Našao komentare
Frantic je napisao/la: 11.02.2022., 07:48
No sikiriki za Lakerse
Njima ako (kad) odu James i AD, tamo u roku koju godinu dođe u paketu dvojac tipa Giannis i Dončić (lupam, uzeo sam ih samo kao primjer).
Ipak je to Los Angeles i ipak su to Lakersi.
Da im na kraju sezone odu sva trojica, opet je veća vjerovatnoća će dohvatit novu titulu prije nego je Clippersi i iIndiana uzmu ikako, ili prije nego Knicksi, Blazersi, Spursi...., uzmu novu.
Chicago, Grizzliesi, Celticsi imaju potencijala za naredne godine, Sunsi su prvi favoriti ove godine (za Paula je sad ili nikad), naravno ne treba izbaciti iz računice Buckse, Heat, GSW,
Jazzere i Netse su mi pod velikim upitnikom, a vidjećemo i Denver kad se kompletira.
A Lakersi su ipak su napravili promašaj sa Ciglom.
I generalno, sa većinom poteza nakon osvajanja titule.
Prošlu sezonu su im presudile povrede (sad, kako bi se proveli sa Sunsima npr. u finalu zapada da nisu imali povreda tokom sezone i da su bili bolje plasirani, jbga.....) i možda (pomalo) nedostatak hemije.
A po imenima su bili jači nego pretprošle, kada su bili prvaci.
Na početku ove sezone sam rekao, ako ih obiđu povrede i ako "kliknu" mogu do kraja (bez obzira sa koje pozicije uđu u PO), u suprotnom, teško da će i PO, a i ako uđu, čeka ih lagana metla ili 4:1 od prvog/drugog nosioca.
CrashOverride je napisao/la: 11.02.2022., 08:29
I ja se slazem da za Lakerse nema neke velike brige koga ce dovest i kako, tamo nazalost svi zele ic
Doncicu dajem samo ovu sezonu u Dallasu... Mislim da ce i on isforsirat trade osim ako nema nekakve garancije za sljedecu sezonu...
Ocekiva sam neke poteze Bullsa ali ćorak
Bijah u pravu za Lakerse (ne u smislu titula, već akvizicija), za Celticse (osvojili su titulu 2 godine poslije), GSW i Denver također uzeše titule, ovo ostalo što sam pobrojao prilično sam potrefio, vidjećemo šta će događati sa Spursima u narednim godinama (tj. kakvu će ispomoć pružiti Dugonji, mada on meni izuzev blokada, tj. odbrambeno, nema onaj "VAUUU" efekat da padnem na guzicu, bez obzira što svi svršavaju na njegove cifre u prvih 100 utakmica ili do njegovog 21. rođendana; takođe ne znam koliko je "krhak/fragilan", onako mršav, tj. koliko će bit podložan povredama i koliko ga iste mogu/ne mogu dokusuriti; u svakom slučaju bolje možda i takva konstitucija nego ona Zionova, koji ima, brat-bratu minimalno 30kg viška).
Sunsi propast u svakom smislu (najtoksičnija ekipa, plus imaju lika sa "no-trade" klauzulom, koji ulazi s klupe - jedini pored Jamesa, mislim, šteta što je moj zemljak i jedini lik koji je igrao odbranu u ekipi platio ceh) , Buttler je vjerovatno ljubomoran što se trenutno više priča o tradeu Dončić/Davis nego o njemu

, Clippersi ništa (džaba nova dvorana), Bullsi također, Indiana isto, Blazeri u rebuildingu....
Raduje me vidjeti jak OKC (još imaju brdo pickova) i uzdizanje Houstona, kao i Cavsa, naravno.
Da se vratim na trade.
Smiješno (ali stvarno smiješmo, do bola) je koliko hejteri Lakersa (prvenstveno navijači Celticsa) pljuju:
1. po Dallasu
2. po Davisu
Jbte, pa kratkoročno (dakle, ova i, vrlo moguće, naredna sezona) Dallas će biti (sa zdravim Kyrijem, Klayom i Obrvom) "MOŽDA" i veći kontender nego što bi bio sa Lukom (i kad/ako bi se vratio nakon povrede), koji ima 15kg viška i ne igra odbranu (koliko god on napadački bio maestralan).
Vidjeli smo i prošle godine kad su mu se na leđa naklatili Jrue Holiday i/ili Derrick White da i Lukina magija izblijedi, pa malo opadne procenat šuta, malo se smanji broj asistencija, a poveća broj grešaka.....
Naravno, kada sam pisao onaj gornji komentar za Dončića, dotični je bio uredniji sa kilažom, formom (posljedično i povredama) i igrao je odbranu koliko-toliko (nalitih na komentar da je Dallas dobio igrača koji igra vrhunsku odbranu, a dao igrača koji uopšte ne igra odbarnu

), manje se žalio na sudije....
Možda su to razlozi za trade Dončića, uz činjenicu da bi mu za super max ugovor morali iskeširati skoro 350 miliončića.
Naravno, prilikom produženja, Lakersi mu ne moraju dati toliko.
Ruku na srce, sad i nisam toliko oduševljen dolaskom Dončića (koliko bi neko mislio da jesam).
Nadam se da će se dovesti u red sa kilažom i odbranom i da će ekipa naći solidno defanzivno krupno tijelo u reketu, pa da me demantuju i možda potegnu zadnji Jamesov napad na titulu (vjerovatno naredne sezone, ne ove).
I da dodam, sjajna utakmica Lakersa sinoć, bez Obrve, u oba pravca.
Koliko onaj Vando znači defanzivno, kako se vratio, čovjek može pokriti pozicije 1 do 4, bez problema.