Hamilton vs. Max

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ne mogu da vjerujem da iko pri zdravoj pameti može naći imalo krivnje Maxa za ovo. Mislim ono, Hamilton više kriv? Koji k? Hamilton je apsolutni krivac. Još je samo Max trebao popuštati u situaciji gdje je sa 75% bolida ispred... :facepalm:

Za opravdanje da je u prvom krugu mi je (i uvijek je bilo) još nevjerovatnije. Zašto bi drugačija pravila važila za prvi krug to mi nikad neće biti jasno...
Zadnja izmjena: Pastor, dana/u 18.07.2021., 22:24, ukupno mijenjano 1 put.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Navija za: Ferrari
Drago mi je da je Max OK 👍
Takodjer mi je drago sto je Max izbacen iz utrke.. Manje mi je drago sto je Lewisov bolid prezivio kontakt..
Max je nazalost naviko da svi odustanu od namjere nakon njegovih preagresivnih zatvaranja i drago mi je sto nije proslo ovaj put i sto je cijena bila visoka... DNF a protivnik ubro 25 bodova..
Respect za Hama sto je odjebo Maxica..
#interesting_tactics
#carmageddon
Fino Alla Fine

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Har Kl je napisao/la: 18.07.2021., 22:16 Mogao si napisati black flag ili Life time ban :chill:
Nemojmo sada odlaziti u krajnosti :chill:

Napisao sam već na temi o utrci (vjerojatno nisi vidio) da je po meni 10 sekundi najrazumnija kazna za taj incident. Nadodao sam samo da je mogla u razmatranje ući i drive through kazna, kao sljedeći stupanj kazne, zbog posebnih okolnosti koje su ovaj incident činile opasnijim od nekih prethodnih - velika brzina prolaska kroz Copse s limitiranom izletnom zonom.

Scuderia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Har Kl je napisao/la: 18.07.2021., 21:52 Drago mi je da je Max OK.
Za mene čisti trkaći incident. Ako se već morao naći krivac, to bi bio Lewis. Za mene je čak i kazna prestroga, ali prihvatam da sam pristran. Mogao bih naći nekoliko primjera gdje se ovakvi incidenti nisu kažnjavali i to baš od Maxa, ali s obzirom na rezultat koji je postignut, smatram da bi to bio čist gubitak vremena.

S obzirom da je Max OK, meni je drago da mu se Lujo ovako postavio. Išlo mi je i na živce način na koji ga je propustio u Imoli. Tad se lako mogao desiti DNF, a Max da hladno prođe. Mislim da je Maxov najveći problem, što je naučio da mu ovakve stvari prolaze i da će svaki put neko drugi pustiti gas.
DaveGilmour je napisao/la: 18.07.2021., 20:42 Hamilton nije imao bolid pod kontrolom u Copseu. To je bio očajnički potez čovjeka koji želi pošto-poto pobijediti pred domaćom publikom. Jasno je kao dan tko je kriv :chill:
S obzirom kako je Lewis iskontrolisao bolid nakon onakvog udarca, nikako se ne slažem sa ovom izjavom. Sem toga Lewis je ranije počeo kočiti od Maxa. Bio je on spreman za Capse.
Neznam o kakvom kontroliranju pričaš, s lewisovog se onboarda više nego dobro vidi ogroman understeer, prema tome očigledno je da je prebrzo ušao u zavoj i max nije imao nikakve šanse.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Pastor je napisao/la: 18.07.2021., 22:22 Ne mogu da vjerujem da iko pri zdravoj pameti može naći imalo krivnje Maxa za ovo. Mislim ono, Hamilton više kriv? Koji k? Hamilton je apsolutni krivac. Još je samo Max trebao popuštati u situaciji gdje je sa 75% bolida ispred... :facepalm:

Za opravdanje da je u prvom krugu mi je (i uvijek je bilo) još nevjerovatnije. Zašto bi drugačija pravila važila za prvi krug to mi nikad neće biti jasno...
Jer se trka ne dobija u prvoj krivini ili prvom krugu, ali ocito se moze izgubiti :zubo: mislim pitanje ti je bas :bonk:

I nije bio sa 75% ispred, bio je sa 75% samo u trenutku kontakta, prije toga su bili skoro pa poravnati, ali zbog linije koju je sebi Max obezbijedio i koju je komprimitovao Lewisu je mogao brze uci u krivinu.
slikaslika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
@Dave izvini ... Pogrešno pročitao i pomiješao sa 10 sec stop and go.
@Scuderia, onda moram zaključiti da je Hamilton imao sreće i mučki iskoristio Maxa kao martinelu :thumbs:

Što se tiče prvog kruga ... Max se danas odbranio od Lewisa tako što je izašao van staze. Meni je jasno kao dan zašto ne bi dobio kaznu kao u Bahreinu.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Har Kl je napisao/la: 18.07.2021., 23:45 @Dave izvini ... Pogrešno pročitao i pomiješao sa 10 sec stop and go.
Sad sam tek shvatio da sam to nezgodno sročio pa je teško dokučiti što je pjesnik htio reći :) :pivo:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 18.07.2021., 23:45 @Dave izvini ... Pogrešno pročitao i pomiješao sa 10 sec stop and go.
@Scuderia, onda moram zaključiti da je Hamilton imao sreće i mučki iskoristio Maxa kao martinelu :thumbs:

Što se tiče prvog kruga ... Max se danas odbranio od Lewisa tako što je izašao van staze. Meni je jasno kao dan zašto ne bi dobio kaznu kao u Bahreinu.
Nije bio van staze. Ne lupetaj.
slika
Objasni ovaj drugi dio o Bahreinu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ne lupetam, nego ti edituješ činjenice kako tebi odgovara i pri tom mašiš poentu komentara.

Bahrein nije bio davno, pogledaj pa se prisjeti.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 19.07.2021., 00:17 Ne lupetam, nego ti edituješ činjenice kako tebi odgovara i pri tom mašiš poentu komentara.

Kako ja išta editujem, kada sam ti jasno označio trenutak u kojemu Max ide "van staze" a taj rub staze je IZA pasice, a ne crte u Silverstoneu.
Uostalom gdje je trebao ići? U kontakt s Hamiltonom? Situacija nema veze s onom u Bahrainu gdje je Lewis ostavio prostora za Maxa, a ovaj je otišao široko i prošao Lewisa.

Nego daj, pojasni mi to oko Bahraina, ne kužim što želiš reći?
slika slika

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Har Kl je napisao/la: 19.07.2021., 00:17 Ne lupetam, nego ti edituješ činjenice kako tebi odgovara i pri tom mašiš poentu komentara.

Stvarno se cini kao da je vani, ali bas to i je Max on jednostavno ne moze zamislit da izgubi duel, samo danas ga je bome kostalo lijepih bodova, a glupko je mogao u najgorem slučaju biti 2. i mirne glave otici u Mađarsku sa solidnom prednoscu...

Racer jeste ali pametan decko ocito nije, nekako sam sve do sada razmisljao o tome kako bi mogao uzeti WDC ove godine, kako je "odrastao", a danas to nije pokazao, morao je biti smireniji i barem razmisliti o prepuštanju vodstva Hamiltonu ako ovaj bude imao brzine, ali ocito da o tome nije ni bilo govora, i dalje je MAXimalno tvrdoglav.

Zanima me Madjarska i njegova rekcija
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Lik uopće nije vani, a HarKi lupeta i filozofira po običaju te mlati oko slame. Daj lijepo reci što točno misliš i tjt.
Max i da je vani, NEMA GDJE, ovo nema veze s Bahrainom. Mislim...mogao je u Hamiltona pa bi obojica završila utrku u prvom zavoju kao i pola grida iza njih.
slika
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Da ali ja sam ti pokazao sliku da je Max bio van staze i prije pasica. Dakle bio je van bijele linije, što znači da je bio van staze.
Ti si prikazao sliku nekoliko frameova poslije da bi meni rekao da lupetam i pokazao kako je bio na pasicama, a ne van staze.
Tako sam bar ja razumio tvoj komentar "sa visine".
E ako je izašao u duelu van staze, onda ne smije ostvariti prednost i ... Bahrein ;)
Vidi ja zaista nemam namjeru da sada raščlanujemo te situacije, jer to nije ni bila poenta mog komentara. U prvom krugu sudije ne kažnjavaju svaki izlazak sa staze i svaki kontakt između bolida, između ostalog što su većina bivši vozači.

Edit: kako nema gdje? Imao je i više nego dovoljno prostora da sa desnim točkom bude na bijeloj liniji i bio bi regularan.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 19.07.2021., 00:43 Da ali ja sam ti pokazao sliku da je Max bio van staze i prije pasica. Dakle bio je van bijele linije, što znači da je bio van staze.
Ti si prikazao sliku nekoliko frameova poslije da bi meni rekao da lupetam i pokazao kako je bio na pasicama, a ne van staze.
Tako sam bar ja razumio tvoj komentar "sa visine".
E ako je izašao u duelu van staze, onda ne smije ostvariti prednost i ... Bahrein ;)
Vidi ja zaista nemam namjeru da sada raščlanujemo te situacije, jer to nije ni bila poenta mog komentara. U prvom krugu sudije ne kažnjavaju svaki izlazak sa staze i svaki kontakt između bolida, između ostalog što su većina bivši vozači.

Edit: kako nema gdje? Imao je i više nego dovoljno prostora da sa desnim točkom bude na bijeloj liniji i bio bi regularan.
Ma da, ima ako želi završiti u kokpitu Hamiltona. Onda stvarno ima prostora za takav manevar u prvom brzom zavoju s hladnim gumama i 110 kg goriva.

Stvarno se čini kao pametna ideja. Gle, granice staze su određivane s širinom pasice u Silverstoneu. I tu je sve jasno. On je tamo na milisekundi bio "izvan bijele crte" ali kada pogledaš širinu tog "izlaska" ona je debelo u širini pasice. Kako god da okreneš, sve je regularno i na kraju krajeva sigurno koliko je moglo biti.
E ako je izašao u duelu van staze, onda ne smije ostvariti prednost i ... Bahrein
Mislim da bucaš zavoje i situacije. Ovo nema veze s Bahreinom. Ovdje je u krajnjem slučaju sigurnost u pitanju, a ne neka tobože borba za poziciju. Uostalom, Max je uvijek bio ispred Lewisa, da je bila obrnuta situacija čak ni tada ne bi nitko ništa rekao jer je i dalje unutar regulacija granice staze u Silverstoneu.
slika slika

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Ferrari je napisao/la: 19.07.2021., 00:39 Lik uopće nije vani, a HarKi lupeta i filozofira po običaju te mlati oko slame. Daj lijepo reci što točno misliš i tjt.
Max i da je vani, NEMA GDJE, ovo nema veze s Bahrainom. Mislim...mogao je u Hamiltona pa bi obojica završila utrku u prvom zavoju kao i pola grida iza njih.
slika
Stvarno ti slika nije ista, nema smisla da tako branis Maxa, nismo djeca, a i nije uopće velika poanta u tome je li bio vani ili ne odnosno je li trebo za to biti kaznjen, poanta je u tome da Maximilian ne bira sredstva i to nije nesto sto ja pricam tako, a nitko drugi ne vidi, to su cinjenice, tako vozi od kad je dosao u F1.
I puno vozaca na gridu je to okusilo i komentiralo!

Pritom da ne bih ispao mrzitelj (jer to i nisam, jel), on jeste rijedak sirovi talent i ima zavidnu prirodnu brzinu sto mu nitko ne moze osporiti, ali nikako da se smiri i vidi da je utrka vise od 3 kruga i da se sezona sastoji od vise utrka pa bi bili pametno imati neku dugorocnu strategiju ako se cilja WDC.
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
AMG je napisao/la: 19.07.2021., 00:57
Ferrari je napisao/la: 19.07.2021., 00:39 Lik uopće nije vani, a HarKi lupeta i filozofira po običaju te mlati oko slame. Daj lijepo reci što točno misliš i tjt.
slika
Stvarno ti slika nije ista, nema smisla da tako branis Maxa, nismo djeca, a i nije uopće velika poanta u tome je li bio vani ili ne odnosno je li trebo za to biti kaznjen, poanta je u tome da Maximilian ne bira sredstva i to nije nesto sto ja pricam tako, a nitko drugi ne vidi, to su cinjenice, tako vozi od kad je dosao u F1.
I puno vozaca na gridu je to okusilo i komentiralo!

Pritom da ne bih ispao mrzitelj, on jeste rijedak sirovi talent i ima zavidnu prirodnu brzinu sto mu nitko ne moze osporiti, ali nikako da se smiri i vidi da je utrka vise od 3 kruga i da se sezona sastoji od vise utrka pa bi bili pametno imati neku dugorocnu strategiju ako se cilja WDC.
Slika ne može biti ista jer govorimo o doslovno milisekundama. DA, govorimo o tolikom "izlasku" sa staze koji je HarKi spomenuo IAKO i taj izlaz izvan bijelih crta je dozvoljen jer je to unutar širine pasice koje su se smatrale track limitsom u Silverstoneu.

Nemam ja što braniti Maxa, ali kada netko spomene ovakvu glupost, onda moram regirati.
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ja se ne slažem da je izlaz na nekoliko mili sekundi iza bijelih linija dozvoljen. Ili sekundi ili minuta.
Slažem se da to ne treba gledati u situacijama kad su bolidi puni goriva i na hladnim gumama, što nas dovodi do moje tvrdnje da sudije u prvom krugu drugačije gledaju na incidente.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Meni je najviše žao zbog toga što je ovo mogla biti klasik-utrka. Prvi krug do sudara je bio genijalan za gledati, za pretpostaviti bi bilo da bi Ham bio brži na pravcu i bolji na gumama. Šteta. U Mađarskoj očekujem dominaciju Verstappena.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Citam portal, citam drustvene mreze i kojekakve stranice i samo jedno mogu reci, a to je da je zalosno koliko misljenja se skrojilo po tome sto misle o Hamiltonu ili sto misle o Maxu. Jasan mi je navijacki aspekt, ali zar nema barem malo objektivnosti. Moje osobno misljenje na danasnji incident (ne kazem da je ispravno) je to da je to bio trkaci incident. Kako je Hamilton mogao par centimetara prema unutrasnjoj strani zavoja, tako je Max mogao i uci linijom koja je slicnija onoj koju je uzeo Leclerc pred sam kraj utrke, no sasvim nebitno jer sada je vec i gotovo. Kao da nitko ne uzima u obzir da su usred jedne od najvecih borbi za naslov prvaka novije ere, ulaze u Copse zavoj “flat out” kotac uz kotac bolidima punim goriva do samoga cepa. Svi koji su upoznati s mojim stavom o nekim stvarima, znaju da sam sve samo ne fan Lewisa Hamiltona, no zalosno je citati sve ovo sto se pise za njega, kako ga se naziva kao da je ciljano isao izbaciti, ozlijediti ili sto su neki pisali i “usmrtiti” Verstappena. Ovo sto je Hamilton prosao bez ostecenja na bolidu je bila jednaka vjerojatnost kao da ce Mazepin stajati na postolju, no eto kako je prosle godine pobjedio s probusenom gumom koja se nije do kraja raspala kao kod drugih tako je eto i danas Hamilton imao srecu u svemu tome. Nekoliko godina prije mog rodenja, Schumacher je prvo namjerno izbacio Hilla iz utrke kako bi osvojio naslov, 365 dana kasnije s namjerom se zakucao u Villeneuvea kako bi i njega izbacio iz utrke te osvojio jos jedan naslov. Koliko su ta dva poteza snazna naspram ovoga danas sto sam ja okarakterizirao kao trkaci incident neka ostali prosude sami. Sve ono sto cu ja reci je to da sam zahvalan na sigurnosti ovih bolida zbog cega je danas Max izasao nepovrijeden i zbog kojih su spaseni zivoti vec nekoliko vozaca. Malo reci da sam dosadan, ali ne mogu ne primijetiti da sva ona ranije navedena vrijedanja, stavovi mnogobrojnih “fanova” i sve ostalo sve vise slice na ono sto F1 vec godinama pokusava postici. Je li to Ameriko dobrodosla u F1 ili F1 dobrodosla u Ameriku opet prosudite sami :) Ja cu nastavit uzivati u Alonsovoj sprint utrci, Leclercovoj maestralnoj utrci, Raikkonenovim obranama na glavnoj utrci i ostalim stvarima koje su prosle nezapazeno modernim F1 fanovima koji su proveli popodneva pisajuci “strucne” komentare po instagram stranicama i forumima kakvog su karaktera pojedini vozaci i ljudi u F1…Jos jednom mi je drago da sam nekad gledao ovaj sport u pravome svjetlu. (Ako je netko budan laku noc ili dobro jutro :party: )

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡