Aston Martin
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Horner je izjavio nakon njihovog predstavljanja, na pitanje koga očekuje kao najveću konkurenciju, osim onih očekivanih, da čuje da iz Aston Martina dolaze veliki brojevi. Prošle godine se prije sezone pričalo da su promašili, što se ispostavilo tačnim. Ako i ovo bude tačno, mogli bi biti opasni.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Svi su.LH44 je napisao/la: 13.02.2023., 20:39 Ovaj bolid je hibrid prošlogodišnjeg red bulla i Ferrarija
Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Glupo je uspoređivati ovogodišnji s launch verzijom prošlogodišnjeg. Aston je usred sezone već promijenio filozofiju. Ovo je samo nastavak toga.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Pastor
- Formula 1
Upravo to mislio napisati. Koja glupost kad neko upoređuje ove dvije verzije, a zna se da je bolid sa kraja sezone potpuno drugačiji. Isto se može reći za McLaren. Oni su krenuli sa uskim sidepodima, pa su onda do kraja sezone promijenili na poprilično slično rjeešenje Red Bullu. I sad kad novi porediš sa onim sa kraja sezone, to i nije neka promjena, samo evolucija.
AM se ipak odmakao dosta i od onog sa kraja prošle godine. Sad je tu novi nos. Prednje krilo izgleda slično kao lanjsko za low downforce utrke. Ovi tuneli na sidepodima, pa i sa strane sidepodi dosta drugačije izgledaju od onih Red Bullovih. Slična filozofija, ali ipak dosta drugačije. Usisnici za prednje kočnice su dosta manji. Prošle godine su ionako skoro svaku utrku oni otvori bili do pola zaljepljeni. Očito su bili preveliki.
Mislim da još na većini bolida nismo vidjeli prava krila, podnicu...
AM se ipak odmakao dosta i od onog sa kraja prošle godine. Sad je tu novi nos. Prednje krilo izgleda slično kao lanjsko za low downforce utrke. Ovi tuneli na sidepodima, pa i sa strane sidepodi dosta drugačije izgledaju od onih Red Bullovih. Slična filozofija, ali ipak dosta drugačije. Usisnici za prednje kočnice su dosta manji. Prošle godine su ionako skoro svaku utrku oni otvori bili do pola zaljepljeni. Očito su bili preveliki.
Mislim da još na većini bolida nismo vidjeli prava krila, podnicu...
- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
Ako ne bude spreman za prvu utrku bila bi fora da je Seb odradi ako bi imao volje a mislim da bi. Taman da vidimo jednu utrku njega i Alonsa zajedno u timu.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- Sarma Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: Ferrari
Felipe Drugovich will attend the Bahrain test to share driving duties with Fernando Alonso. Felipe is scheduled to drive AMR23 on Thursday morning with Fernando taking over in the afternoon.
Schedule for Friday and Saturday to be confirmed.
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Možda ti se želja ostvari. Haha baš me zanima kakav bi bio njihov prvi zavoj.alonso5 je napisao/la: 20.02.2023., 18:34 Ako ne bude spreman za prvu utrku bila bi fora da je Seb odradi ako bi imao volje a mislim da bi. Taman da vidimo jednu utrku njega i Alonsa zajedno u timu.

https://www.planetf1.com/news/aston-mar ... -b-option/

- Pastor
- Formula 1
Bilo bi odlično. Taman da odradi 300-tu utrku. 
Mislim da nema smisla trošiti ovakav potencijal bolida na Drugovicha, koji niti je iskusan, niti je neki super talent. Čak ni na vrhuncu svojih mogućnosti bi vjerovatno bio samo prosječan vozač.

Mislim da nema smisla trošiti ovakav potencijal bolida na Drugovicha, koji niti je iskusan, niti je neki super talent. Čak ni na vrhuncu svojih mogućnosti bi vjerovatno bio samo prosječan vozač.
- Osella
- GP3
- S nama već: 3 god 3 mj
- Navija za: Minardi, Andrea Moda
Vettel je trenutno na 299 startova u F1. Zamislite momčadski dvojac Vettel - Alonso i Seb u svojoj 300. utrci dolazi do podija ili čak i pobjede za Aston Martin...
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"
- Osella
- GP3
- S nama već: 3 god 3 mj
- Navija za: Minardi, Andrea Moda
Drago mi je da bi Drugović trebao dobiti priliku i nadam se da će je u tom slučaju i dobro iskoristiti.
Pretpostavio sam na prvu da će Vettel odbiti ako dobije poziv. Neka odmori godinu-dvije pa ćemo ga gledati u momčadi Audija...
Pretpostavio sam na prvu da će Vettel odbiti ako dobije poziv. Neka odmori godinu-dvije pa ćemo ga gledati u momčadi Audija...

Lasciatemi guidare...