VN Singapura (18.-20. rujna)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Tko će osvojiti VN Singapura?

Anketa je završila: 20.09.2015., 14:03.

Ukupno glasova: 0

dmw
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Alonso
Brumica je napisao/la: Nitko ne komentira malog Maxa, jel trebao propustiti Carlosa ili ne? :)
Naravno da nije trebao. Kakva pustanja gde to ima. Max se bori za top10 u generalnom kako je najavio.

Inace trka dosadna :zzz:

Cestitke Sebu ali Ham ce se u Japanu vratiti ;)

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Videi su vam na prošloj stranici... LINK

_

Ovaj je za Brumicu (koja kuži dojč.

http://www.formula1.com/content/fom-web ... gapur.html

..moram priznat da sam ovog puta skužio skoro sve. (nešto se i sjećam sa satova njemačkog) :mrgreen:

_____

Netko se fura na Vettelov gliter u Singapuru.. :mrgreen:

slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Na pola utrke je ostao bez tekućine pa je popio previše šampanjca :) A onaj šetač je valjda htio okinuti par fotki mobitelom :zubo:
They see me strollin', they hatin' :cool:

Luka
Karting
Karting
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Nico Rosberg
Jedna lijepa i kvalitetna utrka, nismo ih imali puno ove sezone, zbog dominacije Mercedesa. Čestitke Vettelu, dokaz da je stvarno kvalitetan vozač. Kontrola utrke sa PP-a i to je to, ništa neočekivano od jednog Seba, a pogotovo skidam kapu jer je to odradio kao vozač druge najbolje momčadi na gridu. Drago mi je što se napokon F1 malo izobličila u zadnje vrijeme, u smislu da više ne gledamo Hamiltona u svakom mogućem kadru. Također mi je u jednu ruku drago zbog DNF-a.. žao mi je Rosberga koji je ove sezone dosta lošiji naspram prošle, ili se Lewis poboljšao vozački.. Moje osobno mišljenje je da bi Vettela također gledali ovako kako gledamo Hamiltona da je u Mercedesovoj momčadi (što zapravo i ne zvuči tako loše, jer bi bio izvorni njemački komplet).. a usudio bi se reći i malog Maxa Verstappena, iako nema toliko iskustva, ali ima muda i žicu da u budućnosti postane nešto što su momci o kojima pričam sada. Priželjkujem u narednim utrkama još ovakih neočekivanih obrata u kvalama, treninzima i utrkama pa da samo prvenstvo bude na rubu osvajanja od strane 3 vozača. Imam puno toga na pameti što bi sada iznjeo, ali to su neka moja osobna mišljenja, pa vjerujem da bi se neki složili, a mnogo vas i ne. Sve u svemu, looking forward to next races :thumbs: :kockastazastava: :klopa: :jupije:
"No matter how good a driver you are, you have to have the right car and the right team behind you in order to succeed."

alonso5
Formula 1
Formula 1
Navija za: Alonso & Lorenzo
Utrka solidna znalo je se i prije pocetka tko je pobjednik jer samo je trebalo dobro startati i pritiskati kada je najvise trebalo a Seb to jako dobro radi i cestitke njemu jer se borba za titulu zakuhala.
Konacno i Iceman odradio kvalitetnu utrku i upotpunio postolje a Ricci jako dobar.
Bottas imao mirnu utrku i neke solidne bodove donio Williamsu.Dosta vozaca je odustalo zbog kvara na mjenjacu medju kojima je i Alonso e sad da li je to do te podzemne stanice tko ce mu znat ali velike su sanse da je jer ih je vise odustalo zbog istog kvara.
Zao mi je Hulka i njegove kazne ali eto valjda sudije znaju svoj posao korektno odraditi.
Sad da li ce se u Japanu ovo nastaviti ili ce se sve vratit u "normalu" saznat cemo ubrzo ako stanje bude isto kao i ovdje mogao bi Seb ozbiljno zapaprit sto se tice titule ako se sve vrati u normalu ode Lewis ponove po pobjede.I da nezaboravim onog padobranca koji je uletio na stazu to je definitivno potez utrke :D
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Lady
GP3
GP3
Bravo Seb.... :party:

Čestitke Ricciardu i Raikkonenu.

Utrka mi nije inače bila nešto posebno, ali, s obzirom da je Merc napokon pao, i Vettel dominantno pobjedio, bilo je vrlo zanimljivo.....

Osim fantastičnog Seba, posebno bi pohvalila opet mog velikog favorita, Maxa Verstappena.... mali je super i baš je pravo osvježenje u današnjoj Formuli 1....

Nego, šta vi kažete i nakon utrke, gdje je nestala sva moć Mercedesa? Odnosno, gdje su oni izgubili 2 sekunde u 2 tjedna?
slika

mcl
Baniran
Baniran
Navija za: Mclaren,Hamilton
Jedna od dosadnijih trka ove sezone . :zzz:
Naravno kad Vetel dominira od pocetka do kraja onda je super interesantno ,a kad Hamilton vodi onda je to lose i dosadno za F1.
Sve cestitke Vettelu Nemac je Nemac, steta sto Ferrari ne ume nista da napravi bez svaba :thumbs:

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Ne znam, ovo prvi put da jedan bolid u tjedan dana izgubi dvije sekunde i to na stazi na kojoj nisu prije imali problema, nakon sumnjive utrke u Monzi. Po mome misljenju ili je pritisak u gumama utjecao na performanse ili kako bi se izbjegla diskvalifikacija pao dogovor da na ovoj utrci otpuste gas. Ono sto pridonosi mome mišljenju je Mercedesova ne zainteresiranost. Pa da se radi o nekoj drugoj momcadi i da izgubis dvije sekunde u tjedan dana sto ne bi prevrnuo nebo i zemlju sa vidis sto se dogada?

Lady
GP3
GP3
Ovo za Merc....ne znam šta bi rekla..

Ako se i radi o nekakvom 'dogovoru' sa Berniem oko puštanja utrke, ipak, 2 sekunde su previše. Nije samo Ferrari naprijed, nego i Red Bull. Hamilton čak javno poziva da izaziva svih, i sam Mercedes tim da dozna pravu istinu. Lewis kakav god da je i voljeli ga ili ne, on baš ne zna jako dobro lagat i čisto sumnjam da nešto zna da bi izašao sa takvom izjavom u javnost. Rosberg koji je također dosta iskren lik, pokazao je veliku zabrinutost zbog njihovog 'nikakvog' vremena, u prvom redu u kvalifikacijama.

Ja sam osobno jako, jako znatiželjna šta se desilo s Mercedesom, jer mislim da se dok sam ja gledala Formulu 1 kroz dugo, dugo vremena, još nije nikad desio takav pad performansi jednog toliko dominantnog tima da izgubi u 2 tjedna 2 sekunde......
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Smijesno mi je kako su obojica rekla da je njihov krug bio dovoljan za pole te da prakticki nije bilo razlike u ponasanju bolidu u kvalama u odnosu na prethodne.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
mcl je napisao/la:Jedna od dosadnijih trka ove sezone . :zzz:
Naravno kad Vetel dominira od pocetka do kraja onda je super interesantno ,a kad Hamilton vodi onda je to lose i dosadno za F1.
Sve cestitke Vettelu Nemac je Nemac, steta sto Ferrari ne ume nista da napravi bez svaba :thumbs:
Izgleda. :mrgreen:
Ali i Mcl je bio pogonjen 20 godina "švapskim" motorom. I imali su uspjeha. ;)
Nije trka baš sad toliko interesantna.
Ali je interesantnija od većine ovogodišnjih "sivila", bez da daljnjeg.
Meni bi bila osvježavajuća i da je Daniel pobijedio. I Kimi naravno. Ali, draže mi je da je Vettel, jer je bliži Hamiltonu po bodovima (jbga, nada umire zadnja).
Međutim, ono što je dodatno zakuhalo situaciju je Hamiltonovo odustajanje.
A ono što me najviše "muči" i interesuje je Benzov gubitak 2 sec između 2 trke. :shock:
Da li će se trend nastaviti?
Ja bi volio, ali mislim da nas u Suzuki ponovo očekuje "sivilo". Staza je baš po mjeri Benzovih bolida.
A možda i griješim.....? U tom slučaju bi imali vrlo zanimljivo prvenstvo do kraja. :kokice: :fakjea:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmw
Baniran
Baniran
Luka je napisao/la:Jedna lijepa i kvalitetna utrka, nismo ih imali puno ove sezone, zbog dominacije Mercedesa.
U cemu je razlika izdominiro Mercedes ili Ferari. To nije kvalitet trke.
Lady je napisao/la:
Nego, šta vi kažete i nakon utrke, gdje je nestala sva moć Mercedesa? Odnosno, gdje su oni izgubili 2 sekunde u 2 tjedna?
To oni znaju vrlo dobro i verujem da ce se u Suzuki vratiti ;)
Zadnja izmjena: dmw, dana/u 20.09.2015., 21:05, ukupno mijenjano 1 put.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 7 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Kakva dominacija Ferrarija?

Na VN Italije, zaostatak prvog pratitelja Mercedesa je bio 25 sekundi.
Na VN Singapura zaostatak prvog pratitelja za Ferrarijem je bio 1.5 sekundu (realno 3-4 sekunde).

??? :chill:
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

dmw
Baniran
Baniran
Explorer je napisao/la:Kakva dominacija Ferrarija?

Na VN Singapura zaostatak prvog pratitelja za Ferrarijem je bio 1.5 sekundu (realno 3-4 sekunde).

Fetel je jos u prvim krugovima napravio zavidnu prednost i tada je bilo jasno da ce pobediti bez obzira kolko puta safety car izlazio. Jednostavno imao je tempo koji niko nije mogo ispratiti.

Lady
GP3
GP3
dmw je napisao/la:
Lady je napisao/la:
To oni znaju vrlo dobro i verujem da ce se u Suzuki vratiti ;)
Da, da znam i ja da će se vratit, ali je opet pitanje gdje je nestalo 2 sekunde i da li se ipak događa nešto šta mi ne znamo?
koliko se sjećam nakon Monze poslje Lewisove pobjede i čekanja na eventualnu diskvalifikaciju, Toto se vratio sa vijestima da je pobjeda ostala i bla, bla..., ali mi nije baš dijelovao nešto presretan.... možda je ipak FIA nešto otkrila šta Merc radi sa gumama (neku tajnu koju je Merc znao jer su ipak imali tajna testiranja) i to im je FIA nadalje zabranila.
Jedan lik na F1 Technical forumu spominje nešto sa grijačima guma.

Evo i citata:
and I also think it is not a question of tire pressure, but how Mercedes treats the tires. Since the tire test they know something others do not know...and now they maybe can not use it anymore? What we know is, that Merc lets the tires cool before the start, whereas Ferrari heats them as long as they can.
slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Nisam bas siguran da bi na osnovu samo toga, sto rade sa gumama toliko izgubili ovaj vikend ili toliko dobijali kroz sezonu. Nadam se da ce i nastaviti kao u singapuru. :mrgreen:

A nakon ovog vikenda Kimi je vratio cetvrtu poziciju u prvenstvu.
Takodje, ovo je bila i borba bivsih momcadskih kolega, siguran sam da je Vettelu zbog toga posebno draga. A Maxovo NO na timsku naredbu je nesto neprocjenjivo :D Kratko i jasno.

Zanimljivo kako je Nici uletio komadic karbonskog vlakna u oko. Nisam shvatio da li je to bilo na kraju utrke ili tokom nje.
Zadnja izmjena: vlado Verified, dana/u 20.09.2015., 21:55, ukupno mijenjano 1 put.
No!

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Pozdrav
Jel ima netko torrent za skinut utrku... Upravo odgledao utrku na maxtvu, kad ono pukne veza na 18krugu... Premotavam kad ono nema ništa sljedećih pola sata...
I ako je tko imao istih problema nek mi objasni kakvi su to bili problemi
Molim vas šaljite u box' ne quote...
Oprostite na offtopicu, i da, i dalje neznan konačni rezultat i molio bi na mi ne spoilate...

Sent from my iPhone using Tapatalk
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
@hatt - da sad ne tražim post, postavio sam pitanje o dobivanju (ne)jednako nadograđenih PU za 2016 kod customer teamsa.

------------------------
Bravo Ferrari! Posebno skidam kapu Vettelu. Super je odvozio, kontrolirao je tempo, jednostavno je bio liga za sebe na ovoj stazi.
Kimi je solidno odvozio, bravo za P3.
Čestitam Ricciju na P2.
Mercedes mi je totalna misterija. Vi ekipa koji njuškate po stranim tehničkim forumima slobodno post-ajte sve vezano uz Merc misteriju (ako je uopće ima).
Verstappen! Vozač kojeg bih volio vidjeti u Ferrariju.
Massa-Hulk, trkaći incident, mada po meni malo krivnja leži na Hulkovoj strani.
Utrka je bila stresna za vozače, relativno zanimljiva..... Vettel je pretekao Sennu po broju pobijeda, a britanski mediji napravili reportaže i reportaže o Hamiltonu koji to čini. Smijem se! :D :mrgreen:
Za tjedan dana Japan. Jedva čekam. :thumbs:

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Drugi, bolji kadar lika koji je bio na stazi, Ispostavilo se da je ustvari pretrčao preko staze pa se malo šetkao. :D

A momci sa Skya su prokužili foru, mjenjači otkazuju ispod mosta. Zvuče smiješno, ali kada pogledate video, čini se poprilično istinito.

Obrigado Felipe

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Explorer je napisao/la:Kakva dominacija Ferrarija?

Usporedba bi bila pravednija, ako bi gledali Monako kao pravu uličnu trku.
Tada je Rosberg dobio za 4.5 sekunde ispred Vettela.
Isto je Safety bio u utrci, tako da je to više manje isto na kraju.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡