Za opravdanje da je u prvom krugu mi je (i uvijek je bilo) još nevjerovatnije. Zašto bi drugačija pravila važila za prvi krug to mi nikad neće biti jasno...
Nemojmo sada odlaziti u krajnosti
Neznam o kakvom kontroliranju pričaš, s lewisovog se onboarda više nego dobro vidi ogroman understeer, prema tome očigledno je da je prebrzo ušao u zavoj i max nije imao nikakve šanse.Har Kl je napisao/la: 18.07.2021., 21:52 Drago mi je da je Max OK.
Za mene čisti trkaći incident. Ako se već morao naći krivac, to bi bio Lewis. Za mene je čak i kazna prestroga, ali prihvatam da sam pristran. Mogao bih naći nekoliko primjera gdje se ovakvi incidenti nisu kažnjavali i to baš od Maxa, ali s obzirom na rezultat koji je postignut, smatram da bi to bio čist gubitak vremena.
S obzirom da je Max OK, meni je drago da mu se Lujo ovako postavio. Išlo mi je i na živce način na koji ga je propustio u Imoli. Tad se lako mogao desiti DNF, a Max da hladno prođe. Mislim da je Maxov najveći problem, što je naučio da mu ovakve stvari prolaze i da će svaki put neko drugi pustiti gas.
S obzirom kako je Lewis iskontrolisao bolid nakon onakvog udarca, nikako se ne slažem sa ovom izjavom. Sem toga Lewis je ranije počeo kočiti od Maxa. Bio je on spreman za Capse.DaveGilmour je napisao/la: 18.07.2021., 20:42 Hamilton nije imao bolid pod kontrolom u Copseu. To je bio očajnički potez čovjeka koji želi pošto-poto pobijediti pred domaćom publikom. Jasno je kao dan tko je kriv![]()
Jer se trka ne dobija u prvoj krivini ili prvom krugu, ali ocito se moze izgubitiPastor je napisao/la: 18.07.2021., 22:22 Ne mogu da vjerujem da iko pri zdravoj pameti može naći imalo krivnje Maxa za ovo. Mislim ono, Hamilton više kriv? Koji k? Hamilton je apsolutni krivac. Još je samo Max trebao popuštati u situaciji gdje je sa 75% bolida ispred...
Za opravdanje da je u prvom krugu mi je (i uvijek je bilo) još nevjerovatnije. Zašto bi drugačija pravila važila za prvi krug to mi nikad neće biti jasno...
Sad sam tek shvatio da sam to nezgodno sročio pa je teško dokučiti što je pjesnik htio rećiHar Kl je napisao/la: 18.07.2021., 23:45 @Dave izvini ... Pogrešno pročitao i pomiješao sa 10 sec stop and go.
Nije bio van staze. Ne lupetaj.Har Kl je napisao/la: 18.07.2021., 23:45 @Dave izvini ... Pogrešno pročitao i pomiješao sa 10 sec stop and go.
@Scuderia, onda moram zaključiti da je Hamilton imao sreće i mučki iskoristio Maxa kao martinelu![]()
Što se tiče prvog kruga ... Max se danas odbranio od Lewisa tako što je izašao van staze. Meni je jasno kao dan zašto ne bi dobio kaznu kao u Bahreinu.
Kako ja išta editujem, kada sam ti jasno označio trenutak u kojemu Max ide "van staze" a taj rub staze je IZA pasice, a ne crte u Silverstoneu.Har Kl je napisao/la: 19.07.2021., 00:17 Ne lupetam, nego ti edituješ činjenice kako tebi odgovara i pri tom mašiš poentu komentara.
Bahrein nije bio davno, pogledaj pa se prisjeti.
Stvarno se cini kao da je vani, ali bas to i je Max on jednostavno ne moze zamislit da izgubi duel, samo danas ga je bome kostalo lijepih bodova, a glupko je mogao u najgorem slučaju biti 2. i mirne glave otici u Mađarsku sa solidnom prednoscu...Har Kl je napisao/la: 19.07.2021., 00:17 Ne lupetam, nego ti edituješ činjenice kako tebi odgovara i pri tom mašiš poentu komentara.
Bahrein nije bio davno, pogledaj pa se prisjeti.
Ma da, ima ako želi završiti u kokpitu Hamiltona. Onda stvarno ima prostora za takav manevar u prvom brzom zavoju s hladnim gumama i 110 kg goriva.Har Kl je napisao/la: 19.07.2021., 00:43 Da ali ja sam ti pokazao sliku da je Max bio van staze i prije pasica. Dakle bio je van bijele linije, što znači da je bio van staze.
Ti si prikazao sliku nekoliko frameova poslije da bi meni rekao da lupetam i pokazao kako je bio na pasicama, a ne van staze.
Tako sam bar ja razumio tvoj komentar "sa visine".
E ako je izašao u duelu van staze, onda ne smije ostvariti prednost i ... Bahrein![]()
Vidi ja zaista nemam namjeru da sada raščlanujemo te situacije, jer to nije ni bila poenta mog komentara. U prvom krugu sudije ne kažnjavaju svaki izlazak sa staze i svaki kontakt između bolida, između ostalog što su većina bivši vozači.
Edit: kako nema gdje? Imao je i više nego dovoljno prostora da sa desnim točkom bude na bijeloj liniji i bio bi regularan.
Mislim da bucaš zavoje i situacije. Ovo nema veze s Bahreinom. Ovdje je u krajnjem slučaju sigurnost u pitanju, a ne neka tobože borba za poziciju. Uostalom, Max je uvijek bio ispred Lewisa, da je bila obrnuta situacija čak ni tada ne bi nitko ništa rekao jer je i dalje unutar regulacija granice staze u Silverstoneu.E ako je izašao u duelu van staze, onda ne smije ostvariti prednost i ... Bahrein
Stvarno ti slika nije ista, nema smisla da tako branis Maxa, nismo djeca, a i nije uopće velika poanta u tome je li bio vani ili ne odnosno je li trebo za to biti kaznjen, poanta je u tome da Maximilian ne bira sredstva i to nije nesto sto ja pricam tako, a nitko drugi ne vidi, to su cinjenice, tako vozi od kad je dosao u F1.Ferrari je napisao/la: 19.07.2021., 00:39 Lik uopće nije vani, a HarKi lupeta i filozofira po običaju te mlati oko slame. Daj lijepo reci što točno misliš i tjt.
Max i da je vani, NEMA GDJE, ovo nema veze s Bahrainom. Mislim...mogao je u Hamiltona pa bi obojica završila utrku u prvom zavoju kao i pola grida iza njih.
![]()
Slika ne može biti ista jer govorimo o doslovno milisekundama. DA, govorimo o tolikom "izlasku" sa staze koji je HarKi spomenuo IAKO i taj izlaz izvan bijelih crta je dozvoljen jer je to unutar širine pasice koje su se smatrale track limitsom u Silverstoneu.AMG je napisao/la: 19.07.2021., 00:57Stvarno ti slika nije ista, nema smisla da tako branis Maxa, nismo djeca, a i nije uopće velika poanta u tome je li bio vani ili ne odnosno je li trebo za to biti kaznjen, poanta je u tome da Maximilian ne bira sredstva i to nije nesto sto ja pricam tako, a nitko drugi ne vidi, to su cinjenice, tako vozi od kad je dosao u F1.Ferrari je napisao/la: 19.07.2021., 00:39 Lik uopće nije vani, a HarKi lupeta i filozofira po običaju te mlati oko slame. Daj lijepo reci što točno misliš i tjt.
Max i da je vani, NEMA GDJE, ovo nema veze s Bahrainom. Mislim...mogao je u Hamiltona pa bi obojica završila utrku u prvom zavoju kao i pola grida iza njih.
![]()
I puno vozaca na gridu je to okusilo i komentiralo!
Pritom da ne bih ispao mrzitelj, on jeste rijedak sirovi talent i ima zavidnu prirodnu brzinu sto mu nitko ne moze osporiti, ali nikako da se smiri i vidi da je utrka vise od 3 kruga i da se sezona sastoji od vise utrka pa bi bili pametno imati neku dugorocnu strategiju ako se cilja WDC.