Pitanjce: ZAŠTO Lewis nije usporio kada vidi da NE VIDI apex zavoja? Ne bi li to izbjeglo kontakt?
Mislim...što ti radiš kada voziš po mraku na nekoj brdskoj cesti punom slijepih zavoja? Usporiš jel da?
Odgovor: pogledaj prvi krug Sprint utrke. Ista ili slična situacija, samo u obrnutim ulogama i Lewis je popustio. Ne može ni on uvijek popuštati i izbjegavati kontakt, a Maxu da prolazi.
Znači mogao je izbjeći? OK, dobili smo odgovor na sva pitanja.
Sprint i ova utrka opet nemaju veze jer je Hamilton s vanjske strane, a guess what? Max pogađa apex zavoja jer je dovoljno usporio.
Edit: da se razumijemo, Max je trebao IMO popustiti i otvoriti zavoj i radije otići široko nego riskirati kontakt. Bolje izgubiti 7 bodova nego 25, a siguran sam da bi se stavio u poziciju da napadne nekako Lewisa kroz utrku.
Ovako isto je i Max uletio u Spaniji pa ste svi svrsavali, a do kontakta nije doslo jer je Hamilton popustio, da nije imali bi situaciju kao danas. Kako rece @Har Kl ne moze Lewis uvijek biti taj koji popusta, ispada budala dok Max sa tim beskomprimisnim nacinom utrkivanja uzima pobjede i na kraju naslov! Ni u San Marinu nije bilo neke price kako ga je Max istjerao na one rubnike.
Sprint trka i ova trka itekako imaju veze jer je Lewis vidio da mu Max ne ostavlja prostora s vanjske strane pa onda ostane samo da probas sa unutrasnje strane, mislim iq milion treba da povezes
Sto se pitanjca tice, apsurdno je jer bilo gdje tokom borbe mozes da zaustavis video i kazes "eee jel ovaj mogao ovako pa da ne dodje do sudara? JEST! Ok, dobili smo odgovor na sva pitanja."
Mercedes’ head of trackside engineering Andrew Shovlin revealed Hamilton had sustained damage to his car which they could not have repaired in time had the race not been suspended.
Ja smatram da ovo nije bilo za penal. Općenito utrkivanje treba imati minimalno kažnjavanja. Za ovakav zločin treba dobra stara šaka u glavu i odgojni knock out Viteza tame iliti Max mu treba promjeniti lični opis i to je to.
pero iz bukurešta je napisao/la: 19.07.2021., 08:45
Mercedes’ head of trackside engineering Andrew Shovlin revealed Hamilton had sustained damage to his car which they could not have repaired in time had the race not been suspended.
Ma ja.... Hamilton je svemoguć, pa i sa oštećenim bolidom može sve
Being second is to be the first of the ones who lose. Ayrton Senna
LH44 je napisao/la: 19.07.2021., 01:57
Ovako isto je i Max uletio u Spaniji pa ste svi svrsavali, a do kontakta nije doslo jer je Hamilton popustio, da nije imali bi situaciju kao danas. Kako rece @Har Kl ne moze Lewis uvijek biti taj koji popusta, ispada budala dok Max sa tim beskomprimisnim nacinom utrkivanja uzima pobjede i na kraju naslov! Ni u San Marinu nije bilo neke price kako ga je Max istjerao na one rubnike.
Sprint trka i ova trka itekako imaju veze jer je Lewis vidio da mu Max ne ostavlja prostora s vanjske strane pa onda ostane samo da probas sa unutrasnje strane, mislim iq milion treba da povezes
Sto se pitanjca tice, apsurdno je jer bilo gdje tokom borbe mozes da zaustavis video i kazes "eee jel ovaj mogao ovako pa da ne dodje do sudara? JEST! Ok, dobili smo odgovor na sva pitanja."
Di li ste realni da izvlacite paralele iz ova dva incidenta. U spaniji se desilo klasicno laktanje u zoni kocenja u kombinaciji klivina desno levo pri relativno malim brzinama u odnosu na corpse koja je krivina u desno koja se vozi punim gasom. Bukvalno je neuporedivo. Ja nisam navijac ni jednog ni drugog, ja navijam za Ferrari ali treba bti realan i pogledati istinu u oci. Hamilton ovo nije namerno uradio, nemoguce je da takvu stavr u takvoj krivini namerno uradis ali sa druge strane njegov potez je nepromisljen i izgleda kao potez ocajnika ili nekog pocetnika a ne 7x wdc. Nije ni max cvecka ali on nije uradio nista protiv pravila, sve vreme je bio ispred ceo krug i birao liniju u skaldu sa tim. Hamilton nije imao nista da trazi izmedju Maxa i zida ali je verovatno shvatio i osecao da ima brzi auto a da je Max orah na kakav jos nije naisao u karijeri. Ovo je tek pocetak, Max mu nece ostati duzan, nema sanse. Samo se nadam da se nesto gore od ovoga nece desiti iako je ovo bilo prestrasno.
Haha..
Pa pise da ne bi mogli/stigli popravit da nije bilo crvene zastave...
Znaci popravljeno..
Jučer se piše kako ništa nije popravljano, samo nešto zalijepljeno i tjt.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
_bataziv_0809 je napisao/la: 19.07.2021., 10:28
Je li stvarno mislis da je Max orah na kakvog jos nije naisao u karijeri?
Mislim da jeste. Stvar je u tome sto su njih dvojica vrlo slicni, instiktivno brzi i vanseriski talentovani, jedni od najboljih u promenljivim uvetima na stazi i pre svega agresivi i egoisticni. Jedina razlika je u tome sto je Levis PR ispeglan do besvesti i nazad a Maxa izgleda briga za to pa kaze kako jeste. Hamilton obicno posle svojih izjava mora da pegla i brise storije.
“We’d failed the rim where we’d had the contact at the front-left,” said Shovlin. “So that would have been a DNF [did not finish] had it not been red-flagged.”
The team were able to repair the damage during the stoppage. Shovlin said there was “actually remarkably little” else that needed to be fixed.
Ma to je glupost što ljudi govore. Rekao bi da je Max do sada nešto i osvojio pa ajde...ali nije.
Može se reći da od Vettela tamo prve polovice 2018. nije imao jači izazov, a možda je bliže Rosberg 2016. jer su bolidi bliži sada nego 2017. ili 2018. + što je RBR kao ekipa bolja na svim frontovima. Od politike do strategije do razvoja bolida kroz sezonu.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Mislim da jeste. Stvar je u tome sto su njih dvojica vrlo slicni, instiktivno brzi i vanseriski talentovani, jedni od najboljih u promenljivim uvetima na stazi i pre svega agresivi i egoisticni. Jedina razlika je u tome sto je Levis PR ispeglan do besvesti i nazad a Maxa izgleda briga za to pa kaze kako jeste. Hamilton obicno posle svojih izjava mora da pegla i brise storije.
Dobro boli me briga za ovo zadnje stvarno, hajmo se skoncentrisati na trkanje. Je li ti stvarno, ali izistinski bez foliranja mislis da je Max tvrdja kost od Alonsa?
Lewis je naletio na mlađeg, bržeg. I kraj priče. Zna on jako dobro što je napravio, što je mogao napraviti. FIA koja ima sve podatke, proglasila ga neupitno krivim. Zato se i poslje trke pravio blesav. Ne vjerujem da je imao baš takvu namejru, ali od takvog hipokrita ništa nije nemoguće, a popušiti kao u subotu pred domaćom publikom je takvima gadan udarac po egu.
Kako god, sezona nije gotova. Razvalit će ga Max. Brži je, bolji i napokon ima jednak bolid. U ostalom, Lewis godinama laprda kako želi konkurenciju. Eto mu je.
MSC je napisao/la: 19.07.2021., 11:13
Lewis je naletio na mlađeg, bržeg. I kraj priče. Zna on jako dobro što je napravio, što je mogao napraviti. FIA koja ima sve podatke, proglasila ga neupitno krivim. Zato se i poslje trke pravio blesav. Ne vjerujem da je imao baš takvu namejru, ali od takvog hipokrita ništa nije nemoguće, a popušiti kao u subotu pred domaćom publikom je takvima gadan udarac po egu.
Kako god, sezona nije gotova. Razvalit će ga Max. Brži je, bolji i napokon ima jednak bolid. U ostalom, Lewis godinama laprda kako želi konkurenciju. Eto mu je.
Baš to. Naišao na bržeg i točka. Ne zna ga pobijediti normalno pa mora ovakvim udarcima.
Vratit će se Max još brži i jači. Satrat će ga u Mađarskoj!
Being second is to be the first of the ones who lose. Ayrton Senna
Slavili su Ferrarijevci i kad je Mika izlijetao na Imoli i Monzi 1999, slavilo se i kad je Vettel izletio 2018. (Ostao je upecatljiv lik bas u Red Bullovom kacketu).
Od Indianapolisa 2000. sam alergican na radovanje tudjoj nesreci, ali i svjestan da su ljudi dosli da navijaju a ne da gledaju Verdijevu Aidu.
Ne znam što je tu čudno, da Ham izleti u Nizozemskoj ovi bi slavili, isto bi bilo i u Italiji.
edit: isto su zapljeskali Maxu kad je izašao iz bolida...
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
MSC je napisao/la: 19.07.2021., 11:13
Ali kako se ljudi pozivaju na odluke FIA kad im odgovara i kada je prigodno, a u drugim situacijama kada im ne pase onda u FIA rade nesposobni idioti koji unistavaju utrkivanje svojim inkonzistentnim odlukama i glupim pravilima