Verstappen vs Leclerc
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
Napredak RB18 i Maxsov napredak u poretku se podudaraju... Ferrari bi trebao da reaguje u Barsi, mada su rekli da će potpuni paket poboljsanja biti uveden u nekoliko sledecih trka ukljucujuci i Montmelo! Tako da... oš jači Ferrari treba ocekivati negdje u Baakuu ili Canadi.F12000 je napisao/la: 17.05.2022., 00:38 Sve 5, za mene je sve ta navodna prednost Maxa o kojoj forumaši pišu može stati u 30 km/h više s DRS-om na pravcima.![]()
Agree to disagree i vidimo se u Španjolskoj.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Mnogi su bolidi imali ogromnu prednost na ravnicama naspram drugih bolida , pa nisu bas mogli prelaziti bolide ispred sebe jer treba se moci i dovoljno pribliziti tom bolidu prije te ravnice.
Nije bas sve tako crno-bijelo.

- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
30? To svaki dan raste po 5 km/h.F12000 je napisao/la: 17.05.2022., 00:38 Sve 5, za mene je sve ta navodna prednost Maxa o kojoj forumaši pišu može stati u 30 km/h više s DRS-om na pravcima.![]()

Usput budi rečeno, Max nije prestigao Leclerca zbog top speeda nego jer je ovaj pogriješio u zavoju ranije.
-
nelinjo
- Formula 2
Bilo je pitanje vremena kada će ga preteći. Ta greška je samo ubrzala pretjecanje i posljedica je forsa ulijed losijeg stanja guma.avetma je napisao/la: 17.05.2022., 09:3630? To svaki dan raste po 5 km/h.F12000 je napisao/la: 17.05.2022., 00:38 Sve 5, za mene je sve ta navodna prednost Maxa o kojoj forumaši pišu može stati u 30 km/h više s DRS-om na pravcima.![]()
Usput budi rečeno, Max nije prestigao Leclerca zbog top speeda nego jer je ovaj pogriješio u zavoju ranije.
Vidjecemo kakvo će stanje biti, ako Charli bude imao desetinku brži bolid i jednako trosenje pneumatika.

Evidentno je da je RB18 trenutno brži i jači bolid na stazi. A kada imaš brži bolid manji je pritisak. Vidjeli smo Bahrain i Australiju... ne znam... ovdje vecina očekuje ili prizeljkuje neke sudare i ta sranja, kao sa Hamiltonom... ovo je ipak neka druga sezona i neki drugi protivnik. Max je i tekako svjestan s kim se trka za naslov, tako da... vidjecemo... ne bih ja još izlijetao sa nekim zaključcima, ako znamo šta se pisalo poslije Australije... a šta će se MOŽDA PISATI poslije Barse...

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
To je to, u principu.F12000 je napisao/la: 17.05.2022., 00:38 Sve 5, za mene je sve ta navodna prednost Maxa o kojoj forumaši pišu može stati u 30 km/h više s DRS-om na pravcima.![]()
Nije možda 30 km/h, ali i više nego dovoljno.
Plus malo bolji menadžment guma kod RB-a.
I ovo je "to", u principu.nelinjo je napisao/la: 17.05.2022., 04:54 ......
Napredak RB18 i Maxsov napredak u poretku se podudaraju... Ferrari bi trebao da reaguje u Barsi, mada su rekli da će potpuni paket poboljsanja biti uveden u nekoliko sledecih trka ukljucujuci i Montmelo! Tako da... oš jači Ferrari treba ocekivati negdje u Baakuu ili Canadi.
Pa što mu se ne približi u Australiji (prije nego je odustao)?AlkY je napisao/la: 17.05.2022., 09:29 Mnogi su bolidi imali ogromnu prednost na ravnicama naspram drugih bolida , pa nisu bas mogli prelaziti bolide ispred sebe jer treba se moci i dovoljno pribliziti tom bolidu prije te ravnice.

I u Bahreinu mu se ne bi približio ona 2-3 puta (i pretekao, na kraju startno ciljne, da bi Čarli to odmah vraćao), da nema DRSa između zavoja 10 i 11, zatim pravca između zavoja 13 i 14, i zatim DRSa na startno ciljnoj.
Čarli i da nije napravio grešku u Miamiju, Max bi ga opet pretekao, IMO.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Ne baš. Taj krug je skoro sekundu sporiji nego bilo koji drugi u njegovom prvom stintu. Evo vremena od početka utrke do boksa:nelinjo je napisao/la: 17.05.2022., 10:48 Ta greška je samo ubrzala pretjecanje i posljedica je forsa ulijed losijeg stanja guma.
Krug 2: 1:34.389
1:34.465
1:34.323
1:33.963
1:34.467
1:34.546
1:35.109
Krug 9: 1:36.091
1:34.826
1:34.680
1:35.096
1:34.200
1:33.867
1:34.146
1:34.340
1:33.816
1:33.729
1:33.669
1:33.560
1:33.997
1:33.579
Krug 23: 1:33.141
-
nelinjo
- Formula 2
To je to! Ne sporim da je bila greška... jasno se vidjela iz Maxsovog on-boarda... ali je RB18 bio brži bolid... I Max je na restartu pogriješio jednom, ali ga ovaj ni DRSom nije mogao uhvatiti, a bio mu je na 4 desetinke pred najduzi pravac. Ali idemo dalje.... vidjecemo do kada će se ova borba nastaviti. Možda već od Barse bude "quit"!avetma je napisao/la: 17.05.2022., 12:01Ne baš. Taj krug je skoro sekundu sporiji nego bilo koji drugi u njegovom prvom stintu. Evo vremena od početka utrke do boksa:nelinjo je napisao/la: 17.05.2022., 10:48 Ta greška je samo ubrzala pretjecanje i posljedica je forsa ulijed losijeg stanja guma.
Krug 2: 1:34.389
1:34.465
1:34.323
1:33.963
1:34.467
1:34.546
1:35.109
Krug 9: 1:36.091
1:34.826
1:34.680
1:35.096
1:34.200
1:33.867
1:34.146
1:34.340
1:33.816
1:33.729
1:33.669
1:33.560
1:33.997
1:33.579
Krug 23: 1:33.141

- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Ne sporim da je RB bio za nijansu brži bolid u Miamiju, samo kažem da je Charles bezveze propustio vodeću poziciju, greškom i bez borbe. Ovdje se nije moglo tek tako zaobilaziti, vidjeli smo i druge duele, uključujući Pereza i Sainza prije problema s PU. Nitko nije tek tako prolazio, pogotovo ako su bolidi slične brzine, a jedan od najlakših duela ne bi trebao biti onaj za P1 kao što je ispalo.nelinjo je napisao/la: 17.05.2022., 13:53 To je to! Ne sporim da je bila greška... jasno se vidjela iz Maxsovog on-boarda... ali je RB18 bio brži bolid... I Max je na restartu pogriješio jednom, ali ga ovaj ni DRSom nije mogao uhvatiti, a bio mu je na 4 desetinke pred najduzi pravac. Ali idemo dalje.... vidjecemo do kada će se ova borba nastaviti. Možda već od Barse bude "quit"!a možda nas Binotto i Scuderia jos malo iznenade... što bi bilo lijepo...
![]()
-
nelinjo
- Formula 2
Moje je misljenje da bi ga Max svakako pretekao za koji krug na mediumu, kao i Sergio Carlosa da nije imao problem sa motorom. Ali opet ona "šta bi bilo kad bi bilo..." Idemo sad Barsa, popravni za Ferkana i Leclerca. RB18 još "mršavi", pa da vidimo... Newey je trenutno najjače oruzje Red Bulla!
Čovjek nije normalan!
ne spava!

- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Da je Sergio mogao proći Carlosa, učinio bi to na početku dok nije imao problema s motorom, imao je dovoljno krugova da pokuša, ali nije mogao doći baš preblizu.nelinjo je napisao/la: 17.05.2022., 14:16 Moje je misljenje da bi ga Max svakako pretekao za koji krug na mediumu, kao i Sergio Carlosa da nije imao problem sa motorom. Ali opet ona "šta bi bilo kad bi bilo..." Idemo sad Barsa, popravni za Ferkana i Leclerca. RB18 još "mršavi", pa da vidimo... Newey je trenutno najjače oruzje Red Bulla!Čovjek nije normalan!
ne spava!
A to bi li Max pretekao Charlesa ili ne - tko zna. Ovako je u devetom krugu prošao kao pokraj spomenika.
-
nelinjo
- Formula 2
Ok! Zakljucak je da Max prelako pretiče Leclerca, s čim bi se složio... jedino malo ovo, oko bolida... ipak je RB jači za nijansu zadnje dvije trke, pa Charliju to može biti mala olaksavajuca okolnost! Vidjecemo šta će nam Espagna i Montmelo donijeti!avetma je napisao/la: 17.05.2022., 14:31Da je Sergio mogao proći Carlosa, učinio bi to na početku dok nije imao problema s motorom, imao je dovoljno krugova da pokuša, ali nije mogao doći baš preblizu.nelinjo je napisao/la: 17.05.2022., 14:16 Moje je misljenje da bi ga Max svakako pretekao za koji krug na mediumu, kao i Sergio Carlosa da nije imao problem sa motorom. Ali opet ona "šta bi bilo kad bi bilo..." Idemo sad Barsa, popravni za Ferkana i Leclerca. RB18 još "mršavi", pa da vidimo... Newey je trenutno najjače oruzje Red Bulla!Čovjek nije normalan!
ne spava!
A to bi li Max pretekao Charlesa ili ne - tko zna. Ovako je u devetom krugu prošao kao pokraj spomenika.
Nemoj da misliš da branim Leclerca, samo zbog što sam Ferrarista!

- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ehh, razlika je voziti neopterećeno i kada vozis pod pritiskom za Ferrari i to za prvenstvo ovog puta, a ne za realno drvenu medalju na kraju godine.Ipak, kad se sjetim Silverstona i Monze 2019. naljutim se i ja malo na Charlija... znamo kako zna voziti i kako se braniti!
Mislim da ne možeš voziti konzervativno protiv Maxa za prvenstvo. Možeš, ali ćeš ga vjerojatno izgubiti prije nego što kažeš Formula 1.
Ovaj kada osjeti krv jednom, teško pušta, a realno je izgubio barem 36 bodova preko kvarova u utrci i sada je na -19.
Činjenica je da utrke u kojima je Max ove godine završio, bio je prvi i uzeo maksimum bodova, Charles zasada nije. Iako je Leclerc po meni bolje vozio sve do Saudijske Arabije.
Mislim da i sada vozi dosta dobro s obzirom da Sainz je apsolutno beskorisno očajan dok se Perez ovako na oko bolje osjeća u RB-u od Maxa, ali Max svejedno bude brži i dobije utrku. Što će biti kada se u potpunosti prilagodi bolidu?
Svaki bod je bitan, nema ovoga "pa dobro aj, jedna utrka", doslovno smo vidjeli prošle godine koliko je svaki bod značio, a sreća je zasada na Ferrarijevoj i Leclercovoj strani. Ona neće potrajati zauvijek te se mora računati na barem jedan DNF ili problem koji će nam oduzeti bodove, a onda si u problemu, ako ne uzmes sve što možeš sada.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

-
Scuderia
- Karting
- S nama već: 5 god 10 mj
Zašto misliš da je laž perezov problem? Zašto bi uopće lagali? Mislim da je najočitije bilo da ima problem na kraju, kad je stavio nove gume i kroz zavoje se nabio na guzicu sainzu, a onda na pravcu uz drs i zavjetrinu nije mogao pratiti. Jedino je logično da je stvarno imao deficit snage.vlado je napisao/la: 12.05.2022., 14:36 Do mislim 18 kruga nije imao taj "specificni" problem. Za koji ja mislim da je cista laz, kada se prica o nekih 20 kw snage. Sve ove price o brzini na pravicma i 30 ks su vrlo sumnjive. Ja bih se kladio da je Horner lagao.
-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 8 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Mislim da nije laž, vrlo brzo i egzaktno oni mogu doći do iznosa kojeg su izgubili.vlado je napisao/la: 18.05.2022., 16:30 Ne, ne, Ciljao sam da je laz o okruglih 20 kw. A ne da je laz u vezi problema. Opet, kao laz mislim cisto u ime ublazavanje loseg rezlutata za rb kao svjetskog brenda.
Kao sto je gore kolega naveo, na svjezim gumama mu je bio u zavojima na 0.5, 0. 6 a na pravcu od 800 m nije mu mogao prismrditi. A znamo kako RB na pravcu prolazi kao brzi vlak bez puno muke.
Perezov bolid također nema sve nadogradnje kao i Max, te je po nekim izjavama i dalje teži bolid. Tako da tu nema nikakvog ublažavanja, neki senzor na PU je zakazao i izguvbili su snagu.
- vlado Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
Ok.
Ni ja ne mislim da je laz u vezi nekog problema. Bolje ovako, nisu rekli istinu. I ne trebaju, naravno.
Perez je po meni na prosloj utrci podbacio do problema. I to mu je super doslo kao izgovor. Jasno, nesto se desavalo u tih par krugova. Posle toga ne vjerujem. Ali sve je ok.
Ni ja ne mislim da je laz u vezi nekog problema. Bolje ovako, nisu rekli istinu. I ne trebaju, naravno.
Perez je po meni na prosloj utrci podbacio do problema. I to mu je super doslo kao izgovor. Jasno, nesto se desavalo u tih par krugova. Posle toga ne vjerujem. Ali sve je ok.
No!
-
Kico
- Formula 2
- S nama već: 5 god 4 mj
- Navija za: Honda
Mislim Perez je bio par krugova Sainzu u Drs-u,na medium gumama,pa nije valjda toliko srao na team radio eto jer mu se prigovara,ako znaš da bolid 10 krugova moze vozit tom i tom brzinom onda valjda zna da mu fali snage zato pri kraju utrke nije ni mogao pric Sainzu,falilo mu je snage!
https://youtu.be/B6TvPvzgtXk
Ne kraju poslje kad mu je tim rekao koji switch treba okrenut da motor moze funkcionirati,Honda je radila ali s problemom jednog cilindra!
https://youtu.be/B6TvPvzgtXk
Ne kraju poslje kad mu je tim rekao koji switch treba okrenut da motor moze funkcionirati,Honda je radila ali s problemom jednog cilindra!
Engine mode 11!
Position 5!
Position 5!