VN Velike Britanije 16.-18. srpnja 2021

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
LH44,

Deranje i postavljanje slika koje kontekstualno tebi idu u korist nisu stvari koje bi me trebale doticati. Ovakve stvari naterale su me da napustim forum na jedno vreme, nije mi cilj da mi određeni ljudi zgade F1 koju pratim od 1997...

Max nije saterao Lewisa u zid a istovremeno on je išao posle toga nalevo da se spremi za teme krivine te je kasnije išao sredinom staze ostavljajući dosta prostora Hamiltonu sa unutršanje strane. Hamilton očigledno je podupravljao te išao prehrabro u toj krivini. Ni NASCAR momci to ne rade u prvom krugu...
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
MSC je napisao/la: 18.07.2021., 20:49 To je jedan obrambeni potez na koji Max ima pravo. Lewis je mogao usporiti mrvicu ali nije htio. Nije morao nabiti po kočnici jer se tu ionako ide više manje flat.
Nije stvar u tome da li ima pravo nego zbog cega toliko agresivno guranje uza zid u prvom krugu pri 300km/h na ulazu u jebeni Copse sa bolidima punim goriva? Sam Max zbog ovog krivudanja ne bi prosao kroz krivinu nego bi izletio vani kamoli Lewis kojeg je zalijepio uza zid i time mu namjerno kompromitovao liniju na ulazu u Copse. Pogledaj malo kasnije kad Lewis pretice Norrisa i Leclerca kako pogodi apex jer ima bolju liniju na ulazu jer ga ova dvojica nisu nabila uz sami zid i sve ce ti biti jasno. Lewisovo understeeranje u Maxa je posljedica Maxovog guranja uza zid, odatle krece problem, a ne da gledamo ko djeca onih zadnjih 10 metara gdje samo vidis Lewisa kako se zabija u Maxa, gledaj bukvalno od izlaza iz Luffielda pa do sudara kako Max krivuda, pa na sred staze ide pa kad Lewis odluci da ide na unutrasnju stranu on ga tjera uza zid a krivina 50 metara odatle. Naravno, mogao je Lewis tu popustiti i kociti odmah, ali zasto da to radi treci puta ove sezone (San Marino, Spanija)? Mogao je i otici na vanjsku stranu, ali ne bi mu bio ostavljen prostor isto kao jucer u sprint trci. Zasto da opet Lewis bude budala koja popusta dok Max lagano ide na P1? Pa nije glup da to sebi opet dopusti, hoces voziti agresivno, hoces ostavljati druge bez kompromisa, e pa evo ti taj tretman legendo nikakav problem. Jos Max, Helmut i Horner imaju obraza da prave zrtve od sebe jer eto zavrsio je u bolnici i sto je najjadnije da prozivaju Lewisa kao da ga je namjerno nabio u zid, a doslovno sam Max je postavio Lewisa u situaciju gdje ce Lewis da popusti ili ce da se sudare. Lewis nije bio budala pa da treci puta pusta Maxu P1 i ostalo je historija.
Alen13ASC je napisao/la: 18.07.2021., 20:55 LH44,

Deranje i postavljanje slika koje kontekstualno tebi idu u korist nisu stvari koje bi me trebale doticati. Ovakve stvari naterale su me da napustim forum na jedno vreme, nije mi cilj da mi određeni ljudi zgade F1 koju pratim od 1997...

Max nije saterao Lewisa u zid a istovremeno on je išao posle toga nalevo da se spremi za teme krivine te je kasnije išao sredinom staze ostavljajući dosta prostora Hamiltonu sa unutršanje strane. Hamilton očigledno je podupravljao te išao prehrabro u toj krivini. Ni NASCAR momci to ne rade u prvom krugu...
Briga me hoce li nekoga doticati komentari o F1 jer je to jedna nebitna sporedna stvar :rofl:

Hamilton je predupravljao jer mu je linija bila kompromitovana Maxovim tjeranjem uza zid, u slucaju sa Norrisom i Leclercom je pogodio apex sa pola bolida jer mu je ostavljen normalan prostor, a ne 2 metra. Tako je, ni NASCAR momci ne guraju uza zid u prvom krugu :thumbs: :thumbs:
Zadnja izmjena: LH44, dana/u 18.07.2021., 21:25, ukupno mijenjano 1 put.
slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Alen13ASC je napisao/la: 18.07.2021., 19:12 @MSC, a Japan 1990 kad je Sena uleteo u Prosta. Poštujem Senu jako ali ono je bio samoubilački potez u kojem je mogao ubiti Prosta. A u toj krivini ginuli su momci u nekim jako teškim udesima.

Dakle, ima nešto u tome što Hamilton vidi Senu kao idola.

I da, kretenski je potez dati Hamiltonu viteški čin dok se još uvek aktivno trka. Nije on vitez i gospodin, on je još uvek nerazvieni muškarac koji ima talenat za vožnju. Oduzmeš talenat i šta ostaje?
Kao što mi je prva asocijacija bio Schumacher kad se Leclerc zakucao u zid u kvalifikacijama u Monaku, tako mi je danas prva asocijacija bila Senna-Prost 1990. u Japanu.
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
@LH44

"ZATO JER GA JE MAX GURNUO UZA ZID." - nije točno nikako :bonk:

Max NIJE Lewisa gurnuo uza zid već je Lujo uletio u prostor koji je već zauzimao Max.
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
zjurina je napisao/la: 18.07.2021., 21:23 @LH44

"ZATO JER GA JE MAX GURNUO UZA ZID." - nije točno nikako :bonk:

Max NIJE Lewisa gurnuo uza zid već je Lujo uletio u prostor koji je već zauzimao Max.
Pa nije Lewis budala da ide na vanjsku stranu pa da mu Max ni tamo ne ostavi prostora i ode na P1 kao sto je jucer odradio na sprint trci. Hamilton nije Bottas ili Massa i nek je pokazao Maxu da nema zajebavanja :klopa:
slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
avetma je napisao/la: 18.07.2021., 19:30
Zapravo, riba smrdi cijela, floskule možeš naći kakve god želiš pronaći da ti odgovaraju u narativ.

Smiješ, iako to pokazuje da imaš problema s razumijevanjem što se događa na stazi, ali naravno da smiješ napisati, tko ti brani? Ili želiš da ti drugi aplaudiraju na pogrešnom mišljenju?

Da skratim, jer nemam vremena ni volje natezati se bez cilja i svrhe - pored svakog komentara je gumb za prijavu, odradi svoj dio posla i prijavi komentar za kojeg misliš da je neprikladan. Isto vrijedi i za forum. A za ovo ostalo, atmosferu i slično - imaš pravo na mišljenje, slobodno ga izrazi kad god hoćeš u za to prikladnu temu. :thumbs:
1. To zapravo uopste nije floskula, a tvoja reakcija mi govori da sam ti zapravo jako dobro dijagnostifikovao problem.

Ljudi slijede autoritete, ponasaju se onako kako im autoriteti izricito ili precutno odobre. Na Balkanu je to posebno izrazeno (ne bodi se sa rogatim, koga je moliti nije ga srditi, vezi konja gdje ti aga kaze-narodne su "mudrosti" sa Balkana). Uostalom cinjenica da nam 30 godina od nezavisnosti sve nase ex yu republike vode iste njuske, najbolji je dokaz. Dakle, ti kao autoritet ovdje imas odgovornost da usmjeravas tokove komunikacije i da postavljas standarde i granice prihvatljivog. Nije kriv siroti Verlajn98 sto po cijeli dan flejma i blebece gluposti nego onaj ko mu je dozvolio da se osjeca komotnim da radi to.

Ovo sve ti govorim i sa pozicije jednog od moderatora najveceg bh foruma gdje je kolicina ljudi kudikamo veca. Uostalom cinjenica da ovakve diskusije gotovo uvijek (bar ono sto sam ja zakacio za svoje 2-3 godine ovdje) vodis sa ljudima sa kojima nemas iste navijacke preference takodjer govori jako puno. Kao i cinjenica da si evidentno uvidio da je hejt prema Hamiltonu dovoljno lukrativan da i svoju uredjivacku politiku tome prilagodis. Pazi ne krivim te, hosting i domena se nece platiti sami od sebe, a uostalom nisi ti kriv sto taj hejt postoji. Da je bilo ovakih portala i foruma u vrijeme kad je MSC harao, a ti ga tretirao kao sto tretiras LH, ja bih ti sam donosio desetine dolara preko ad sensea. Samo sto sam tad imao 15 godina i bio mlad i supalj ko auspuh....a bogme ne bih rekao da na forumu i portalu bas dominiraju 15togodisnjaci.

2. Ovo je vec infantilno. Izmedju aplaudiranja i ad hominema postoji dovoljno sirok spektar i ti to znas. Ne ulazeci u elaboraciju zasto smatram da je to tako (uci cu kad budem davao osvrt na utrku), zamijenimo uloge vozaca i odgovorimo si na vrlo jednostavno pitanje-da li bi u tom slucaju bile ovakve rekacije na forumu i portalu? Ma naravno da ne bi. Kako se sad maksimizira krivica i ide sa moralnim ucjenama (poslao ga u bolnicu), tako bi se u suprotnom slucaju islo sa minimalizacijom, relativizacijom i whataboutismom.

3. Hvala, slobodu namjeravam konzumirati i dalje.

Samim tim ova prepiska nije bez cilja i svrhe, ali ako su ti odlucio unaprijed da to jeste tako, bez da cujes argumente, ko sam ja da ti sudim :lolz:
slika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Ferrari
Kao prvo, ovo je bilo neizbežno kad stavite dva para rogova u istu vreću. Max se zaista agresivno branio od samog početka na šta ima pravo i poznat je po tome. Ali nijednom nije prešao liniju onoga što je pravilima dozvoljeno, prostora za Hamiltona je uvek bilo. Pre Corpsa Max je odabrao sredinu staze, potpuno legitimno imao je pravo na to. Hamilton pokušava da mu proda dummy i trza prvo na spoljnu stranu da bi onda uleteo unutra između Maxa i zida. Približavamo se Corpsu, Max je potpuno svestan gde je Hamilton, ide malo u levo kako bi se pripremio za bolji ulazak u krivinu, čak ima i jedan kratki trzaj u levo gde ostavlja dodatni prostor Hamiltonu. Sa druge strane Hamilton je u jednom trenutku bio pored skoro poravnat ali ni u jednom trenutku ispred. Brzina koju je uneo u Corps bila je takva da iz linije napada temena krivine verovatno bi navršio van staze na izlasku. Dolazi do kontakta, prednji točak Hamiltona i zadnji Maxov. Max je ispred, i ima pravo na trkačku liniju. Hamilton je bio preoptimističan i u toj želji izbacio je direktnog i jedinog konkurenta za titulu. Kazna od 10 sec je primerena ali nedovoljna. Da se ovo desilo nekom drugom i pri manjim brzinama ok. Ovo je bilo za oštriju kaznu jer je ulog ogroman a Hamilton bi trebao mnogo bolje da proceni situaciju sobzirom na to ko je i šta je u F1.[ link do slike ]

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Sad vidim za šta LH44 tvrdi da je guranje u zid. I opet mu nije Ham ni do zadnjih točkova došao. :facepalm:
Jedno je Maxova agresivnost, a drugo je legalnost poteza, za koje se ovdje Maxu ne može prigovoriti. Mnogo puta je kritikovan jer je u toj agresivnosti koristio nedozvoljena sredstva, ali ovdje toga nije bilo.

Ali kakvi su mentalni sklopovi ti likovi koji navijaju za Hama, kao i sam on, dovoljno govori jedan odgovor na onaj tweet od Maxa gore. Lik mu odgovara na ono slavlje Hamiltona, sa linkom na njegovo slavlje u onoj utrci kada je Grosjean doživio onaj udes. Ono, niđe veze s vezom. Prvo što se Grosjean sam zabio u ogradu, odnosno Max nikakve veze nije imao sa tim. Drugo, što je njegovo slavlje na podiju bilo dugo nakon tog udesa, kada se već znalo stanje Grosjeana. Mislim, koja umobolnost takvo nešto porediti, jbt. :shock:

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Pastor je napisao/la: 18.07.2021., 22:48 Ali kakvi su mentalni sklopovi ti likovi koji navijaju za Hama...
Imaš upozorenje pred isključenje.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade

Lijevo desno volanom...
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Ferrari
lukarak je napisao/la: 18.07.2021., 18:15 The best crowd :fakjea: :thumbs:
Za mene je ovo....:klanjam:

slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 18.07.2021., 20:20

Pogledaj gdje je Lewis bio na ulazu u Copse sa Maxom, a gdje je bio na ulazu sa Leclercom.

slika
Samo naredi gazda

slika
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Max djeluje da se doslovno izgubio nakon pritiska Hamiltona od samog starta pa do sudara u Copse, mislim ovakvo krivudanje na pravcu djeluje kao da ne znas gdje bijes, ako je bas promisljeno ovako sarao pri tim brzinama dok ides prema Copse onda je se fakat igrao sa vatrom :bonk:
slikaslika

LH44
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 18.07.2021., 23:39

Pogledaj gdje je Lewis bio na ulazu u Copse sa Maxom, a gdje je bio na ulazu sa Leclercom.

slika
Samo naredi gazda

slika
To je to, sva razlika je Lewisova pozicija 50 metara prije Copsa gdje ga vozac ne lijepi uza zid i ova gore situacija gdje ga lijepi uza zid cime mu kompromituje prolaz kroz krivinu zbog cega Lewis nije ni mogao da pogodi apex, jbte pa iz one pozicije ni ne vidis apex :bonk:
Pastor je napisao/la: 18.07.2021., 22:48 Sad vidim za šta LH44 tvrdi da je guranje u zid. I opet mu nije Ham ni do zadnjih točkova došao. :facepalm:
Jedno je Maxova agresivnost, a drugo je legalnost poteza, za koje se ovdje Maxu ne može prigovoriti. Mnogo puta je kritikovan jer je u toj agresivnosti koristio nedozvoljena sredstva, ali ovdje toga nije bilo.

Ali kakvi su mentalni sklopovi ti likovi koji navijaju za Hama, kao i sam on, dovoljno govori jedan odgovor na onaj tweet od Maxa gore. Lik mu odgovara na ono slavlje Hamiltona, sa linkom na njegovo slavlje u onoj utrci kada je Grosjean doživio onaj udes. Ono, niđe veze s vezom. Prvo što se Grosjean sam zabio u ogradu, odnosno Max nikakve veze nije imao sa tim. Drugo, što je njegovo slavlje na podiju bilo dugo nakon tog udesa, kada se već znalo stanje Grosjeana. Mislim, koja umobolnost takvo nešto porediti, jbt. :shock:
Kako se onda Lewisovo prednje krilo pojavilo na Maxovom onboardu? Da nije mozda NLO proletio? Ne znam koga pravis budalom :chill:

slika https://twitter.com/ItsKingWanga/status/1416808444573765632 Evo Leclerc je rekao da je to trkaci incident :gandalf:
https://twitter.com/F1/status/1416883981216325632
slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Naletih na Hornerovu izjavu nakon Spanije:

Turn 1 was mega. I mean Max, that was full Max Verstappen – he was just going for it – and he positioned the car fantastically well,” said Horner after the Spanish GP. “He tucked in, he got a little bit of a tow and a bit of momentum. And yeah he just braked later and ran the car wide. Thankfully Lewis had got out of it because otherwise he would have ended up in the fence,” he added.

:trep:
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
LH44 je napisao/la: 19.07.2021., 00:17

slika
Samo naredi gazda

slika
To je to, sva razlika je Lewisova pozicija 50 metara prije Copsa gdje ga vozac ne lijepi uza zid i ova gore situacija gdje ga lijepi uza zid cime mu kompromituje prolaz kroz krivinu zbog cega Lewis nije ni mogao da pogodi apex, jbte pa iz one pozicije ni ne vidis apex :bonk:

Pitanjce: ZAŠTO Lewis nije usporio kada vidi da NE VIDI apex zavoja? Ne bi li to izbjeglo kontakt?
Mislim...što ti radiš kada voziš po mraku na nekoj brdskoj cesti punom slijepih zavoja? Usporiš jel da?
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ferrari je napisao/la: 19.07.2021., 00:48

Samo naredi gazda

slika

Pitanjce: ZAŠTO Lewis nije usporio kada vidi da NE VIDI apex zavoja? Ne bi li to izbjeglo kontakt?
Mislim...što ti radiš kada voziš po mraku na nekoj brdskoj cesti punom slijepih zavoja? Usporiš jel da?
Odgovor: pogledaj prvi krug Sprint utrke. Ista ili slična situacija, samo u obrnutim ulogama i Lewis je popustio.
Ne može ni on uvijek popuštati i izbjegavati kontakt, a Maxu da prolazi.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 19.07.2021., 00:52
Ferrari je napisao/la: 19.07.2021., 00:48

Odgovor: pogledaj prvi krug Sprint utrke. Ista ili slična situacija, samo u obrnutim ulogama i Lewis je popustio.
Ne može ni on uvijek popuštati i izbjegavati kontakt, a Maxu da prolazi.
Znači mogao je izbjeći? OK, dobili smo odgovor na sva pitanja.

Sprint i ova utrka opet nemaju veze jer je Hamilton s vanjske strane, a guess what? Max pogađa apex zavoja jer je dovoljno usporio.

Edit: da se razumijemo, Max je trebao IMO popustiti i otvoriti zavoj i radije otići široko nego riskirati kontakt. Bolje izgubiti 7 bodova nego 25, a siguran sam da bi se stavio u poziciju da napadne nekako Lewisa kroz utrku.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Pa naravno da je mogao. Hamilton je bio napadač. Već sam u drugoj temi rekao, da ako se već mora tražiti krivac to je Hamilton. Za mene je trkaći incident. A uvijek postoji izbor, pusti gas i pusti budalu. Samo neće ni Hamilton uvijek glumiti pametnog.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡