MotoGP sezona 2019.

🏍️ Sve teme vezane uz MotoGP.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
A u pm :shock:
Jbte, pa ovo je za polomit vrat ili kičmu :facepalm:
Braća ko da su radila u nekom cirkusu ko djeca, prije nego su počeli sa moto trkama :klanjam:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Gledao sam ovo danas, nevjerovatno je kako je na nogama ostao i iskontrolisao motor, još ne vjerujem da on nije u jednu stranu, a motor u drugu stranu :bonk:

Sutra ću pogledat' i možda i povjerujem da je ono uspio napravit' :D :klanjam:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Trka pobezveze, ponado sam se da bi je Fabio mogao učiniti zanimljivom, ali ništa.
MaMlaz je to hladnio držao na 1-2 sekunde i to je to.
Stigao Doohana po pobjedama u najjačoj klasi,a broj pobjeda u svim klasama zaokružio na 80.
Tek tamo od trećeg mjesta pa naviše bilo je promjena i borbi, ali ništa naročito.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Čovjek je Hondi sam donio konstruktorski naslov, a nije ni daleko u momčadskom prvenstvu :klanjam:

slika

Fabio je i službeno dobio titulu debitanta godine, iako je jasno da nitko osim njega ne zaslužuje istu :thumbs: U prvenstvu je preskočio Rossija za šesto mjesto, a do kraja nije nemoguće da čak bude treći :klanjam:

Utrka prilično dosadna, nije bilo neke velike neizvjesnosti, još sam si ja spojlao utrku prije početka snimke na SK pa mi je bilo još gore :mrgreen: Sljedeći je Phillip Island za tjedan dana, tamo bi trebalo biti bolje, a posebno me veseli Zarcov debi na Hondi.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Seb
Mogu reći da ni MotoGP nije ništa bolji od F1 što se tiče prijenosa. Ako nije i gori. Neko tamo probijanje u sredini nema šanse da ćeš vidjeti. A propustit će i neka prestizanja u vrhu. Rins je imao hrpu duela. Nijednog nisu prikazali. A bilo je toga još i od ostalih vozača. Pri vrhu, kad je Dovizioso prestigao Millera, zatim ga je prestigao i Morbidelli. A kad ga je prestizao Vinales, nije prikazano. Ni kad su ga kasnije još neki obilazili... Uglavnom prikazuju gluposti. Quartarara kako smanjuje desetinku, pa opet zaostane dvije, i tako u krug. Sve bi bilo ok da je razmak bio ispod pola sekunde, pa da prate te sitne razmake. Ali zaostatak je većinom bio preko sekunde cijelo vrijeme.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
bio sam na mljetovanju, van svih zbivanja. kako vidim nisam previše propustio.
novi konstrukorski naslov je tu. :P
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Pastor je napisao/la: 21.10.2019., 05:08 Mogu reći da ni MotoGP nije ništa bolji od F1 što se tiče prijenosa. Ako nije i gori.
...
To nije ništa novo za njih, otkad pratim MotoGP je tako. Top 5-6 vozača konstantno budu u kadru, a ostali za režisera ne postoje, makar se tamo vodile borbe, a u vrhu nema ničega. Nekad čak ni ne pokažu pad ako je netko iz nižeg dijela poretka.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
MotoGP režija me podsjeća na razdoblje prijenosa F1 tamo od 80-ih pa sve do 2009 kada bi prikazivali samo prvih 5-6 vozača i tjt.

F1 je miljama bolja od MotoGP-a u prijenosu jer stalno gledamo midfield borbe. Jbg ne možeš sve uhvatiti, ali zato ako su nešto propustili u live prijenosu uvijek dan-dva kasnije objave na Youtubeu i ostalim mrežama.

Dorna je ajme meni majko što se toga tiče.

Što se tiče utrke i općenito sezone...jako loše i po meni užasno nezanimljiva. F1 je čak i ove godine s strašnim Mercedesom pružila puno bolje utrke, kvale i ostalo od MotoGP-a.

Lorenzo se mora malo zamisliti nakon ove sezone. Iako je imao ozlijede i promjenu motora ovo je užasan izgled za 5-erostrukog prvaka. Budu li ovakve performanse i slijedeće godine, više nema sto tražiti u top klasi. Jbg.

Isto ide i za Rossija. Katastrofa od sezone. U kvalama nikad lošiji (nije nikad bio najbolji u kvalama, ali ove godine ovo je užasno), a race pace je isto tragičan + ovoliko padova u jednoj sezoni ne pamtim.
Motor nije loš što El Diablo i Maverick pokazuju.

Gura 40-tu godinu i mislim da nema što tražiti više nakon 2020. Neće osvojiti tu 10-tu titulu pokraj ovakvog Marqueza, Quartarara, Mavericka, Rinsa, Dovija i slične ekipe.

Ovogodišnje performanse su jako loše...a pobjede nema već 2 godine (skoro 3)... možda me iznenadi 2020, ali teško.

Nema smisla. Lin Jarvis treba skupiti muda i zahvaliti se.

Ovo govorim kao ogroman fan Rossija.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
Za razliku od Rossija, koji nije pobijedio Bog zna odkad, Lorenzo je već lani pobijedio par puta, na motoru na koji se isto bilo teško prilagoditi. Ova sezona u Hondi mu je katastrofa od samih priprema, povrede, pauziranja. A i prošlu na Ducatiju je završio povrijeđen, ako se ne varam. Mislim da on ima još toga da pokaže. Osim ako ove povrede nisu ozbiljnije uticale na njega.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Pastor je napisao/la: 24.10.2019., 21:13 Za razliku od Rossija, koji nije pobijedio Bog zna odkad, Lorenzo je već lani pobijedio par puta, na motoru na koji se isto bilo teško prilagoditi. Ova sezona u Hondi mu je katastrofa od samih priprema, povrede, pauziranja. A i prošlu na Ducatiju je završio povrijeđen, ako se ne varam. Mislim da on ima još toga da pokaže. Osim ako ove povrede nisu ozbiljnije uticale na njega.
Sve ja to razumijem, ali evo danas Zarco prvi puta sjeo na Hondu od Nakagamija (prošlogodišnja Honda) i bio je 2 desetinke brži od Lorenza.
Nije slučajno to što je Zarco dobio 3 utrke do kraja sezone. Honda sigurno razmišlja o promjeni.

Pobjedio je par puta na Dukcu, ali Dovi je bio miljama ispred. Previše mu treba da se prilagodi na sve drugo što nije Yamaha.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Lorenzova forma je u svakom slučaju sramotna, ali mislim da njegove recentne ozljede svakako treba uzeti u obzir. Imao je dosta tešku ozljedu krajem prošle sezone, a zbog toga je, ako se dobro sjećam, propustio i većinu predsezonskih testiranja. Nakon toga je prilično brzo dobio novu ozljedu u onom padu u Kataloniji te je opet propustio nekoliko utrka. Sve to je sigurno znatno otežalo prilagodbu, a vidjeli smo da mu je s Ducatijem i bez ozljeda trebalo dosta vremena. Na pamet mi je sad pao Dani Pedrosa - kako je on izgledao na kraju karijere nakon svih silnih ozljeda, tako da taj aspekt sigurno nije zanemariv. Lorenzu prvo treba malo duži period bez ozljeda i jedna kvalitetna priprema za sezonu, stoga ćemo tek 2020. dobiti realniju sliku.

Baš mi je drago da je Zarco dobio priliku na Hondi, win-win situacija. Na FP1 po kiši najbrži od Hondi koje ne vozi vanzemaljac, a na FP2 ispred Lorenza :thumbs: Pratiti Zarca će mi definitivno jedna od najzanimljivijih stvari do kraja sezone, što se nadovezuje na ovo što je @Ferrari pisao o dosadnim utrkama - mislim da je F1 ove sezone pružala puno zanimljivije utrke, u MotoGP-u smo imali par šahovskih okršaja za pobjedu gdje se vodeći voze unutar par desetinki, ali nitko ne napada do kraja utrke i čini mi se da je to to.

To mogu nadovezati i na ovu priču s Rossijem - baš zbog te monotonije, pogotovo u borbi za naslov, bi bilo sjajno da čim prije vidimo Quartarara na tvorničkoj Yamahi. OK, Rossi je legenda i ima ugovor za 2020., to neka ispoštuju i neka mu to bude zadnja šansa da nešto napravi, ali ako i dogodine bude ovakav, nema se što razmišljati o promociji Fabija koji je btw imao dosta ružan pad na FP1, morao je propustiti FP2 zbog toga, ali trebao bi nastaviti vikend bez problema (video).

Marquez više nema pametnijeg posla nego da radi čuda, valjda nije mogao podnijeti da buraz ima bolji save od njega :mrgreen: :klanjam: https://twitter.com/marcmarquez93/status/1187675218631970818 Bilo je tu i malo neugodnosti s Lorenzom:
https://www.motogp.com/en/videos/2019/1 ... fp2/315082

Manijak se opet druži s australskim životinjama, ovaj put bez kontakta: https://twitter.com/MotoGP/status/1187601198494486529 Očekuje se kiša za ostatak vikenda :kokice:

Pastor
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la: 25.10.2019., 17:14 Lorenzu prvo treba malo duži period bez ozljeda i jedna kvalitetna priprema za sezonu, stoga ćemo tek 2020. dobiti realniju sliku.
Baš mi je to palo na pamet. Možda zbog toga trenutno vozi ovako. Neće da rizikuje povredu. Zadnja utrka u kojoj je dobro izgledao je bila ona kada je pao i pokupio trojicu iz vrha. To mu je bila jedina utrka na Hondi gdje se našao pri vrhu. Možda sada samo uči kako se ponaša motor, a neće da forsira. I ako do sljedeće godine ostane zdrav, imat će prave pripreme za sljedeću sezonu.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Nije spomenuto u temi, ali ranije ovog tjedna je riješeno pitanje KTM-ovih vozača za 2020. Brad Binder će umjesto u Tech 3 doći izravno u tvorničku momčad, dok će pored Oliveire u Tech 3 biti Iker Lecuona, drugi najbolji KTM-ov vozač u Moto2 (11. sveukupno):
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... a/4585101/

Oliveira je javno kritizirao tu odluku momčadi:
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... 8/?nrt=112

Međutim, iz momčadi su rekli da mu je mjesto ponuđeno i da je on sam htio ostati u Tech 3
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... 1/?nrt=112

Ne pratim niže kategorije već dugo vremena, ali pročitam ponešto o njima - Sam Lowes će VN Australije startati sa začelja zbog namjernog udaranja Raffina :facepalm:
https://www.motorsport.com/moto2/news/l ... p/4585978/

Video ---> https://pt.motorcyclesports.net/motogp/ ... ena-recta/

Zarcu odlično stoje boje LCR-a :D

slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ovo danas je bilo kao da u Senju voze.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Dani je napisao/la: 26.10.2019., 16:13 Ovo danas je bilo kao da u Senju voze.
:mrgreen:

Zato će kvale, kao prošlog puta u F1, biti vožene na dan utrke, po našem vremenu već od 1:20. Što se tiče utrka, mislim da su svi termini na tablici u "novom" vremenu:
https://prnt.sc/poh484

Ovi motociklisti su sve luđi :klanjam: https://twitter.com/MotoGP/status/1187931765161095168 Poncharal se nada da će Lecuona biti novi Fabio
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... l/4585785/

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kvalifikacije uživo:
http://www.dubsstreamz.com/f.php

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
A joj steta kakav pad Vinalesa....
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Nevjerojatno, šteta za Vinalesa, jbt u zadnjem krugu, a cijeli vikend je odličan...

slika

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Sarma je napisao/la: 27.10.2019., 05:45 Nevjerojatno, šteta za Vinalesa, jbt u zadnjem krugu, a cijeli vikend je odličan...

slika
Dali su vozene qvale?
Nasao sam vremena od Q1 ali od Q2 nemogu nikako. Tko je bio na Poleu?
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Vinales je uzeo Pole, i to preko pola sekunde, ne znam točno šta se događalo na kvalama probudio sam se malo prije utrke :zijev:

slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡