dolaze ljudi samo s namjerom da trolaju i potpale strasti, a ja ne stignem kvalitetno sve popratiti i očistiti, zato i tražim pomoć. Ako ne bude, radije bih zatvorio forum nego ostavio da bude nemoderirano. Flame laprdanja se danas mogu pročitati na FB ili na drugim portalima, za takve stvari ne planiram trošiti serverske resurse.
Što se tiče politike portala, to se neće mijenjati, pa makar ostalo 10 ljudi. Gost se treba prilagoditi domaćinu, ne obrnuto.
@Ante
Imam komentar "čekanju" na članku Turska vikend plejlista
Plus što mi izgleda kao da sam nešto "zasrao" sa linkovima....
Možeš popraviti, a možeš i obrisati.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Iako mi se u pocetku svidjela ideja "Tekucica" moram priznat da je od tad kvaliteta pala.
Ne znam koja je bila ideja, ali ja sam shvatio da ce to nadopuniti sadrzaj sa nekim zanimljivim vijestima/komentarima/šalama ljudi iz F1 svijeta, nesto sporedno, a zabavno. Zapravo je rezultat suprotan, dobili smo manje sadrzajnog teksta jer se i ono oko cega se moze napraviti clanak, gura u Tekucice.
Kako ja vidim, Tekucice su postale izgovor/izlaz da se sto manje objavljuje. Tekstova je manje, a najlakse je napisati dvije recenice bez popratnog teksta i staviti u Tekucice umjesto napisati malo dodatnog sadrzaja na temu i napraviti clanak.
Također za mobilnu verziju, bilo bi dobro da se Tekucice mogu listati lijevo desno kad dođem do prve, a ne da moram vrtiti prema dolje dosta daleko da bi preskocio tekucice i dosao do clanaka.