Večeras se vozi prva utrka vikenda u Diraji kojim se otvara osma sezona Svjetskog prvenstva Formule E. Iako se čitava sezona vozi u 2022., službeno je sezona označena kao 2021./22. pa neka i naziv teme bude u skladu s njihovom "logikom".
Planira se rekordno duga sezona od 16 utrka - ističu se povratak meksičkog E-Prixa na Autodromo Hermanos Rodriguez te nove utrke u Jakarti, Vancouveru i Seoulu.

Na gridu imamo jednu momčad manje - Audi je nakon natjecanja u svim dosadašnjim sezonama povukao svoju momčad, a ostao je samo njihov motor u Envision Racingu koji više nema veze s Virginom i nastupat će u upečatljivoj zelenoj livreji. BMW je nestao iz imena Andrettijeve momčadi, no njihovi motori i dalje će biti u sada crvenim bolidima, a ovo će biti posljednja sezona za branitelje momčadskog naslova Mercedes, čije motore ponovo koristi i Venturi.
Što se tiče vozačkih promjena, Lucas di Grassi prešao je upravo u Venturi nakon što je ostao bez svog dosadašnjeg poslodavca Audija, Oliver Rowland prešao je iz Nissana u Mahindru, a na njegovo mjesto stigao je Max Günther iz Andrettija. Tamo je stigao debitant Oliver Askew, a debi u seriji imat će i bivši F1 vozač Alfa Romea Antonio Giovinazzi za Dragon te bivši F2 vozač Dan Ticktum za NIO 333.

Bit će ovo posljednja sezona za Gen2 šasiju koja je uvedena prije četiri godine, a od novosti vrijedi izdvojiti potpuno novi kvalifikacijski format koji je objašnjen u ovom jednominutnom videu:
https://twitter.com/FIAFormulaE/status/1486783570127560706 Ni nakon osam sezona praćenja FE ne uspijevam pronaći kvalitetnu satnicu vikenda, ako je to do moje gluposti, neka me netko uputi na pravu stranicu, ali sve što ja pronalazim je ovaj glupavi raspored TV prijenosa iz kojeg ne mogu zaključiti kad što točno počinje već samo otprilike - ovdje piše da su kvalifikacije od 17:30-19:30, a utrka od 18:00-20:00, a onda malo niže piše da je utrka od 17:30 s kvalifikacijama od 15:15

Zato ću ja samo ostaviti link na to i reći zainteresiranima da u tim terminima upale Eurosport ili nađu stream

https://www.fiaformulae.com/en/watch/wa ... f37aa67d04