Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Eh kad Španija ne bi bila nikakvo mjerilo, baš kao i prošle godine :D
slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Slavenowsky je napisao/la: 15.05.2019., 12:18 Ono što mene sad malo kopka jeste da se vise ne priča o motoru, koji je btw bio boljka prve 2 utrke! Ferrari "odjednom" pronalazi pouzdanost, plus nadogradjuje motor sa još većom snagom!??? I opet nesto ne štima?

Jel zaista taj motor adut za titulu? Možda je on i dalje problem? Ferrari je produžio svoj osovinski razmak kako bi ocigledno dobio na kompaktnosti straznjeg dijela isto tako upakovali su motor koji je navodno "najjači" na gridu (barem kruže takve price), ali u praksi ja ne vidim nigdje tu brzinu!

Možda upravo zbog motora Ferrari nije u stanju da otkljuca sav potencijal. Isto tako najavljivali su dosta aerodinamickih nadogradnji, ali u Spaniju su došli sa ne bas pretjeranim nadogradnjama i dalje forsiraju ovo sto imaju, nešto je tu cudno!?

Nisu bez razloga donijeli novi motor, oni i dalje rade na njemu, on je po meni vise misteriozan, nego aerodinamika i ostalo...
Očito su riješili probleme sa motorom.
Nećeš zbog motora izgubiti 1 sec u zavojima...brži je Haas bio kroz zavoje od Ferrarija...

Isto tako po meni dosta zanimljiva izjava Gunthera iz Haasa (iz Bakua kada su se mučili sa gumama), gdje kaže da imaju isti ovjes kao Ferrari (to znamo), 98% iste kočnice tj sistem, i ono što je meni najzanimljive "not much less downforce"... https://twitter.com/JunaidSamodien_/status/1122165450975121408 Očito je da nam jednostavno nedostaje downforcea...i naprijed i straga. Niti jedan ovjes (osim aktivnog :prcnjau: ) to neće popraviti...zaostatak je takav kakva je jer smo sporiji.
Opet ponavljam, SPORIJI kroz zavoje od Haas-a u Barceloni. Očito da smo malo pretjerali sa agresivnošču bolida u smanjivanju draga od 2017 do danas jer smo već prošle sezone po meni patili sa balansom bolida i setup-om, kada bi se često vadili na ogroman rad sa petka na subotu gdje bi izgledali očajno.
Isto tako nismo bili tako dobri na gumama (po meni Mercedes je 2018 bio marginalno bolji) kao što smo bili 2017...trebali smo širiti koncept iz 2017, ali mi smo mijenjali filozofiju 3 puta u 3 godine (to sam već rekao).

Znači 2015 je bolid bio nekakva evolucija onoga iz 2014, pa smo 2016 radikalno mijenjali koncept sa skroz drugačijim nosom, pojavom rakea itd (vidjeli smo kako je to završilo), 2017 (meni najdraži bolid) je bio ultra inovativan, bio je malo kratak, ali ko ga jebe...falilo je pouzdanosti i snage u motoru, a na brzim stazama nije bio tako jak jer je imao dosta drag-a i nekih 15-ak konja manje od Mečke, 2018 radio kao nekakvu evoluciju 2017-og bolida, ali smo ga produžili za nekih 12-13 cm, smanjili drag značajno, imali smo manje downforcea od Mercedesa, pa smo se mučili na testiranju i onda smo skroz zalutali tamo od Singapura nadalje gdje bolid do kraja sezone nije bio konkurentan Mečki.

2019 smo očito otišli previše u smjeru brzine na pravcu iz nekog razloga...tko zna što je sa bolidom. Samo znamo da nije u istoj ligi sa Mercedesom i da ukoliko se nešto drastično ne promijeni, neće ni biti pobjeda ove sezone, a kamoli nekakve titule. Mučimo se na gumama, sporim zavojima, bolid je permanentno težak za podesiti (više se ne događaju čuda s petka na subotu), možda imamo snage, možda nemamo...jer ako imamo značajno manje downforcea i drag-a bolidu od Mercedesa, onda je to uzrok toga zašto smo brži na pravcima. Po meni snaga je tu negdje između Mečke i nas.

Iz Mercedesa su tvrdili da su u Španjolskoj vozili sa skoro Monaco konfiguracijom downforcea...i ako su bili samo 4-5 km/h sporiji od nas sa svim tim krilima, pa onda oni uopće nemaju nešto sporiji ili lošiji motor. Zapamtimo da oni nisu donijeli svoj upgrade (ide to u Kanadi), a to će im sigurno donijeti još par desetinki.
Oni su išli na sirovi downforce pomoću kojega su ne samo brzi u svim tipovima zavoja već lagano kontroliraju gume (koje im očito odgovaraju da se ne varamo) i imaju dovoljno jak (možda i najjači) motor pomoću kojega mogu pusta krila staviti, a da su i dalje konkurentni na ravnicama.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
https://it.motorsport.com/f1/news/arriv ... i/4388937/

Arrivabene does not deny the Red Army: "Ferrari must be supported in difficult times"
The former team principal spoke at the start of the Mille Miglia, reiterating his closeness to the Maranello team: "Come on guys, the heart and the mind are with you".
In the context of the Mille Miglia which will start today from Brescia, Maurizio Arrivabene spoke for the first time (after the conclusion of his professional relationship with Ferrari) by answering some questions posed by Sky Sport.

The former Scuderia team principal wanted to reaffirm his support for the team, urging the team to hold on and inviting the Cavallino fans to support now more than ever who is going through a difficult period.

"As the CEO Camilleri pointed out - confirmed Arrivabene - and as President John Elkann himself reiterated, I always belong to the family, a company for which I worked for four years and that gave me so much".

A clear support, that of Arrivabene, who arrives at a moment that is not very happy for the Scuderia. "I committed myself to the maximum - he reiterated - I gave everything I could, and in difficult moments I had voluntary silences, which I still maintain today. If I talk it is only to invite everyone to support the team, all the 'Ragazzi', because I have always thought, even when I was working in Maranello, that it is easy to get on the wagon when the podiums arrive, but it is much less to support the team in difficult times. I want to reiterate a 'Strength Boys', the heart and the mind are with you, and I hope that all the fans do the same thing. The championship is still long ".

Pravi Tifoso :klanjam:
slika slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ferrari je napisao/la: 15.05.2019., 19:02 "The championship is still long ".

Pravi Tifoso :klanjam:
Arrivabene je Frantic, confirmed? :thumbs:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
slika

Ne, ovo nije Ray Stevenson u malo čupavijem i bradatijem izdanju.

Ljudi, pa ima još 16 trka do kraja prvenstva. slika
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

kasalo
Karting
Karting
S nama već: 6 god 2 mj
Dobro nemoramo sad u svakom komentaru pisati koliko ima utrka do kraja. Shvatili smo da su u ferariju levati

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
LH44 je napisao/la: 15.05.2019., 13:45 Eh kad Španija ne bi bila nikakvo mjerilo, baš kao i prošle godine :D
Stalno neka staza koja "nije mjerilo" :) Nekako mi je to potrošeno opravdanje.

Frantic
Formula 1
Formula 1
kasalo je napisao/la: 16.05.2019., 08:13 Dobro nemoramo sad u svakom komentaru pisati koliko ima utrka do kraja. Shvatili smo da su u ferariju levati
Sarkazam, level 2.
slika

Otprilike, kao i za Lorda Gaslya.

To će biti dvije glavne zayebancije, koje će preovladavati ove sezone na portalu i forumu.
Osim, ako se Ferrari i Gasly ne poprave. :chill:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
wapi je napisao/la: 16.05.2019., 09:09 Stalno neka staza koja "nije mjerilo" :) Nekako mi je to potrošeno opravdanje.
Ima još 16 staza koje neće biti mjerilo :mrgreen:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 16.05.2019., 17:01
wapi je napisao/la: 16.05.2019., 09:09 Stalno neka staza koja "nije mjerilo" :) Nekako mi je to potrošeno opravdanje.
Ima još 16 staza koje neće biti mjerilo :mrgreen:
E jesi i ti naporan sa tim koliko ima staza (trka) do kraja..... :rofl: :rofl:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Previše se vjeruje tih 16 utrka :rofl:
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Čekaj samo kada uštimamo SF90-tku...
slika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
:rofl:
1-2 do Abu Dhabija.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Zašto u službenoj utrci kad može na zimskim testiranjima? :chill:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Nisam uopšte razmišljao o tom ponavljanju kad sam pisao :D
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 17.05.2019., 00:47 Nisam uopšte razmišljao o tom ponavljanju kad sam pisao :D
Šala
Pored Lorda, imamo i drugu generalnu zayebanciju ove sezone, a to je broj trka koji je preostao "za Ferrari".
BTW, ja sam to najviše ponavljao. ;)
I Binotto.... :rofl:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Ljubazno molim može li, meni neupućenom, netko objasniti Lord Gasly zajebanciju?

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
wapi je napisao/la: 17.05.2019., 08:45 Ljubazno molim može li, meni neupućenom, netko objasniti Lord Gasly zajebanciju?
Koliko se ja sjecam to je pocelo sa Niklas Bendtnerom.. #LordBendtner
Covjek se proglasio najboljim napadacem na svijetu pa je nasto nick..
Kasnije je i neki danski casopis, kako kazu, kupio square foot zemlje u Skotskoj da bas bude lord :zubo:
Za navijace je to postala tesko sprdanje sa svim 'zvijezdama' :zubo:
U nogometu ako dodas prefiks lord nekom od igraca, zelis red da je balvan :zubo:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 17.05.2019., 08:58
wapi je napisao/la: 17.05.2019., 08:45 Ljubazno molim može li, meni neupućenom, netko objasniti Lord Gasly zajebanciju?
Koliko se ja sjecam to je pocelo sa Niklas Bendtnerom.. #LordBendtner
Covjek se proglasio najboljim napadacem na svijetu pa je nasto nick..
Kasnije je i neki danski casopis, kako kazu, kupio square foot zemlje u Skotskoj da bas bude lord :zubo:
Za navijace je to postala tesko sprdanje sa svim 'zvijezdama' :zubo:
U nogometu ako dodas prefiks lord nekom od igraca, zelis red da je balvan :zubo:
Dobro se sjećaš.
Plus što Bendtner ima dijete sa nekom Baronesom iz Danske, tako nešto, što još više doprinosi atributu "Lorda".
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
@Franitc e to mi je novi info... Ne pratim ko koga 👉👌
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡