Košarka

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Mogu ja shvatiti ove neke cifre za Luku, Grka, LBJa (on ne može ni dobiti ovakav ugovor zbog godina), Obrvu, Damea, Jokera, Kawhija, Embiida,......
Ali brate, Franz Wagner..... :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Šarić u Denveru 2 godine.
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 06.07.2024., 10:40 https://www.nba.com/news/magic-franz-wa ... -extension
Ovo nije normalno.
Znam da smo davno konstatovali da je sve otišlo u qratz krasni, ali svako malo nadmaše sami sebe. Ovo je novi level.
Čuj Franz Wagner potencijalnih 270 miliona za 5 godina. :facepalm:
Majku mu, trenirao sam košarku prije 30 i kusur godina, poslije redovno par godina igrao basketa rekreativno. Vrijedim onda i ja makar 270000 za 5 godina. Taman za stan, garažu i novo auto. :mrgreen:
Evo i Cade Cunningham isto :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Neznam dali je NBA kao organizacija otisla u *** , to je sigurno.
Ali vise me cude te gazde franšiza , jel to vode totalni debili ili neznam. Kako netko moze dati toliko novaca nekome tko ne vrijedi niti cetvrtinu tih para.
slikaslika slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Ovo su baš nesposobni ljudi. Mislim na ove što daje ovolike ugovore. Svi bi oni trebali letiti. Pogotovo ovaj što je LeFlopu dao onoliki ugovor.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Šta je problem sa Jamesom i njegovim ugovorom? :neznam: :misli:
Isplatio je svaki cent, pa makar i sa tom jednom COVID titulom.
I "isplatiće" i ostalo.
Zašto bi 101,5 milion za 2 godine bio "veći problem" od npr. 212 miliona za 4 godine koje je Phila dala za PG13 (koji ni po ćemu ne može u istu rečenicu sa Jamesom).
Da ne govorimo o ugovorima Franza Wagnera i Cadea Cunnighama.

I zašto LeFlop?
Nije ni meni baš omiljen lik, nije ni GOAT, slažem se, ali definitivno lik za All-Time prvu NBA petorku, na poziciji 3. (ipak ga morom staviti ispred Birda).
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

alonso5
Formula 1
Formula 1
Navija za: Alonso & Lorenzo
Čitam ove vaše prethodne komentare i stvarno mi neke stvari nisu jasne, ajde nek mi samo neko od vas objasni na koji način vi gledate ove ugovore?
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Frantic
Formula 1
Formula 1
Kako bi trebali gledati?

Slažem se da postoji kolektivni ugovor koji sve to dozovoljava.
Jasna su meni "Bird" ili "early Bird" prava, zatim MLE, stvari poput 1st i 2nd aprona, itd.... (ima tamo još kamaru karafeka, da ih ne nabrajamo sve).
Imaš onda, nakon onoga što ti "pravila" dozvoljavaju, opšte stvari poput "ponude i potražnje".
A sve to omogućava konstantno povećanje Salary cupa, koji je prije 10 godina bio 63 miliona $, a za predstojeću sezonu iznosi 140,5 miliona $, što je povećanje od 123% za 10 godina.
Ok, kad se uračuna 10-godišnja inflacija to nije 123%, ali jeste sigurno 50-60%.

Ako je nečiji agent sposoban da svom pulenu iskamči takav ugovor, ako je gazda kluba spreman da mu to plati, možda u strahu da mu neko drugi ne pokupi tog free agenta, onda mu gazda daje maximum, uz olakšice da spada u exception od salary cupa
Upravo iz gore navedenih činjenica i proizilaze ti novi ugovori za npr. Wagnera i Cunninghama.
Ako oni svojim gazdama "vrijede" toliko, neka ih plaćaju.

Ali ne radi se o tome.
Mi se ovdje "ibretimo" na takve ugovore i pišemo kako je sve otišlo u qratz, čisto ono laički jer su cifre "mnogo" prevelike, brate.
Meni su još i jasne Tatumova i Brownova plata, Dončićeva, Jamesova (on nije ni mogao potpisati na više od 2 godine), itd....

Da se razumijemo, ne odnosi se ovo samo na NBA, već na sva 4 "velika" američka sporta.
Država (SAD) zadovoljno trlja ruke, jer im, u prosjeku, uzima cca. 40-50% kroz porez (u zavisnosti od savezne države do države).
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

alonso5
Formula 1
Formula 1
Navija za: Alonso & Lorenzo
@frantic sve si dobro objasnio i to je zapravo tako. Slazem se da su cifre prevelike i ne samo gore u Američkim sportovima nego svugdje.
Ovdje u NBA stvar je vrlo jednostavna. SC skače svake godine, ako je neka franšiza odredila nekog igrača da bude nosioc ekipe iducih 5-10 godina i dala mu max onda je to uredu, jer ne treba se gledati ukupna cifra nego se zapravo treba gledati koliko taj igrač zauzima % u SCu svoje ekipe. Ako je to nekih 25-35% onda je i ta cifra uredu. U ovom slučaju je to Cade iz Detroita ili lupam Barnes iz Toronta. Naravno da oni ne vrijede ni blizu kao sama krema lige ali jednostavno to je tako kao sto si rekao jer je sve otisli u qratz. Kada za par godina na red dođe Wemby da potpiše max ugovor ovo sada sto ovi potpisuju ce biti kikiriki.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1

Frantic je napisao/la:Šta je problem sa Jamesom i njegovim ugovorom? :neznam: :misli:
Isplatio je svaki cent, pa makar i sa tom jednom COVID titulom.
I "isplatiće" i ostalo.
Zašto bi 101,5 milion za 2 godine bio "veći problem" od npr. 212 miliona za 4 godine koje je Phila dala za PG13 (koji ni po ćemu ne može u istu rečenicu sa Jamesom).
Da ne govorimo o ugovorima Franza Wagnera i Cadea Cunnighama.

I zašto LeFlop?
Nije ni meni baš omiljen lik, nije ni GOAT, slažem se, ali definitivno lik za All-Time prvu NBA petorku, na poziciji 3. (ipak ga morom staviti ispred Birda).

Malo je i puno para, ali nije samo do para već do samog uticaja.
Imam osjećaj da je tražio nas dvojicu da bi i nas dvojicu dobio tamo (eh kamo sreće...).
Ovi ugovori isto za Wagnera i Cadea su kriminal.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
A što se tiče ovog naziva mog LeFlop, ne znam, baš ga ne gotivim.
Kao igrač je top, ali nervira me generalno kao lik, a i ono njegovo kukanje, kad mu se ne svira faul itd itd.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Jeste malo a'la Hamilton, ili Cristiano, da se tako izrazim.
Privatizirao je ekipu.
Ali "donio" je titulu.
Ostaće zapisano da su prvi osvajači "kupa" (i da je on prvi MVP toga).
Najviše mu zamjerim (smatram da je Pelinka to uradio pod njegovim uticajem) onaj trade za Ciglu.
Opet, slagao sam i pokojnom Kobaji sve po spisku, kad je "otjerao" Shaqa (koji je sa Wadeom odmah uzeo titulu), ali sve sam mu "oprostio" nakon još 2 titule., sa Gasolom i Lamarom.
Kao dodatak, James je prestigao Jabbara i prešao preko 40000 poena noseći dres "jedne od dvije najveće NBA franšize" i definitivno najglamuroznije (ne mogu naći pametniji atribut).

Ajd, neće još dugo.
2 godine i tjt.
Kada ode, oslobodiće se prostor za plate, koja godina rebuldinga i eto njih opet u vrhu. Nema (ne bi trebalo biti) za njih krize, ipak su to LA Lakersi.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ako je Bronny, inače 55. pick drafta, taraba, šta je onda Alex Sarr (2. pick drafta)?
Lik u 4 tekme Ljetne Lige ima 9-47 iz igre (sa svojih 213cm).
U jednoj od te 4 tekme je imao šut 0-15. :facepalm:

Zanimljivo da je aktuelni MVP finala, Jaylen Brown, koji je takođe iskritikivao Bronnya, u Ljetnoj Ligi 2016. (bio je tada 3. pick) imao u prve 3 tekme isti broj pokušaja iz igre (26), uz jedan ubačaj manje, od Bronnya (5, spram Bronnyevih 6).
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ameri, nakon kilavog početka, onako, sa 3/4 gasa protiv Srbije, došli do ubjedljive pobjede, 110:84, uz 62,3% iz igre i 56,3% iza luka
James na tragu tripla 21p/8s/9a, doduše uz 6 izgubljenih lopti, 9-13 iz igre
Durant imao iz igre 8-8, da bi profulao 9. šut (23p)
S druge strane najbolji, očekivano, Jokić 20p/5s/8a
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Solidne tekme jučer na igrama
Kanada - Australija vrlo zanimljivo, Kiwiji zasrali zadnji period (Giddey tanak u drugom pouvremenu), Kanada u odbrani kao da je NBA play-off iz sredine 90-ih.
Francuzi dobili Japan na produžetke, uz odličnu partiju Wembya, ali mora se reći da je Rui bio isključen na početku zadnjeg perioda.
Španija očekivano protiv Grčke, koju nosi prsktično Ante (ali ne može sve sam), kao i Švabe protiv Brazila. Odličan Schroder, a nekako su mi najbliži srebru (uz Kanadu, sačekaćemo drugu tekmu Srbije).
PP je da Ameri uzimaju zlato....
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Zanimljiva i druga tekma polufinala.. Zadnja cetvrtina, Srbija vodi 76 prema 63.. Tricaska vecer i jednih i drugih.. Nadam se da ce izdrzat ovo do kraja :kokice:
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Steta :bang:
Doslovno na jednoj lopti ostala Srbija protiv ove ekipe. Svaka im cast.
Steta ovih bezveznih suteva u zadnjoj cetvrtini kad su Ameri bili na nivou. Steta jos jednom.
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ameri odlučili igrati zadnju četvrtinu, naročito zadnje 3 minute.
Kerr (kojeg smatram osrednjim trenerom, nešto tipa Zidane, dakle, imao žovjek odličnu generaciju igrača) kao zadnji debil.
Spoelstra je tu trebao preuzeti "vodstvo".
Srbija imala fenomenalan šut 3 četvrtine. U zadnjoj stali.
Par diskutabilnih sudijskih odluka.
Curry 36, James triple uz prejaku odbranu u ključnim momentima, KD i ona klocina Embiid pogodili po 2-3 bitna šuta.
S druge strane Jokara i Bogdan najbolji.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Kerr je ovo skoro prosuo. Slazem se da je lik onak, okay, nista vise.
Curry prelomio i ubio plus jaca obrana u zadnjoj cetvrtini i ode finale.
Bas mi je zao. Jaka tekma skroz.
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Sad će opaliti po mom (bivšem) komšiji, Zurapoviću. :neznam:
Vidi se ipak ko su generacijske klase (James, Curry, KD).
Ovi moraju Kerra pod hitno maknuti mjesta šefa.
Pešić izmislio trenerski posao za njega, barem po FIBA pravilima.
Ovi će uzeti olimpijsko zlato sa 3min ozbiljne košarke.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡