Red Bull Racing
- vlado Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
Meni ga jeste zao, bez obzira sto ne navijam za njega a max mi je drag.
Ovo je vjerovatno najbolja opcija za kvyata. Pritisak u rb bi bio enorman. A hoce to tako, kada te ne ide da se vezu problemi. Sada ima manje pritiska, zrtveno jagnje je, moze da se opusti. A ako bude dobar, to nece proci nezapazeno.
Ovo je vjerovatno najbolja opcija za kvyata. Pritisak u rb bi bio enorman. A hoce to tako, kada te ne ide da se vezu problemi. Sada ima manje pritiska, zrtveno jagnje je, moze da se opusti. A ako bude dobar, to nece proci nezapazeno.
No!
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
@vlado
Moglo je za njega proći i puno gore da npr i ne vozi. Slažem se ako vrijedi kad tad ce svoj talent utrzit nekome tko ga zeli.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Moglo je za njega proći i puno gore da npr i ne vozi. Slažem se ako vrijedi kad tad ce svoj talent utrzit nekome tko ga zeli.
- Felipe
- F1puls suradnik
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Ovo stoji definitivno, tu nema priče. Ali meni se Red Bull sada ogadio prosto zato što ovo nije način na koji se trebaju rješavati ovakve i slične situacije. Zaboravljaju Kvyatovu sjajnu prošlu sezonu, u kojoj je pobijedio Ricciarda, zbog četiri utrke u kojima je uzeo jedno postolje i jednu utrku nije ni započeo, zbog incidenta kojim je izbacio Vettela, nekada wonder kida Red Bulla iz utrke? Nije način, već sam napisao, ne može se ovako kažnjavati vozač zbog pogreške. Okej, pogriješio je, on je to i sam priznao nakon utrke, njegova momčad treba biti prva u redu da smiri situaciju i pripremi ga za sljedeću utrku, a ne da ga baca u škart i šalje mu karijeru silaznom putanjom zbog jednog incidenta.Explorer je napisao/la:Meni ga uopće nije žao, i ne kužim vas što toliko žalujete. Red Bull radi za svoje dobro i nema milosti u ovakvim stvarima, ulozi su preveliki.
Ali naravno, svi znamo da je ovo čista politika, nema ovo nikakve veze s Rusijom, niti s Kvyatovim vožnjama. Oni žele Verstappena u prvom bolidu, okej klinac je vaš radite što želite s njim. Ali duboko i iz dna duše se nadam da će Kvyat letjeti u Toro Rossu, i zavisno od toga kako njegova karijera nakon ovog udarca bude napredovala, da će bilježiti sjajne rezultate u momčadima bez karikature bika na poklopcu motora.
Obrigado Felipe
- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Glasniju F1
Ako se ne varam on je bio žrtva eliminacijskog sistema kvalifikacija ili je bio problem na autu u Australiji. Utrku nije ni startao. Drugu utrku je odvozio kako je odvozio. Treću je rezultatski zadovoljio i bio na podiju. Onda je počeo taj vikend u Rusiji u kojoj je napravio darmar...
I kako nakon ovoga nekog možeš izbaciti iz svoje momčadi. Ok, on je sad u sestrinskoj ali to nije ista momčad
Oni su izjavili da je Kvyat zadovoljio prošlu sezonu i onda su se odlučili za istoga i ovu. Znači vjerovali su mu da može odraditi i ovu sezonu te su bili spremni ga zadržat za 2016 sezonu kao što mu piše u ugovoru. I kako se sad može izbaciti nakon jedne loše utrke od tri na koliko je nastupio i u kojoj je u jednoj završio na podiju... Sve u redu, bio je on spor u odnosu na Ricciarda ali ovo je too much (prerano). Razumio bi da 10-0 pa ga izbace na sred sezonu
Politika ljudi moj.... Verstappen Bull zvoni... ex kaže da RB radi za svoje dobro. Čisto sumnjam da će Verstappen rezultatski donijeti (barem ovu sezonu) više bodova nego što bi to napravio Kvyat. Iz tog razloga sam najviše ljut na ovu sramotnu odluku. Najmanje će profitirati Red Bull I onda izjave poslali smo ga u Toro Rosso da vrati motivaciju?
Izuzetno će biti motiviran nako ove pljuske gdje mu eto javno ni ne vjeruju
Dobro rečeno Felipe
I kako nakon ovoga nekog možeš izbaciti iz svoje momčadi. Ok, on je sad u sestrinskoj ali to nije ista momčad
Oni su izjavili da je Kvyat zadovoljio prošlu sezonu i onda su se odlučili za istoga i ovu. Znači vjerovali su mu da može odraditi i ovu sezonu te su bili spremni ga zadržat za 2016 sezonu kao što mu piše u ugovoru. I kako se sad može izbaciti nakon jedne loše utrke od tri na koliko je nastupio i u kojoj je u jednoj završio na podiju... Sve u redu, bio je on spor u odnosu na Ricciarda ali ovo je too much (prerano). Razumio bi da 10-0 pa ga izbace na sred sezonu
Politika ljudi moj.... Verstappen Bull zvoni... ex kaže da RB radi za svoje dobro. Čisto sumnjam da će Verstappen rezultatski donijeti (barem ovu sezonu) više bodova nego što bi to napravio Kvyat. Iz tog razloga sam najviše ljut na ovu sramotnu odluku. Najmanje će profitirati Red Bull I onda izjave poslali smo ga u Toro Rosso da vrati motivaciju?

Dobro rečeno Felipe

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
-
senja
- Baniran
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Vettel
Svaka čast Red Bull. Tako se radi posao. Sad ako Kvyat popuši i od Sainza, onda je bivši. A vidjećemo šta može i Verstapen u Red Bullu. A ništa nije gotovo ni za Kvyata. Ako ima nešto da pokaže, ima priliku da to pokaže protiv Sainza. A i Sainz ima istu priliku da pokaže da ima i on mjesta u Red Bullu. Možda ako Ricciardo ode negdje dalje, opet vidimo Sainza i Verstapena zajedno, u Red Bullu.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
UboFelipe je napisao/la:Ovo stoji definitivno, tu nema priče. Ali meni se Red Bull sada ogadio prosto zato što ovo nije način na koji se trebaju rješavati ovakve i slične situacije. Zaboravljaju Kvyatovu sjajnu prošlu sezonu, u kojoj je pobijedio Ricciarda, zbog četiri utrke u kojima je uzeo jedno postolje i jednu utrku nije ni započeo, zbog incidenta kojim je izbacio Vettela, nekada wonder kida Red Bulla iz utrke? Nije način, već sam napisao, ne može se ovako kažnjavati vozač zbog pogreške. Okej, pogriješio je, on je to i sam priznao nakon utrke, njegova momčad treba biti prva u redu da smiri situaciju i pripremi ga za sljedeću utrku, a ne da ga baca u škart i šalje mu karijeru silaznom putanjom zbog jednog incidenta.Explorer je napisao/la:Meni ga uopće nije žao, i ne kužim vas što toliko žalujete. Red Bull radi za svoje dobro i nema milosti u ovakvim stvarima, ulozi su preveliki.
Ali naravno, svi znamo da je ovo čista politika, nema ovo nikakve veze s Rusijom, niti s Kvyatovim vožnjama. Oni žele Verstappena u prvom bolidu, okej klinac je vaš radite što želite s njim. Ali duboko i iz dna duše se nadam da će Kvyat letjeti u Toro Rossu, i zavisno od toga kako njegova karijera nakon ovog udarca bude napredovala, da će bilježiti sjajne rezultate u momčadima bez karikature bika na poklopcu motora.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Takođe ubovlado je napisao/la:Ovo je ustvari bio plan. Zamijenili bi oni njega bez obzira na proslu utrku. Ali, ovako je ispalo savrseno. Slazem se za visi interes rb-a, ali ipak gorak uskus ostaje...

Samo u skraćenoj verziji.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Lady
- GP3
Pravi razlog zašto je Verstappen doveden:Ferrari1345 je napisao/la: Helmut Marko ga je po nekoj priči htio dovesti još i 2014 tj 2015 u RB?! Da, kao zamjenu za Vettela jer je tada odlazio u Ferrari (Japan2014). Guranje mu nije uspjelo jer mu to tada nisu dopustili ni u upravi RB i sam Dietrich Mateschiz. Pa je na kraju upao u TR i to isključivo zato jer se za njega smatralo da je novi Senna i budući prvak (Isključivo sa stane Helmuta Marka). On je bio daleko prvi izbor iako nije imao nikakvog iskustva i nije bio praktički ni prvak te sezone u F3 a jednostavno su mediji i Helmut poludili jer u jednom razdoblju nanizao 6 pobjeda u nizu (nitko u povijesti nije uspio takvo što, ako se ne varam) i uz njega se onda jedva jedvice uguralo tamo nekog prvaka iz serije F3.5. koji je tu bio samo da nadopuni mjesto
I eto prva sezona je dobro prošla, neku brzinu (spektakularnu) nije donio ali je potvrdio da je fizički i psihički spreman za takav sport čime je spremio kritičare u džep.
............................AUGUST 20, 2014
The recent events taught valuable lessons to Red Bull: they needed to do something to keep the wheel moving and creating world champions in potential, and the leap from junior classes isn’t as huge as everybody thought.
Meanwhile, the energy drink company was facing the same problem of the year before, as there weren’t any of its drivers ready to step up to F1 other than the well known Sainz Jr and Felix da Costa.
That’s why Red Bull had to go to the market in order to find its new star. They found Max Verstappen, the outstanding kart driver who is going through his first open-wheel season shining in Euro F3. However, Red Bull was facing obstacles in the talks, because Verstappen was also being chased by Mercedes, the top team of 2014 F1 season.
To win the battle against the Silver Arrows and avoid that a potential world champion slip through its fingers, Red Bull put on the table a card that Mercedes doesn’t have: an immediate seat in F1. Despite having only one season with cars under his belt, Verstappen has all the tools to make a smooth transition to F1, as the talented Kvyat taught us that it is possible to do well without any experience.
Inače vezano za ovu situaciju: Iako smatram Kvyata jako dobrim vozačem i na neki način mi je žao šta mu Red Bull ovo radi, istodobno sam vrlo sretna šta ću vidijet Maxa u Red Bullu. Zanima me kad prođu jedno 2, 3 utrke (toliko će trebat Maxu odprilike da se prilagodi samom bolidu Red Bulla) kakav će bit odnos snaga Ricciardo vs Verstappen??!!
Osobno, smatram njih dvojicu vrhunskim mladim vozačima i mislim da bismo mogli pred kraj sezone gledat jako zanimljive unutar momčadske dvoboje u Red Bullu. Ricciardo je prilično iskusan i dobro uhodan u ovoj ekipi, a Max nemilosrdan borac koji ne preza ni pred čim.....
Let the show begin.....

- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
Jbt koje emocije u pojedinaca..... Zar ste opet zaboravili da je F1: 1) korumpirana tvornica novca 2) show 3) korumpirana tvornica novca 4) show ..... 10) sport!?!?!?!
Pa ako to tako prihvatite onda će te brzo shvatiti i da je ova odluka dio sustava u kojem bankomat na 4 kotača kruži po nekoj xy stazi....
Samo će vrijeme pokazati tko će profitirati a tko izgubiti ovakvom odlukom. Zašto bi ovo bila loša odluka za Kvyata? Pa možda se dečko preporodi. Meni se više čini da je Red Bull pošto poto htio Max-a u svojim redovima, nego što su tako silno željeli izbaciti rusa. Ali samo su dva mjesta u momčadi.... No kao što je već netko napisao, ovo sranje koje je Kvyat prouzrokovao u Rusiji je došlo kao naručeno.
Šteta što su razdvojili Maxa i Sainza, ali bit će prilike da se opet susretnu. Naravno Riccija u Ferrari
Pa ako to tako prihvatite onda će te brzo shvatiti i da je ova odluka dio sustava u kojem bankomat na 4 kotača kruži po nekoj xy stazi....
Samo će vrijeme pokazati tko će profitirati a tko izgubiti ovakvom odlukom. Zašto bi ovo bila loša odluka za Kvyata? Pa možda se dečko preporodi. Meni se više čini da je Red Bull pošto poto htio Max-a u svojim redovima, nego što su tako silno željeli izbaciti rusa. Ali samo su dva mjesta u momčadi.... No kao što je već netko napisao, ovo sranje koje je Kvyat prouzrokovao u Rusiji je došlo kao naručeno.
Šteta što su razdvojili Maxa i Sainza, ali bit će prilike da se opet susretnu. Naravno Riccija u Ferrari

- Ferrari1345
- Formula 1
Pa dobro to je krajnji zaključak
Dobar show je napravio RB, nema šta. Svi će o ovome pričat sljedećih mjesec dana. Samo sa sportske strane nije fer :/ ovako radit razmjenu radi greške Kvyata tj drugih pravih razloga je nahh.... Show i napokon uvođenje verstappena. Samo mi nije jasno zašto to nisu napravili na početku sezone. Pa nije Kvyat imao neku ekstra sezonu prošle godine. Riiči je kašljao a ovaj to nije baš najbolje pokazao a kad je bilo najbitnije redovito je kiksao a Ricciardo je ispunjavao očekivanja (singapur,usa). Mađarska je bila splet okolnosti kojim se probio na postolje, u međuostalom kao i ova Kina,
Da, istina lady. veliku ulogu je odigrao Mercedes tada. Ali da RB nije imao želje, potpisa nebi ni bilo. Praktički su oni samo ubrzali stvar. Jer budimo realni da ga je Mercedes uzeo, čekala bi ga testna sezona pa poslije godina u drugoj seriji pa tek onda neka prosječna momčad kao što je Manor/TR. Isto ono što sad proživljava i Werhlein
Upravo me zbog toga strah da se previše brza za njim. Ja i dalje smatram da je prerano ušao u F1. I sada prerano u RB. Kvyata se previše žurilo pa je ispalo loše, jer bi njemu itekako dobro došla još jedna sezona u TR koju je trebao odraditi 2015.
Ja bi zbilja volio vidjeti Ricciarda u Ferrarija, pa onda Sainza u Red Bullu, eto bi bio show... No pitanje je koliko RB želi Sainza,

Da, istina lady. veliku ulogu je odigrao Mercedes tada. Ali da RB nije imao želje, potpisa nebi ni bilo. Praktički su oni samo ubrzali stvar. Jer budimo realni da ga je Mercedes uzeo, čekala bi ga testna sezona pa poslije godina u drugoj seriji pa tek onda neka prosječna momčad kao što je Manor/TR. Isto ono što sad proživljava i Werhlein
Upravo me zbog toga strah da se previše brza za njim. Ja i dalje smatram da je prerano ušao u F1. I sada prerano u RB. Kvyata se previše žurilo pa je ispalo loše, jer bi njemu itekako dobro došla još jedna sezona u TR koju je trebao odraditi 2015.
Ja bi zbilja volio vidjeti Ricciarda u Ferrarija, pa onda Sainza u Red Bullu, eto bi bio show... No pitanje je koliko RB želi Sainza,

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
ma ljudi moji. rb je u ovoj situaciji trebao stati iza svog vozaca i zauzeti stav makar mislili i sami da je kriv sto je. zajebao je ali stani iza njega. njemu u r zids reci tako tako i tako. ako se ne oporavis imamo sainza i maxa ds te zamjene. na tebi je. imas nasu potpopru i pravit cemo se da se nije nije dogodilo ali zabkravit da se nij dogodilo necemo... neko vrijeme...
moze se dogodii svakome. probaj malo smirit dozivljaje (tu ulazi telemetrija pa i sebova ako treba da bi se stvari i kolicina krivice ustanovile) i nastavi davati najbolje od sebe.
momcadi moraju biti podrska vozacu. nema vozaca koji ce biti na vrhuncu ako i sumnja da momcad u njega nema povjerenja ili sumnja barem malo.
sportski je..kad vec ukazes nekome povjerenje nakon citave sezone tj dvije tri... da u najmanju ruku ostavis ga cijelu sezonu...
cak je vise fer da mu kazes otoreno gledaj danik...kako sada stvari stoje max cete sljedece god. zamjeniti...na tebi je. itd...
ovako postupiti je odvratno.. pogotovo sto decko nije imao bezbroj sudara ili stalno bio ocajno los u odnosu na bolid..
moze se dogodii svakome. probaj malo smirit dozivljaje (tu ulazi telemetrija pa i sebova ako treba da bi se stvari i kolicina krivice ustanovile) i nastavi davati najbolje od sebe.
momcadi moraju biti podrska vozacu. nema vozaca koji ce biti na vrhuncu ako i sumnja da momcad u njega nema povjerenja ili sumnja barem malo.
sportski je..kad vec ukazes nekome povjerenje nakon citave sezone tj dvije tri... da u najmanju ruku ostavis ga cijelu sezonu...
cak je vise fer da mu kazes otoreno gledaj danik...kako sada stvari stoje max cete sljedece god. zamjeniti...na tebi je. itd...
ovako postupiti je odvratno.. pogotovo sto decko nije imao bezbroj sudara ili stalno bio ocajno los u odnosu na bolid..
-
senja
- Baniran
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Vettel
Kvyat očigledno nije dovoljno sazrio. Tost je govorio da je prerano otišao u Red Bull. Možda mu pomogne još jedna sezona u Toro Rossu.
Vidim neki navode Verstapenovu grešku prošle godine u Monaku. A kako su njega mogli kazniti? Jedino ga izbaciti iz F1. Nije on bio u Red Bullu, nego u Toro Rossu. I tu grešku je napravio sa tek nekoliko utrka u F1. Ja nisam primjetio da u zadnje vrijeme ima nekakvih ispada. Što je dokaz da brzo sazrijeva, i zašto je tako mlad dospio u F1.
Možda i od Kvyata bude nešto, ali mu očigledno treba više vremena. Ja za sada ne vidim ništa posebno kod njega. Nije baš brz u jednom krugu. A ne briljira nešto ni u utrkama. Ove godine završio ispred Ricciarda, tek kad je ovome pukla guma i pao na kraj poretka. I to tek nekoliko sekundi ispred. I tu je mogao završiti utrku nakon par krivina, da je mjesto Vettela bio neko luđi.
Vidim neki navode Verstapenovu grešku prošle godine u Monaku. A kako su njega mogli kazniti? Jedino ga izbaciti iz F1. Nije on bio u Red Bullu, nego u Toro Rossu. I tu grešku je napravio sa tek nekoliko utrka u F1. Ja nisam primjetio da u zadnje vrijeme ima nekakvih ispada. Što je dokaz da brzo sazrijeva, i zašto je tako mlad dospio u F1.
Možda i od Kvyata bude nešto, ali mu očigledno treba više vremena. Ja za sada ne vidim ništa posebno kod njega. Nije baš brz u jednom krugu. A ne briljira nešto ni u utrkama. Ove godine završio ispred Ricciarda, tek kad je ovome pukla guma i pao na kraj poretka. I to tek nekoliko sekundi ispred. I tu je mogao završiti utrku nakon par krivina, da je mjesto Vettela bio neko luđi.
- Ferrari1345
- Formula 1
Da trebala je momčad stati u obranu svog vozača. Nitko ne govori da su maxa trebali istjerati zbog greške u monaku. To je poanta, nikoga se ne izbacuje zbog lošeg poteza. Netko je stavio usporedbu sa Maldonadom. Da, njega su gledatelji rušili ali nije bilo govora da istog trenutka odleti već da se samo ne produži ugovor s njim na kraju sezone. Tako je i ovdje trebao biti slučaj, te po tome nije fer.
Ako si uzeo vozača za cijelu godinu oda si dužan obećat mu to povjerenje kroz cijelu godinu, pa poslije pričat o tome dal treba biti druge godine na istom mjestu
Ako si uzeo vozača za cijelu godinu oda si dužan obećat mu to povjerenje kroz cijelu godinu, pa poslije pričat o tome dal treba biti druge godine na istom mjestu

- MrDoomroom
- Formula 1
Opet se spominje Maldonado WTF!!!! On je plaćao mjesto u f1 jako jako puno i sta da se momčad buni zbog njega pa napravili su bolid od "njegovih" novaca pa neka ih onda krši na stazi.
- Ferrari1345
- Formula 1
Vidim da nisi skužio sto sam htio reci... Govorim o utjecaju i razmišljanju navijača o pojedinom vozaču i njihovim greškama. Nema to nikakve veze s novcima i štetom koju je napravio svojem timu ...MrDoomroom je napisao/la:Opet se spominje Maldonado WTF!!!! On je plaćao mjesto u f1 jako jako puno i sta da se momčad buni zbog njega pa napravili su bolid od "njegovih" novaca pa neka ih onda krši na stazi.
nitko od navijača tada nije razmišljao da ga se zamijeni usred sezone unatoč mnogobrojnim greškama, već na kraju... A ovdje je slučaj drugačiji

- MrDoomroom
- Formula 1
Kontam sta si htio reci, ali radi se o Maldonadu koji vozi za XY momčad koja je dužna i bogu i vragu zato se nije toliko ni povlacilo ime njegovo da ga neko zamjeni usred sezone jer zbog njega se voze po stazi.
Dok u ovome slučaju ulozi su puno veći momčadi iz samog vrha. Red Bull si ne može dozvoliti da imaju ovako los vikend, a još ih vlastiti vozač osteti. Oni žele rezultat svaku utrku na neke se stvari može utjecati, na neke ne. Oni tako funkcioniraju uvijek ima neko tko ce uskocit ako podbacis. Daniil se nije snašao prebačen je u TR i sta nije kraj svijeta opet vozi. Mogao je dobit nogu i opet RB niko nebi mogao nista. Nije mi jasno čemu tolika drama oko nicega.
Dok u ovome slučaju ulozi su puno veći momčadi iz samog vrha. Red Bull si ne može dozvoliti da imaju ovako los vikend, a još ih vlastiti vozač osteti. Oni žele rezultat svaku utrku na neke se stvari može utjecati, na neke ne. Oni tako funkcioniraju uvijek ima neko tko ce uskocit ako podbacis. Daniil se nije snašao prebačen je u TR i sta nije kraj svijeta opet vozi. Mogao je dobit nogu i opet RB niko nebi mogao nista. Nije mi jasno čemu tolika drama oko nicega.
-
Domagoj Grmoja
- Karting
- S nama već: 9 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Je, istina, RBR je to planira napravit bez obzira na Danilove vožnje. RBR gleda sebe i sta je najbolje za njih i tu ih razumin, smatraju da je Max bolji i odma su ga doveli, da ih netko drugi ne preduhitri. Nisam navijec ni jednog ni drugog ni RBR-a ali mi je ruzno, jako ruzno kako se RBR odnosi prema svojim vozacima, pod kakvim pritiskom ih drze, zato i radu onakve greske poput Danila u Rusiji. Iskreno me zanima kako ce Max podnit pritisak, vjerujem da hoce ali vidit cemo. Smatram da je i Carlos jako dobar, odnosno da nije nimalo losiji od bivšeg kolege Maxa.vlado je napisao/la:Ovo je ustvari bio plan. Zamijenili bi oni njega bez obzira na proslu utrku. Ali, ovako je ispalo savrseno. Slazem se za visi interes rb-a, ali ipak gorak uskus ostaje...
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
dobar tekst o marku i situaciji u rb i str. potaknut maxovom promocijom/kvyatom degradacijom.
http://www.racer.com/more/viewpoints/it ... imitstart=
http://www.racer.com/more/viewpoints/it ... imitstart=
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.