Košarka

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
I to bez Donovana Hawksi dobili.
Povukao ih je " most overrated " igrac.
Neznam dali bih bas taj epitet dao Youngu , mislim da ima ipak nekih drugih koji su vise overrated od njega.

Clippersi pred kraj dosta gubili , onda se na samom kraju cak i vratili totalno u tekmu. I to bez 2 glavna igraca.
Pitanje sta bi tu bilo da su bili kompletni , Sunsi su mozda i srece tu imali ali tako je to.
slikaslika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
AlkY je napisao/la: 26.04.2023., 09:40 Pitanje sta bi tu bilo da su bili kompletni
Isto 😁
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
AlkY je napisao/la: 26.04.2023., 09:40 I to bez Donovana Hawksi dobili.
Povukao ih je " most overrated " igrac.
Neznam dali bih bas taj epitet dao Youngu , mislim da ima ipak nekih drugih koji su vise overrated od njega.

Clippersi pred kraj dosta gubili , onda se na samom kraju cak i vratili totalno u tekmu. I to bez 2 glavna igraca.
Pitanje sta bi tu bilo da su bili kompletni , Sunsi su mozda i srece tu imali ali tako je to.
Misliš bez Dejountea :mrgreen:

Ovo oko kompletnosti.
Naravno da zdrav razum govori da bi, eto konkretno, Clippersi bili (trebali biti) bolji sa Kawhijem i PGom u roosteru.
Ali, npr. Memphis je jedinu tekmu dobio bez Moranta. U tekmi u kojoj je zabio 45 poena (od toga 20 i kusur zaredom) Grizzliesu su glat izgubili (prva 1/4 završena sa 35:9 za Lakerse, kasnije se to lagano topilo i istopilo na 10 razlike, ali pobjeda nijednog momenta nije dolazila u pitanje).
Sunsi ipak imaju 3 top igrača koji mogu odnijeti prevagu (CP3, Booker i KD), a Clippersi pomenuti dvojac, tako da bi ja opet više šansi dao Sunsima. Naravno, možda bi serija otišla u 7 tekmi.
Evo, i Hawksi, bez drugog najboljeg igrača dobijaju Kelte u gostima.
Čudno je to. :misli:
Ali tako to ide, od tekme do tekme, od večeri do večeri, jbga

BTW, jedna sitnica mi bode oči (ustvari, uvijek mi je bola oči).
Logika i "modus operandi" trenera u NBA su takvi da svi oni (ne mogu se sjetiti nijednog koji bi bio izuzetak), imaju rotaciju od 9, maksimalno 10 igrača (govorim o bitnim - play off tekmama) i ne odstupaju od minutaže i nekih programiranih izmjena. Nekad bude i sa 8 igrača, ako ima povreda (suspenzija).
Npr. Ham će Obrvi dati minutažu koliko god loše igrao. U drugoj tekmi igrao je 38min, 4-14 šut, samo 13 poena i 9 skokova, baš loš je bio. OK, imao je 5 blokada.
Zašto su Gabriel i Bamba (likovi koji bi trebali biti njegove zamjene) odigrali po 31 sekundu garbage time-a?
Naravno, da oni ne mogu u istu rečenicu sa Obrvom, ali ako ga ne ide, daj zamijeni ga, uvedi Gabriela ili Bambu, a ne da Vanderbilt ili James igraju na poziciji 5.
Ne vidim nikakav razlog zašto Gabriel i Bamba, te Lonnie Walker IV (od nižih igrača) ne bi dobili po nekih 5-10 min. Likovi su znali imati uredne (čak i dobre, odlične) tekme, a na taj način odmoriš nekoga bitnijeg (boljeg), plus ljudima daješ kontinuitet igranja, da mogu uvijek uskočiti. Možda i neko bukne, sa 2-3 dobra poteza, pa ga možeš i ostaviti na terenu, ako ga ide.
Prije će neki takav igrač odigrati dobru (odličnu) tekmu ako mijenja povrijeđenu zvijezdu ekipe, ukoliko ima neki kontinuitet igara, nego ako je bio 15-20 tekmi prikucan za klupu, pa sad ga, zbog više sile, bacaš u vatru, te očekuješ od njega neki zadovoljavajući učinak.
Zbog ovakvih stvari nastaju problemi kad se taj neko bitan, koji ima programiranu minutažu od 35min povrijedi.
U europskoj košarci toga nema. Ako nekog "nižerazrednog" igrača ide na nekoj tekmi, a istovremeno "zvijezdu" ne ide, "nižerazredni" igra, "zvijezda" grije klupu. Kraj priče.

Dalje, isti taj Ham mijenja Jamesa nakon 7-8min igre u prvoj četvrtini, bez obzira da li James krenuo u utakmicu sa šutem 0-5 ili sa šutem 5-5, od čega jedna trica i jedan sa faulom i dodatnim slobodnim, dakle 2+1, odnosno 12 poena ukupno.
A-a, aj` James malo odmori (ok, ostaje mogućnost da je dogovor da u svakom slučaju ide na odmor nakon 7-8 minuta, što mi je opet bezveze, ako ga je već "krenulo").

E sad, Clippersi su tu izuzetak (možda ima još koja ekipa). Oni imaju ponajbolju situaciju po pitanju rasporeda minutaže, jer imaju vrlo široku klupu, i nemaju taj problem toliko izražen, pa se kod njih ne osjeti toliko neigranje Kawhija ili PGa ili čak i obojice. I kod njih je možda i najmanja razlika između jačine roostera sa dvije glavne zvijezde i roostera bez njih.
Zato sam mišljenja da bi kompletni Sunsi (i oni su zakinuti za Payena) ipak prošli kompletne Clipperse.
Mada mi nije jasno zašto Lue ne koristi Covingtona (osim ako ne vuče neku povredu, ne znam, nisam u toku), sasvim solidan igrač, odličan defanzivac, lik koji može ubaciti 10-12p i uhvatiti 5-7s, redovno.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 26.04.2023., 11:48 Misliš bez Dejountea :mrgreen:
Mislim :).
CrashOverride je napisao/la: 26.04.2023., 10:15
AlkY je napisao/la: 26.04.2023., 09:40 Pitanje sta bi tu bilo da su bili kompletni
Isto 😁
A vjerojatno ishod isti. Ali ove 2 sta su izgubili za 5-6 poena , sa kompletnom ekipom bi mozda dobili i islo bi na sedmu tekmu.

Ali kako Frantic kaze , zo nikad neznas. Jer ekipe nekad bolje odigraju bez glavnog/glavnih igraca.
slikaslika slika

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
CrashOverride je napisao/la: 26.04.2023., 09:23 Samo game 3 je bio onako za Hawkse, ostale tekme je Boston bio u kontroli ali evo izgubili su dvije. Od Atlante.
Trebaju sa formom gore ako misle ista napravit. Phila ceka.
Ma najveci problem je Mazzulla. Primaju 120p po utakmici, a Tatum radi sta hoce u napadu. Nema neke uigranosti. Ni blizu kao prosle godine bar za sada. Naravno imaju vremena ali Ime je to puno bolje bio posložio i odbrana im je stvarno bila brutalna, zategnuta sto bi se reklo. Mislim da su zbog ne iskustva ostali bez prstena.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Slazem se. Meni ne izgledaju bas ovjerljivo. Prosle godine su mi bili jaci.
Nisam ni prosle godine smatra da ce uzet naslov prije PO a nisu bili daleko a ove godine jos manje vjerujem u njih.
Fino Alla Fine

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Jimmmmmy :klanjam:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Opet Jimmy, jutros 42p.
Bucksi out uprkos Grkovih 38p/20s i Middletonovih 33p.
Cavsi out.
GSW uhvatio važnu pobjedu i imaju meč loptu kući.
Kao i Lakersi.
Probudio se na drugu četvrtinu.
Pred kraj treće bilo 75:74 za Memphis i Lakersi imali napad za vodstvo.
Onda Grizzliesi do kraja treće i početkom četvrte pravi seriju 26:2 i pošalju me nazad u krevet. :mrgreen:
Vidim sad da su dobili 17 razlike.
Davis po običaju bio dobar u neparnoj tekmi, James, Russell (opet imao jednu mini seriju), Reaves loši, slabi procenti, dosta grešaka
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ima solidan prosjek u seriji. 37/38 poena. Najmanje metno u porazu,25.
Adebayo triple 😊
James off tekma u svakom segmentu. Obicno pokida sljedecu a to ce vjerojatno znacit kraj serije.
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Pogledah i snimak zadnje četvrtine Grizzlies-Lakers.
Ham umjesto da isprazni klupu na 11min do kraja, i odmori ove glavne igrače, on ih ostavi u igri sve do 2min do kraja. :facepalm:
Vidim da su prišli na -12, ali bilo je nerealno očekivati povratak sa -25.
Ukoliko bi ovo otišlo u 7. tekmu, Grizzliesi dobijaju seriju. Lagano. :chill:
Em su malđi (brži, poletniji, skočniji), em će biti "u zaletu", em igraju kući.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Pa eto nadam se da ce bit G7 u toj seriji ali nekako sumnjam.. Lakersi su jednu doma totalno izdominirali, jedna je bila li/la a nekako mi smrdi da ce Lakersi ugasit ovu dinastiju :zubo:
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
Lagano ispadaju sve na koje sam prognozirao prolazak , ocekivano :rofl:

Bucski su si apsolutno sami krivi za ovaj poraz. Imali prednost , drzali je , ispustili je. Ali ono najsmjesnije , kako su dopustili Butleru da ubaci ono za produzetak , strasno hah.
Ali neka , ionako se Miami pokazao puno kvalitetniji u play offu , zasluzeno prosli i to je to.

Malo me Cavsi iznenadili , ispali sa samo jednom pobjedom. Biti ce da im je play off ipak preveliki mentalni pritisak.
slikaslika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 27.04.2023., 09:09 Malo me Cavsi iznenadili , ispali sa samo jednom pobjedom. Biti ce da im je play off ipak preveliki mentalni pritisak.
Bez Cavsa u jednadzbi ja sam ocekiva brekdown Knicksa :zubo: Ocito su Cavsi losiji u tom segmentu..
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Slijedi classic
Knicks - Heat
Kad se sjetim pred kraj prošlog milenija
Mourning, Hardaway, Mashburn, Weatherspoon, Majerle & Co sa jedne strane, Ewing, Houston, Sprewell, Camby, Johnson & Co sa druge
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Bas sam gledao jutros Bucks-Heat par minuta zadnje cetvrtine + produzetke.
Sudije napravile veliku grešku, čist faul u napadu je Butler napravio i nisu svirali prilikom zadnjeg napada odnosno koša Butlera za izjednačenje, a kad vidim zadnji napad Bucksa kako su odigrali u OT onda shvatim da su jako loši a bili 1 seed istoka.
Bez obzira na taj faul opet kazem Miami zasluzeno i biti ce zanimljivo protiv Knicksa. Prva su ekipa u povijesti koja je dosla u PO kroz Play In i izbacila 1 seed, mada je ovaj format jos uvijek svijež.
Gledao i Lakerse prvo poluvrijeme i mogu samo reći da dokle Ham bude glavni trener nema tu ekipe, zove TO nakon 15-0 serije Memphisa u PO i odma covjek shvati o kakvom je treneru riječ. Mislim da ce Lakersi ici po neko jače ime na ljeto, jer ima nekih finih slobodnih izbora tipa Nurse, Borrego.
Ono cega me je bilo strah a to se i dogodilo su Kingsi. Warriorsi napravili break i realno jako tesko ovi ce moći da vrate to.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Frantic
Formula 1
Formula 1
Da, tanki su Ham, Mazzulla, Jenkins..., mislim, "izvlači" ih individualna kvaliteta igrača.
S druge strane, Kerr, Spoelstra i Rivers znaju kako se osvajaju titule, Williams zna kako je gubiti finale.
Thibodeau, Malone...., tako-tako
Brwana sam i ja otpisao, iako ima iskustva, možda nas demantuje, ali teško.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Prodje Boston bez sedme :zubo:
Tek u drugom dijelu zadnje cetvrtine serijom 11-0 otisli na plus 8 i prelomili utakmicu. Hawksi 4 i pol minute bez kosa u tom dijelu.. Duel sa Philom pocinje u utorak ..
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Kingsi izborili sedmu, rekli bi dominantno. Lakersi blokiraju Memphis, plus 19 trenutno. Davids i ekipa drze obranu.
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Drago mi je zbog Kingsa.
Odavno nisam vidio ovakvu odbranu, ne samo od Lakersa
Ubiše ih
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”