VN Španjolske 21.06.-23.06.2024.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Grah0 je napisao/la: 23.06.2024., 16:31 Na koju foru Lando uzima stalno DOTD?
I danas je McL imao najbrži bolid, Lando je imao pol, i to su flopovali. I onda lika proglase vozačem dana.
Smiješno.
McLaren najbrži bolid.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Šteta
Čarliju falio 1 krug
Ali generalno, očekivao sam više od Ferkana ovaj vikend
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 23.06.2024., 16:34 Šteta
Čarliju falio 1 krug
Ali generalno, očekivao sam više od Ferkana ovaj vikend
20-tak sekundi s toliko nadogradnji od Imole do danas, razočarajuće.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Max je jednostavno TAJ vozač i tjt.

Čini masivnu razliku u ovakvim utrkama.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Sarma je napisao/la:
Grah0 je napisao/la: 23.06.2024., 16:31 Na koju foru Lando uzima stalno DOTD?
I danas je McL imao najbrži bolid, Lando je imao pol, i to su flopovali. I onda lika proglase vozačem dana.
Smiješno.
McLaren najbrži bolid.
Jeste najbrži. I brži je treći vikend od RB. Ali bitno je da se uzela DOTD nagrada, jebeš pobjedu.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Solidna utrka za Landa, loš start loš prvi stint malo zaglavio iza Russella spori boxovi jebiga sve to košta vremena, ali zadovoljan sam viđenim.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Max pokazao kad si šampion i kad imaš iskusan tim iza sebe, i ove pobjede na mišiće dodju potpuno zasluẓ̌eno!

McL neiskustvo, što tima, što vozaca...

Merc team no.3

Ferrari - classic
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Nitko nemoze sa sigurnoscu reci da je McL bio najbrzi bolid. Ako je i bio , to je jedan djelic sekunde , i to nitko od nas nije mogao vidjeti. To su samo pretpostavljanja i naklapanja.

Max otreso Žorža kao pendrekom iz prvog pokusaja dok se Lando namucio malo s njim. treci stint je konstantno cuvao gume dok je Lando apsolutno konstantno stiskao na maximum. I kako se tu moze izvuci zakljucak da je neki bolid brzi , ja neznam
slikaslika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 23.06.2024., 20:17 Nitko nemoze sa sigurnoscu reci da je McL bio najbrzi bolid. Ako je i bio , to je jedan djelic sekunde , i to nitko od nas nije mogao vidjeti. To su samo pretpostavljanja i naklapanja.

Max otreso Žorža kao pendrekom iz prvog pokusaja dok se Lando namucio malo s njim. treci stint je konstantno cuvao gume dok je Lando apsolutno konstantno stiskao na maximum. I kako se tu moze izvuci zakljucak da je neki bolid brzi , ja neznam
https://www.autosport.com/f1/news/annoy ... /10626666/
"Today, we were the quickest car. Fact. So the team deserved it.

"I think we were the quickest on track. From start to finish, we were the quickest. With the overtaking, with the following, with the dirty air, that cost me the win today. So I just didn't do a good enough job. Simple as that."

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Totalno čudna trka. Lando uprskao guranjem s Verstapenom, jer ga nije odmah zatvorio i jasno je da ga ima. Umjesto da ga pusti i ode nazad u sredinu ili malo lijevo, Russel ih obiđe. Tu je izgubio šansu za pobjedu, jer Maxu tih 4-5 s je bilo dovoljno do kraja da se igra i pokriva sve scenarije. Za pohvalu, što je ipak ignorirao Đorđa i vozio trku s napadom na P1, čak malo amaterski (Ferrarijevski) da njega iz pita pitaju što će, a oni imaju širu sliku. Čudno da ga ipak nije mogao u 1. stintu prestići, a vidno brži bolid.
Ferrariji uprskali na startu, da su išli za Đorđom, bio bi barem Lecrec P4 nakon 2. zavoja.
I na kraju usrali Sainza i Đorđa s tvrdim gumama. Čudim se da ekipe nisu imale 2. set Mediuma spremni, jer je bilo jasno da tima koji su se rano odlučili na 1. ulazak treba dalje Medium Medium.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Sarma je napisao/la: 23.06.2024., 20:43
"Today, we were the quickest car. Fact. So the team deserved it.

"I think we were the quickest on track. From start to finish, we were the quickest. With the overtaking, with the following, with the dirty air, that cost me the win today. So I just didn't do a good enough job. Simple as that."
Vidis da i on "misli" , nije siguran. Kako mi onda mozemo biti sigurni :)
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ma u egalu su bolidi Mcl i RBa trenutno, po meni (laičko-forumski-narodski rečeno).
Ako neki bolid i ima prednosti, to je toliko marginalno i sitno da je sramota spomenuti kolika je to prednost.
Benz je na nekih 0,2-0,25s iza, Ferrari na 0,3
Opet, sve je to od staze do staze, pa malo vrijeme, malo set-up (vidjeli smo u Kanadi da su 3 bolida u različitim segmentima trke, bila "najbrža")....

Nego, gledam nešto, samo 3 ispisane stranice na temu VN, na forumu.
A ni prethodne VN nisu nešto bolje, u principu, sve ispod 10 stranica.
Nekada smo pisali redovno po 20-25 i više stfanica, Abu Dhabi 2021. preko 40 (a mislim da ni ta nije rekorder).
I to u sezonama koje su takođe bile manje-više dosadne (ne kao 2023., ali ipak dosadne).
Je li to do EURA, je li problem u otvaranjima tema i uvodnim postovima ( :chill: :zubo: - @Nando, vrati se), ne znam..... :neznam:
A sezona, iako zbog Maxovih pobjeda na prvu može izgledati dosadno, uopšte nije takva....
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Znalo se tri stranice ispisat za vrijeme utrke :zubo: Meni je sezona dobra, dosta dobra utrke.. Borbi imamo stalno.. Zanimljvosti ne fali u svakom segmentu vezano za svaku ekipu..
Fali nekih komentatora koji su prije bili aktivniji, istina..
Mislim da nije do otvaranja tema nikako.. Jednostavno je tako.. Ja cu da se ovim putem pribiljezim za otvaranje teme za sljedecu utrku, osim ako @Frantic nema zelju (ali obecajem da cu utrpat kravice u post) :kokice:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 24.06.2024., 09:36 Znalo se tri stranice ispisat za vrijeme utrke :zubo: Meni je sezona dobra, dosta dobra utrke.. Borbi imamo stalno.. Zanimljvosti ne fali u svakom segmentu vezano za svaku ekipu..
Fali nekih komentatora koji su prije bili aktivniji, istina..
Mislim da nije do otvaranja tema nikako.. Jednostavno je tako.. Ja cu da se ovim putem pribiljezim za otvaranje teme za sljedecu utrku, osim ako @Frantic nema zelju (ali obecajem da cu utrpat kravice u post) :kokice:
Ma ovo je bila zajebancija na vlastiti račun. :zubo:
Gdje će biti problem u otvaranju tema ?
To ako nekome smeta :facepalm: , bujrum, neka otvara teme.
Nema teksta skoro pa nikako (možda komentar o vremenu, ako će biti kiše).
Uostalom, šta se ima tu puno pisati (logo, zastava, slika-dvije, o stazi - layout i podaci, Pirelli grafika, vremenska prognoza, satnica i tjt, po skraćenom postupku).
Još se potrudim pa napišem u naslovu teme Španjolska, da ne bi "slučajno" nekome zasmetalo, jer ja govorim Španija (Nizozemska - Holandija). :shush:

Teškog srca ti prepuštam, ali može, nije problem, otvori Austriju. :mrgreen:
Slike krava imaš u temama Austrije od prethodnih godina, pa lagano copy/paste
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Hahaha. Ma znam, malo pilam :zubo:

Onda su kravice moje 🥳

Inace, Sainz je reka da se Leclerc previse zali na stvari nakon utrka.
Lec je reka da im je ekipa rekla da cuvaju gume i da ga je tad Sainz preteka dok je on reka da ga je prosa zato sto je ovaj previse pazia na gume ili je napravia gresku. Bar nesto zanimljivo od njih dvojice.

Neke zanimljivosti ca F1.
1111 utrka dobivena od strane bolida #1
Max je preuzeo vodstvo u prvenstvu 2022e u Spanjolskoj i nije ga ispustio do tad. #763
Peti put u zadnjih 6 utrka da su Max i Norris P1 i P2 :mrgreen:
Prvi podij za McLaren na ovoj stazi od 2011 i Luje i Jenson a ovo im je sesti podij za redom sto je opet najduzi run od te 2011e
Lujina 18a sezona za redom sa podijem i 198i podij u karijeri
Sainz je u bodovima na 10 od 10 na domacem tlu.
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Sad ćemo @crash i ja prekucati ovo do 4. stranice :rofl:

Čarli malo kaki.
Volio bih da je odrešitiji, glasniji, da im (puno) više "yebe sve po spisku" (s obzirom šta su mu znali prirediti).
Nerijetko me nervira što je takav.
Karlito je isto počeo propisno da kaki (posljedica dolaska Hamde).
Nikada nećemo saznati, ali imam osjećaj da je Čarliju izmaklo 4. mjesto jučer upravo zbog Karlitovog napada i preticanja.
I šta je uradio, ništa, meljao iza Hamde 10 krugova, bez ikakve šanse (a izgleda i ambicije) za napad.
Apsolutno bespotrebno.
Mislio sam da će još praviti dramu kad je njega Čarli stigao u 3. stintu, ali nije, srećom.
Ovaj je bio na softu, a on na hardu.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Pa da.. Nije napravio bas nista tim pretjecanjem..
Nauci Ferrari nesto tokom utrke samo ne pamte to za sljedece utrke.. To u trecem stintu je garant bila naredba..
Fino Alla Fine

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb

Frantic je napisao/la:Čarli malo kaki.
Volio bih da je odrešitiji, glasniji, da im (puno) više "yebe sve po spisku" (s obzirom šta su mu znali prirediti).
Nerijetko me nervira što je takav.
Karlito je isto počeo propisno da kaki (posljedica dolaska Hamde).
Nikada nećemo saznati, ali imam osjećaj da je Čarliju izmaklo 4. mjesto jučer upravo zbog Karlitovog napada i preticanja.
I šta je uradio, ništa, meljao iza Hamde 10 krugova, bez ikakve šanse (a izgleda i ambicije) za napad.
Apsolutno bespotrebno.
Mislio sam da će još praviti dramu kad je njega Čarli stigao u 3. stintu, ali nije, srećom.
Ovaj je bio na softu, a on na hardu.
Kenjaju obojica. A opet je tu najveći krivac momčad.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Ja sam se iskreno posle one pobede na GP Monaco-a nadao da ce se tocak pokrenuti i da ce voda najzad doci na vodecinu Ferrarija.....kako sam se samo zajebao...Nadao sam se da ce Ferrari biti superioran kada se dodje na vrele staze....kako sam se samo zajebao...Umesto da imamo kroz trku ili dve troboj i za vozacku i za konstruktorku titulu, mozda, ali samo mozda dobijemo fajt za konstruktore sobzirom da je Perez u banani. Max odradjuje posao i kada nema dominantan bolid. On je sada taj faktor X kada su stvari tesne i mozete biti sigurni da ce klackalica prevagnuti uglavnom na njegovu stranu.

Nadogradnje koje su spucali ne rade ocigledno kako su trebale cak mi se cini da su ih i malo ukocile....ali to je stara boljka Ferrarija...krenu relativno dobro u sezonu ali posle 5-6 trka krenu da kaskaju. Nadam se da Fred ima to u sebi da podvikne i krene u resavanja problema kako sa autom tako i sa usijanim glavama svojih vozaca.

Trka kao trka za Spaniju je bila sasvim dobra. Noris se naradio a i Levis za podijum. Imali smo dosta duela i to na noz sto mi se dopada. McLaren je definitivno egal sa RB sada ali im fali ostrina u vodjenu trke jer iskreno dugo nisu bili u ovoj poziciji.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Utrka je bila solidna. Zadovoljan sam kako se odvija sezona. Čak i da Max osvaja većinu do kraja, ovo daleko bolje izgleda od početka.

Što se tiče Ferrarija nakon Monaka sam vjerovao da su i dalje iza RB-a i McLarena koji su po svemu sudeći podjednaki.

Sada ispada da je Ferrari za nijansu lošiji i od Mercedesa ili su tu negdje (?).
Nisam razočaran. Ionako sam mišljenja da bi izgubili naslov čak i da su ravnopravni RB-u.
Ključan je razvoj do kraja sezone. Ako ne uhvate priključak mislim da možemo odmah otpisati i 2025.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡