VN Singapura (18.-20. rujna)
-
mzf1
- F1puls vozački prvak
- S nama već: 10 god 6 mj
Pa nisu oni znali da će posli biti drugi SC , tako da sam uvjeren da je ono bilo stvaranje prilike za Raikkonena, jer s njim na 2. mistu bi puno mirnije branili undercut, šteta što Raikkonen nije ima dobar osjećaj u bolidu ovaj vikend, nikad bolja prilika za 1-2.
- Viper
- Formula 4
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Sebastian Vettel
Poslali su šetača i problem riješenmzf1 je napisao/la:Pa nisu oni znali da će posli biti drugi SC , tako da sam uvjeren da je ono bilo stvaranje prilike za Raikkonena, jer s njim na 2. mistu bi puno mirnije branili undercut, šteta što Raikkonen nije ima dobar osjećaj u bolidu ovaj vikend, nikad bolja prilika za 1-2.

You can't change what happened. But you can still change what will happen.
- HeatBlast44
- Baniran
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
- pero iz bukurešta
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
- HeatBlast44
- Baniran
što se tiče Hulka i Masse, da ne bi do toga više došlo, ovo bi moglo biti rješenje
Bjela linija - granica staze
Crvena linija - Izlaz iz boxa
Žuta linija - putanja kojom idu bolidi
msm da tako ne bi nikad došlo do sudara
[ link do slike ]

msm da tako ne bi nikad došlo do sudara

[ link do slike ]

- Slavenowsky
- Formula 1
Meni samo nije jasno Mercedes se po pitanju motora oglasava kao ok, da njihove preformanse nisu dovedene u pitanje, no postavlja se isto sta se onda desilo!?
2 bolida odustaju na 2 utrke to nije nikako "ok". Mercedes "navodno" jos ne namjerava da isporuci nove motore Williamsu, FI i Lotusu, opet "zasto"!? A iz Williamsa su isto "navodno" rekli da ne namjeravaju uzeti nove motore i da su zadovoljni sa ovim. Ja bi volio da neko nadje nesto po ovom pitanju. Mozda Mercedes nije bas siguran po pitanju svojih motora, a mozda je Williams upucen u to (Wolff), pa ne zeli novu specifikaciju...
....
Sto se tice ove teorije da je FIA malo "pomazila" Mercedes u Monzi, a da oni vracaju ovo u Singapuru mi je glupo za razmisljat. Koja korist od toga!? Da se takve mucke rade, to bi doslo do ostalih timova i to bi izbio skandal da se skoro svi timovi povuku iz F1.
Jednostavno Mercedes nije vise tako savrsen, nesto se desava, ali to ne znaci da je kraj njihove dominacije, vec da nisu bezgresni.
Iskreno vise bi volio da Ferrari napreduje u preformansama da nadmasi Mercedes, nego da ga sustigne zahvaljujuci njihovim kvarovima.
A u Suziki najavljuju velike kise, pa tu ce biti svega...
2 bolida odustaju na 2 utrke to nije nikako "ok". Mercedes "navodno" jos ne namjerava da isporuci nove motore Williamsu, FI i Lotusu, opet "zasto"!? A iz Williamsa su isto "navodno" rekli da ne namjeravaju uzeti nove motore i da su zadovoljni sa ovim. Ja bi volio da neko nadje nesto po ovom pitanju. Mozda Mercedes nije bas siguran po pitanju svojih motora, a mozda je Williams upucen u to (Wolff), pa ne zeli novu specifikaciju...
....
Sto se tice ove teorije da je FIA malo "pomazila" Mercedes u Monzi, a da oni vracaju ovo u Singapuru mi je glupo za razmisljat. Koja korist od toga!? Da se takve mucke rade, to bi doslo do ostalih timova i to bi izbio skandal da se skoro svi timovi povuku iz F1.
Jednostavno Mercedes nije vise tako savrsen, nesto se desava, ali to ne znaci da je kraj njihove dominacije, vec da nisu bezgresni.
Iskreno vise bi volio da Ferrari napreduje u preformansama da nadmasi Mercedes, nego da ga sustigne zahvaljujuci njihovim kvarovima.
A u Suziki najavljuju velike kise, pa tu ce biti svega...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Viper
- Formula 4
- S nama već: 10 god 1 mj
To s Mercedesom je stvarno enigma, čini se da ni oni ne znaju što se desilo. Evo i Hamilton izaziva svoje mehaničare i novinare da otkriju u čemu je problem (on će to onda velikodušno podijeliti s nama na instagramu). Poklopilo se da se to dešava sa promjenom tlaka u gumama, sa vlastitim tumačenjem tog pravila od strane Mercedesa i sa njihovim novim motorom. No čudno da imaju dva odustajanja u dvije utrke, netipično za njih.
You can't change what happened. But you can still change what will happen.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
U principu, to je to.HeatBlast44 je napisao/la:što se tiče Hulka i Masse, da ne bi do toga više došlo, ovo bi moglo biti rješenje![]()
msm da tako ne bi nikad došlo do sudara![]()
[ link do slike ]

Monaco je još "skučeniji" od Singapura, a tamo su to fino uradili.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- HeatBlast44
- Baniran
ako im je žao 5 metara tog kao nekog parka i drveća, samo nek malo pomjere tu 3. krivinu i naprave izlaz kao na slici. našao sam rješenje za jedan
manje u toku utrke, za drugi bi se već morao malo više potruditi 

- zjurina
- Formula 1
- Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Interesantna situacija nakon ove utrke VN Singapura.
Da Vettel nije izgubio 15 bodova u SPA. sada bi imao 6 bodova VIŠE nego Rosberg, i 34 boda do Hamiltona.
Ovako kako je sada Hamilton ima dvije pobjede fore ispred njega, i nesmije imati više niti jedan DNF, ukoliko Vettel nastavi niz.
Što će biti vrlo vrlo teško ostvarivo, ali je teoretski moguće.
Dok si Hamilton pak može dozvoliti da bude šest puta drugi u preostalih šest utrka, pa ćak i da Vettel pobijedi svih šest, imao bi više bodova.
Isto tako, recimo Hamiltonu trebaju još samo tri pobjede i jedno sedmo mjesto (6 bodova) u preostalih šest utrka da osvoji prvenstvo.
Kombinacija ima još bezbroj, tako da, da - nije gotovo dok nije gotovo.
Da Vettel nije izgubio 15 bodova u SPA. sada bi imao 6 bodova VIŠE nego Rosberg, i 34 boda do Hamiltona.

Ovako kako je sada Hamilton ima dvije pobjede fore ispred njega, i nesmije imati više niti jedan DNF, ukoliko Vettel nastavi niz.
Što će biti vrlo vrlo teško ostvarivo, ali je teoretski moguće.
Dok si Hamilton pak može dozvoliti da bude šest puta drugi u preostalih šest utrka, pa ćak i da Vettel pobijedi svih šest, imao bi više bodova.
Isto tako, recimo Hamiltonu trebaju još samo tri pobjede i jedno sedmo mjesto (6 bodova) u preostalih šest utrka da osvoji prvenstvo.
Kombinacija ima još bezbroj, tako da, da - nije gotovo dok nije gotovo.

- Ferrari1345
- Formula 1
- Navija za: Glasniju F1
Baš sam o tome razmišljao danas
Da je kojim slučajem Vettel zavrsio treci imao bi 15 bodova više nego sada. Isto tako da je kojem slučajem Hamilton bio diskvalificiran imao bi 25 bodova manje i Vettel bi tako dobio 7 bodova gratis....
Nakon te matematike, Hamilton bi imao 227 bodova dok bi Vettel imao 2 boda manje, 225
No šta bi bilo kad bilo. Dal bi onda Pirelli mijenjao razinu tlaka u gumama. Dal bi onda Mercedes bio optužen za to u Italiji i ako cemo o teorijama zavjere, dal bi Mercedes onda bio onako loš u Singapuru
Da je kojim slučajem Vettel zavrsio treci imao bi 15 bodova više nego sada. Isto tako da je kojem slučajem Hamilton bio diskvalificiran imao bi 25 bodova manje i Vettel bi tako dobio 7 bodova gratis....
Nakon te matematike, Hamilton bi imao 227 bodova dok bi Vettel imao 2 boda manje, 225
No šta bi bilo kad bilo. Dal bi onda Pirelli mijenjao razinu tlaka u gumama. Dal bi onda Mercedes bio optužen za to u Italiji i ako cemo o teorijama zavjere, dal bi Mercedes onda bio onako loš u Singapuru

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
Vidim da ste se više manje svi složili oko toga da je Vettel zabremzao kako bi pomogao Kimiju da prestigne Riccija. Nezz da li je Vettel dao objašnjenje za tu situacija, ali ja bih rekao da je to bila sekundarna posljedica.
Prije bih rekao da je Vettel prokužio gume u prvom stintu. Dakle kada je na početku utrke odmaglio na cca 5 i pol sec ta prednost se počela smanjivati u korist Riccija. Dakle RB je imao bolji pace u long run-u tj. gume su im bile konstantnije.
Vettel je prokužio da si taktikom - stavi nove gume i napumpaj prednost od 5 sec - neće učiniti uslugu, već je namjerno prikočio kako bi štedio gume, a onda pri kraju stinta digao tempo. Meni je to palo napamet nakon 2-3 kruga, iako sam prvo pomislio da ima loš pace u odnosu na Riccija (čak je Allison rekao da im nije bilo jasno zašto Vettel ide sporije nego što može, jer su brojke govorile drugačije).
Prije bih rekao da je Vettel prokužio gume u prvom stintu. Dakle kada je na početku utrke odmaglio na cca 5 i pol sec ta prednost se počela smanjivati u korist Riccija. Dakle RB je imao bolji pace u long run-u tj. gume su im bile konstantnije.
Vettel je prokužio da si taktikom - stavi nove gume i napumpaj prednost od 5 sec - neće učiniti uslugu, već je namjerno prikočio kako bi štedio gume, a onda pri kraju stinta digao tempo. Meni je to palo napamet nakon 2-3 kruga, iako sam prvo pomislio da ima loš pace u odnosu na Riccija (čak je Allison rekao da im nije bilo jasno zašto Vettel ide sporije nego što može, jer su brojke govorile drugačije).
- Brumica
- GP3
Slažem seIceman je napisao/la:Vidim da ste se više manje svi složili oko toga da je Vettel zabremzao kako bi pomogao Kimiju da prestigne Riccija. Nezz da li je Vettel dao objašnjenje za tu situacija, ali ja bih rekao da je to bila sekundarna posljedica.

They see me strollin', they hatin' 

- Lady
- GP3
Možda oboje pomalo, jer ne vjerujem da bi si Vettel dozvolio da mu je Ricci u DRS-u samo zbog čuvanja guma, jer i nije ni prvi stint imao baš neke probleme s degradacijom. Moguće da se htio riješit Riccija tako da omogući Raikkonenu da ga pretekne i onda bi ipak imao čvrsto čuvana leđa + lakše bi i čuvao gume. Malo je čudno da je odjednom nakon 7 krugova opalio po gasu i napravio 3 sekunde prednosti koje je kasnije samo održavao..., mislim, 7 krugova u Singapuru je ipak malo previše da ti suparnik i jako vješt vozač u pretjecanju bude u DRS-u.
.........................
A sad me zanima vaše mišljenje: šta vam upada u oči na ovim komparacijama kvalifikacija Singapur 2014 i Singapur 2015?
[ link do slike ]
I
[ link do slike ]
.........................
A sad me zanima vaše mišljenje: šta vam upada u oči na ovim komparacijama kvalifikacija Singapur 2014 i Singapur 2015?
[ link do slike ]
I
[ link do slike ]

- Ferrari1345
- Formula 1
- Navija za: Glasniju F1
Da je prosle godine Mclaren bio brži?
Svi su izuzev Mercedesa i Williamsa skinuli jako puno u odnosu na prošlu godinu. Ferrari najviše, čak 2 sekunde dok RB sekundi i pol....
Plus možda nije fer uspoređivat prošlogodišnja vremene zbog drugacije konfiguracije staze, jer navodno ovogodisnja je pola sekunde sporija... Ali i bez toga ovaj skok Ferrarija izgleda ogroman a Mercedesov tolko sumnjiv

Svi su izuzev Mercedesa i Williamsa skinuli jako puno u odnosu na prošlu godinu. Ferrari najviše, čak 2 sekunde dok RB sekundi i pol....
Plus možda nije fer uspoređivat prošlogodišnja vremene zbog drugacije konfiguracije staze, jer navodno ovogodisnja je pola sekunde sporija... Ali i bez toga ovaj skok Ferrarija izgleda ogroman a Mercedesov tolko sumnjiv

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Lady
- GP3
Pa i nije baš McLaren bio nešto brži lani.... pogledaj malo bolje....
Tako je Ferrari 1345! Merc i Williams su jako malo skinuli svoja vremena, dok su Red Bull, a pogotovo Ferrari skinuli strahovito. Lani je najbolji Ferrari, onaj od Alonsa išao 1.45.9 , a ove godine Vettelov 1.43.8 . To je 2 sekunde. Red Bull je išao sekundu i pol. Mercedes je samo 3 desetinke išao brže, dok Williams, pogotovo Massin, skoro identično vrijeme kao i lani.
Možda barem pola enigme leži ipak u unapređenju Ferrarija i Red Bulla, a ne tolikom padu Mercedesa?

Tako je Ferrari 1345! Merc i Williams su jako malo skinuli svoja vremena, dok su Red Bull, a pogotovo Ferrari skinuli strahovito. Lani je najbolji Ferrari, onaj od Alonsa išao 1.45.9 , a ove godine Vettelov 1.43.8 . To je 2 sekunde. Red Bull je išao sekundu i pol. Mercedes je samo 3 desetinke išao brže, dok Williams, pogotovo Massin, skoro identično vrijeme kao i lani.
Možda barem pola enigme leži ipak u unapređenju Ferrarija i Red Bulla, a ne tolikom padu Mercedesa?

- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
Ipak i dalje stojim kod svog zadnjeg post-a. Mislim da je Vettel na ovoj stazi bio nedodirljiv. Jednostavno mu hebeno odgovara ova staza i uz svo poštovanje prema Ricciju mislim da nije imao šanse protiv Vettela (unutar ili izvan DRS zone). Također Ferrari je jači na pravcu od Renaulta, znači ništa od toga.
[ link do slike ]
Dakle Kimi je koristio DRS nad Riccijem, a Ricci nad Vettelom, a kako mi se čini iz tablice Vettel nije otvarao DRS cijelu utrku.
Da skratim , ovo je bila staza u kojoj je Vettel prva liga, a svi ostali druga. Čovjek ima 4 pobijede u Singapuru i to dovoljno govori.
---------------------------------------------------
Upadaju ogromni zaostaci svih vozača u odnosu na Vettela (što u 2014 nije bio slučaj). Također Ferrari je brutalno napredovao.....
[ link do slike ]
Dakle Kimi je koristio DRS nad Riccijem, a Ricci nad Vettelom, a kako mi se čini iz tablice Vettel nije otvarao DRS cijelu utrku.
Da skratim , ovo je bila staza u kojoj je Vettel prva liga, a svi ostali druga. Čovjek ima 4 pobijede u Singapuru i to dovoljno govori.
---------------------------------------------------
Upadaju ogromni zaostaci svih vozača u odnosu na Vettela (što u 2014 nije bio slučaj). Također Ferrari je brutalno napredovao.....
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Vettel se zafrkavao s Ricciardom, rekao je da je malo pretjerao na pocetku te da je zbog toga na kraju stinta gubio vrijeme.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
Lady je napisao/la:Pa i nije baš McLaren bio nešto brži lani.... pogledaj malo bolje....![]()
Ja sam to odmah primjetio. Ovo gore je moj post od 19.09.2015. u 16:10.Frantic je napisao/la:Prošlogodišnji PP Hamiltona je bio 1:45,681 (Rosberg bio slabiji 0,007 sec).
Ferrari imao 1:45,907 (Alonso).
Dakle, Benz je "napredovao" 0,3 - 0,4 sec, dok je Ferrari bolji 2 sec!!

Ono što važi za Ferrari, važilo je i za Red Bull
Doduše, nisam obraćao pažnju Williams.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”