Kriptovalute (Ethereum, Bitcoin...)

💻 📱 Internet, mobilna tehnologija, IT, hardver/softver....

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Samo ti pitaj što god te zanima, ako znam pomoći ću. :)

Ne kužim kako dva accounta? Misliš dva novčanika? Možeš ih otvoriti milijun :) Odeš na myetherwallet i ponoviš onaj postupak koji sam napisao koliko god puta trebaš.

Registraciju na Bitcoinu? Ne kužim skroz, ne treba nikakva registracija, treba ti samo novčanik, a za to ja koristim Electrum programčić za Windows. https://electrum.org je njegova stranica odakle ga možeš downloadati besplatno. Kad ga instaliraš, to je tvoj novčanik (zapravo u programu je desetak novčanika koji su svi tvoji, to je upravo ono što si me pitao za Ether) i kad kupuješ Bitcoin upišeš tu adresu tako da znaš da BTC dođe u tvoj novčanik.

ujac
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
E ma to sam i mislio, znaci u redu je da imamo dva novcanika (onda pretpostavljam da nema veze sto istom bankovnom karticom kupujem za jos jedan novcanik). Jer htio bih imati jedan novcanik koji bi stajao na duze vrijeme (naravno ukoliko vrijednost bude rasla) i jedan bi htio imati da mogu malo cesce kupovati sa njim(svako par mjeseci do godinu).

Ovo za bitcoin takodjer mislim za novcanik, znaci procedura bi trebala biti ista kao i za ether, samo sto sad idem na electrum.org stranicu? Tu pretpostavljam nema nekih problema za pripaziti kao onaj zeleni lokot kod etherwalleta?
Nemam potpis.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Da, procedura je ista samo što Ether novčanik gledaš preko browsera, a Electrum skineš softver na svoj komp pa gledaš preko njega.

ujac
Karting
Karting
:pivo:

A jel ti mozda zapala za oko jos neka kriptovaluta koja je u jos mladjem razvoju od ethera, da joj je vrijednost malena? Jer sad kad gledam ether je vrijedio u pocetku godine osam dolara pa mi je malo zao sto nisam ranije cuo jer mogao bih posjedovati samim time poveci broj ether valuta u startu, a ovako i ako uplatim 300 eura posjedujem samo pola jednog ethera.

I evo procitao sam nesto nekidan sto me malo zbunilo. Covjek kaze kako se odlucio logirati na etoro prije mjesec dana i ulozio minimalni deposit od 200 dolara na btc kad je bio na negdje 10k. I sad kaze kako je minimalni deposit promjenjen na 500 dolara. Jel to znaci da se nemoze mijenjati btc za manje od 500 dolara? Totalni sam anonymus sto se tice tih deposita pa mi nije bas najjasnija situacija.
Nemam potpis.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
ujac je napisao/la: 17.12.2017., 11:15 :pivo:

A jel ti mozda zapala za oko jos neka kriptovaluta koja je u jos mladjem razvoju od ethera, da joj je vrijednost malena? Jer sad kad gledam ether je vrijedio u pocetku godine osam dolara pa mi je malo zao sto nisam ranije cuo jer mogao bih posjedovati samim time poveci broj ether valuta u startu, a ovako i ako uplatim 300 eura posjedujem samo pola jednog ethera.

I evo procitao sam nesto nekidan sto me malo zbunilo. Covjek kaze kako se odlucio logirati na etoro prije mjesec dana i ulozio minimalni deposit od 200 dolara na btc kad je bio na negdje 10k. I sad kaze kako je minimalni deposit promjenjen na 500 dolara. Jel to znaci da se nemoze mijenjati btc za manje od 500 dolara? Totalni sam anonymus sto se tice tih deposita pa mi nije bas najjasnija situacija.
Imaš kriptovaluta koliko ti srce želi - evo popis i vrijednosti https://coinmarketcap.com ali gledajući tu listu imaj na umu da su (mislim) cca 80% zapravo tokeni izgrađeni na Ethereum platformi. Vrijednost u dolarima je nebitna za ulog, može BTC narasti na milijun dolara, isto kao i ETH. U tom slučaju bi bilo dosta dobro imato pola jednog ethera :) Ripple je ispod 1 dolara trenutno, ali od njega je nerealno očekivati da će rasti do tih bajnih cifri, čisto zato jer ih je 39 milijardi u opticaju.

eToro ne koristim i nemam pojma koja je njihova politika.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Preporučam svima ovaj video:

20 minuta traje, a na razumljiv način objasni o čemu se radi. Imate i engleske i hrvatske titlove. Bez nekakvog preuveličavanja, ovo su situacije bez presedana. Zamislite da je netko 90-tih godina u začetku interneta imao ovakav doseg šire publike da objasni što to točno znači internet i kako će promijeniti svijet. Sad imamo načina kako doprijeti do široke publike da shvatimo svi što je blockchain, ali nemamo volje ili vremena malo stati i pogledati o čemu se radi. :) Odlično je sročeno, svakako preporučam.

ujac
Karting
Karting
Odlicno predavanje. Blockchain je i vise nego sto sam mislio, dobro je covjek objasnio nesto sto je trebalo postojati od samog pocetka interneta.
Nemam potpis.

ujac
Karting
Karting
evo obavio sam instalaciju electruma, sad sto ce me mjenjacnica traziti od podataka jer nigdje ne vidim neku adresu u electrumu od mog racuna?

a i vidim da nasa mjenjacnica nema opciju prodaje ethera, znaci treba se ici preko shapeshift i drugih... Uostalom, bitcoinmjenjacnica.hr podrzava za kupnju samo bitcoin i ether, a za prodaju samo bitcoin. Sto me dovodi do toga da svaku kriptovalutu treba pretvarati u bitcoine kod prodaje. Nasa mjenjacnica kaze kako su moguce isplate u novcima samo na bankovni racun, kako onda funkcionira isplata na bankomatima jer mjenjacnica kaze, ako sam dobro razumio da se tu nazire i placanje poreza za koji ni oni sami nisu sigurni koliki mu je iznos?

Gledam jos i nesto ovu listu sa svim kriptovalutama i ovaj pojam mineable i not mineable pa kucam u gogle da vidim o cemu se radi pa nailazim na odgovore kako neki kazu da je u pocetku najbolje ulagati u not mineable dok drugi govore da treba bjezati od njih glavom bez obzira. Pa ja se pitam kome vjerovati?
Nemam potpis.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
ujac je napisao/la: 18.12.2017., 01:45 evo obavio sam instalaciju electruma, sad sto ce me mjenjacnica traziti od podataka jer nigdje ne vidim neku adresu u electrumu od mog racuna?
Pitat će te adresu tvog novčanika, a u Electrumu ćeš to pronaći pod tabom "receive".
ujac je napisao/la: 18.12.2017., 01:45 a i vidim da nasa mjenjacnica nema opciju prodaje ethera, znaci treba se ici preko shapeshift i drugih... Uostalom, bitcoinmjenjacnica.hr podrzava za kupnju samo bitcoin i ether, a za prodaju samo bitcoin. Sto me dovodi do toga da svaku kriptovalutu treba pretvarati u bitcoine kod prodaje. Nasa mjenjacnica kaze kako su moguce isplate u novcima samo na bankovni racun, kako onda funkcionira isplata na bankomatima jer mjenjacnica kaze, ako sam dobro razumio da se tu nazire i placanje poreza za koji ni oni sami nisu sigurni koliki mu je iznos?
Ne treba, odi na coinatmradar.com i pronađi najbliži bankomat sa niskim provizijama koji ima opciju prodaje Eth. Ili promijeni u Btc pa vadi na taj način. Ili čekaj godinu dana dok se još masovnije ne pootvaraju Eth bankomati. :)
ujac je napisao/la: 18.12.2017., 01:45 Gledam jos i nesto ovu listu sa svim kriptovalutama i ovaj pojam mineable i not mineable pa kucam u gogle da vidim o cemu se radi pa nailazim na odgovore kako neki kazu da je u pocetku najbolje ulagati u not mineable dok drugi govore da treba bjezati od njih glavom bez obzira. Pa ja se pitam kome vjerovati?
Pojavljuje se hrpa kriptovaluta i tokena od kojih je većina scam i tu sad treba istraživati što je ok, a što ne. Kod Bitcoina i Ethereuma nemaš takav problem jer znaš da projekti postoje, a ne da netko prodaje maglu.

ujac
Karting
Karting
evo konacno otvorio i ulozio u ether. Mogu li se valute prebacivati iz jednog walleta u drugi, a da nije rijec o istoimenoj valuti? Tipa ima dosta ovih kriptovaluta koje mjenjacnice ne podrzavaju pa kako da se uopce trguje sa njima?
Nemam potpis.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Shapeshift.io je mjenjačnica preko koje ide gotovo sve. :)

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
I ja sam od danas ponosni vlasnik eth :)

Dodao bih zahvalu nasem @avetma na svim odgovorima koje smo mu postavljali i savjetima ;)

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Zahvalite mi kad padne na $0,1 :rofl:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Također zahvala Anti i od mene. Jer sam odlucio danas i ja nesto sitno uloziti ( rado bi kupio 2-3 ethera ali nemam toliko hehe). Tako da ce mi i malo biti dovoljno.

Ne vjerujem da ce pasti na 0,1 bar ne jos koju godinu hehe. A i ako padne bar sam probao.

I ja cu koristit taj Wallet i bitcoin hr mjenjacnicu jer mi se to cini najsigurinije. Znam da postoje svakakvi traderi , tipa +500 preko kojeg se kune direkt jednim klikom mogu izvuc na tekuci racun. Ali posto je sigurnost na prvom mjestu idem ovim putem pa cemo vidjeti kako ce ici.

Najvaznije je , kako je Ante rekao , zaboraviti na to barem pola godine. Jer ako cemo izvlaciti novac cim se zaradi 100 kn onda to nema smisla jer kasnije ce nam biti zao siguran sam u to :)

Samo jos jedno pitanje , ako sam dobro shvatio. Za bitcoin bankomate nisu potrebne nikakve kartice nego se samo koristi QR kod od Walleta i to je to ?
slikaslika slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Lijepo radte eth. U 24 sata dobro preko 100 dolara... Tisucica je sada vrlo blizu :)

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
AlkY je napisao/la: 19.12.2017., 10:25 Također zahvala Anti i od mene. Jer sam odlucio danas i ja nesto sitno uloziti ( rado bi kupio 2-3 ethera ali nemam toliko hehe). Tako da ce mi i malo biti dovoljno.

Ne vjerujem da ce pasti na 0,1 bar ne jos koju godinu hehe. A i ako padne bar sam probao.

I ja cu koristit taj Wallet i bitcoin hr mjenjacnicu jer mi se to cini najsigurinije. Znam da postoje svakakvi traderi , tipa +500 preko kojeg se kune direkt jednim klikom mogu izvuc na tekuci racun. Ali posto je sigurnost na prvom mjestu idem ovim putem pa cemo vidjeti kako ce ici.

Najvaznije je , kako je Ante rekao , zaboraviti na to barem pola godine. Jer ako cemo izvlaciti novac cim se zaradi 100 kn onda to nema smisla jer kasnije ce nam biti zao siguran sam u to :)

Samo jos jedno pitanje , ako sam dobro shvatio. Za bitcoin bankomate nisu potrebne nikakve kartice nego se samo koristi QR kod od Walleta i to je to ?
Nisam dizao još novac na bankomatu pa ne znam, ali vjerujem da ne treba nikakva kartica.

Gdje si baš danas našao ulagati kad ETH leti u nebo, sinoć ispod 800, a upravo sad 881$. :) Tu mora doći do neke korekcije, vjerojatno će biti teško razbiti zid od 1000 dolara jer puno korisnika čeka tu okruglu brojku da proda, što znači i pad cijene. Ali tko zna, bio je nekakav "psihološki zid" i na 500, pa je ETH probio tu granicu ko da je nema...

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Može neki link za promatranje kako ratu i padaju te vrijednosti. Ako ima što bez da se logiram s 1.000.000 podataka.
Početkom sljedeće god bi uložio možda 500e
dio u Bitcoint dio u ETH. Pa da neko vrijeme pratim kako to ide gore dolje.
Hvala.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
avetma je napisao/la: 19.12.2017., 10:44
AlkY je napisao/la: 19.12.2017., 10:25 Također zahvala Anti i od mene. Jer sam odlucio danas i ja nesto sitno uloziti ( rado bi kupio 2-3 ethera ali nemam toliko hehe). Tako da ce mi i malo biti dovoljno.

Nisam dizao još novac na bankomatu pa ne znam, ali vjerujem da ne treba nikakva kartica.

Gdje si baš danas našao ulagati kad ETH leti u nebo, sinoć ispod 800, a upravo sad 881$. :) Tu mora doći do neke korekcije, vjerojatno će biti teško razbiti zid od 1000 dolara jer puno korisnika čeka tu okruglu brojku da proda, što znači i pad cijene. Ali tko zna, bio je nekakav "psihološki zid" i na 500, pa je ETH probio tu granicu ko da je nema...
A cuj , ako cu cekati neke granice nebi bilo od toga nista. Tako se cekao BTC na 10 000 , pa 15 000 i uvijek raste. Bit ce to dobro , ionako ne planiram prodavati ga tako skoro tako da i ako dode do korekcije za neko vrijeme bi opet mogao rasti
slikaslika slika

ujac
Karting
Karting
http://eurbtc.eu-central-1.elasticbeans ... _Chi_Broad

Upravo naletio na ovo. Sad pitanje koliko tu ima istine
Nemam potpis.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡