Formula E 2021./22.

🔋 Sve teme vezane uz Formulu E.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Hehe, meni je NIO zakon. Onaj NIO9 je vrh. Zapravo ja sam uzeo zvuk onborda sa NIO9 i stavio ga na moj Šalensis ASCP1 VF1c.

Apropo Antonija, mislim da njega pritisak pojede. Bez obzira na sve nedaće Dragona te Alfe u F1 tada on se tu ne snalazi. Zato kažem WEC je za njega antidepresiv, može do penzije tu da bude :mrgreen:
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Seb
Ova zadnja utrka nije bila loša za Giovinazzija. Pokazao je da ipak nije potpuni promašaj. Bolid je malo živnuo, barem u jednom brzom krugu, i odmah je pokazao da može biti blizu vrha. Neki se prilagode brže, neki sporije. On je očito sporije + imao je najgori bolid. Ali ako ostaje u FE i sljedeće godine, sada već ima znanja, i treba se prilagoditi i na Gen3 (kao i svi ostali), koji neće imati zadnjih kočnica, nego samo regen.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Bird vozio sa slomljenom rukom nakon udesa u prvom krugu u Londonu!

I to bi mogla biti točka koja će mu prekinuti neverovatan niz od makar jedne pobjede u sezoni :shock:

Isto tako u F1, sve miriše da će i Lewis prekinuti taj niz. Mada je Merc sve bolji, ipak Max je Max...
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Nažalost, Birdov niz sezona s barem jednom pobjedom se definitivno prekida:
https://twitter.com/JaguarRacing/status/1555471789597278209 Prva utrka u Seoulu također će biti prva utrka u povijesti FE u kojoj Bird neće sudjelovati, što znači da će samo Lucas di Grassi još neko vrijeme moći reći da je vozio sve utrke FE.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Bird je to i spomenuo, no znalo se u šta se upušta FE sa onakvom stazom. Ono je po meni najekstremnija staza na svetu u top takmičenju.
https://twitter.com/TheKoreaHerald/status/1556637596159442944 Nego šta mislite, hoćemo li imati finale ove nedelje :shock: :prcnjau:
https://twitter.com/formulawah/status/1556743943538221056 Ovo je za nepoverovati, nisam video ništa slično pre trkačkog vikenda serija koje sam ja pratio do sad.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ovo je slikano pre 20 minuta, vidite vreme kad sam postavio pa tako izračunajte...

slika
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Seoul nakon jednog dana agonije ▼
https://twitter.com/ChaudharyParvez/status/1556973165556903939 8 ljudi je izgubilo živote, neka počivaju u miru. Ako se desi trka kojim čudom (možda ćese i desiti jer Songpa areja nije pogođena poplavama) nadam se da će održati minut ćutanja pre početka trke.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
I konačno neke službene vesti, Alberto Longo potvrdio da će se utrke održati bez problema.
https://twitter.com/MSM_RobS/status/1557020707183366144
slika

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Strašno...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Porsche predstavio "unikatnu" livreju za Seoul koja je ista kao Jaguarova, a nije ni daleko od Venturijeve :mrgreen:
https://twitter.com/VenturiFE/status/1557685274561454080

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ima li budnih pratitelja finala? :) Staza je mokra, Evans poveo nakon briljantnog starta s P3, Vandoorne ostao na P7, nakon 1:54 utrka prekinuta zbog masovnog izlijetanja u zadnjem zavoju.
https://twitter.com/FIAFormulaE/status/1558352010432450560

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
https://twitter.com/megslou99/status/1558351691455537153 Slika govori 1000 reči, da i ovo dodamo na dugačku listu "oreo je spasio još jedan život" :chill: A ja još mojima rekao "gledajte sad kad ovo završi kao Belgija 98" i baš to se desilo u stilu NY ove godine u FE. Sva sreća niko nije povređen. A taj deo staze je po meni najdebilnije rešenje u smislu zone za izletanje, kao da nikad niko neće imati probleme sa kočnicama kao recimo Mortara u Diraji lane. Jeivo retardirano...

Apropo Porsche livreja, brijem da je poruka iza svakog crnog livreja "budućnost je crna i električna" umesto da zadrže svoje normalno livreje i promene u skladu sa generalnim sponzorom. Jaguar mi nikako nije jasan, imaju najlepše livreje u povjesti, kad kažeš Jaguar pomisliš na prelepu trkaću zelenu koja krasi britanske timove a u FE ušli sa livrejem koji kao da su u crnini. Umobol teški, Mercedes je isto imao crno no oni su to promenuli iz stava prema diverziji što je kul. HWA krasi crno uz tamno plavo.

No ovo s Porscheom je kao kul? I oni u crnini? Koja skupina šlampavih likova stoji iza te odluke? No niko me nije toliko razočarao kao Jaguar.

Elem, apropo trke, pa vozači su se snašli onako kako se mogu snaći u nemogućoj stazi. Ne mislim na izgled nego na ceo splet zavoja bez odustajnih zona, nije situacija kao u Monaku gde je usko ali možeš pogrešiti. Ovde ne smeš ni pogrešiti, čak i Makao ima odustajne zone jel to možete zamisliti. Seoul pruža slabe prilike za preticanja ali nisu nemoguća, ponekad i peviše nemoguća ako hoćeš preteći Mortaru :prcnjau:

Evans zadržao borbu za naslov, no za to trebaju čuda kakvih nema. Nije da nije bilo ali treba stvarno čudo u kojem bi on opet pobedio i osvojio poene za najbrži krug/pol a Vandoorne da bude van poena. Pomalo Sci/Fi ali bumo gledali.

Čestitike Evansu i Jaguaru, sutra veliko finale i kraj više era Formule E. Lucas prešao 1000 ukupnih poena i postao prvi u tome a sutra će voziti 100. utrku kao i FE prvenstvo.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Bravo za Evansa, odradio je jako dobre kvale i u utrci izvukao skoro maksimum (nije imao FL) da održi borbu za naslov na životu :thumbs: Ako sutra uspije osvojiti maksimalne bodove, Vandoorne ne smije biti ispod P5 da uzme naslov, ako uzme PP i pobjedu, onda Evansu treba Vandoorne ispod P6 (bez obzira ima li Vandoorne FL), ako Evans "samo" pobijedi, onda Vandoorne gubi naslov ako bude niže od P8 (pod uvjetom da nema PP, FL onda opet ne mijenja ništa)... Nije toliko nemoguće :kokice:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Na kraju nije bilo drame u finalu, Evans si je presudio već u kvalifikacijama jer je bio tek 13., a Vandoorne je bio četvrti. Vandoorne je bez problema završio utrku i bio je drugi, dok je Evans uspio doći samo do P7. Pobijedio je Mortara, a treći je bio Dennis nakon što ga je kazna od pet sekundi bacila iza Vandoornea.

Zanimljivo je da je Vandoorne prvi vozač FE koji je do naslova stigao sa samo jednom pobjedom u sezoni, njegovi prvi pratitelji Evans i Mortara su imali po četiri, ali nisu imali toliko konzistentne rezultate - Vandoorne je samo jednom završio izvan bodova i bio je na podiju u 8 od 16 utrka. De Vries je ove sezone ostvario jednak broj pobjeda kao i lani kad je postao prvak (2), osvojio je i 7 bodova više (bila je i jedna utrka više ove sezone), a to mu je bilo dovoljno samo za deveto mjesto u ukupnom poretku, što zbilja pokazuje koliki je to kaos bio (tek sad sam primijetio da je taj naslov osvojen sa samo 99 bodova).

Mercedes je uspio obraniti momčadski naslov i time iz serije odlaze izjednačeni s Techeetom koja je točno prije njih osvojila dva uzastopna naslova. Rekord i dalje drži e.dams s tri titule, a jednu ima Audi.

Stotom utrkom u povijesti FE završena je njezina druga era, odnosno era Gen2 bolida, a po svemu sudeći, čeka nas gotovo potpuno drukčiji grid iduće sezone s hrpom promjena vozača i momčadi. Ovako to predviđa The Race:
LIKELY 2023 FORMULA E DRIVER LINE-UP
Maserati: Edoardo Mortara/Nyck de Vries
DS Penske: Stoffel Vandoorne/Jean-Eric Vergne
Jaguar: Mitch Evans/Sam Bird
Envision: Nick Cassidy/Sebastien Buemi
Porsche: Antonio Felix da Costa/Pascal Wehrlein
Avalanche Andretti: Jake Dennis/Andre Lotterer
Nissan: Sacha Fenestraz/Maximilian Guenther or Norman Nato
Mahindra: Lucas di Grassi/Oliver Rowland
NIO 333: Options – Oliver Turvey, Dan Ticktum, Jake Hughes, Sergio Sette Camara
McLaren: Rene Rast/Will Stevens or Oliver Turvey or Maximilian Guenther
Techeetah: Future unclear
Venturi postaje Maserati, DS se seli Dragon/Penskeju, McLaren ulazi umjesto Mercedesa s Nissanovim pogonom, Nissan je kupio e.dams, stoga najtrofejnije momčadsko ime odlazi, Techeetah se možda uopće neće natjecati, stoga bismo mogli izgubiti još jedno uspješno momčadsko ime, Envision prelazi na Jaguarov, a Andretti na Porscheov pogon... A po pitanju vozača još luđe :mrgreen:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡