Predobar selfi s podijuma kojeg je napravio Duval
I tako,prošla je jedna od najuzbudljivijih sezona u motorsportu uopšte i sve zahvaljujući Agagu,Sparku,vozačima,momčadima i td. Titula je odneta za samo jedan poen što je fansinantno a poslednja trka sezone nas je podsetila na neke scene iz F1 kao npr. Alonso vs. Petrov na UAE 2010. i gubitak Fernandove titule jer ovaj nije uspeo proći onog ispred sebe,Brazil 2007. kada je Hamilton izgubio titulu za samo 1. poen jer je imao turbulentnu trku,Brazil 2008. koji je bio megauzbudljiv što se tiče borbe za naslov i da ne nabrajam.Sve to smo imali u poslednjoj FE trci u inaguralnoj sezoni.
Sledeće sezone teško ćemo imati ultrazanimljivu sezonu kao prošlu jer nam dolaze konstruktori koji će praviti svoje mašine odnosno PJ i to će sigurno malo odvojiti momčadi po pitanju preformansi.Ali tada ćemo videti Formulu E kao pravi šampionat konstruktora i takmičenje će dobiti veliku dozu ozbiljnosti i profesionalnosti.
Saznao sam pre sat vremena da će sledeća sezona početi u listopadu (oktobar) sa ePri Pekinga,možda će nam otpasti nadrealna Punta Del Este i Long Beach (to je neslužbena informacija koja kruži padokom više od mesec dana) ali dobit ćemo Mexico City i Paris.Pariška staza će biti locirana unutar okruga 7 tačnije u Parku Invalides dok za Mexico City ništa nije izašlo u javnost.
Još sam saznao da će FE šampionat u četvrtoj sezoni dobiti novi dizajn šasije koji će biti zamrznut na tri godine a uoči sledeće sezone konstruktori će napraviti sopstvenu "stratešku grupu" (slično kao u F1,ali svi konstruktori će biti složni i vladaće drukčija pravila).
Neverovatna sezona je iza nas,bila je puna svega i svačega.Od suza pa do smeha.Bilo mi je drago što sam učestvovao u diskusijama s vama na GP1,još mi je draže što ste mi rekli da ste puno što šta naučili uz moju pomoć.
Jeste da smo uživali u neverovatnoj sezoni ali ja sam vrlo tužan jer nisam osetio velike radosti zbog Heidfeldovih rezultata.Radovao sam se njegovom prvom poenu na Punti Del Este koji je osvojio kroz fotofiniš i kada je osvojio podijum u Moskvi zahvaljujući Buemijevoj kazni.
Jedva čekam sledeću sezonu,jedva čekam Peking.Biće bolji dani za Venturi.