Ja ne zarađujem od turizma ,ali mi je drag, i nemam ništa protiv. Drago mi je da ljudi dolaze i da su čuli za moju zemlju. A ovo što se vama gadi i smetaju vam ljudi koji dolaze iz drugih zemalja, problem je što vi mrzite sve oko sebe. Ovo me podsjetilo na jednu tv anketu. Pitanje je bilo šta mislite o Kinezima, što se doseljavaju ovdje i otvaraju svoje prodavnice. Jedan lik kaže da ih treba pojesti, kao što oni jedu pse.AlkY je napisao/la: 12.10.2019., 15:29 Sta se tice nogometa , potpuno se slazem da je to jako puno preplacena stavka u svijetu. Preveliko bacanje i nebitno bacanje novaca. Prije je to bilo sve u normalnim razmjerima a danas je bas gadljivo pretjerivanje. Ali ja i dalje to sve pratim. Ali samo pratim , ne bacam novce na dresove itd.
A sta se tice turizma. Moje misljenje je da je turizam drag samo ljudima koji zaraduju od njega , a kad se gleda cijela populacija Hrvatske to je jako mali dio ljudi. A svima ostalima se gadi zbog milijun razloga. A najvise jer se nemozes nigdje vise niti pokenjati a da ti ne iskoce 3 Njemca , 17 Slovenaca i 2 Poljaka. Jer veliku vecinu ljudi zaboli ona stvar oce li doci 20 ljudi ili 7 milijuna ljudi u Hrvatsku ,zele samo mir koji nemaju dok god se ti stranci slijevaju u drzavu.

Ovaj gore priča o fudbalu kao da njemu izbijaju pare iz džepa. Ili kao da ga finansira država. U fudbal se nebi toliko ulagalo da nije profitabilan. E sad, druga je stvar što ima klubova koje države guraju iz svojih budžeta... Čuo sam da je takva situacija i sa Španskim velikanima koji su u velikim dugovima. Ali država pomaže, dok obični narod gladuje... To nikako nije u redu. Ali za klubove koji posluju sa profitom, neka troše koliko im se može. Nemam ništa protiv. Ali sad, ima i kod nas da se za neke klubove na osnovu nekog imena i historijskog značaja, traži da država spašava klub. Ili se organizuju donacije. Mislim, ako ne znaš poslovati u plusu gasi klub, kako god se zvao i šta god je nekada značio.
A ovo gore o uređivanju grada grafitima...