VN Singapura (18.-20. rujna)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Tko će osvojiti VN Singapura?

Anketa je završila: 20.09.2015., 14:03.

Ukupno glasova: 0

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Mislim da se ovo s Meckom nece ponovit i te price da je Mecka namjerno pustila nogu s gasa ovaaj vikend to se slobodno moze okacit macku o rep.
Sto zbog tipa staze sto zbog mozda tog pritiska u gumama je Mecka vjerovatno bila sporija a i poznato je da Mecki vise odgovaraju tvrdje gume koje ce se koristiti na Suzuki i mislim da ce u Suzuki opet Mecka bit ispred svih.Volio bih da se nastavi ovaj trend iz Singapura da bar malo bude zanimljivije ali cisto sumnjam.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Ferrari
Ne radi se o nikakvom pustanju Mercedesa da sampionat bude bolji, vec se radi o novom motoru koji ocigledno ima mane i nije vise tako savrsen. Mislim da je Merc dotaknuo max granice, nabrijao je masinu, ali izgubio na pouzdanosti. Neshvatljivo je da u samo dvije utrke oba vozaca imaju problem sa motorom, nesto tu ne stima!?

Nekako mi izgledaju kao da voze sa 80% svoje snage, jer ne amiju vise, negdje su zaribali! Jedini je Hamilton forsirao, kasnije zavrsio je utrku sa problemom, Rosberg mi je bio rezervisan kao da je znao da bi se mogao desiti kvar!??

Sad se vratimo na Monzu, Rosberg je forsirao nekoliko puta bolid, pa su mu javljali da malo uspori, akcenat su bacali na kocnice, ko zna mozda je tad motor bio u crvenom? Istina je da je i Hamilton prtiskao u Monzi, ali nekako je to manje radio u odnosu na Rosberga.

Meni ovo mirise da su malo previse "steroida" dali motoru, pa taj motor ne moze to da podnese. Znamo da su Renault, pogotovo Honda danas bili pod malim pritiskom jer je bila prisutna vlaga i vrucina, moguce je da se i Mercedes malo pregrijavao!???

Ne znam, ja aludiram na motor, moguce je da ce se Merc presaltati na stari, jer ovaj nije nesto!?
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 20.09.2015., 22:56, ukupno mijenjano 2 puta.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

alonso5
Formula 1
Formula 1
Felipe je napisao/la:Drugi, bolji kadar lika koji je bio na stazi, Ispostavilo se da je ustvari pretrčao preko staze pa se malo šetkao. :D

A momci sa Skya su prokužili foru, mjenjači otkazuju ispod mosta. Zvuče smiješno, ali kada pogledate video, čini se poprilično istinito.

Jbt pa bas je to s*anje kad ti ni krivom ni duznom ode mjenjac zbog neke stanice zao mi je svih vozaca koji su odustali a najvise Alonsa koji je bio u bodovima.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Lady
GP3
GP3
Slavene, nema ti ovaj zaostatak Merca nikakve veze s motorom. Ovo je bio čisti nedostatak gripa, a to ti se najbolje vidi u onoj usporedbi kvalifikacijskih krugova između Hamiltona i Vettela. Osim ako ti ne misliš samo na kvar motora? jer ja sam govorila o kvalifikacijskoj formi gdje je Merc izgubio u 2 tjedna 2 sekunde!!!
slika

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Teško je biti pametan jer znamo gotovo ništa, ali ili su nešto zeznuli s novom specifikacijom motora (u što nekako sumnjam) ili su ih ulovili u mutnom s gumama pa je ovu utrku bila frka. Ako se radi o nekakvom vraćaju dugova iz Monze jer su ih skužili i jer su prošli bez kazne, onda to jako loše rade jer em nemaju neku priču em će u Japanu sve opet biti po starom. Ni to ne treba isključiti kao opciju, no nekako se nadam da će to ostati samo na teoriji zavjere i ništa više. Po meni je najzanimljivije pratiti Hamiltonove reakcije jer je unatoč svim problemima bio dosta opušten, vjerojatno zbog velike prednosti u prvenstvu, ali što reći na ono izazivanje novinara da im pomognu otkriti problem. Valjda će neke stvari u Japanu biti jasnije.
They see me strollin', they hatin' :cool:

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
@Slavene Zasto bi se vracali na stariji motor? Pa nisu ulozili ovih sedam tokena tek toliko iz zajebancije. Nije Horner bez razloga nazvao ovu pogonsku jediniciu zastrasujucom. Ako sve opet bude po starome i budu sekundu brzi a pritom dadnu nekakvo smijesno obrazlozenje za Singapur onda ce ova situacija postati jos intrigantnijom.

alonso5
Formula 1
Formula 1
Evo gledam snimak iz dosade na RTL-u a Novak i Blaz kraljevi sve vriste :D steta sto ne prenose uzivo utrku il na hrt2 kao nekad il na rtlu al samo da je uzivo najzalije mi je vas koji gledate preko streamova jer je to ziva patnja ali eto kad nema bolje.

Mozda Mecka ima ozbiljnih problema sa novom specifikacijom ali s hladjenjem jer Lewis je danas imao problema sa pregrijavanjem nekih komponenti a glavni razlog je vjerovatno nedostatak gripa.
Ali kad razmislim ni oni strucnjaci u Mercedesu neznaju u cemu je problem pa kako bi mi znali koji navodimo neke svoje stavove koji su mozda blizu istine.Vidit cemo sta ce bit u Suzuki.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Mislim na ovu formu Mercedesa, nekako su mi prespori. Ne vjerujem bas da su zbog gripa bili sporiji od Ferrarija, jer svi znamo koliko je Mercedes aerodinamicki odlicno upakovan bolid. Ferrari je inace dobar u toplijim uslovima i paket iz Madjarske je ocigledno dobar, mozda cak i bolji od Mercedesa. Jer Ferrari na ovakvim uslovima bolje cuva gume.

Meni je mnogo veca misterija ovo odustajanje! Mercedes do VN Monze nije imao nikakvih problema, ali kako su potrosili svih 7 tokena na motor, od tad imaju probleme. Williams cak i ne namjerava uzeti nove motore, zele da zavrse ovu sezonu na ovim sto imaju, pa mozda i oni znaju ono sto Mercedes zna!? Mislim ovo je sad neka luda teorija.

Meni je ovo bas misterija, pogotovo da.jedan Hamilton bude tako spor na utrci, pa onda se desi kvar koji mi je licio na Rosbergov, Hamilton se na kraju uspanicio i zelio da zavrsi utrku da nebi kasnije morali mijenjati motor i sl.

Ovo za Mercedes ne sluti na dobro, mislim na ovo odustajanje.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Brumica
GP3
GP3
Ocjene vozača, kruna bi im pala s glave da su Vettelu dali desetku.
They see me strollin', they hatin' :cool:

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 7 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Koja kruna :zubo:

Btw. Ne znam jel netko primijetio, ali Perez vozi jako dobro otkako su prešli na novu specifikaciju bolida.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Felipe je napisao/la:
A momci sa Skya su prokužili foru, mjenjači otkazuju ispod mosta. Zvuče smiješno, ali kada pogledate video, čini se poprilično istinito.

..može biti kako su slušali naše razgovore sa početka trkaćeg vikenda o EM vezane uz taj problem mjenjača i komunikacije, ima tu stručnjaka koji bi im mogli to malo bolje pojasniti, treba javiti Brundelu da nas kontaktira... :D :mrgreen:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Wohooo Forza Ferrari :pivo: :crvenazastava:

Kao prvo zahvala dobrim dušama na pomoći <3

Napokon pogledao utrku koja je bila zanimljiva, puna događanja, neizvjesnosti i dobrih pretjecanja pogotovo izvan DRS zona.Vettel je cijeli vikend genijalno odvozio. Zbilja zaslužuje bit svrstan u velikane ovog sporta. Malo ironično da pobjeđuje na stazama gdje su ga pred par godina izviždali. S druge strane bi spomenuo lošu utrku Kimija ili vikend u kojem je standardno odvozio lošije od momčadskog kolege... Međutim Ricciardo je zato odvozio još jednu solidnu utrku te se ni u jednom trenutku nije predao. Zbilja zaslužuje Ferrarijev motor da i on bude malo bliže, pogotovo u prvenstvu. S ovakvim rezultatima mozda koje godine i dohvati naslov... Kvyat isto solidan ali bez ikakve sreće...
Mercedes truba :party: Kao šlag na torti bilo je ono odustajanje Hamiltona. Jbg nek se i njemu malo to desi. Nije ni puno izgubio (12 bodova). Rosberg kao i cijelo prvenstvo, bez imalo želje...
Bottas je čak i solidno završio s obzirom kakvu je formu Williams pokazivao na ovakvim stazama. Kindergarden je danas bilo gušt za gledat. Kakvi su to samo lavovi. Imaju više muda nego pola grida... Force India solidna, pogotovo Perez koji dobro gura taj bolid prema bodovima i vrijednom petom mjestu. Što se tiče incidenta, po meni je to čisti trkači incident sa malom krivicom Hulkenberga
Honda je danas bila solidna truba... Opet donekle dobri i loši. Sramota da jedva završavaju utrku. Osjeti se u zraku sve više frustracija
Od ostalih Sauber je nekako jedva dohvatio taj bod dok su Lotusi samo dokazali u kakvoj su banani te se zbog njihovog dobra zbilja nadam da će završit u Renaultu za kojeg će kolko vidim vozit Maldonado ali ne i Grosjean?! Mozda Vergne-a kao francuza uguraju unutra....

Kako god prvenstvo nam se malo zakuhalo. Možda izgleda nerealno ali ako se nastave ovi problemi Mercedesa, mozda se Vettel ugura u kandidata za naslov

Btw još mi nejde u glavu kako je onaj lik nonšalantno šetao stazom :mrgreen: Idiot! No možda je stavio u kladionici 2+ SC....
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Slavenowsky je napisao/la:Mislim na ovu formu Mercedesa, nekako su mi prespori. Ne vjerujem bas da su zbog gripa bili sporiji od Ferrarija, jer svi znamo koliko je Mercedes aerodinamicki odlicno upakovan bolid. Ferrari je inace dobar u toplijim uslovima i paket iz Madjarske je ocigledno dobar, mozda cak i bolji od Mercedesa. Jer Ferrari na ovakvim uslovima bolje cuva gume.

Meni je mnogo veca misterija ovo odustajanje! Mercedes do VN Monze nije imao nikakvih problema, ali kako su potrosili svih 7 tokena na motor, od tad imaju probleme. Williams cak i ne namjerava uzeti nove motore, zele da zavrse ovu sezonu na ovim sto imaju, pa mozda i oni znaju ono sto Mercedes zna!? Mislim ovo je sad neka luda teorija.

Meni je ovo bas misterija, pogotovo da.jedan Hamilton bude tako spor na utrci, pa onda se desi kvar koji mi je licio na Rosbergov, Hamilton se na kraju uspanicio i zelio da zavrsi utrku da nebi kasnije morali mijenjati motor i sl.

Ovo za Mercedes ne sluti na dobro, mislim na ovo odustajanje.
Što se tiče odustajanja možda je Mercedesova slaba točka vožnja u prljavom zraku, tad motor ne uspjevaju dovoljno dobro ohladiti i imaju ozbiljnih problema. Rosberg u Italiji Hamilton sad, a s druge strane uvik san sumnja da je utrka u Mercedesu dogovorena nakon prvog zavoja, a ako je ova teorija točna je razumljivo i zašto. Čak i u Austriji kad je sporiji Rosberg bija naprid Hamilton je bija iza na sigurnoj udaljenosti. I RB je na oko bija nepobjediv al s kraćim brzinama i niskom krajnjom brzinom bija je katastrofa za priticati a lak plijen za biti preteknut pogotovo na dužim pravcima i s drs-om također bija je katastrofa u prljavom zraku, i to mu je bila slaba točka koja je ubrzo postala vidljiva. Sigurno i Mercedes mora imati nešto di je slab a možda je to to.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Ljepo su se poredali nakon ove utrke...
[ link do slike ]

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
dogovor FIA i Merca, vi zavrnite motor, zajebite setap i recite da se mučite, a mi vama nećemo uzet pobjedu u Monzi :D
slikaslika

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
HeatBlast44 je napisao/la:dogovor FIA i Merca, vi zavrnite motor, zajebite setap i recite da se mučite, a mi vama nećemo uzet pobjedu u Monzi :D
I kako se osjecas navijajuci za prevarante? Neka neka ponovilo se isto i u Japanu! Sto se dogodilo sa Hamiltonom da je tako lose vozio, gdje je nestala njegova superiornost ipak je on u rangu Senne slika slika slika

Viper
Formula 4
Formula 4
Zasluženo postolje od početka do kraja. Vettel odlično, mislim da je još imao nešto brzine u rukavu. U prvom krugu prednost od 3 sek, strava, malo je izmučio gume prvi stint pa ga je Riki stizao, ali kad ćeš probat bildat prednost ako ne prvi stint. U drugom dosta pametnije, malo dovesti gume u red i onda u jednom krugu napravit prednost od 2 sekunde ispred protivnika na istim gumama u istom stanju, opet strava. Fantastična vožnja. Riki također odličan, sve je napravio kako treba, bolje nije mogao, Vettel je bio pre brz. Kimi konačno utrka bez problema, konačno na postolju, vrlo dobra vožnja, ali mislim da je mogao malo bolje.
A sad ostali smrtnici. :mrgreen:
Rosberg je ko mlaka voda. Vozi se iza Hamiltona bez pritiska, on je zadovoljan što je Hamilton odustao pa je eto malo smanjio prednost. Hamilton je mišljenja da je imao brzinu za pobjedu, ako on tako kaže, valjda čovjek zna. Još se čudio koliko je Vettel spor na početku drugog stinta, njemu je taktika strani pojam. Bolid nije nešto konkurentan i on bi odmah odustao, pravi racer. Danil je imao dosta loše sreće, nije vozio loše, na kraju solidni bodovi. Bottas u granicama bolida.
Verstapen odlična vožnja, puno sreće sa SC i nadoknadom kruga zaostatka, no sreću treba isprovocirati i on je to i napravio. Malo me bune te njihove naredbe u zadnjem krugu, znam da je kasnije rečeno da su htjeli pustit Sainza jer je bio brži i na svježijim gumama, ali mi ta priča nekako ne drži vodu. Pa to se ne radi u zadnjem krugu. Tako da je vjerojatnije da je nešto drugo u pitanju i da Verstapen nije htio vratiti poziciju.
Sve u svemu dobra utrka, dosta događanja i konačno malo pritiska u borbi za prvo mjesto.
You can't change what happened. But you can still change what will happen.

Lady
GP3
GP3
Slavenowsky je napisao/la:Mislim na ovu formu Mercedesa, nekako su mi prespori. Ne vjerujem bas da su zbog gripa bili sporiji od Ferrarija, jer svi znamo koliko je Mercedes aerodinamicki odlicno upakovan bolid. Ferrari je inace dobar u toplijim uslovima i paket iz Madjarske je ocigledno dobar, mozda cak i bolji od Mercedesa. Jer Ferrari na ovakvim uslovima bolje cuva gume.

Nema ti njihova 'sporoća' nikakve veze s motorom. To bi ti bilo kao da je sad njihov motor čak i iza Renaulta (mislim prvenstveno na ovoj utrci na Red Bull) i negdje u rangu Honde, a znamo da nije tako. Ovo je bio čisti nedostatak gripa, samo je pitanje iz kojeg razloga se to desilo da su oni u 2 tjedna izgubili cca 2 sekunde. Da li je to kombinacija višeg pritiska u gumama + loše postavljen set-up + nemogućnost dobrog menađiranja guma po ovoj temperaturi (iako moram napisat da je temperatura asfalta bila 30 stupnjeva, dok je u Maleziji bila 50) i sve je to dovelo do takvog zaostatka...
ALI, opet ću ponovit: ako su i sve to nekako zeznuli, 2 sekunde u 2 tjedna su apsolutno previše i to graniči s naučnom fantastikom.

A za Merc se već i prije znalo da su puno lošiji u prljavom zraku pa tako mene i ne čudi kvar na Mečki, pogotovo u toplom Singapuru. Jbga...i Lewisu se to moralo kad tad desit, a desilo mu se sa najmanjom štetom jer je odustao sa 4 mjesta, a njegov najveći rival, momčadski kolega je kasnije završio isto četvrti.
HeatBlast44 je napisao/la:dogovor FIA i Merca, vi zavrnite motor, zajebite setap i recite da se mučite, a mi vama nećemo uzet pobjedu u Monzi :D

A ovo ako je istina, šta je i meni palo na pamet, onda su tolika sramota u samoj Formuli 1 da bi im trebalo takvu kaznu zaljepit sa oduzimanjem svih bodova koje su osvojili u sezoni, pogotovo ako se pokaže istinitom i ono šta Bernie spomionje u zadnje vrijeme kako je Mercedes znao kakva će bit pravila oko motora puno ranije od ostalih i radio na motoru puno, puno ranije nego svi.
A samo jedno pitanje za tebe @Heat: Zar bi ti bio ponosan na takvu činjenicu da ekipa u kojoj vozi tvoj pulen vara na tako odvratan način? Pitam te to jer jedan moj prijatelj koji je veliki obožavatelj Mercedesa mi kaže da moli Boga da su se gadno zahebali ili nešto experimentirali, jer ako se pokaže da su varalice, njemu će se svijet srušit...
Viper je napisao/la:
Verstapen odlična vožnja, puno sreće sa SC i nadoknadom kruga zaostatka, no sreću treba isprovocirati i on je to i napravio. Malo me bune te njihove naredbe u zadnjem krugu, znam da je kasnije rečeno da su htjeli pustit Sainza jer je bio brži i na svježijim gumama, ali mi ta priča nekako ne drži vodu. Pa to se ne radi u zadnjem krugu. Tako da je vjerojatnije da je nešto drugo u pitanju i da Verstapen nije htio vratiti poziciju.

Samo mali ispravak jer sam vidijela da i naš dragi kolega @avalon isto spominje u komentarima na članke.... nije bilo u zadnjem krugu jer su Maxu već javili 2 kruga prije ( a možda i 3, ovisi kad su pustili team radio u prijenos) da pusti Sainza jer je sam Sainz tražio da proba samo jedan krug nešto slično kao šta je Red Bull probao u Monacu, a ako ne uspije, onda bi Sainz vratio Maxu poziciju. Imaš intervju Sainza poslje utrke gdje ti upravo to objašnjava,. A i sam Tost je stao u Maxovu obranu jer Sainz nije bio toliko brz, pa prema tome nije imalo nikakvog smisla. Baš sam malo prije pogledala zadnje krugove Singapura i zaista, Max je stiskao Pereza, ali je ovaj uspio svaki put na i najmanjoj ravnici odmaknut se, dok Sainz nije bio tolika pretnja Maxu, kao ovaj Perezu.

--------------------------------------------------------

I evo nam tablice vremena vozača u Singapuru - head to head

http://en.mclarenf-1.com/index.php?page ... n%20Vettel

....................................

I da li je Vettel u drugom stintu pomagao Raikkonenu da prestigne Riccia, a kad je vidio da od toga ništa, Seb stavlja u veću brzinu ( u 27-om krugu) i biježi u jednom krugu sa 0.8 na skoro 3 sekunde razmak?

[ link do slike ]
[ link do slike ]
slika

Viper
Formula 4
Formula 4
Da i meni je to za Vettela i Kimija odmah palo na pamet, čak se i Hamilton čudio koliko je Vettel spor na SS. Po meni, Vettel je imao fore za nekih 10 do 15 sekundi prednosti, možda i više. Prvi krug sa prednosti od 3 sekunde i krugovi u drugom stintu to potvrđuju. U dva kruga prednost od 0,8 na 5 sekundi i onda dalje održavanje sigurnog razmaka. Imao je utrku potpuno pod kontrolom.
You can't change what happened. But you can still change what will happen.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡