Košarka

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Jedno od najboljih NE-priznatih zakucavanja u NBA :klanjam:
Mogao je Wemby komotno stati (ili sa malo skloniti) jer se čula pištaljka prije, ali je ipak išao u odbranu i uljepšao Morantov poster.
Zlobnici će reći da Morantova ruka nije dodirnula obruč već da je "samo" bacio loptu unutra (Blake Griffin je to znao uraditi) :chill:
Svejedno, predobro je ispalo
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Warriorsi ispucali 53 trojke (5 više od Celticsa) i više slobodnjaka, ali su opet nekako uspjeli dati samo 85 poena i izgubiti 40 razlike.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Lijena kosarka rekli bi neki.. Predjes centar, baci prema obrucu pa sta bude..
Tko je dobio tehnicku kod Warriorsa ? :zubo:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1

Jokara je lud :klanjam:

Kakvu je samo "štetu" napravio onaj Embiidov izbor za MVPa. :facepalm:
Smatram da su tada su zakinuli Jokera.
OK, Embiid je imao skoro 10p više po tekmi u prosjeku (34,6>>24,5, ali nije ni Magic ni blizu imao 30p po tekmi, pa je osvajao MVP titule), ali je Jokeru falilo 0,2as za 3/2 prosjeka, imao je bolji +/-, vodio je ekipu do najboljeg omjera na zapadu. Embiid je pucao 12 slobodnjaka po tekmi (duplo više od Jokera).

Prošle godine je dosta relevantnih ljudi smatralo da je SGA trebao uzeti, pa su njega zakinuli za MVP i dali Jokeru (iako je i Joker odlične statistike, kao i Luka), možda i kao "kompenzaciju" za Embiidov MVP. Čak se i po "tonu" Jokerove izjave nakon objave moglo izvući da ne bi bio nezadovoljan da je SGA dobio MVP nagradu.

A ove godine Joker ima nenormalne cifre (3/2 prosjek, sinoć pored ovog šuta opet imao 3/2 zaključno sa prva tri perioda, plus je imao prvu 35+/20+/15+ tekmu još od Wilta) i sad se takva individualna statistika dovodi u pitanje zbog SGA (koji je isto digao poene u odnosu na prošlu sezonu, ima najveći +/- u ligi, od igrača koji su odigrali veći broj tekmi i minuta, strašan je defanzivno 2 uk, 1 bl po tekmi, što je fenomenalno za njegovu visinu i tjera OKC do prvog mjesta na zapadu, a unutar 1 tekme su za Cavsima, i to sve bez Holmgrena).

Šteta bi bilo da MVP nagrada ove sezone ne ode Jokari, kao što mislim da je bila šteta što je prošle godine nije dobio SGA ili što je prije 2 godine nije dobio Jokara.
Najviše bi mogao biti zakinut SGA koji za 2 sjajne sezone (od kojih je u jednoj - trenutnoj - individualno, ne puno, ali ipak ispod Jokare) u kojima je ekipu vodio do najboljeg omjera na zapadu.
Sve zbog "nakukanog" Embiidovog MVP trofeja.....

Ok, ima još skoro 40 tekmi da se odigra tako da se cifre mogu pokvariti/popraviti, a može doći i do povrede...
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@Frantic
Sta se kaze za Luka/Davis?
Fino Alla Fine

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Ovo je valjda najneočekivaniji trade ikad.

Očito se tu nešto dogodilo u pozadini ili Mavsi znaju nešto o Dončićevim ozljedama što nitko drugi ne zna.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Frantic
Formula 1
Formula 1
Prespavao sam vijest @Crash.
Vjeruj mi da sam ovdje od tebe saznao za trade.
Iz razloga što sam gledao Knicks vs Lakers u MSGu tokom noći.
BTW, odlična partija Jamesa. :mrgreen:
Ubo triple i postao 7. ikad sa preko ubačenih 2500 trica.

Šta da ti kažem.
Prilično šokantno. :shock:
Ljudi mislili da je zajebancija (provjeravao se Shamsov profil, čitav univerzum je mislio da mu je profil hakovan....).
Pošto sam pročitao dosta više komentara hejtera Lakersa, jbga...., ismijava se GM Dallasa, malo se potcjenjuje Obrva, pa se piše kako je ovo zavjera jer je opala gledanost ("stvoren" je jaki Boston na istoku, pa hajmo "stvoriti" i jake - jače nego što su ovi trenutno - Lakerse na zapadu, za što im treba solidan centar, dobar u defanzivi..... , idealna prilika da uzmu "otpisanog" Nurkića, nije on zaboravio igrati, ionako je jedini u onim toksičnim Sunsima igrao odbranu, on je komotno lik za 12-15p i 10-12s). Kessler je takođe opcija, ali mislim da će se oni njega puno teže odreći nego Sunsi Nurkića.
Mislim, moraju dovesti centra. Wood je povrijeđen, Hayes ima predispozicije i atleticizam, ali je nedorečen i napadački limitiran, Kleber je tanak i nije centar, Koloko je zadnja opcija.
Ima razočarenja i kod navijača Lakersa.

Istina je da se desio trade top 5 igrača (Luka) za top 10 igrača (Obrva).
Istina je i da su obojica skloni povredama.
Istina je i da je Luka više sposoban nositi franšizu od Obrve i da je mlađi 6 godina, s jedne strane, ali i da je sklon debljanju (ima 120kg, mislim da je to više i od samog Davisa) i da "ne igra" odbranu, s druge strane.

Zašto su u Dallasu odradili trade sa Lakersima, kada su mogli za njega dobiti "brdo" igrača i pickova, jbga, ne znam....
Pogotovo nakon prošlogodišnjeg finala.
Možda ima nešto u vezi zdravlja, a možda je htio u LA. :neznam:

Nekad sam pisao da se ne sikiram za Lakerse. Čak sam i dodao da očekujem možda Luku, možda Grka u Lakersima, ALI nakon što je James penzioniše!!
Potražiću taj komentar.

Nadam se da ovo neće uticati na to da se Lakersi otarase Reavesa. Lik mi je baš prirastao srcu. Usput, čovjek je treći igrač ekipe.
A većina likova njegovih performansi su na skupljim ugovorima od njegovog.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Našao komentare :mrgreen:
Frantic je napisao/la: 11.02.2022., 07:48 No sikiriki za Lakerse :shush:
Njima ako (kad) odu James i AD, tamo u roku koju godinu dođe u paketu dvojac tipa Giannis i Dončić (lupam, uzeo sam ih samo kao primjer).
Ipak je to Los Angeles i ipak su to Lakersi. ;)
Da im na kraju sezone odu sva trojica, opet je veća vjerovatnoća će dohvatit novu titulu prije nego je Clippersi i iIndiana uzmu ikako, ili prije nego Knicksi, Blazersi, Spursi...., uzmu novu.
Chicago, Grizzliesi, Celticsi imaju potencijala za naredne godine, Sunsi su prvi favoriti ove godine (za Paula je sad ili nikad), naravno ne treba izbaciti iz računice Buckse, Heat, GSW,
Jazzere i Netse su mi pod velikim upitnikom, a vidjećemo i Denver kad se kompletira.

A Lakersi su ipak su napravili promašaj sa Ciglom.
I generalno, sa većinom poteza nakon osvajanja titule.
Prošlu sezonu su im presudile povrede (sad, kako bi se proveli sa Sunsima npr. u finalu zapada da nisu imali povreda tokom sezone i da su bili bolje plasirani, jbga.....) i možda (pomalo) nedostatak hemije.
A po imenima su bili jači nego pretprošle, kada su bili prvaci.
Na početku ove sezone sam rekao, ako ih obiđu povrede i ako "kliknu" mogu do kraja (bez obzira sa koje pozicije uđu u PO), u suprotnom, teško da će i PO, a i ako uđu, čeka ih lagana metla ili 4:1 od prvog/drugog nosioca.
CrashOverride je napisao/la: 11.02.2022., 08:29 I ja se slazem da za Lakerse nema neke velike brige koga ce dovest i kako, tamo nazalost svi zele ic :-|
Doncicu dajem samo ovu sezonu u Dallasu... Mislim da ce i on isforsirat trade osim ako nema nekakve garancije za sljedecu sezonu...
Ocekiva sam neke poteze Bullsa ali ćorak :?
Bijah u pravu za Lakerse (ne u smislu titula, već akvizicija), za Celticse (osvojili su titulu 2 godine poslije), GSW i Denver također uzeše titule, ovo ostalo što sam pobrojao prilično sam potrefio, vidjećemo šta će događati sa Spursima u narednim godinama (tj. kakvu će ispomoć pružiti Dugonji, mada on meni izuzev blokada, tj. odbrambeno, nema onaj "VAUUU" efekat da padnem na guzicu, bez obzira što svi svršavaju na njegove cifre u prvih 100 utakmica ili do njegovog 21. rođendana; takođe ne znam koliko je "krhak/fragilan", onako mršav, tj. koliko će bit podložan povredama i koliko ga iste mogu/ne mogu dokusuriti; u svakom slučaju bolje možda i takva konstitucija nego ona Zionova, koji ima, brat-bratu minimalno 30kg viška).
Sunsi propast u svakom smislu (najtoksičnija ekipa, plus imaju lika sa "no-trade" klauzulom, koji ulazi s klupe - jedini pored Jamesa, mislim, šteta što je moj zemljak i jedini lik koji je igrao odbranu u ekipi platio ceh) , Buttler je vjerovatno ljubomoran što se trenutno više priča o tradeu Dončić/Davis nego o njemu :mrgreen: , Clippersi ništa (džaba nova dvorana), Bullsi također, Indiana isto, Blazeri u rebuildingu....
Raduje me vidjeti jak OKC (još imaju brdo pickova) i uzdizanje Houstona, kao i Cavsa, naravno.

Da se vratim na trade.
Smiješno (ali stvarno smiješmo, do bola) je koliko hejteri Lakersa (prvenstveno navijači Celticsa) pljuju:
1. po Dallasu
2. po Davisu
Jbte, pa kratkoročno (dakle, ova i, vrlo moguće, naredna sezona) Dallas će biti (sa zdravim Kyrijem, Klayom i Obrvom) "MOŽDA" i veći kontender nego što bi bio sa Lukom (i kad/ako bi se vratio nakon povrede), koji ima 15kg viška i ne igra odbranu (koliko god on napadački bio maestralan).
Vidjeli smo i prošle godine kad su mu se na leđa naklatili Jrue Holiday i/ili Derrick White da i Lukina magija izblijedi, pa malo opadne procenat šuta, malo se smanji broj asistencija, a poveća broj grešaka.....
Naravno, kada sam pisao onaj gornji komentar za Dončića, dotični je bio uredniji sa kilažom, formom (posljedično i povredama) i igrao je odbranu koliko-toliko (nalitih na komentar da je Dallas dobio igrača koji igra vrhunsku odbranu, a dao igrača koji uopšte ne igra odbarnu :mrgreen: ), manje se žalio na sudije....
Možda su to razlozi za trade Dončića, uz činjenicu da bi mu za super max ugovor morali iskeširati skoro 350 miliončića.
Naravno, prilikom produženja, Lakersi mu ne moraju dati toliko.
Ruku na srce, sad i nisam toliko oduševljen dolaskom Dončića (koliko bi neko mislio da jesam).
Nadam se da će se dovesti u red sa kilažom i odbranom i da će ekipa naći solidno defanzivno krupno tijelo u reketu, pa da me demantuju i možda potegnu zadnji Jamesov napad na titulu (vjerovatno naredne sezone, ne ove).

I da dodam, sjajna utakmica Lakersa sinoć, bez Obrve, u oba pravca.
Koliko onaj Vando znači defanzivno, kako se vratio, čovjek može pokriti pozicije 1 do 4, bez problema.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ja sam u taboru da je ovo dobar posao za Dallas.. Naravno, uvjetujem da su oba zdrava :) Kad su ozljedjeni, svejedno je, nema ih ni ovamo ni tamo.. Lukica sa tendencijom povecanja kilaze ne moze kako je mogao, mozda mu ne pase hrana u Texasu.. Mozda ce bolje jesti u rainbow, inclusive and diverse California..

Meni je Reaves odlican, nazalost, igra za LAL...

Ja sam gleda Pacerse, ove jutarnje tekme ako slucajno budem budan.. Jedino kada je PO onda ciljano..
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Za par godina, kada LBJ bude uživao u penziji, ako, naravno, ovaj sa slike bude zdrav i ne toliko sklon povredama
U paru sa zdravim i fit Dončićem.... :mrgreen:

slika

"NAVODNO", Luka je ljetos došao u kamp sa cca. 140kg.
Moguće da ima određenih problema sa metabolizmom.
Da li je istina, jbga....
Edin jedno 10x u ovih 47 minuta ponovio da ga nisu u Dallasu mogli više trpiti i nisu htjeli nikakav rizik za godinu i po.

Fun fact
01.02.2008. Pau Gasol traded to LA Lakers
01.02.2025. Luka Dončić traded to LA Lakers
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Dallas skoro bez kompletne prve petorke (igra samo Klay) i vjerovatno u šoku zbog tradea, gubi u gostima od Cavsa 31 nakon prvog perioda.
50-19 za Cavse.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Cavsi se malo usporili u drugom poluvremenu.. Bilo bi zanimljivo pratit da li mogu stic OKCev poraz od prije 3,4 godine..

Boston tricama razbio Philu u drugom dijelu, pogotovo u zadnjoj dionici tekme..
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
slika
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Kelti gubili 90:64, dvije minute prije kraja trece protiv Phile.
Dobili 110:118 🤯 12 trica u tom periodu
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Znači
Middleton <> Kuzma (to je još jučer bilo)
Jimmy u GSW za Wigginsa, Švabu, Andersona i pick :shock: :kokice:
Ingram u Raptorsima za Browna, Olynika i 2 picka
Valanciunas u Kingsima
Lakersi pojačali unutrašnju liniju sa Markom Williamsom - nisam nešto oduševljen. Trebao je jedan visoki, nakon tradea obrve, ali ovaj je još "stakleniji", plus dali su Knechta (koji je prilično dobar šuter, a ostao je slobodan do 17. picka, pa je mogao biti i krađa) i nedovoljno korištenog Reddisha.

Fox imao dobar prvi nastup za Spurse, a SGA zaokružio na 50 protiv Sunsa.

Kad smo kod Sunsa pominje se trade KDa (nije pomenuta destinacija).
Negdje pročitah komentar da ".... kada bi u Oklahomi prešli preko činjenice kolika je KD ispao 3.14zda i napustio ih, te otišao u ekipu (direktnog konkurenta) od koje su prethodne godine izgubili u finalu konferencije u 7 tekmi, te ga uzeli nazad i dali za njega par igrača i par pickova (imaju ih otprilike 100-tinjak :mrgreen: ), bili najveći favoriti za prsten.
S čim se apsolutno ne slažem. Njima treba samo da Holmgren i Hartenstein (naravno i Carusso) budu zdravi i fit, tako da su i bez KDa prvi favoriti za titulu (ispred i Cavsa i Kelta), te bi KD (koji mi je onako, malo "toksičan" lik) samo narušio ono što OKC trenutno ima.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Kontam, cekat cu Frantic da napise nesto :)

Zanimljivo svakako bilo.. Bullsi remont..

Slazem se za KDa.. Ako ne zele uzet naslov, neka uzmu njega..
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Hunter iz Hawksa u Cavse za LaVerta, Nianga, 3 picka druge runde i 2 swapa - ovo bi trebao biti odličan posao Cavsa. Sad više ni najzaluđeniji fanovi Kelta ne govore "Ma samo opušteno, neka Cavsa u regularnom dijelu, u PO su naši".

Mann & Hyland iz Clippersa idu u Hawkse za Bogdana i 3 picka druge runde.

Siroti Schroder koji je završio ljetos u GSWu, nakon tradea u kojem je Jimmy došao u GSW, završi u Jazzerima, a nepuna 24h poslije ide u Pistonse.

Smart i 1 pick idu iz Grzlija u Wizardse, a biće tu uključeno više timova.

I na kraju, meni najdraže, Nurkić je konačno napustio toksične Sunse i otišao u Hornetse.
Mene je iznenadilo kada su prvi trade ove dvije ekipe nedavno obavile, da on nije bio uključen. Međutim, pošto su Hornetsi poslali i drugog centra (u Lakerse), Juka im je sad praktično jedini centar u ekipi.
Čak štaviše, odličan potez Hornetsa, jer je Budenholzer toliko "srozao" cijenu Juki, da su Sunsi morali dat i i pick prve runde 2026, a zauzvrat su dobili Martina, Micića i pick druge runde 2026.
S obzirom da im je Miller povrijeđen do kraja sezone, da Melo praktično ne igra B2B tekme, te da je jedini centar u ekipi, eto mu prilike da popravi brojke i povrati samopouzdanje nakon ove ružne epizode u Sunsima. Naravno, mora se i on malo "dozvati u glavi", ali mislim da je to iza njega, jer je stoički odradio i prihvatio micanje sa pozicije startnog centra na sami kraj klupe, odnosno na DNP - coach`s decision ili na injury list. Sad se može malo više posvetiti pospremanju zicera (i pored toga što KDu, Bookeru i Bealu treba, zajedno, nekih 50-60 lopti po tekmi, te je dobijao manje lopti, on kao da je više gledao da njima doda loptu, da ne govorimo da je Bud htio od njega da napravi drugog Brooka Lopeza, na žalost, Juka nema takav šut za tricu). Neka slobodno malo više gleda sebe, Hornetsi ionako idu u tankanje i potjeru za Flaggom na draftu naredne godine. Baš ono, bez pritiska.
A Sunsi neka se lagano nastavljaju oslanjati na Richardsa i Plumleeja, koji svako malo saberu, za zajedničkih 40+ minuta igre, cca. 10-12p i isto toliko skokova.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Očekivao sam malo spektakularniji zadnji dan, ali dobro, s obzirom na ranija događanja (khm, Dončić, khm :zubo: ), nećemo se buniti. Mislio sam da će Hawksi za Huntera i Bogdanovića dobiti malo više. Po meni su i Cavsi i Clippersi u tim tradeovima izašli kao pobjednici.

Nurkiću u Sunsima jednostavno nije išlo i bolje je za njega da je otišao negdje drugdje. Nisam očekivao uopće da će to biti Hornetsi, ali njima očito treba centar.

Wizardsi pak počinju novu dinastiju - Khris Middleton i Marcus Smart. :zubo:

Nadao sam se da će Bullsi napokon u potpuni remont, ali eto ostao je Vučević barem do kraja sezone. Kažu da bi na ljeto trebao imati veću vrijednost pa zato nisu ništa isposlovali.

Ali Kingsi su mi top - odradili su u najmanju ruku čudne razmjene. Okej, morali su se riješiti Foxa jer očito on nije imao namjeru ostati. Ali što oni naprave - dovedu Lavine nakon što su ovog ljeta već potpisali DeRozana.
Znači, već imaju primjer Bullsa gdje trojac Lavine-Demar-Vučević nije baš funkcionirao. Što misle, da će sa Sabonisom umjesto Vuča to biti nešto puno bolje? :prcnjau: Za kraj još dovedu Valančiunasa.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navodno Simmons radi buyout ugovora i onda kao FA ide u Cavse ili Clipperse. :kokice:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Obrva nakon 26p, 16s, 7as i 3bl, uz 10-18 iz igre, 2-2 za 3, doživio povredu i napustio tekmu pred kraj 3. perioda, pri vodstvu Mavsa nekih 10-ak razlike.
Lakersi bez Jamesa, Dončića, ovog novog Williamsa (i Davisa, Knechta,, Christiea :mrgreen: ) zasad na +20 protiv Indiane.
Shake Milton ima minutažu, pa čak i Markieff Morris, Jordan Goodwin i Trey Jamison III.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡