Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari
wapi je napisao/la: 12.09.2018., 13:46 Ja očekujem puno iskrenja dogodine u Ferrariju. Možda i to treba.
Ali još uvijek se ne mogu načuditi zašto je Ferrari htio Kimija u Sauber umjesto u penziju. Nema mi to logike.
Iskustvo, sponzori, fanovi itd...

Ova tri nabrojana faktora su ključna za razvoj ekipe.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
avetma je napisao/la: 11.09.2018., 20:41 Čitao sam nekidan analiziranje tu na portalu kakvi su u prosjeku Vettelovi fanovi, kakvi su Alonsovi fanovi, Hamiltonovi fanovi... Sad se možda može analizirati kakvi su u prosjeku Kimijevi fanovi :)
I kakvi su zaključci???
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

thebear38
Karting
Karting
Navija za: Max Verstapen
Majki2111 je napisao/la: 12.09.2018., 15:33
avetma je napisao/la: 11.09.2018., 20:41 Čitao sam nekidan analiziranje tu na portalu kakvi su u prosjeku Vettelovi fanovi, kakvi su Alonsovi fanovi, Hamiltonovi fanovi... Sad se možda može analizirati kakvi su u prosjeku Kimijevi fanovi :)
I kakvi su zaključci???
Isti kao i od navedenih vozaca. Vecina pristrana ... manjina objektivna i suvisla :)
Winning is the most important. Everything is consequence of that.

stefan BELLOF
Karting
Karting
S nama već: 9 god 8 mj
Frantic je napisao/la: 11.09.2018., 21:36 Volio bi čuti @Bellofov komentar o Kimijevim fanovima. :chill: :kokice:
Pa jednom prilikom sam ih nazvao posebnom sortom,kad vidi cuda opet se ispostavilo tocnim.
Zadrzat cu se samo na tome,nazivat cu ih i dalje sortom,ti ljudi su dragocijen medicinski materijal. Savrseni za otkrivanje uzroka sljepila kod zdravih ociju.

Navest cu jedan primjer te "bolesti". Naime,kako prosjecnom Kimievcu objasnit da npr. utrka i Kimijeva pobjeda u Spa 2009-te nikako nije djelo njegovog supertalenta i superijornosti nad ostalima,nego samo splet odredjenih okolnosti.

Kako im objasnit da vise zasluga za tu pobjedu ima Romain Grosjean od samog Kimia. Kako im objasnit da je Grosjean u prvom krugu porazbijao sve iole sposobne za mogucu pobjedu. Kako im objasnit da je Kimi na restartu utrke pretekao Fisichellu samo i iskljucivo zahvaljujuci KERS-u koji Fisico nije imao i kako im objasnit da je samo zahvaljujuci tom istom KERS-u imao mogucnost da ostane ispred.

Kako to ovjasnit ljudima sljepim pored zdravih ociju? Kako,kako,kako?

Kako im objasnit da je Kimi zasluzio izletit iz Ferraria ima vec 2-3 sezone,odnosno nikada ga nije trebalo ni vratit.

Posebno super dio Kimieve karijere,a time i njegovih navijaca je period u onom laznom Lotusu.
Naslusao sam se hvalospjeva na racun turbojakih inzinjera u Lotusovoj ekipi,Ericu Bojleru kao superjakom vodji te ekipe,Lopezu kao superinteligentnom vlasniku i Kimiu koji je pokazao svima kako se vozi.

Ja cu vam reci ovako. Nes ti velike pameti od svih njih,stvarno je trebalo bit superpametan da napravis bolid koji je konkurentan ako znas da je Pirelli proizveo gume oko tvog proslogodisnjeg bolida. Stvarno treba bit supersposoban za iskoristit serviranu stvar,stvar na koju su drugi potrosili miljune oni su dobili mukte.

Kasnije se i pokazalo tko je tko. Lopez ima problema sa zakonom jer je varalica,Bojler je dobio otkaz,a inzinjeri pitaj boga di su.

Eh da,Kimi je isto opet dobio otkaz. Jbg neposteno prema njemu,ipak je to supertalentirani,superjaki finski superalkoholicar koji nije pokazao apsolutno nista od momenta kada je opet sija u Ferrari.

Nije mi zao,konacno je netko poceo razmisljati glavom u Ferrariu.

P.S. Isprike onim malobrojnima koji ne upadaju u "sortu". Ipak su iznimke koje potvrdjuju pravilo.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Dovoljno je sjetiti se da su pljuvali po Ferrariju što nije pustio "bržeg" Kimija ispred Vettela koji je bio zaglavljen iza Bottasa u Mađarskoj. Pa gdje ćeš više? :facepalm:

neron
Karting
Karting
A kako nekom objasniti da nije Kimi potira Šumija nego je sam podvija rep i otiša. Mržnja je zajebana stvar.

stefan BELLOF
Karting
Karting
neron je napisao/la: 12.09.2018., 19:57 A kako nekom objasniti da nije Kimi potira Šumija nego je sam podvija rep i otiša. Mržnja je zajebana stvar.
Tko je ikada reka da je Kimi potira Schumachera? Napravljena je ista stvar kao i sada,staro za mlado,ali uz jednu bitnu razliku. Schumi je u zadnjoj sezoni osvoija 7 pobjeda,kimi u 4 godine niti jednu. Nije bas zanemaruva razlika.

neron
Karting
Karting
Bija je Alonso bog vožnje ništa. Evo Vettel kako stvari stoje ništa, ovaj stari alkoholičar Kimi zadnji Ferrarijev prvak nešto ne štima. Da se razumimo zabole me za Kimija ali tako stoje stvari.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
stefan BELLOF je napisao/la: 12.09.2018., 17:15
Frantic je napisao/la: 11.09.2018., 21:36 Volio bi čuti @Bellofov komentar o Kimijevim fanovima. :chill: :kokice:
Pa jednom prilikom .......
Sjetio sam se jednog tvog komentara (mislim) sa drugog portala/foruma, pa sam te zato prozvao. :mrgreen:
Meni je Kimi drag lik. Jedan od 3 najdraža na gridu (ostala dvojica su Hulk i Ricci).
Vettel mi, recimo, nije ni među prvih 5.
Ali brate mili, treba biti realan.
Nemoš` protiv nekih činjenica.
Iako ga ja uopšte ne krivim ni za šta što se desilo prije 10 dana u Monzi.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
stefan BELLOF je napisao/la: 12.09.2018., 17:15 ...
Dosta interesatna poruka. Puno toga si nadrobio, a usput indirektno izvrijeđao dobar dio F1 pratitelja jer ogromna većina simpatizira Kimija. Zato jer je ljudina i jer ne trpi bullshit. I zato jer je Ferrarijev zadnji prvak, i zato jer mu ne možeš naći sramotnu mrlju u karijeri, i jer je na pragu 4. desetljeća još jako brz, i tako dalje. Imaju ljudi razloga za voljeti Kimija. Meni je zanimljivije odakle tolike frustracije time da još uvijek vozi? Jer nije najbrži na gridu i jer neće više nijedan naslov osvojiti? Analiziras li na isti način i ostale vozače ili je Kimi po nečemu poseban? Njegovi navijači su često u svijetu fantazije, ali toga imaš svugdje. Pa pogledaj komentare o Hamiltonu ili Vettelu nakon svake utrke. Nakon jedne su bogovi, nakon druge čitamo kolumne "is he a faulty champion".

Tako kako si analizirao Belgiju 2012. možeš i Valenciju iste godine. Možeš baciti oko i na Abu Dhabi te godine. Jako jako puno spleta okolnosti. I što sad? Ništa, Kimi je i dalje zadnji Ferrarijev prvak, a zbog svog ponašanja i ugleda kao sportaša postat će legenda o kojoj će Tifosi i ostali dugo prepričavati anegdote. A budi uvjeren da neće o nekim drugima. To da je dvije desetinke sporiji od Vettela? Sitnica...

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
https://twitter.com/SomersF1/status/1039958103305932801

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
[izbrisano] - zabranjeno je komentirati druge članove.

Hahaha kako god još jednom da ponovim zadnji Ferrarijev prvak, no bullshit man, no butler, family guy, sporiji od Vettela ali ko ga hebe ipak je to Kimi :zubo: , i za razliku od nekih ovdje sa kristalno čistim vidom koji brinu o dobrobiti Ferrarija i dalje dobar dio Ferrarijevaca podržava sporog Kimija.
Živio ti nama Kimi! :fakjea:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Slavenowsky je napisao/la: 12.09.2018., 14:53
wapi je napisao/la: 12.09.2018., 13:46 Ja očekujem puno iskrenja dogodine u Ferrariju. Možda i to treba.
Ali još uvijek se ne mogu načuditi zašto je Ferrari htio Kimija u Sauber umjesto u penziju. Nema mi to logike.
Iskustvo, sponzori, fanovi itd...

Ova tri nabrojana faktora su ključna za razvoj ekipe.

+ ponuditi ugovor vozaču u 39-toj na dvije godine meni govori da je Kimi poker karta koju su spremni povući ako bude potrebe. Možda sam se zanio u svojim razmišljanjima, ali gotovo sam siguran da su Elkan i Camilleri sa Ferrarijevim odvjetnicima da li sve od sebe da odgode Leclercov dolazak, ali očigledno postoje neke klauzule preko kojih nije išlo. A ne treba zanemariti da obojica favoriziraju Kimija.
Kako god bilo samo uživajmo u narednim utrkama! :thumbs:

stefan BELLOF
Karting
Karting
Frantic je napisao/la: 12.09.2018., 20:41
stefan BELLOF je napisao/la: 12.09.2018., 17:15
Pa jednom prilikom .......
Sjetio sam se jednog tvog komentara (mislim) sa drugog portala/foruma, pa sam te zato prozvao. :mrgreen:
Meni je Kimi drag lik. Jedan od 3 najdraža na gridu (ostala dvojica su Hulk i Ricci).
Vettel mi, recimo, nije ni među prvih 5.
Ali brate mili, treba biti realan.
Nemoš` protiv nekih činjenica.
Iako ga ja uopšte ne krivim ni za šta što se desilo prije 10 dana u Monzi.
Sta se tice Kimia vec sam jedno reka,pa cu i ponovit. Kimi je jedan od onih 1% svih vremena koji je bija sposoban i koji je radija ono nesto da ostanes i kazes,svaka cast majstore.

Realnost je takva da Kimi apsolutno nicim nije zasluzija da vozi Ferrari ovoliko sezona uzastopno. Ljudi bozji,pa od 2008 na ovamo uspio je pobjedit samo Grosjeana kojemu su to bili pocetci karijere. Svi ostali su ga razvalili,ali doslovno razvalili.

Koji vozac je kome drag apsolutno je nebitno,bitno je da je kod Kimievih navijaca uvik netko drugi kriv. Em su mu sjebali strategiju,em nema isti bolid,em je netko privilegiran e ovo e ono.
Mozemo i tako razgovarat. Ok,Vettel je privilegiran,a ko Kimiju brani da zavrsi drugi?

Sta se tice Monze,nisam uopce ja nesto ljut na Kimija niti mu ista mogu prigovorit. Ljut sam na Ferrari jer su uopce u ovom stadiju sezone dozvolili da ima prednost ispred Vettela.
Sve to nema cak veze sa ravnopravnoscu nego sa zdravim razumom. Dozvoljavas da onaj koji je realno van borbe za titulu ima bolju poziciju od tvog vozaca koji je itekako ziv u toj borbi. Smisno i suludo.

Mogu Kimiu zamirit eventualno jer ne nesto ranije kocija na sikani,barem mi se tako cini,pa Vettel i nije imao neku sansu branit poziciju jer je morao i sam ranije kocit. Opet,to nicim ne opravdava cinjenicu da je Vettel sam sebi kriv i za onu glupost nema opravdanja. Ukoliko Vettel ne osvoji prvenstvo iskljucivo ce bit sam sebi kriv.

Vettela smatram brzim i jako dobrim vozacem Kada bi usporedili Vettelov prime i Kimiev prime rec cu da Vettel nebi imao velike sanse. Mozete se slozit i nemorate.

Danas na gridu imam par njih koji su mi prilicno dragu. Leclerc za kojeg mislim da ce porusit sve rekorde,Hulk koji vozi sa velikim hendikepim u odnosu na ostale (trebalo je i uzet pole u onom williamsu) i Grosjean,ali ne onaj grosjean sa pocetka karijere ili pocetka ove sezone. Covik cesto upadne u neku crnu rupu pa radi sranje.

Hamiltona ne mogu smislit,jednostavno ne mogu ga organski podnit. Koliko mi ide na nerve Kimijev boli me k... stav zbog kojeg je bez veze potrosija ogroman talent toliko me jos vise nervira Hamiltonovo preseravanje. On ce malo bit vozac pa malo reper pa malo modni macak. Imam dojam da je jako pokvarena osoba.

stefan BELLOF
Karting
Karting
@avetma

Meni nije problem sto je Kimi sporiji 2 desetinke od Vettela. Meni je problem sto nikako nije brzi od Mercedesa. Bottas jos ponekad otme Vettelu nesto,Kimi nije oteo nikome nista. To je glavni problem.
Nije problem sto su ga momcadske kolege napucale,boze moj netko mora biti "sporiji",problem je sto nikome nicim nije pripomoga.
Sada njegovi navijaci afanaju jer mora otic. Ma vidi boga ti,nabroji mi 3 razloga zasto bi trebao ostat?
Vettel je skupio 10-ak pobjeda Kimi niti jednu. Bottas je uzeo nesto,Kimi niti jednu. Sve ove godine uzeo je 2 PP-a vozeci bolid spreman za pobjede.
Znaci u top materijalu ti nisi niti jednom bija blizu nicega.
Jeli to sve dovoljno za jos jedan ugovor? Nije dovoljno. Alonso je u onakvome Ferrariu uzeo nesto,Kimi opet nista.
Sta si imao imao si,sada ce netko drugi pokusat. Meni skroz normalna odluka.

Sada molim te definiraj mi to ljudina? Sta to tocno znaci? Koliko je to sta je Kimi ljudina kako kazes bitno za njegov i plasman njegove ekipe,jer ipak se jos uvik gledaju bodovi,a ne tko je kolika ljudina.

Kazes ne trpi sranja? Po cemu se to ocituje? Njemu su sponzorske obaveze sranje. Pa sta me briga sta su ti sranje. Vozis za mene,ja te placam,odradit ces to "sranje" jer te od toga placam.
Onda mamurni Kimi dodje u donjem rublju pred kamere i kod njegovih fanova ekstaza,delirij. Vidi ljudine,vidi kralja kako ga boli k... za cili svit. Presmisno,nista drugo nego smisno.

Vecina njegovih obozavatelja ga voli zbog toga,a ne zbog njegovih voznji. Kimi je kao nekakav idol nekome.
Kimi je jedan obicni alkoholicar koji voli krsit sve moguce protokole i kao takav nebi trebao bit uzor nikome.
Covik u Maleziji uzme sladoled i opet delirij i ekstaza,jer vidi kralja,on jede sladoled i boli ga k... sta se desava. Mislim,sta sada,covik jede sladoled,velike stvari i onda u to vrime moram citat 5 stranica foruma jer su njegovi fanovi dozivili orgazam zbog toga i pisu samo o jednom obicnom pojedenom sladoledu.

Moram priznat,a drago mi je da je tako,Kimi je uvik bija fer igrac na stazi. Nikad mrlje i to je super.
Imas pravo, 39 godina i jos brz. Brz je,ali nedovoljno. Nije bitno oce li ikada vise osvajat ista,jedino bitno je da nije sposoban,barem za sada ponekad bit brzi od Mercedesa i zato mora otic.

Sto se tice utrke koju sam navea kao primjer. Sada reci,koliko toga sam krivo reka?
Navea sam je zato jer su to njegovi navijaci naveli kao njegovu nemam pojma sta i nikada ih nije bilo briga za cinjenice.

zelot
Formula 1
Formula 1
Kimi je na osobnost postigao puno vise nego kao voznjom. Odlican lik, cudan a zanimljiv, nikada u nikome na zulj stao. Naravno, odlican vozac i sv. prvak ali status koji godinama uziva mu je ipak vise donjelo ono van bolida. Barem malo vise.

Naslov osvojio uz wingmana massu. Na knap vrlo na knap al ok. Ima ga i svaka cast. Karijerom i onime sto on je, zasluzeno.

Sa druge strane od istog masse je i gubio, od alonsa i seba da ne pricam. Pobjeda ima onako, 20ak jel. U 20 godina karijere skoro. Oni najveci imaju po duplo vise i vise. A oni koji imaju 20ak su duplo manje godina proveli u f1.

Drag je ali ostavlja dojam da tu fali jos jako puno medalja pobjeda naslova. Ds nije tako cool a da ima istu hordu fanova i najbolju, to bi znacilo da ima bar 4 naslova.

Seb ham alonso.. Ma cijeli grid skupa nema navijaca kao kimi a nije bas da je kimi kao schumacher 2004 koji je isto tako imao sve navijace svijeta.

I onda, pod utjecajem tolikog broja fanova i njega kao pojave ostaje dojam da se vozacko umjece preuvelicava.

Daleko da nije imao vrhunskih utrka i majstorija i ostat ce to takodjer zapamceno ali kako se to u javnosti servira covjek bi pomisio da sve rekorde drzi :)

Kako god, drago mi je da ostaje i bit ce ga lijepo gledat u novoj ulozi kad vozi svoj auto pa mora pazit da ga ne slupa jer su djelovi ko skupi svetog petra maslo :)

Sad moze ostat jos 5 godina sto se mene tice. I volio bih da vozi jos toliko, sve dok sauber ne postane konkurent za naslov a onda bi moralo biti ajde djede pusti mlade slika

Za kraj, eh da je spojit kimia i alonsa, neki Kimalo hibrid.. U kimia kakav je i cijelu njegovu karijeru samo alonsove vjestine stavit... Cije god, hocu reci beku od boljih u koje smo se uvjerili.. E tada bi bilo 10 naslova. Hladan ko spricer, pametan, omiljen, ne jebe zivu silu al ne na galamu nego na tisinu.. Pa da sjedne za volan gdje je takodjer najbolji.. Al jbg, ne moze i oare i jare, kako njemu tako ni alonsu ni nikome. Mozda hamiltonu i maxu slikaslika

stefan BELLOF
Karting
Karting
Iceman je napisao/la: 12.09.2018., 22:18 [izbrisano] - zabranjeno je komentirati druge članove.

Hahaha kako god još jednom da ponovim zadnji Ferrarijev prvak, no bullshit man, no butler, family guy, sporiji od Vettela ali ko ga hebe ipak je to Kimi :zubo: , i za razliku od nekih ovdje sa kristalno čistim vidom koji brinu o dobrobiti Ferrarija i dalje dobar dio Ferrarijevaca podržava sporog Kimija.
Živio ti nama Kimi! :fakjea:
To nisu Ferrarievci nego Kimievi navijaci,ne brkaj pojmove.Da su to Ferrarievci onda im nebi bilo bitno sto Kimi odlazi jer bi im brojevi savrseno dobro sve objasnili.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
stefan BELLOF je napisao/la: 12.09.2018., 23:49 Sada molim te definiraj mi to ljudina? Sta to tocno znaci? Koliko je to sta je Kimi ljudina kako kazes bitno za njegov i plasman njegove ekipe,jer ipak se jos uvik gledaju bodovi,a ne tko je kolika ljudina.
Ima u tom obožavanju Kimija puno gluposti, možda malo više nego kod većine drugih vozača. Fora je u tome što su ljudi navikli na glumatanje i PR mašine koje neće nikad ništa napraviti "kontra regule", a ako slučajno naprave - onda sutra dolazi izrecitirana isprika.

Pa teško je definirati što znači "ljudina" ako F1 gledaš na način da ti je važno tko koliko ima bodova i to je to. Kimi nije nikad roknuo drugog vozača u bijesu bolidom u bolid, nije nikad pobijedio na namještenoj utrci, nije nikad sudjelovao u razmjeni ukradenih podataka među ekipama, nije nikad pravio od sebe žrtvu "zato jer je crnac", nije parkirao bolide u Monaku, nije zahvaljivao sjajnoj publici na svakom GP eventu, mogu tako do preksutra izvlačiti sve sitne ili velike karakterne mane drugih vozača. Kimi pokušava ostati normalan u nenormalnom okruženju, a to ljudi prepoznaju i cijene. Lizanje sladoleda je profurano, kao i one poruke "I know what I'm doing" - to je sad postala prilična debilana koliko je izlizano, ali ljudi jednostavno vole vidjeti nešto ljudsko i prirodno. To što se kasnije marketinški isprostituira - nije njegova krivica. Upravo suprotno, svaki put kad su ga pitali za taj team-radio i majice koje su u Lotusu napravili - on je rekao da nije imao veze s time. Znači, ne pumpa svoju auru nego kaže kako jest.
stefan BELLOF je napisao/la: 12.09.2018., 23:49 Kazes ne trpi sranja? Po cemu se to ocituje? Njemu su sponzorske obaveze sranje. Pa sta me briga sta su ti sranje. Vozis za mene,ja te placam,odradit ces to "sranje" jer te od toga placam.
Onda mamurni Kimi dodje u donjem rublju pred kamere i kod njegovih fanova ekstaza,delirij. Vidi ljudine,vidi kralja kako ga boli k... za cili svit. Presmisno,nista drugo nego smisno.
Pa točno, njemu su sponzorske obaveze sranje i ne želi ih raditi. Ferrari ga plaća, ako Ferrariju to smeta - mogli su ga davnih dana otpustiti. Ali, stvar je u tome da im ne smeta. Zato i jest omiljen u paddocku i među navijačima. Navedi mi još jedan primjer sportaša koji može izgubiti i da mu navijači plješću? On gubi već godinama i skoro svi ga žele zadržati u F1. Zar ne misliš da postoji razlog za to?

Osim toga, Raikkonen je Ferrariju bio zlatna koka što se tiče marketinga. Pa pobogu njegova nakaradna recitacija u reklami za Weichai je više promovirala taj brend nego sve moguće F1 kampanje drugih naljepnica po bolidama. Pazi pritom razliku - to nije lik koji pokušava biti kul, Hamilton želi svim snagama biti kul, Van der Garde svakog vikenda pokušava biti kul po Twitteru, imaš primjera koliko hoćeš kad vozači glume glumu i igraju igru. Ovaj je sasvim druga priča i to ljudi vole.

Na stranu s vječno mladim frajerima kojima je kul "uvik kontra" stav i rebel-preseravanje uz bocu Nikšićkog, toga uvijek imaš, šta ćeš...

stefan BELLOF
Karting
Karting
avetma je napisao/la: 13.09.2018., 00:08
stefan BELLOF je napisao/la: 12.09.2018., 23:49 Sada molim te definiraj mi to ljudina? Sta to tocno znaci? Koliko je to sta je Kimi ljudina kako kazes bitno za njegov i plasman njegove ekipe,jer ipak se jos uvik gledaju bodovi,a ne tko je kolika ljudina.
Ima u tom obožavanju Kimija puno gluposti, možda malo više nego kod većine drugih vozača. Fora je u tome što su ljudi navikli na glumatanje i PR mašine koje neće nikad ništa napraviti "kontra regule", a ako slučajno naprave - onda sutra dolazi izrecitirana isprika.

Pa teško je definirati što znači "ljudina" ako F1 gledaš na način da ti je važno tko koliko ima bodova i to je to. Kimi nije nikad roknuo drugog vozača u bijesu bolidom u bolid, nije nikad pobijedio na namještenoj utrci, nije nikad sudjelovao u razmjeni ukradenih podataka među ekipama, nije nikad pravio od sebe žrtvu "zato jer je crnac", nije parkirao bolide u Monaku, nije zahvaljivao sjajnoj publici na svakom GP eventu, mogu tako do preksutra izvlačiti sve sitne ili velike karakterne mane drugih vozača. Kimi pokušava ostati normalan u nenormalnom okruženju, a to ljudi prepoznaju i cijene. Lizanje sladoleda je profurano, kao i one poruke "I know what I'm doing" - to je sad postala prilična debilana koliko je izlizano, ali ljudi jednostavno vole vidjeti nešto ljudsko i prirodno. To što se kasnije marketinški isprostituira - nije njegova krivica. Upravo suprotno, svaki put kad su ga pitali za taj team-radio i majice koje su u Lotusu napravili - on je rekao da nije imao veze s time. Znači, ne pumpa svoju auru nego kaže kako jest.
stefan BELLOF je napisao/la: 12.09.2018., 23:49 Kazes ne trpi sranja? Po cemu se to ocituje? Njemu su sponzorske obaveze sranje. Pa sta me briga sta su ti sranje. Vozis za mene,ja te placam,odradit ces to "sranje" jer te od toga placam.
Pa točno, njemu su sponzorske obaveze sranje i ne želi ih raditi. Ferrari ga plaća, ako Ferrariju to smeta - mogli su ga davnih dana otpustiti. Ali, stvar je u tome da im ne smeta. Zato i jest omiljen u paddocku i među navijačima. Navedi mi još jedan primjer sportaša koji može izgubiti i da mu navijači plješću? On gubi već godinama i skoro svi ga žele zadržati u F1. Zar ne misliš da postoji razlog za to?

Osim toga, Raikkonen je Ferrariju bio zlatna koka što se tiče marketinga. Pa pobogu njegova nakaradna recitacija u reklami za Weichai je više promovirala taj brend nego sve moguće F1 kampanje drugih naljepnica po bolidama. Pazi pritom razliku - to nije lik koji pokušava biti kul, Hamilton želi svim snagama biti kul, Van der Garde svakog vikenda pokušava biti kul po Twitteru, imaš primjera koliko hoćeš kad vozači glume glumu i igraju igru. Ovaj je sasvim druga priča i to ljudi vole.

Na stranu s vječno mladim frajerima kojima je kul "uvik kontra" stav i rebel-preseravanje uz bocu Nikšićkog, toga uvijek imaš, šta ćeš...
Pazi,ja volim formulu 1 i gledam formulu1. Navijac sam Ferraria i meni je bitno da je Ferrari gore. Tko ce vozit taj bolid vise mi nije bitno,pa morao sam Alonsa probavit,a to viruj mi nije bilo lako.Tvrdim da bi ovo prvenstvo bilo gotovo da je Alonso ove godine sidija u tom Ferrariu. Koliko god imao karakternih mana umjece mu se nikako nemoze osporit.

Osobno,sta me briga jel Kimi pao pijan sa jahte. Iskreno,boli me neka stvar jel ili nije,jel bumbija 6 miseci iz komada,meni u dzep ni iz dzepa.
Bitno je da jednostavno njegove preformanse nisu dovoljne.

Alergican sam kada u nedostatku argumenata krene prica o tome koliko je Kimi cool. Nije me briga za to,briga me za ono na stazi.
Isto tako me nebi bilo briga da je Vettel taj koji je sporiji,slobodno ga napucajte a Kimija ostavite,ali to nije tako i jbg.

Mislim,sta vise rec? Alonso ga unistija,Vettel ga unistija,Massa ga do nesrece u Madjarskoj posteno namaza. Niti jedna pobjeda naspram Alonso,Vettel 20-ak. Jel moguce da bas nikako nije moga dobit nista a kao brz je?

Kada sve to uzmes u obzir,njegovi navijaci i dalje smatraju da on zasluzuje Ferrari i sada afanaju. Nevjerojatno.

Naravno da ga ljudi zele zadrzat u F1,naravno da postoje razlozi za to,nista to nije sporno. Ostaje u F1,neka ostaje,dobro je za sport,bolje nego da mi dodju novi Haryanti i Yammamoti.
Neko mladji ce naucit dosta od njega,ali vise nije za top ekipe. Neka ga u Sauberu,svi ce imat koristi.

P.S.- znam da nije pregledno kad citiram svu silu texta ali pisem sa moba imam jebene boce a ne prste tako da nemam zivaca citirat samo dio. Pritisnem nesto krivo pa ode sve kvragu

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
stefan BELLOF je napisao/la: 13.09.2018., 00:36 Pazi,ja volim formulu 1 i gledam formulu1. Navijac sam Ferraria i meni je bitno da je Ferrari gore. Tko ce vozit taj bolid vise mi nije bitno,pa morao sam Alonsa probavit,a to viruj mi nije bilo lako.Tvrdim da bi ovo prvenstvo bilo gotovo da je Alonso ove godine sidija u tom Ferrariu. Koliko god imao karakternih mana umjece mu se nikako nemoze osporit.
Puno puta sam pročitao da bi Alonso osvojio naslov da je ove godine sjedio u Ferrariju. Ali vidi u čemu je stvar, ne moramo maštati - Alonso jest sjedio u Ferrariju, i to pet godina.

Čudno da se zaboravlja da vozač nije svemirac koji nedjeljom dođe voziti utrku i onda pobijedi ili ne pobijedi. Momčad se gradi, to zna svatko tko radi u okruženju koje se sastoji od više od 1 osobe. I zna kako je kad radiš s ovakvom ili onakvom osobnosti. Neće Alonso i Vettel šarafiti po garaži niti davati ideje o dizajnu prednjeg krila, to je karikaturalan prikaz, ali je također smiješno pomisliti da vozač nema utjecaja ni na što van staze.
stefan BELLOF je napisao/la: 13.09.2018., 00:36 Osobno,sta me briga jel Kimi pao pijan sa jahte. Iskreno,boli me neka stvar jel ili nije,jel bumbija 6 miseci iz komada,meni u dzep ni iz dzepa.
Bitno je da jednostavno njegove preformanse nisu dovoljne.

Alergican sam kada u nedostatku argumenata krene prica o tome koliko je Kimi cool. Nije me briga za to,briga me za ono na stazi.
Isto tako me nebi bilo briga da je Vettel taj koji je sporiji,slobodno ga napucajte a Kimija ostavite,ali to nije tako i jbg.
Pa slažem se da nije više za top ekipu, oko toga nema sumnje. Isto tako se slažem da ima navijača koji sad svašta baljezgaju, a dovoljno je pogledati da Vettel ove sezone ima pola sekunde prednosti u kvalifikacijama u prosjeku. To je uz podatak o broju pobjeda dovoljno da se zaključi da mjesto u Ferrariju treba prepustiti nekom drugom, u ovom slučaju Leclercu.

Ali, Kimi je kul, i to ne na taj način kako prikazuješ da pije dan i noć i to je sad kul. To je retardirano za sve koji imaju više od 16 godina. Kimi je kul jer je ljudina, a takvi se uvijek i svugdje cijene. Ti cijeniš to što netko radi na stazi, a ja bih sutra prestao gledati F1 kad bi imali 20 ljigavih prevaranata na stazi, i više mi nikad ne bi pala na pamet. Tako mogu gledati i prazne automobile kako se utrkuju. Ovdje je ljepota u tome što su vozači uz svoje sposbnosti zapravo različiti karakteri. F1 ne počinje u 3:10 i ne traje 300 kilometara. Traje stalno, sudi se svaka izjava, cijeni se sve što je ljudski, a ne cijene se umjetni likovi, ljigavi, arogantni, varalice... Svi donosimo svoje sudove, možemo se oko nekoga slagati da je ovakav ili onakav, te se razilaziti oko mišljenja o tome kakav je tko, ali ne treba biti pretjerano mudar da se cijeni vrlina, a ne cijeni mana. To je otprilike to zašto Kimi po meni može voziti do 45., pa neka bude spor i neka vozi Sauber...

Debeli Ronaldo danas vjerojatno ne može odraditi jedan sprint pošteno, a ja bih pogledao radije njegov jedan udarac nego kompilaciju 20 eurogolova Neymara. Pretjerujem, ali to je to. Kimiju je vrijeme i mjesto u Sauberu, navijači koji misle suprotno su iluziorni. Ali, i ti si ga skroz omašio s tom kvantifikacijom svega...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡