Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

PhillSF
Karting
Karting
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Jedva čekam Kanadu da vidimo malo pravog utrkivanja, onaj dugački pravac mi ulijeva malo nade u Ferrari i njegov PU.
Nisam expert oko setupa bolida i tih stvari, ali znam da se gume hlade dosta na tim dugačkim pravcima, pa bi onda to opet mogao biti problem :bonk: :bonk: :bonk: :bang: :bang:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
haha...nemam riječi za ove "novinare"....
[ link do slike ]
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
renato2107 je napisao/la: 27.05.2019., 09:33
LH44 je napisao/la: 27.05.2019., 00:01 U Kanadi nema sporih krivina u stilu Monako/Barca S3, tako da bi trebali biti bliže Mercedesu.
Ako u Kanadi ne uspiju pobijedit Merc, nema prilike više za popravak samopouzdanja, i ode Merc lako na 18-19 pobjeda.
Nisam ni reko da će pobjedit, pogotovo ne ako Mercedes donese novi motor, ako taj motor proradi onda nek se prebacuju na 2021. jer od ove sezone definitivno nema ništa, a moguće i od iduće, taman napravili taj ovjes i uštimali bolid, opet bi zaostajali...
slikaslika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
@senna
A (neki) ljudi, tj. navodni navijači Ferrarija ga brane, kao zaslužuje pravi tretman?...ma koji k...
Polako me nervira ovaj krugodrk na njega, ok, lik je dobar vozač i zaslužuje mjesto u Ferrariju, ali treba biti, bar zasad, drugi vozač iz više razloga:
a) trenutno je Vettel brži vozač
b) nema dovoljno iskustva što smo vidjeli u Monaku
c) nema apsolutno nikakav kredibilitet da se samo nakon jedne krive odluke okreće protiv tima, Vettel i Ferrari trpe jedno drugoga već pet godina :mrgreen: :aww:
Naravno, ne vjerujem da je ovo istina jer zvuči kao klikbejt, a i Leclerc bi bio glup da tako nešto napravi, pa gdje može, nije baš da mu se otvara neko dobro mjesto u dobrom timu..

f1zd
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Hehe, a sad vidim da "Vettel planira u penziju nakon ove godine" po talijanskim medijima...Badoer i Fisichella voze sljedeće godine :mrgreen: :chill:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
f1zd je napisao/la: 28.05.2019., 12:27 @senna
A (neki) ljudi, tj. navodni navijači Ferrarija ga brane, kao zaslužuje pravi tretman?...ma koji k...
Polako me nervira ovaj krugodrk na njega, ok, lik je dobar vozač i zaslužuje mjesto u Ferrariju, ali treba biti, bar zasad, drugi vozač iz više razloga:
a) trenutno je Vettel brži vozač
b) nema dovoljno iskustva što smo vidjeli u Monaku
c) nema apsolutno nikakav kredibilitet da se samo nakon jedne krive odluke okreće protiv tima, Vettel i Ferrari trpe jedno drugoga već pet godina :mrgreen: :aww:
Naravno, ne vjerujem da je ovo istina jer zvuči kao klikbejt, a i Leclerc bi bio glup da tako nešto napravi, pa gdje može, nije baš da mu se otvara neko dobro mjesto u dobrom timu..
Ne znam kada Vettel planira penziju, i ne zanima me..... ali Ferrari se treba okrenuti boljem vozaču u momčadi - a to je Charles Leclerc.
Moje mišljenje: Sebastian Vettel je demotiviran.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Šta bi tek bilo da je motiviran...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 28.05.2019., 14:24 Šta bi tek bilo da je motiviran...
Potrošio se Vettel, baš ka' i Alonso. Pemzija, majka.

Ice
Karting
Karting
S nama već: 9 god
pigmalion je napisao/la: 28.05.2019., 14:11 Ne znam kada Vettel planira penziju, i ne zanima me..... ali Ferrari se treba okrenuti boljem vozaču u momčadi - a to je Charles Leclerc.
Moje mišljenje: Sebastian Vettel je demotiviran.
Hrpa gluposti. Vettel je trenutno bolji vozač ferrarija, objektivno.
Ne mogu objasniti tako krive zaključke osim ljubomorom što ima više naslova od Alonsa.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
@pigmalion
po čemu je to Lec bolji od Seba?
Strašno me zanima....
Pokušaj ne misliti na Seba iz RB ere pa možda i komentar bude realniji, jer vidim da neke rane još uvijek peku.

slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 28.05.2019., 17:47 @pigmalion
po čemu je to Lec bolji od Seba?
Strašno me zanima....
Pokušaj ne misliti na Seba iz RB ere pa možda i komentar bude realniji, jer vidim da neke rane još uvijek peku.
Samo jedna stvar je dovoljna. I dogodila se. Bahrein 2019. Neću navoditi ništa prije, niti poslije Bahreina 2019. Niti ovaj famozni Monaco.....

Leclercova vožnja u Bahreinu ( do otkazivanja bolida, a i poslije po Leclercovu ponašanju ) i samoinicijativno obilaženja Sebastiena, i sve što se dogodilo u Bahreinu pokazuje kakav je Vettel bio 2007., kada je zagovarao i tražio mjesto u Scuderia Toro Rosso. Pa Vettelova 2008.-a, pokazuje što znači mlada i svježa F1 krv. Sada je to; Leclerc - Ferrarijev novi as; Vettel više to nije. Nažalost Vettel će završiti kao i Alonso, Prost, Mansell i slični sa Ferrarijevom šljampavom politikom i inženjeringom ( jedan - jedini neponovljivi je Michael Schumacher ).

Sve to Vettel više nema, i ne može imati. Leclerc je novi F1 prvak, baš kao i Max.
Vrijeme Alonsa je prošlo. Vettelovo je pri kraju. Hamiltonovo bi moglo završiti, sa 2020-om, ako ne pređe u Ferrari 2021.

Znači. Jedna pobjednička ekipa je u zalazu, a druga je tu ( Verstappen, Leclerc, Ocon,..... ).

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ta jedna utrka gdje je bio brži nije nikakav pokazatelj da je bolji od Seba.

Ovo samo govori koliko je Seb zapravo još uvijek dobar kad se vec tako dobro nosi sa Leclercom koji slovi za brzog, budućeg F1 prvaka. Pogotovo ovako ne baš previše motiviran, van borbe za naslov prvaka, u još jednoj godini gdje mora pravdati momčad i gluposti koje ovi izvađaju.

Istina i on je znao sjebati, al nije loše za nekoga čije je vrijeme prošlo?

slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 28.05.2019., 19:04 Ta jedna utrka gdje je bio brži nije nikakav pokazatelj da je bolji od Seba.

Ovo samo govori koliko je Seb zapravo još uvijek dobar kad se vec tako dobro nosi sa Leclercom koji slovi za brzog, budućeg F1 prvaka. Pogotovo ovako ne baš previše motiviran, van borbe za naslov prvaka, u još jednoj godini gdje mora pravdati momčad i gluposti koje ovi izvađaju.

Istina i on je znao sjebati, al nije loše za nekoga čije je vrijeme prošlo?
Vettel više nije Vettel iz 2006. ( BMW Sauber; Turska ).
Vettel više nije Vettel iz 2007. / 2008.
Vettel je 4-struki F1 prvak,.... ali više za mene nema tu snagu, i energiju odkada je profućkao 2018. Prošlu godinu Ferrari je bio na nivou, i glavni razlog zašto Ferrari prošle godine nije osvojio naslov ( kada izuzmemo traljavo Ferrarijevo vodstvo, i vječnu Ferrarijevu politiku - osim u doba Schumachera )...... glavni i odgovorni faktor za neosvajanje Ferrarijevog naslova u 2018. je Sebastian Vettel i njegova loša vožnja. To je moje mišljenje.

Sumnjam da će se Vettel ikada vratiti nazad u pobjedničke vode, nakon takvog failure-a. Neka sam u krivu, ali ja sam dojma da je Vettel gotov za F1.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Profućkao je i Alonso 2010. pa ga nitko nije maknuo ni kudio., niti sam viđao ovakvo ludilo.
Jel trebam nabrajati?
slika slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 28.05.2019., 20:09 Profućkao je i Alonso 2010. pa ga nitko nije maknuo ni kudio., niti sam viđao ovakvo ludilo.
Jel trebam nabrajati?
Usporedba Alonsove prve godine u Ferrariju i Vettelovih zadnji i pol je..... neusporedivo.
Usporediš Vettelovu prvu u Ferrarriju i Alonsovu prvu u Ferrariju?
Usporediš Alonsovu zadnju u Ferrarijevu i Vettelovu 2018.-u u Ferrariju?
Zadnja izmjena: pigmalion, dana/u 28.05.2019., 20:16, ukupno mijenjano 1 put.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
pigmalion je napisao/la: 28.05.2019., 20:14
Ferrari je napisao/la: 28.05.2019., 20:09 Profućkao je i Alonso 2010. pa ga nitko nije maknuo ni kudio., niti sam viđao ovakvo ludilo.
Jel trebam nabrajati?
Usporedba Alonsove prve godine u Ferrariju i Vettelovih zadnji i pol je..... neusporedivo.
:rofl:
slika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://twitter.com/F1/status/1133265552502337536

kasalo
Karting
Karting
S nama već: 6 god 2 mj
pigmalion je napisao/la: 28.05.2019., 20:14
Jel trebam nabrajati?
Usporediš Vettelovu prvu u Ferrarriju i Alonsovu prvu u Ferrariju?
Usporediš Alonsovu zadnju u Ferrarijevu i Vettelovu 2018.-u u Ferrariju?
evo ga, konacno vidimo da je ustvari u pitanju ljubomora na vettela zbog alonsa

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
govorio sam ja još davno ovdje da je Seb svoje odvozio. Penzija na kraju sezone.

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
:facepalm: otkud ste sad Alonsa izvukli? :mrgreen:
Jel trebam nabrajati?
Alonso je radio greške 2010., bez sumnje, pogotovo u prvoj polovici. Opet, on je u većini utrka izvlačio sami maksimum kako iz bolida tako i iz situacije (Jel trebam nabrajati? :mrgreen: ), pa je dosta delikatno pričati tko je tu šta profućkao a tko nije. U očima mnogih upravo je on donosio prevagu u tim momentima. Možda neko drugi ne bi ni prismrdio borbi za naslov (<= ovo je klasični irelevantni ŠBBKBB, priznajem).
Što se tiče ludila tada i sada...
Bilo je kuđenja (ne i micanja), ali je to bilo uglavnom od strane, baš kao i sada s Vettelom, raznoraznih laprdala (bez uvrede, i ja sam laprdalo) koji zapravo nisu imali ikakav utjecaj na odluke momčadi.
Greške se događaju ama baš svima. Npr. neki kažu da je '10. Alonso vukao bolid preko granica (koje su navodno bile dosta nisko za taj Ferkan) pa je dolazilo do grešaka (to je rekao ja mislim Benson s BBCa). Al opet, i to je možda samo najobičniji bullshiting. Jedina fer stvar je ne biti licemjeran. Ako već Alonsa ne pljujemo na veliko i gledamo (ajmo reći) širu sliku (ili možda neki samo zatvaraju oči?), gledajmo je i kod Vettela. Čak je i Alonso rekao, koji ima itekako iskustva u utrkivanju, da su greške sastavni dio karijere pa time i da ne treba nabijati Vettela na simbolični kolac (u tom smislu, nemam izravni quote).
Pa koji smo mi onda motorsportski asevi da si dajemo to za pravo?
Ja ne hejtam ni Vettela ni Ferrari niti me peče nešto od prije 7-9 godina (što bi to jadno bilo) kako to neki vole dobaciti (kao da se oni tada nisu češali :rofl: ).
You should never underestimate the predictability of stupidity
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡