MotoGP
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
@mika
evo
http://www.autosport.com/news/report.php/id/121496
Lorenzo Indirektno sugeriše da bi Rossiju trebali biti oduzeti svi bodovi sa VN Malezije.
evo
Lorenzo Indirektno sugeriše da bi Rossiju trebali biti oduzeti svi bodovi sa VN Malezije.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
Govoriti da covijek koji ima 7 pobijeda ove sezone vise od ostalih i koji je vozio najbolje ove godine nije zasluzio titulu je van svake pameti a taj isti covjek je 2010 godine skupio rekordnih 383 poena u sezoni a to nikome jos nije uspjelo pa ni velikom Doktoru.Dani je napisao/la:@lady
baš je super kada ti i ovaj lik branite muljatore i manipulatore u obliku markeza i lorenza. Skupa sa dornom i ostatkom moto gp vrhuške. Cijeli svijet je vidio što se dogodilo osim vas nekolicine koja očito ima averziju prema vozačima sa karakterom i mudima. Malo mi vas je čak i žao. Licemjeri. Do ove godine mi je Lorenzo uz Rossija bio vozač za kojeg sam navijao jer vozi za Yamahu. Od sada više nije, a koliko vidim i sponzori ga napuštaju. Vide muljatora i žele se distancirati. Markezu će nakon nekoliko godina, kada sazrije kao čovjek i vozač mentalno uvidjeti kakvo su sranje zakuhali. Međutim ova mrlja mu ostaje do kraja karijere.
Mislim omalovazavanje i Jorgea i Marca je van svake pameti.Marc je rascistio neke svoje racune i sad mirne glave moze uci u novu sezonu a te price da dvojac iz Honde nije "htio" preci Lorenza na zadnjoj utrci mozete okacit macku o rep jer je Lorenzo imao jako dobar tempo i drzao je sve pod kontrolom istina je da Marc nije pokazivao agresivnost pa cak ni pokusaj napada ali i da je prosao Lorenza ovaj bi to vrlo brzo vratio.Otidjite na GP1 i procitajte avalonov komentar u vezi incidenta u Maleziji a pomno obratite izjavu Stonera koji vjerovatno bolje zna Rossia od nas i price o crnoj zastavi pa ce vam mozda bit jasno.Marc je uspio isprovocirati Rossia a ovaj je lagano nasjeo i izgubio titulu a pitanje je da li bi Rossi ista mogao i da je startao pri vrhu na zadnoj utrci jer vodeci trojac je bio brzi od njega kad je on dospio na 4 mjesto a u Maleziji kad je se Rossi otarasio Marca uopce nije smanjivao zaostatak za Lorenzom.
Jorge je posteno dobio titulu bez icije pomoci jer je bio brzi i bolji od Rossia.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- Slavenowsky
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
Citao sam jedan clanak u kojem su sad svi hepi, pa ocigledno i Lorenzo, koji sad ne misli da je trebao biti kaznjen, no dobro, u zute stampe ne treba previse vjerovati, zato sam napisao ono iz "kurtoazije". No nevazno.
Naravno da ce se sad provlaciti razna pitanja, sta ako bi Marquez presao Lorenza i na takav nacin omogucio Rossiju titulu, onda bi se sva ta situacija medju fanovima smirila i kao da bi se zaboravila sva ta saga. WRONG!
Ovdje se samo spominju fanovi, evo recimo ja nisam fan Rossija, fan sam Moto GP-a! Do duse naginjem malo na Ducatije, volio sam onog Stonera, fantastican vozac, ali eto i on nije imao lijepo misljenje o Rossiju, sto ne znaci da cu ga ja isto slijedit. Stoner je imao dosta jakih duela sa Rossijem, ali jedno je borba za titulu, a drugo samo za bodove, a da se ne lazemo nisu se nesto pretjerano ni volili.
Afirmacija i negacija ce sad samo teci u smislu ko koga vise voli, pa ce braniti te stavove itd. i tu je greska. Ako neko istinski voli Moto GP, sport koji pruza najvise uzbudjenja, pogotovo kad su u pitanju preticanja i borbe za pobjedu, onda sigurno ne voli mutljavinu.
Meni gubitak Rossijeve 10 titule nece iz djepa izaci, niti cu imat neprespavane noci, ali sam bio uskracen za jednu extra borbu izmedju dvojice timskih kolega, koji se toliko mrze da je zemlja gorila, mozes li samo zamislit taj duel? Ako je tebi Lady Marquez bio onaj vozac, koji je pridobio tvoje simpatije, sa voznjama gdje je ginuo za pobjedu, sad gdje je bio toliko inferioran da je ne uzme, onda tesko mozemo naci zajednicku rijec.
Ja licno smatram, da je Marquez daleko najbrzi vozac od svih na gridu! Lorenzo je samo dva puta bio bolji u duelu sa Marquezom u Spaniji i u Ceskoj! Mozda u Ceskoj je bila cista pobjeda, dok je u Spaniji Marc vozio sa slomljenim prstom.
MM je svojim padovima sam sebi unistio mogucnost za titulu, ali isto tako unistio je i Rossiju, tako sto je bio cisto ometalo na stazi.
Honda je nevjerovatno pred kraj sezone podgila formu, Pedrosa u zadnjih par utrka se preporodio, takodje i Marquez. Pa MM je u Australiji imao dovoljno vremena da se malo maklja sa Iannonenom i Rossijem, te na kraju stigao Lorenza i pobjedio ga! Pa to je vise nego savrseno. I onda nakon te furiozne Australije dolazi Malezija koja odlicno odgovara Hondi (samo uzmite podatak iz prosle godine: pole: Marc, najbrzi krug: Marc, pobjeda: Marc) i na toj stazi Marc "muku - muci" sa Rossijem! Ma daj ko koga tu...
Nevjerovatno je da nakon utrke Marc se bukvalno izgrlio sa inzenjerima Yamahe (Lorenzova strana), bio je tako srecan i nasmijan, kao da je pobjedio.
Ja stvarno nemam volju nekog ubjedjivat da su se desavale mutne stvari, ako je neko stvarno misli da Marc nije bio pijun u ovoj prici, onda Trla baba lan da joj prođe dan.
I jos nesto, sef Jarvis se prvi zalagao za Rossija, pa kasnije je rekao da "zivot ide dalje"! Od njega ocekujemo da bude nekad kontradiktoran, jer on je sef momcadi, on ima Lorenza i Rossija, moglo bi se reci ima slatke muke, jer su oba vozaca imala mogucnosti za titulu, sad kad ju je Lorenzo uzeo, mora spustiti loptu i reci "idemo dalje".
Licno smatram da je Marquez zadnje 3 utrke mogao dobiti glatko, s tim dokazat da je nevjerovatan, te da svoj tim pocasti sa nekoliko pobjeda, jer im je prisutio nekoliko padova (rekordan broj u njegovoj karijeri), no on se odlucio za nesto sto se nikako ne uklapa u njegov profil, a sad je pokazao svoje pravo lice. Ako je s ovim zelio da poveca svoje sanse, tako sto ce sustici Rossija sa titulama, onda je to jadno, te titule nece nikad dobiti na tezini kao Rossijeve, a face s kojima se Rossi utrkivao su bile mnogo vece, nego sto gledamo danas, a to su: Biaggi, Gibernau, Barros, Roberts, Jr., Capirossi, Stoner itd.
Pa onda da ne govorim na izazove, gdje je sa odlicne Honde presao na Yamahu, pa nastavio svoj pobjednicki niz, danas gledamo Lorenza koji se prihvatio Yamahe, ne mrda od nje, te isto tako Marquez Honde i oba vozaca ce samo brojati dane i blejit u brojke da sustignu Rossija, a da ce biti veliki on - to nikad.
38 godina i ovako da vozi
Naravno da ce se sad provlaciti razna pitanja, sta ako bi Marquez presao Lorenza i na takav nacin omogucio Rossiju titulu, onda bi se sva ta situacija medju fanovima smirila i kao da bi se zaboravila sva ta saga. WRONG!
Ovdje se samo spominju fanovi, evo recimo ja nisam fan Rossija, fan sam Moto GP-a! Do duse naginjem malo na Ducatije, volio sam onog Stonera, fantastican vozac, ali eto i on nije imao lijepo misljenje o Rossiju, sto ne znaci da cu ga ja isto slijedit. Stoner je imao dosta jakih duela sa Rossijem, ali jedno je borba za titulu, a drugo samo za bodove, a da se ne lazemo nisu se nesto pretjerano ni volili.
Afirmacija i negacija ce sad samo teci u smislu ko koga vise voli, pa ce braniti te stavove itd. i tu je greska. Ako neko istinski voli Moto GP, sport koji pruza najvise uzbudjenja, pogotovo kad su u pitanju preticanja i borbe za pobjedu, onda sigurno ne voli mutljavinu.
Meni gubitak Rossijeve 10 titule nece iz djepa izaci, niti cu imat neprespavane noci, ali sam bio uskracen za jednu extra borbu izmedju dvojice timskih kolega, koji se toliko mrze da je zemlja gorila, mozes li samo zamislit taj duel? Ako je tebi Lady Marquez bio onaj vozac, koji je pridobio tvoje simpatije, sa voznjama gdje je ginuo za pobjedu, sad gdje je bio toliko inferioran da je ne uzme, onda tesko mozemo naci zajednicku rijec.
Ja licno smatram, da je Marquez daleko najbrzi vozac od svih na gridu! Lorenzo je samo dva puta bio bolji u duelu sa Marquezom u Spaniji i u Ceskoj! Mozda u Ceskoj je bila cista pobjeda, dok je u Spaniji Marc vozio sa slomljenim prstom.
MM je svojim padovima sam sebi unistio mogucnost za titulu, ali isto tako unistio je i Rossiju, tako sto je bio cisto ometalo na stazi.
Honda je nevjerovatno pred kraj sezone podgila formu, Pedrosa u zadnjih par utrka se preporodio, takodje i Marquez. Pa MM je u Australiji imao dovoljno vremena da se malo maklja sa Iannonenom i Rossijem, te na kraju stigao Lorenza i pobjedio ga! Pa to je vise nego savrseno. I onda nakon te furiozne Australije dolazi Malezija koja odlicno odgovara Hondi (samo uzmite podatak iz prosle godine: pole: Marc, najbrzi krug: Marc, pobjeda: Marc) i na toj stazi Marc "muku - muci" sa Rossijem! Ma daj ko koga tu...
Nevjerovatno je da nakon utrke Marc se bukvalno izgrlio sa inzenjerima Yamahe (Lorenzova strana), bio je tako srecan i nasmijan, kao da je pobjedio.
Ja stvarno nemam volju nekog ubjedjivat da su se desavale mutne stvari, ako je neko stvarno misli da Marc nije bio pijun u ovoj prici, onda Trla baba lan da joj prođe dan.
I jos nesto, sef Jarvis se prvi zalagao za Rossija, pa kasnije je rekao da "zivot ide dalje"! Od njega ocekujemo da bude nekad kontradiktoran, jer on je sef momcadi, on ima Lorenza i Rossija, moglo bi se reci ima slatke muke, jer su oba vozaca imala mogucnosti za titulu, sad kad ju je Lorenzo uzeo, mora spustiti loptu i reci "idemo dalje".
Licno smatram da je Marquez zadnje 3 utrke mogao dobiti glatko, s tim dokazat da je nevjerovatan, te da svoj tim pocasti sa nekoliko pobjeda, jer im je prisutio nekoliko padova (rekordan broj u njegovoj karijeri), no on se odlucio za nesto sto se nikako ne uklapa u njegov profil, a sad je pokazao svoje pravo lice. Ako je s ovim zelio da poveca svoje sanse, tako sto ce sustici Rossija sa titulama, onda je to jadno, te titule nece nikad dobiti na tezini kao Rossijeve, a face s kojima se Rossi utrkivao su bile mnogo vece, nego sto gledamo danas, a to su: Biaggi, Gibernau, Barros, Roberts, Jr., Capirossi, Stoner itd.
Pa onda da ne govorim na izazove, gdje je sa odlicne Honde presao na Yamahu, pa nastavio svoj pobjednicki niz, danas gledamo Lorenza koji se prihvatio Yamahe, ne mrda od nje, te isto tako Marquez Honde i oba vozaca ce samo brojati dane i blejit u brojke da sustignu Rossija, a da ce biti veliki on - to nikad.
38 godina i ovako da vozi

🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Frantic
- Formula 1
@alonso5
Prvo što se tiče Marqueza. Neće on mirne glave ući u sezonu 2016. Napravio je mrlju samo takvu i sam sebi učinio medvjeđu uslugu.
Pretvorio se iz simpatičnog, ludo hrabrog (pomalo nepromišljenog) klinca u takvu ljigu, da to nisu istine. Ja bi razumio da je onaj potez sa Rossijem koristio samom Marquezu. Ali Marquez nije imao od toga ništa. A ako je nešto htio pokazati Rossiju mogao je lagano potući Lorenza u Maleziji, a ne onako ga propustiti pa ye8avat Rossija (hint - Rossi nije smanjivao zaostatak za Lorenzom, imali su pace tu negdje, ali Marquez je tako lako "oblijetao" oko Rossija, te sam ubijeđen, da je htio, ostavio bi iza sebe i Lorenza). Nikad nećemo saznati.
Što se tiče Jorgea, da se razumijemo, čestitao sam mu na tituli. Takođe već sam ranije napomenuo u jednom od svojih postova da Rossi možda ne bi osvojio titulu ni da je startao kao 4. Možda i bi. Nikad nećemo saznati.
Vodeći trojac je bio brži od Rossija na zadnjoj trci iz prostog razloga jer je čovjek vjerovatno potrošio gume u onim borbama od 10. do 4. mjesta (sve do 10. mjest je išlo relativno glatko). I kada je došao na 4. mjesto bilo je kasno za ikakve pokušaje sa njegove strane. Mogli su mu "pomoći" jedino Repsoli.
E sad dolazi ono zbog čega sam zamrzio Marqueza. Većina ljudi je stekla takav dojam nakon Malezije, a meni je stigla potvrda u Valenciji, kad uopšte nije pokušao napasti Lorenza, a 3-4 puta mu je bio na zadnjoj gumi i otvarao mu se prostor za napad (vidjelo se iz aviona). Znamo svi od ranije da Marquez znao napadati iz dosta "bezizglednijih" pozicija. Nekad mu je to polazilo za rukom, nekad nije, nekad je pao ili napravio 3.14zdariju nekom drugom, nebitno.
Lorenzu su popustile gume (po običaju), za Marqueza ne znam (postoji vjerovatnoća da ih je sačuvao), dok ih je Pedrosa definitivno sačuvao (po običaju). Da je Marquez prešao Lorenza, ubijeđen sam da bi ga pretekao i Pedrosa, koji je bio na boljem pace u tih zadnjih par krugova od Lorenza (definitivno) i Marqueza (diskutabilno, jer NE ZNAMO koliko je još mogao). Nikad nećemo saznati.
Zašto je Marquez tako odlučno reagovao kad ga je Pedrosa pretekao na moment. Perosa kaže da je napravio grešku. OK. Ali (i to sam ranije napisao), nije poenta njegove greške, već Marquezove reakcije, koja je bila odlučna i žustra i na granici kontakta. Ni ovo nikad nećemo saznati.
Razlog za ova moja 4x napisana "Nikad nećemo saznati" se zove Marc Marquez.
Lorenzu svaka čast. Rossi barem njemu nema šta zamjeriti (pa čak ni što je tražio strožiju kaznu za Rossija).
E sad da je bio brži i bolji od Rossija, hmmm, pa ne znam.
Brži možda jeste, ako gledamo čisto broj pobjeda, PP, najbržih krugova, ili broj krugova u vodstvu, ali onako generalno bolji, ne znam. Pa Rossi je završio sve trke, bez ijednog pada, sa 15 podijuma, dva 4. mjesta i jednim 5. mjestom !!!!
I to jedno glupo 5. mjesto zbog pogrešne procjene kad je trebalo preći na motor sa kišnim gumama.
Ali 5 bodova je 5 bodova. Taman da je i 1 bod, titula je Lorenzova.
Pedrosi nakon do poda.
Čovjek je tako pošteno i čestito odvozio zadnjih 5-6 trka, da mi budi nadu da bi mogao otresti balonju i napokon osvojiti tu titulu (pa čak i na uštrb Rossija, ako treba) i samo mi nije jasno zašto nije tako vozio u sezonama kad se borio za titulu.
Prvo što se tiče Marqueza. Neće on mirne glave ući u sezonu 2016. Napravio je mrlju samo takvu i sam sebi učinio medvjeđu uslugu.
Pretvorio se iz simpatičnog, ludo hrabrog (pomalo nepromišljenog) klinca u takvu ljigu, da to nisu istine. Ja bi razumio da je onaj potez sa Rossijem koristio samom Marquezu. Ali Marquez nije imao od toga ništa. A ako je nešto htio pokazati Rossiju mogao je lagano potući Lorenza u Maleziji, a ne onako ga propustiti pa ye8avat Rossija (hint - Rossi nije smanjivao zaostatak za Lorenzom, imali su pace tu negdje, ali Marquez je tako lako "oblijetao" oko Rossija, te sam ubijeđen, da je htio, ostavio bi iza sebe i Lorenza). Nikad nećemo saznati.
Što se tiče Jorgea, da se razumijemo, čestitao sam mu na tituli. Takođe već sam ranije napomenuo u jednom od svojih postova da Rossi možda ne bi osvojio titulu ni da je startao kao 4. Možda i bi. Nikad nećemo saznati.
Vodeći trojac je bio brži od Rossija na zadnjoj trci iz prostog razloga jer je čovjek vjerovatno potrošio gume u onim borbama od 10. do 4. mjesta (sve do 10. mjest je išlo relativno glatko). I kada je došao na 4. mjesto bilo je kasno za ikakve pokušaje sa njegove strane. Mogli su mu "pomoći" jedino Repsoli.
E sad dolazi ono zbog čega sam zamrzio Marqueza. Većina ljudi je stekla takav dojam nakon Malezije, a meni je stigla potvrda u Valenciji, kad uopšte nije pokušao napasti Lorenza, a 3-4 puta mu je bio na zadnjoj gumi i otvarao mu se prostor za napad (vidjelo se iz aviona). Znamo svi od ranije da Marquez znao napadati iz dosta "bezizglednijih" pozicija. Nekad mu je to polazilo za rukom, nekad nije, nekad je pao ili napravio 3.14zdariju nekom drugom, nebitno.
Lorenzu su popustile gume (po običaju), za Marqueza ne znam (postoji vjerovatnoća da ih je sačuvao), dok ih je Pedrosa definitivno sačuvao (po običaju). Da je Marquez prešao Lorenza, ubijeđen sam da bi ga pretekao i Pedrosa, koji je bio na boljem pace u tih zadnjih par krugova od Lorenza (definitivno) i Marqueza (diskutabilno, jer NE ZNAMO koliko je još mogao). Nikad nećemo saznati.
Zašto je Marquez tako odlučno reagovao kad ga je Pedrosa pretekao na moment. Perosa kaže da je napravio grešku. OK. Ali (i to sam ranije napisao), nije poenta njegove greške, već Marquezove reakcije, koja je bila odlučna i žustra i na granici kontakta. Ni ovo nikad nećemo saznati.
Razlog za ova moja 4x napisana "Nikad nećemo saznati" se zove Marc Marquez.
Lorenzu svaka čast. Rossi barem njemu nema šta zamjeriti (pa čak ni što je tražio strožiju kaznu za Rossija).
E sad da je bio brži i bolji od Rossija, hmmm, pa ne znam.
Brži možda jeste, ako gledamo čisto broj pobjeda, PP, najbržih krugova, ili broj krugova u vodstvu, ali onako generalno bolji, ne znam. Pa Rossi je završio sve trke, bez ijednog pada, sa 15 podijuma, dva 4. mjesta i jednim 5. mjestom !!!!
I to jedno glupo 5. mjesto zbog pogrešne procjene kad je trebalo preći na motor sa kišnim gumama.
Ali 5 bodova je 5 bodova. Taman da je i 1 bod, titula je Lorenzova.
Pedrosi nakon do poda.

Čovjek je tako pošteno i čestito odvozio zadnjih 5-6 trka, da mi budi nadu da bi mogao otresti balonju i napokon osvojiti tu titulu (pa čak i na uštrb Rossija, ako treba) i samo mi nije jasno zašto nije tako vozio u sezonama kad se borio za titulu.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Meni je u cijeloj ovoj priči najviše žao Lorenza, čovjek je zasluženo osvojio naslov, bio je odličan tijekom cijele sezone, ali sad je zbog cijele ove situacije s Marquezom i Rossijem on ispao žrtva, oni koji su protiv Marca postali su i protiv Lorenza. Ispada kao da on taj naslov nije zaslužio, iako definitivno je. Naravno, lako se tu ubaci teorija zavjere pa ispadne da je sve to dogovoreno između Marqueza i Lorenza, ali meni se čini da je on jednostavno ispao žrtva Marquezovih postupaka.
_______
U Valenciji se održava dvodnevni poslije-sezonski test, najbrži danas je bio Marc Marquez. Na ovom testu svi testiraju nove gume koje će od iduće sezone proizvoditi Michelin. To je poprilično velika promjena i vozačima će trebati vremena da se u potpunosti prilagode na nove gume.
Rezultati
_______
U Valenciji se održava dvodnevni poslije-sezonski test, najbrži danas je bio Marc Marquez. Na ovom testu svi testiraju nove gume koje će od iduće sezone proizvoditi Michelin. To je poprilično velika promjena i vozačima će trebati vremena da se u potpunosti prilagode na nove gume.
Rezultati
- dakako
- Formula 4
- Navija za: Mercedes
Ja sam protiv Marquezovih poteza i smatram ga velikim negativcem u ovoj sagi,medjutim misljenja sam da je Lorenzo zasluzio titulu,iako ono kmecanje za jos ostrije kaznjavanje Rossia postavlja par upitnika.
Dani molim te ne nazivaj kolegicu Lady licemjernom.
Kolegica ne titulira nikoga,iznosi stajaliste koje je moram reci u suprotnosti s mojim,a i tvojim,ali to radi ne da nekoga provocira ili vrijedja,nego zato sto u to vjeruje i zato smanji dozivljaje!

Kolegica ne titulira nikoga,iznosi stajaliste koje je moram reci u suprotnosti s mojim,a i tvojim,ali to radi ne da nekoga provocira ili vrijedja,nego zato sto u to vjeruje i zato smanji dozivljaje!
Timski igrac
- Jester
- Formula 4
- S nama već: 9 god 7 mj
- Navija za: Merc (6)
Lady je napisao/la: Cuj Jester,
Kad mi netko stavi video čiji naslov počinje 'Stupid Rider Marc...', uopće ne gledam dalje.![]()
Ne kažem ja da je Marquez svetac i bezgrešan, dapače, prilično agresivan vozač koji itekako zna napravit glupost na stazi, ALI, poanta nije sad u Marquezu šta će napravit u budućnosti ili šta je radio kao neiskusan vozač već upravo u ove 2 rečenice Jamesa Kleina, čiji je članak izašao prije cca 1 sat...IzvorAfter Jorge Lorenzo took the chequered flag at Valencia to seal his fifth world title, I had hoped that Valentino Rossi would be gracious in defeat, and admit that ultimately the faster rider won the day.
Far from doing that, Rossi chose instead to double down on the conspiracy theory he concocted at Sepang: that he was denied the crown by Marc Marquez choice to actively favour Lorenzo’s title bid.
I još jedna jako interesantna izjava:What’s more, the abuse hurled in Marquez’s direction in the aftermath of the Sepang controversy will surely have made the outgoing champion think twice before attacking Lorenzo.
Imagine if Marquez had made a lunge at Lorenzo – and ended up taking out his compatriot in the process. Would the chorus of Rossi fans accuse Marquez of ‘interfering’ with the course of the championship?
Of course not – they would be cheering from the rafters, safe in the knowledge that their man would be crowned world champion for the 10th time.
Ma bez brige....ne sviđa se ni meni taj naslov ali nisam mogao naći taj originalni filmić, a taj je prvi izletio prilikom potrage. Osim toga, naslov je najmanje bitan za ono što sam ti htio pokazati.
I would like to apologize to anyone I have not yet offended. Please be patient. I will get to you shortly.
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Da li je licemjerna je ili ne imam na to pravo sam odlučiti. Nije samo ona. Hamiltonu spočitava nekakva naguravanja na stazi i to vozač koji se bori za sebe. Dok kod ovog malog balavca Markeza brani njegove ljigave poteze.I to vozač koji se ne bori za sebe, nit za Lorenza već protiv Rossija. Dno dna. Međutim kad imaš fanboy naočale ništa nije jednostavno.dakako je napisao/la:Ja sam protiv Marquezovih poteza i smatram ga velikim negativcem u ovoj sagi,medjutim misljenja sam da je Lorenzo zasluzio titulu,iako ono kmecanje za jos ostrije kaznjavanje Rossia postavlja par upitnika.
![]()
@alonso5
Bez ičije pomoći. Ti kao da si prespavao zadnjih mjesec dana.

- dakako
- Formula 4
- Navija za: Mercedes
Dani je napisao/la:Da li je licemjerna je ili ne imam na to pravo sam odlučiti.dakako je napisao/la:Ja sam protiv Marquezovih poteza i smatram ga velikim negativcem u ovoj sagi,medjutim misljenja sam da je Lorenzo zasluzio titulu,iako ono kmecanje za jos ostrije kaznjavanje Rossia postavlja par upitnika.
![]()
Nitko ne osporava tvoje pravo da odlucis kakav je netko,ja skrecem paznju da u ovome slucaju ona vjeruje u to sta pise.
Priznaces da postoje puno bolji i ljepsi nacini za nekome skrenuti paznju na dvostuka mjerila osim grubog tituliranja,naravno ako stoji to sto govoris.
Timski igrac
- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
@Frantic po meni je Marc htio na stazi prije kraja ove sezone rascistiti neke stvari da bi mirni usao u novu sezonu e sad oceli ga peci savjest zbog toga "sto je napravio ili nije napravio" vidjet cemo.Siguran sam da njega boli uvo za ova zadnja dogadjanja nije da ga nije briga ali msm da je u mislim u slijedecoj sezoni gdje zna da je skoro pa glavni kandidat za titulu isto tako mogu reci i za Lorenza osvoji je titulu na posten nacin i okrece se isto novoj sezoni gdje zna da je isto jedan od glavnih favorita.Pisao sam o tome a vidim i ti si sta bi bilo i da je Rossi npr. startao sa P4 i bili ista mogao napraviti.Kod incidenta u Maleziji je sigurno bilo dodira Rossia odnosno odgurivanja kao i prljavih poteza Marca i sudci su trebali dati diskvalifikaciju Rossiu a ne da starta zadnji u zadnjoj utrci al eto ovako su na neki nacin i unistili to prvenstvo.Ali Rossiu niko nije kriv sto je izgubio titulu najvise je tu kriv on sam.
@Dani ako sam ja prespavao zadnji mjesec dana onda si ti prespavao zadnji 8 mjeseci.
Tko je Lorenzu pomagao u prijasnjim utrkama i pobjedama da nije slucajno dvojac iz Repsol Honde!?
Mos mislit!
@Dani ako sam ja prespavao zadnji mjesec dana onda si ti prespavao zadnji 8 mjeseci.
Tko je Lorenzu pomagao u prijasnjim utrkama i pobjedama da nije slucajno dvojac iz Repsol Honde!?
Mos mislit!
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- Lady
- GP3
Ja zaista Slavene tebe ne kužim! Ili nisi pročitao moje prijašnje posteve, ili ih namjerno ignoriraš, jer sam već u nekoliko navrata ponovila da je Marquez provocirao i to je neosporno. A naravno da volim da vozači idu na nož, ali ovdje je pozadina malo drugačija. U Maleziji je bila čista osveta Marqueza, a u Valenciji vjerovatno nije htio dodatno riskirat da se ne desi pad Lorenza šta bi tek onda dovelo do sr**a!Slavenowsky je napisao/la: Ako je tebi Lady Marquez bio onaj vozac, koji je pridobio tvoje simpatije, sa voznjama gdje je ginuo za pobjedu, sad gdje je bio toliko inferioran da je ne uzme, onda tesko mozemo naci zajednicku rijec.
Ne, ne postavlje se pitanje da je Marquez prešao Lorenza...., nego, šta da je Marquez išao (kao šta zna, a i većina vas na to aludira) agresivno na Lorenza i onda obojica padnu (Marc je možda i nebitan ovdje), ali da Lorenzo padne? Pa šta mislite kako bi se teko onda razapelo Marqueza...Slavenowsky je napisao/la: Naravno da ce se sad provlaciti razna pitanja, sta ako bi Marquez presao Lorenza i na takav nacin omogucio Rossiju titulu, onda bi se sva ta situacija medju fanovima smirila i kao da bi se zaboravila sva ta saga. WRONG!
Jarvis je nakon Malezije izjavio da je Rossi zaslužio kaznu. Zato ne kužim od kud sad tebi da je Jarvis u početku bio na Rossijevoj strani?Slavenowsky je napisao/la: I jos nesto, sef Jarvis se prvi zalagao za Rossija, pa kasnije je rekao da "zivot ide dalje"! Od njega ocekujemo da bude nekad kontradiktoran, jer on je sef momcadi, on ima Lorenza i Rossija, moglo bi se reci ima slatke muke, jer su oba vozaca imala mogucnosti za titulu, sad kad ju je Lorenzo uzeo, mora spustiti loptu i reci "idemo dalje".
Evo točnog citata:
Izvor"From the first race in Phillip Island, it has led to the accusation the Valentino made the other day about Marc's attempt to control the race and attempt to influence the championship," said Jarvis.
"I think that what we saw in the race was the revenge of Marc Marquez towards Valentino's statements in the media.
Jarvis nonetheless admitted that Rossi's penalty was deserved, even though Yamaha chose to lodge an appeal that was ultimately thrown out by the FIM.
"I think that Valentino was found, shall we say, the one in the race that did a manoeuvre that was not legal," he added.
.................
Ajde, barem se u nečemu slažemo! I meni je Stoner bio fantastičan, pa rekla bi čak i jedan od najboljih vozača koje sam gledala. Ono šta je on radio sa Ducatijem.....Slavenowsky je napisao/la: Do duse naginjem malo na Ducatije, volio sam onog Stonera, fantastican vozac, ali eto i on nije imao lijepo misljenje o Rossiju, sto ne znaci da cu ga ja isto slijedit.

...............
E moj Dani! Ajde mi nađi jedan moj citat gdje vrijeđam Hamiltona.Dani je napisao/la: Da li je licemjerna je ili ne imam na to pravo sam odlučiti. Nije samo ona. Hamiltonu spočitava nekakva naguravanja na stazi i to vozač koji se bori za sebe. Dok kod ovog malog balavca Markeza brani njegove ljigave poteze.I to vozač koji se ne bori za sebe, nit za Lorenza već protiv Rossija. Dno dna. Međutim kad imaš fanboy naočale ništa nije jednostavno.
Neki dan sam napisala na komentarima na članke da bi sad voljela vidijet dali će reagirat glavešine iz Mercedesa na Hamiltonove komentare o Schumacheru, s obzirom da je Schumacher ipak vozio 3 godine u Mercedesu, a i itekako pomagao u razvoju tog bolida, a s obzirom da svi znamo koliko su Lauda i Wolf naklonjeni Hamiltonu, samo me zanimalo dali će taj dvojac nešto izjavit. A druga stvar: nebi ni to napisala da se sam Hamilton nije upleo u svoju vlastitu laž! Kaže: Nemojte vjerovat svemu šta pročitate, a ono.... video snimka njegovog točnog citata.
I drugo Dani: nemoj meni pisat o fanboy naočalama, jer ako netko ima one teške fanboy naočale, onda si to upravo ti Dani.
Kužim ja tebe u potpunosti, ali isto tako su i Lorenzo a i Rossi imali svakakvih gluposti na stazi. Lorenzo je sam priznao da je na početku svoje karijere išao u prevelike rizike i stalno padao. Pogledaj iskusnog Rossija koji nije mogao savladat Ducati i padao ko kruška, a ipak se radi o Rossiju koji je itekako iskusan.Jester je napisao/la: Ma bez brige....ne sviđa se ni meni taj naslov ali nisam mogao naći taj originalni filmić, a taj je prvi izletio prilikom potrage. Osim toga, naslov je najmanje bitan za ono što sam ti htio pokazati.
Marquez je napravio brdo gluposti i to je činjenica, ali baš njegovi najveći gafovi su iz prijašnjih serija. Ono kad se u warm-up krugu zabija punom brzinom u drugog vozača je totalna glupost, ali jbg..a, ovaj ispred je laganini do strtne pozicije, a Marc je još jednom testirao svu moć i brzinu svoje Hondice.... rezultat je bio 'unbeliveble'
Međutim, iako prilično neiskusan i vrlo mlad, Marquez je u svojoj prvoj sezoni MotoGP-ija osvojio naslov, i sljedeće godine ga obranio. Može se njemu pripisat brdo gluposti i padova, ali vjeruj mi, taj vozač će skupit još nešto iskustva jer ima samo 22 godine i onda ga nitko neće moć ugrozit, osim ako se ne pojavi neki klinac još brži i agresivniji od njega.....
................
Kolega @dakako,
Hvala na obrani iako se ne slažemo sa stavom u ovoj situaciji, ali se zato i ne vrijeđamo i sigurna sam da kad bi svi bili dovoljno kulturni kao ti, dalo bi se jako lijepo raspravljat i iznosit razno razna mišljenja......
...................
Ljudi moji, kako vi ne shvaćate da je cijela ova saga krenula Rossijevom optužbom protiv Marqueza da je pomagao Lorenzu u Australiji? Ja sam već ranije prije cca tjedan dana postavila pitanje: Zašto je Rossi iznesao tako tešku optužbu na račun Marqueza gdje navodi da je Marquez pomagao Lorenzu u toj utrci? Pa jbte...to je bila utrka fenomenalna! A i tamo je Marquez u posljednjem krugu uzeo Lorenzu 5 bodova.
Vi koji ste totalno na strani Rossija i branite ga svim silama, objanite zašto je Rossi iznio takvu optužbu i onda se postavite u Marquezovu kožu i pitajte se da li biste htjeli da vozač koji vas ni krivog ni dužnog optuži za tako nešto osvoji naslov prvaka i da li biste mu htijeli pokazat zube na stazi pa makar i na prljav način?
...................
I za kraj, stavit ću samo jedan mali citat iz intervjua Kevina Schwantza, svjetskog prvaka iz 1993 ( imala sam čast gledati ga na Grobniku...

Schwantz also cast doubt on Rossi’s belief that Marquez had been helping Lorenzo win the title over the final three races, but felt that both riders were in the wrong in the penultimate round at the Sepang circuit in Malaysia.
He said: “First Valentino stirs up trouble in the Thursday press conference complaining about Marc in Australia. That gave Marc the perfect reason to go, ‘OK, screw you, I will mess with you this weekend!’ Rossi then got tired of it, and later admitted that yes, he did something wrong.

- Lady
- GP3
Schwantz: “Rossi was in trouble even without grid penalty”
Former world champion Kevin Schwantz weighs in on the Marquez/Rossi controversies
1993 World Champion Kevin Schwantz has delivered his verdict on the final three races of the 2015 MotoGP season. And he believes Rossi didn’t have the pace at Valencia to match either title rival and Yamaha teammate Jorge Lorenzo nor Honda riders Marc Marquez and Dani Pedrosa.
That, said Schwantz, is what doomed Rossi's championship hopes, even had the Italian legend's appeal against his grid penalty been successful.
Schwantz told Motorsport.com: “Rossi was in trouble with the season ending where it did. Even if he hadn’t had a penalty but had still started that race in 12th after that mistake in qualifying, I don’t think he had the speed to match the top three. All the way back to when Nicky Hayden was racing him back in ’06, Rossi has a problem with Valencia. He just struggles to be quick around there.
“Vale did a great job to get through to fourth from the back of the grid, but by the time he got there he was 11 seconds down on third, and probably had used his tires more than the first three, because of having to get aggressive and pass all those other bikes. You can’t expect to have anything left for the front three in the second half of the race after a first half of a race like that.”
Schwantz also cast doubt on Rossi’s belief that Marquez had been helping Lorenzo win the title over the final three races, but felt that both riders were in the wrong in the penultimate round at the Sepang circuit in Malaysia.
Phillip Island – a lesson for Marquez
“Let’s take the Australian Grand Prix – absolutely the best racing of the year, by the way. Fantastic. For Rossi to say Marquez was playing with him to hold him up… OK, there’s always that possibility. But he pointed to Marc’s super-quick pace on the final lap and I don’t think that’s any proof of what he’s saying. I think Marc was right in that yes, he had needed to protect his tires up to that point.
“I look back at when me and Wayne [Rainey] were racing and quite often we’d set our fastest laps on the final lap. That’s when you’re light on fuel and if you’ve been protecting your tires the whole time, now you don’t need to. It’s the final lap and you can just go flat out so your time on the final lap will look quite a bit quicker And anyway, these days, if some of the grip has gone away, what the hell does that matter? With all the electronics, you’ve got spin control to save you!”
Schwantz did admit that no one but the protagonists know the full story, however.
“Maybe Rossi detects something different in their fights compared with how Marquez fights others,” he said. “I don’t know – it’s only Vale inside that helmet, and those leathers, so his perspective is unique. We can’t judge. But from what I saw, there was no legitimate reason for Rossi to complain after Australia.”
On a side note, Schwantz expressed hope that Marquez can learn from his performance at Phillip Island.
“After that race I thought, ‘I hope Marquez’s guys sit him down and make him watch that last lap over and over again. They should tell him he was all over the map early on in the race – kept missing the apex for the first turn, for example. He was getting it so wrong that I assumed the setup was bad or that his front tire was already giving up.
“But if you watch the last lap, he was smooth, calculating, bike not moving around under power – and that was the fastest lap of the race. So I think his management should point out, ‘Marc, look how fast it was but also less risky to ride that way.’ Yes, I know he’s been champion twice already, but I think that last lap at Phillip Island was a little lesson he could really learn from.”
Sepang – a lesson for Rossi
Both Rossi and Marquez were out of line in the Malaysian Grand Prix, according to Schwantz, and it started with the pre-race build up.
He said: “First Valentino stirs up trouble in the Thursday press conference complaining about Marc in Australia. That gave Marc the perfect reason to go, ‘OK, screw you, I will mess with you this weekend!’ Rossi then got tired of it, and later admitted that yes, he did something wrong.
“So of course they were going to penalize him for it. Marquez isn’t completely faultless because if you turn in on a guy twice with your brake lever exposed, that’s too risky, you’re asking to be knocked off. I don’t think how it turned out was what Rossi intended; I don’t think he sent Marquez to the ground on purpose, but never mind that – the guy did end up on the ground.
"In those situations, the race director has to do something, and so those three penalty points were the minimum they could come up with. But they tipped him over the line because he already had a penalty point and so he has to start the final race at the back.”
Valencia – Lessons learned from previous rounds
Rossi’s post-race comments about Marquez acting as “bodyguard” for Lorenzo in the final race, despite racing for rival teams, have been angrily disputed and defended by MotoGP fans over the past two days. Schwantz defended Marquez’s approach in Valencia.
“If it was me racing say, Eddie Lawson and Wayne Rainey back in the day, and those two were competing for the championship and I wasn’t in the hunt, then I would ride slightly differently against them in the final race. Unless I had a clear-cut opportunity to go by at the end of a straightaway on the brakes, or could pounce on a mistake, I wasn’t going to take an extra-risky move. The last thing I’d want to do was be the deciding factor in the outcome of the championship.
“Was that how Marquez was thinking after all the fuss about the previous two races? I don’t know for sure, but to me he looked on the limit as he was chasing Lorenzo. Those were fast lap times they were both putting up."
However, Schwantz admitted he was "not 100 percent certain" of Marquez's motives in the finale.
“When we see Pedrosa start to come back at them, yeah, OK, now you can be a bit suspicious of Marquez because Dani runs down Lorenzo and Marquez in what… 2.4 seconds in four laps? And then when he gets there, suddenly Marc gets all aggressive with his teammate.
"But you could argue that maybe was because Pedrosa isn’t in the title fight, so Marquez feels he can take bigger risks. Who knows? And how do you determine what Marc’s ultimate pace was?
"All we know is that Honda had no complaints about their rider, and he did keep the pressure on Lorenzo right to the checkered flag.”
Future focus
Schwantz urged riders and fans to move on, but admitted he had enjoyed how the drama and controversy had generated so much comment and attention for MotoGP. He remarked: “I’m of the opinion that it was good publicity for the series. Look at motorsport.com – you had story after story, news and opinions and viewpoints. That’s great – more coverage than we’ve ever gotten!
“But now I think it’s time for these guys to put it all behind them. You know, after the [Valencia] race, I sent Rossi a text saying, ‘Hey man, that’s the best race you could have hoped for unless a Honda or two fell down. Move on. Go get ’em next year.’ And that’s how I feel now. What’s done is done, let’s start talking about 2016.”
Former world champion Kevin Schwantz weighs in on the Marquez/Rossi controversies
1993 World Champion Kevin Schwantz has delivered his verdict on the final three races of the 2015 MotoGP season. And he believes Rossi didn’t have the pace at Valencia to match either title rival and Yamaha teammate Jorge Lorenzo nor Honda riders Marc Marquez and Dani Pedrosa.
That, said Schwantz, is what doomed Rossi's championship hopes, even had the Italian legend's appeal against his grid penalty been successful.
Schwantz told Motorsport.com: “Rossi was in trouble with the season ending where it did. Even if he hadn’t had a penalty but had still started that race in 12th after that mistake in qualifying, I don’t think he had the speed to match the top three. All the way back to when Nicky Hayden was racing him back in ’06, Rossi has a problem with Valencia. He just struggles to be quick around there.
“Vale did a great job to get through to fourth from the back of the grid, but by the time he got there he was 11 seconds down on third, and probably had used his tires more than the first three, because of having to get aggressive and pass all those other bikes. You can’t expect to have anything left for the front three in the second half of the race after a first half of a race like that.”
Phillip Island – a lesson for Marquez
“Let’s take the Australian Grand Prix – absolutely the best racing of the year, by the way. Fantastic. For Rossi to say Marquez was playing with him to hold him up… OK, there’s always that possibility. But he pointed to Marc’s super-quick pace on the final lap and I don’t think that’s any proof of what he’s saying. I think Marc was right in that yes, he had needed to protect his tires up to that point.
“I look back at when me and Wayne [Rainey] were racing and quite often we’d set our fastest laps on the final lap. That’s when you’re light on fuel and if you’ve been protecting your tires the whole time, now you don’t need to. It’s the final lap and you can just go flat out so your time on the final lap will look quite a bit quicker And anyway, these days, if some of the grip has gone away, what the hell does that matter? With all the electronics, you’ve got spin control to save you!”
Schwantz did admit that no one but the protagonists know the full story, however.
“Maybe Rossi detects something different in their fights compared with how Marquez fights others,” he said. “I don’t know – it’s only Vale inside that helmet, and those leathers, so his perspective is unique. We can’t judge. But from what I saw, there was no legitimate reason for Rossi to complain after Australia.”
On a side note, Schwantz expressed hope that Marquez can learn from his performance at Phillip Island.
“After that race I thought, ‘I hope Marquez’s guys sit him down and make him watch that last lap over and over again. They should tell him he was all over the map early on in the race – kept missing the apex for the first turn, for example. He was getting it so wrong that I assumed the setup was bad or that his front tire was already giving up.
“But if you watch the last lap, he was smooth, calculating, bike not moving around under power – and that was the fastest lap of the race. So I think his management should point out, ‘Marc, look how fast it was but also less risky to ride that way.’ Yes, I know he’s been champion twice already, but I think that last lap at Phillip Island was a little lesson he could really learn from.”
Sepang – a lesson for Rossi
Both Rossi and Marquez were out of line in the Malaysian Grand Prix, according to Schwantz, and it started with the pre-race build up.
“So of course they were going to penalize him for it. Marquez isn’t completely faultless because if you turn in on a guy twice with your brake lever exposed, that’s too risky, you’re asking to be knocked off. I don’t think how it turned out was what Rossi intended; I don’t think he sent Marquez to the ground on purpose, but never mind that – the guy did end up on the ground.
"In those situations, the race director has to do something, and so those three penalty points were the minimum they could come up with. But they tipped him over the line because he already had a penalty point and so he has to start the final race at the back.”
Valencia – Lessons learned from previous rounds
Rossi’s post-race comments about Marquez acting as “bodyguard” for Lorenzo in the final race, despite racing for rival teams, have been angrily disputed and defended by MotoGP fans over the past two days. Schwantz defended Marquez’s approach in Valencia.
“If it was me racing say, Eddie Lawson and Wayne Rainey back in the day, and those two were competing for the championship and I wasn’t in the hunt, then I would ride slightly differently against them in the final race. Unless I had a clear-cut opportunity to go by at the end of a straightaway on the brakes, or could pounce on a mistake, I wasn’t going to take an extra-risky move. The last thing I’d want to do was be the deciding factor in the outcome of the championship.
“Was that how Marquez was thinking after all the fuss about the previous two races? I don’t know for sure, but to me he looked on the limit as he was chasing Lorenzo. Those were fast lap times they were both putting up."
However, Schwantz admitted he was "not 100 percent certain" of Marquez's motives in the finale.
“When we see Pedrosa start to come back at them, yeah, OK, now you can be a bit suspicious of Marquez because Dani runs down Lorenzo and Marquez in what… 2.4 seconds in four laps? And then when he gets there, suddenly Marc gets all aggressive with his teammate.
"But you could argue that maybe was because Pedrosa isn’t in the title fight, so Marquez feels he can take bigger risks. Who knows? And how do you determine what Marc’s ultimate pace was?
"All we know is that Honda had no complaints about their rider, and he did keep the pressure on Lorenzo right to the checkered flag.”
Future focus
Schwantz urged riders and fans to move on, but admitted he had enjoyed how the drama and controversy had generated so much comment and attention for MotoGP. He remarked: “I’m of the opinion that it was good publicity for the series. Look at motorsport.com – you had story after story, news and opinions and viewpoints. That’s great – more coverage than we’ve ever gotten!
“But now I think it’s time for these guys to put it all behind them. You know, after the [Valencia] race, I sent Rossi a text saying, ‘Hey man, that’s the best race you could have hoped for unless a Honda or two fell down. Move on. Go get ’em next year.’ And that’s how I feel now. What’s done is done, let’s start talking about 2016.”

- Frantic
- Formula 1
Ovo su stvari koje su meni najviše zasmetale. Više nego Malezija.Lady je napisao/la:Schwantz: “Rossi was in trouble even without grid penalty”
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- mika
- Formula 4
- Navija za: Renault, Hass
Indirektno sugerira? Znači nije eksplicitno rekao da mu se oduzmu svi bodovi.Frantic je napisao/la:@mika
evo
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
"He didn't finish the race and scored zero points, so Valentino should get the same."mika je napisao/la:Indirektno sugerira? Znači nije eksplicitno rekao da mu se oduzmu svi bodovi.Frantic je napisao/la:@mika
evo
Daj mi reci kaj ti tu nije jasno !!??

- Slavenowsky
- Formula 1
Lady kako ne kontas poentu, ovdje pricamo o moralu, o ljepoti utrkivanja i sl. Rossi ako je isao na verbalnu komunikaciju (koja mu ne prilici), to bi ostavilo mrlju na njegovo ime, jer je Marquez u svim utrkama triumfovao i na takav nacin bi momacki zacepio usta Rossiju.
No sta se desava? Marquez biva "povrijedjen" sa cinjenicom da pomaze Lorenzu i umjesto da mu demant bude dominacija na stazi, on samo potvrdjuje Rossijeve tvrdnje. Tu cuci zec. Marquez je sokirao milione, ne samo nas pojedince, onakav stav i provokacija nisu odlike jednog sampiona, takodje i verbalna komunikacija Rossija! Ali jezik moze da povrijedi emociju, ali fizicki nekog ne.
Marquez je bio tipicno smetalo na stazi, provokator, bio je sve ono sto nikad ne bi pomislili, ali bio je. Zato ja tebi kazem, jel to onaj Marquez koji te je ocarao?
Evo Hamilton nam je bio u mnogo cemu primjer, znao je lupetat gluposti van staze, ali jel mu mozes naci manu na stazi?
Marquez jednostavno nije smio biti separator, trebao je da vozi svoju utrku, da radi za Hondu, da se ne obazire na komentare, te komentare je trebao prepustiti Lorenzu, da jos vise zakuha medju njima, da se kulerski izvuce, ali malac se kasnije poceo ponasat kao neki adoliscent u Maleziji je bio nista drugo nego ometalo Rossiju.
Razumio bi da se borio za titulu, ali da se bori za neki ponos to je fkt smijesno, s tim je na sebe navukao dosta losih komentara.
No sta se desava? Marquez biva "povrijedjen" sa cinjenicom da pomaze Lorenzu i umjesto da mu demant bude dominacija na stazi, on samo potvrdjuje Rossijeve tvrdnje. Tu cuci zec. Marquez je sokirao milione, ne samo nas pojedince, onakav stav i provokacija nisu odlike jednog sampiona, takodje i verbalna komunikacija Rossija! Ali jezik moze da povrijedi emociju, ali fizicki nekog ne.
Marquez je bio tipicno smetalo na stazi, provokator, bio je sve ono sto nikad ne bi pomislili, ali bio je. Zato ja tebi kazem, jel to onaj Marquez koji te je ocarao?
Evo Hamilton nam je bio u mnogo cemu primjer, znao je lupetat gluposti van staze, ali jel mu mozes naci manu na stazi?
Marquez jednostavno nije smio biti separator, trebao je da vozi svoju utrku, da radi za Hondu, da se ne obazire na komentare, te komentare je trebao prepustiti Lorenzu, da jos vise zakuha medju njima, da se kulerski izvuce, ali malac se kasnije poceo ponasat kao neki adoliscent u Maleziji je bio nista drugo nego ometalo Rossiju.
Razumio bi da se borio za titulu, ali da se bori za neki ponos to je fkt smijesno, s tim je na sebe navukao dosta losih komentara.
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Frantic
- Formula 1
Hehe, da se i nas dvojica napokon u nečemu složimo.Dani je napisao/la:"He didn't finish the race and scored zero points, so Valentino should get the same."mika je napisao/la:Indirektno sugerira? Znači nije eksplicitno rekao da mu se oduzmu svi bodovi.Frantic je napisao/la:@mika
evo
Daj mi reci kaj ti tu nije jasno !!??

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Stoner se vraća u Ducati kao testni vozač?
http://www.motorsport.com/motogp/news/s ... e-in-2016/
Kako bi bilo dobro da se Casey vrati za stalno...
http://www.motorsport.com/motogp/news/s ... e-in-2016/
Kako bi bilo dobro da se Casey vrati za stalno...

- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
ma, žena mu ne da se utrkuje!
mislim, bilo bi odlično da se vrati (premda se stalno nešto žalio), ali teško. moji još jednom zajebali.

mislim, bilo bi odlično da se vrati (premda se stalno nešto žalio), ali teško. moji još jednom zajebali.

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.