VN Azerbajdžana (Baku city circuit), 27.-29. travnja 2018.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ferrari je napisao/la: 29.04.2018., 16:38
Har Kl je napisao/la: 29.04.2018., 16:34 Gluposti.
Kako možeš izjaviti da niste napravili greške?
OK...koju?

To što nismo imali dva bolida u top 4? Napravili smo maksimalno...
Ferrari nije mogao riskirati da ostavi Vettela vani jer nema drugi bolid u sličnoj poziciji. Mercedes je imao Hamiltona na Softu i Bottasa su mogli riskirati i ostaviti do kraja sve dok ne izađe SC...znači nismo imali alternative.
Jednostavno nismo.

Čekali smo do 31 kruga i ušli u boks...to je bio maksimum...tada ovisiš o sreći.
Otišli ste u box prije vremena. Niko vas nije tjerao da idete po soft. Imali ste 12 sec prednosti. A bili ste sporiji cca 0.3 sec po krugu.

Vettelova greška se ne vidi?

JFK
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: No.7
avetma je napisao/la: 29.04.2018., 16:35 Doduše, po meni je i Ricciardo ovdje bio preoptimističan. Isto kao s Bottasom u Kini. Ne možeš stalno riskirati s tim kasnim kočenjima s unutrašnje strane i očekivati da će se svi micati kao Bottas. Naići ćeš na kretena poput Maxa i završit će kako je završilo.
:thumbs:

O Maxovim vrludanjima fakat nema više smisla raspravljati. :kokice:

Brumica
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Lako je biti general poslije bitke mili moji :chill:
They see me strollin', they hatin' :cool:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 29.04.2018., 16:42
Har Kl je napisao/la: 29.04.2018., 16:34 Gluposti.
Kako možeš izjaviti da niste napravili greške?
OK...koju?

Ferrari nije mogao riskirati da ostavi Vettela vani jer nema drugi bolid u sličnoj poziciji. Mercedes je imao Hamiltona na Softu i Bottasa su mogli riskirati i ostaviti do kraja sve dok ne izađe SC...znači nismo imali alternative.
Jednostavno nismo.

Čekali smo do 31 kruga i ušli u boks...to je bio maksimum...tada ovisiš o sreći.
Otišli ste u box prije vremena. Niko vas nije tjerao da idete po soft. Imali ste 10 sec prednosti. A bili ste sporiji cca 0.3 sec po krugu.

Otišli smo jer nismo mogli priuštiti čekanje...Mercedes je mogao.
O ovome smo pričali prije utrke već...da Mercedes ima svoju fleksibilnost u strategiji koju su iskoristili.

Već sam rekao o Vettelu...morao je pokušati...u tom sektoru Mercedes je imao 4-5 desetinki cijelu utrku...vidio si kako ga je Hamilton stigao na restartu...nemam mu što zamjeriti...da je uspio bio bi potez godine. Nije i tjt...ako je pobjeda tu i imaš mogućnost onda ideš po nju.

Nema šanse da bi prošao pokraj Mercedesa do kraja utrke...prije bi ga Ham maznio nego on Bottasa.
Zadnja izmjena: Ferrari, dana/u 29.04.2018., 16:45, ukupno mijenjano 1 put.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 29.04.2018., 16:42 Otišli ste u box prije vremena. Niko vas nije tjerao da idete po soft. Imali ste 12 sec prednosti. A bili ste sporiji cca 0.3 sec po krugu.

Lako je nakon utrke to reći. Da su čekali i da je Whiting poslao SC u glupom momentu kao u Kini (za što su tu još veće šanse) - Vettel bi pao bez ispaljenog metka. Ovo je bila najsigurnija strategija u tom momentu. Nije se isplatilo, ali na to se ne može utjecati.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 29.04.2018., 16:44
Har Kl je napisao/la: 29.04.2018., 16:42
OK...koju?

Jednostavno nismo.

Otišli ste u box prije vremena. Niko vas nije tjerao da idete po soft. Imali ste 10 sec prednosti. A bili ste sporiji cca 0.3 sec po krugu.

Otišli smo jer nismo mogli priuštiti čekanje...Mercedes je mogao.
O ovome smo pričali prije utrke već...da Mercedes ima svoju fleksibilnost u strategiji koju su iskoristili.

Već sam rekao o Vettelu...morao je pokušati...u tom sektoru Mercedes je imao 4-5 desetinki cijelu utrku...vidio si kako ga je Hamilton stigao na restartu...nemam mu što zamjeriti...da je uspio bio bi potez godine. Nije i tjt...ako je pobjeda tu i imaš mogućnost onda ideš po nju.

Nema šanse da bi prošao pokraj Mercedesa do kraja utrke...prije bi ga Ham maznio nego on Bottasa.
12 sec!!!! Možda i više.
Mogli ste čekati do kraja utrke. Niko vas nije mogao ugroziti.
Ne moraš ti njemu ništa zamjerati. Ali nemoj govoriti da je odvezao bez greške i izgubio pobjedu. Malo objektivnosti ne bi škodilo umjesto vadione na sreću.

@ante, Bottas je također morao u box. LH je bio 30 sec iza. Nikad SC ih nije mogao poremetiti da su samo čekali.
Zadnja izmjena: Har Kl, dana/u 29.04.2018., 16:50, ukupno mijenjano 1 put.

Jester
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Merc (6)
Ferrari je napisao/la: 29.04.2018., 16:41
Jester je napisao/la: 29.04.2018., 16:40
Ferrari je napisao/la: 29.04.2018., 16:33
Bili smo bolji...ali na ovaj način izgubiti bez da momčad i vozač naprave grešku cijelu utrku je nesretno.
Jbt, cviliš po forumu kao da su ti izbili sva 4 umnjaka. A kaj bi Bottas trebao reći? Nije napravio apsolutno nikakvu grešku, taktički odvozio savršeno i umjesto pobjede popušio sve bodove u praktički zadnjem krugu zbog krhotine na stazi. I kaj sad?
Boli me uvo za Bottasa...
Cvilim jer sam razočaran kao rijetko do sada...jednostavno.

Ako ti smeta nemoj čitati.
Ne smeta mi uopće. Kad malo bolje razmislim, samo nastavi :thumbs:. Lijepo je za vidjeti :mrgreen:
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
@Jester i @Ferrari: Bez komentiranja jedan drugog molim, staro pravilo.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Vadiona na sreću danas je ista kao i vadiona Mecke u Australiji i gotovo. Sto se tu uopce ima raspravljati?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Ferrari
Formula 1
Formula 1
@HarKI

I što da je SC izašao i da je prošao OPET liniju ulaska u boks? Onda bi svi govorili vidi idiota što nisu pratili Hamiltona...
Lako je govoriti...

I da...stojim do toga da nije napravi grešku jer je izgubio na SC-u...inače bi u potpunosti zasluženo dobio...stavio na pole i bez greške odvozio. Za razliku od jednog Mercedesa...koji je na čistu sreću dobio.

End.
slika slika

Jester
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Merc (6)
avetma je napisao/la: 29.04.2018., 16:49 @Jester i @Ferrari: Bez komentiranja jedan drugog molim, staro pravilo.
Moje isprike. Sry Ferrari, pretjerao sam. :pivo:
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.

krik_naglas
Karting
Karting
S nama već: 7 god 2 mj
Eto Mercedes ne treba ponekad ni da ima sreće, najbolje je ključ u bravu i evo neka ferari bude doživotni predsjednik i živjeli :chill:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 29.04.2018., 16:47 @ante, Bottas je također morao u box. LH je bio 30 sec iza. Nikad SC ih nije mogao poremetiti da su samo čekali.
O tome i pričam, SC je u Kini izišao nakon vodećih, a prije ekipe iza. Mogao je izići u intervalu 12 sekundi između VET i BOT. Tu bi Vettel ispao iz bodova da se to dogodilo. Prevelik je bio rizik, a bez potrebe. Nije se moglo znati da će Bottas toliko dugo moći zadržati svoj SS, a kamoli da se moglo znati što će se odviti kasnije sa SC. Izabrali su najsigurniju opciju u situaciji gdje imaju samo jednog vozača na vrhu. O tome sam pričao prije utrke u kolumni, da su oba Ferrarija bila na vrhu - onda je s ovim tempom strategija više-manje očigledna. Čim je jedan - sve što napraviš je rizično i moraš birati najsigurniju opciju u tom trenu, a nadati se da neće biti kuršlusa pred kraj. Ali, bilo ga je i jbg.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 29.04.2018., 16:49 @HarKI

I što da je SC izašao i da je prošao OPET liniju ulaska u boks? Onda bi svi govorili vidi idiota što nisu pratili Hamiltona...
Lako je govoriti...

I da...stojim do toga da nije napravi grešku jer je izgubio na SC-u...inače bi u potpunosti zasluženo dobio...stavio na pole i bez greške odvozio. Za razliku od jednog Mercedesa...koji je na čistu sreću dobio.

End.
30 sekundi je imao prednosti nad LH. Trećina kruga. Opet svježije i brže gume od LH.
Nema teorije.
Za grešku no comment. Možda nekad drugi put da popričamo :thumbs:

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
krik_naglas je napisao/la: 29.04.2018., 16:54 Eto Mercedes ne treba ponekad ni da ima sreće, najbolje je ključ u bravu i evo neka ferari bude doživotni predsjednik i živjeli :chill:
Sjeti se samo koliko je Mercedes imao sreće prošle godine...od Kanade, VB, Singapura, Japana, Malezije...možda sam subjektivan ali imam osjećaj da se sranja stalno događaju Ferrariju, to je poanta koju vjerujem da navijači crvenih (ujedno i ja) žele reći...

f1zd
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Što se tiče sudara nakon gledanja analize na Skyu čini mi se da je Max kriv...

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Treba gledati malo dalje od svog nosa :D
slikaslika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
f1zd je napisao/la: 29.04.2018., 17:01
krik_naglas je napisao/la: 29.04.2018., 16:54 Eto Mercedes ne treba ponekad ni da ima sreće, najbolje je ključ u bravu i evo neka ferari bude doživotni predsjednik i živjeli :chill:
Sjeti se samo koliko je Mercedes imao sreće prošle godine...od Kanade, VB, Singapura, Japana, Malezije...možda sam subjektivan ali imam osjećaj da se sranja stalno događaju Ferrariju, to je poanta koju vjerujem da navijači crvenih (ujedno i ja) žele reći...
Najgore što uz to sve i Ferrari griješi i Vettel zna pretjerat, jbgaa lako je sada sve pametovat, ali realno do sada Vettel je mogao imat, čak i trebao bar 20-tak bodova prednosti...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Sarma je napisao/la: 29.04.2018., 17:04
f1zd je napisao/la: 29.04.2018., 17:01
Najgore što uz to sve i Ferrari griješi i Vettel zna pretjerat, jbgaa lako je sada sve pametovat, ali realno do sada Vettel je mogao imat, čak i trebao bar 20-tak bodova prednosti...
A čuj...pogledaj Kinu...bio bi barem 4. da ga Max nije izvrtio i imao bi 20+ prednost pred Hamiltonom...umjesto toga je imao samo +9...i sada - 4.
Ali eto...valjda to nije nesreća...
Zadnja izmjena: Ferrari, dana/u 29.04.2018., 17:06, ukupno mijenjano 1 put.
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡