Esteban Ocon

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Ferrari
Ocon je imao dva dupla preticanja ovaj vikend....mozda njegovo i najjace izdanje u karijeri.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Gilles je napisao/la: 31.08.2022., 09:21 Ocon je imao dva dupla preticanja ovaj vikend....mozda njegovo i najjace izdanje u karijeri.
Slažem se
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Seb
Ali Frantic, oba koja prestižu trećeg imaju DRS, što je po meni ekvivalentno tome da su Mika i Schumi bili dosta brži od Zonte, kao i ovi sa DRS-om. Mislim da zato DRS ne umanjuje ovo prestizanje.

E sad, šta je lakše? Ovdje se Vettel nije morao micati, kao Zonta u prestizanju za čitav krug, tako da ovome prestizanju dodaje na težini. A koja je strana teža? Mislim da su tu negdje. Mislim da ima dovoljno gripa sa obje strane, jer bilo je prestizanja i s jedne i s druge strane. Sa unutarnje se treba ranije kočiti, ali ako si paralelno sa drugim bolidom (pola bolida ispred ili iza, svejedno), imaš pravo na prostor, a krivina ide u tvoju stranu...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Ma sve ok, odličan posao Ocona, stvarno lijepo za vidjeti, podsjeća na 2000. ali meni se ne može porediti.
Rekao sam i zašto
DRS je najmanje bitan (iako bi bez DRSa u nedjelju vidjeli samo jedno preticanje Gaaly nad Vettelom ili obratno, u zavisnosti ko bi bio ispred).
S druge strane, onomad su Zontu stizali za krug, pa je samo to uljepšao.

Uglavnom, 2000. se radilo o dvojici prvoplasiranih u prvenstvu (a nije 3.-4. trka u sezoni, dakle ima nešto i do onoga što se ne vidi na stazi, kontekst), a Mika je svojim potezom iznenadio svakoga (možda čak i samog sebe :mrgreen: ).
Ono je bilo "ludilo", a ovo što je Ocon uradio neki dan, nije.

Slično kao što se poredila Hamiltonova Mađarska 2019 sa Schumacherovom Mađarskom 1998.
A-a, ne ide, nije to TO.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
I tako, ode Esteban iz Enstona. Kao da je juče bilo, a zapravo prošlo 5. godina, kad smo videli Estebana na testu mladih vozača posle 2019 Abu Dhabi GP. Službeno prvi dan u Enstonu. Žao mi je što se ta francuska bajka ovako završila. Evo slika prvog i poslednjeg dana...

2019, test mladih vozača posle VN Abu Dhabija

slika

slika

2024, DNF posle udesa u prvom krugu VN Katara

slika

Idemo Esteban, samo jako u Haasu :cheer:
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Sretno Esteban. Budi strpljiv, bude došla i Toyota. :vozi: :vozi: :vozi: :vozi: :vozi: :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda

Kako je prošao Antonellija jučer. Svaka mu čast! :thumbs:
Inače, jako dobra utrka i njega, Bearmana ali i cijelog Haasa. Dobra vožnja, dobra strategija. Bila bi lijepa priča kad bi napokon uspjeli vidjeti Haas na postolju.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ima nešto u tom Oconu, uvijek sam mislio.
Ne valja zaboraviti da je u sezoni 2014 Formule 3 porazio Maxa.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Osella je napisao/la: 24.03.2025., 10:53 Bila bi lijepa priča kad bi napokon uspjeli vidjeti Haas na postolju.
Mogao bi Ocon to uzeti, otkad se vratio, samo 2022. nije uzeo podij u sezoni. Nije imao bolide za to, ali se stalno po jednom popne gore, očito ima nos za to :) Pretjecanje nad Kimijem je bilo odlično, ostanak iza njega nije ostavio kao opciju u tom trenutku, a i cijelu utrku je odradio sjajno, definitivno DOTD kandidat.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
@Krstas
Vrati se nazad u Oconov tabor. Uvijek si dobrodošao.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Liam Lawson
Ahahahhahaha
Kad sam poceo gledati F1, navijao sam za Rafl Sunahera i Tojotu. Jarno Truli isto vozio za njih. I to me i dan danas drzi ta ekipa i tim. I ispratim Has, bas radi njih. Kako kazu prva ljubav zaborava nema😁 ali sto se tice Okona...Ne znam. Ok je vozac. Stabilizovao se u posljednjim godinama. Ali sto se tice emocija, gledam ga kao sto gledam ostale. Ravna linija.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡