VN Italije 10.-12. rujna 2021.
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
uvijek kvalitetne animacije sa crashalonga:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Trebao sam dodati apoziciju "u zadnjih nekoliko utrka".jenson je napisao/la: 16.09.2021., 09:28Baš mu i nije blizu._bataziv_0809 je napisao/la: 15.09.2021., 21:10 Latifi je vrlo blizu Russellu i to je dosta znakovito.
https://f1teammatestats.herokuapp.com/f1analysis.php
Završio je iza Latifija samo Mađarsku i Nizozemsku u kojoj je tek pred kraj odustao, dok je bio ispred.
U Italiji ga je spasio SC, inače je bio bolji Latifi. Ali to ne znači da mu je "vrlo blizu". Posebno kad pogledamo razliku u kvalifikacijama

- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Kraj je legendaran hahahaha
Ricciardo sa natpisom "Make Shoey, Not War!"

We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
I Red Bull je inferioran bolid_bataziv_0809 je napisao/la: 16.09.2021., 08:33A Leclerc konstatno vozi vise nego sto bolid mozeLH44 je napisao/la: 16.09.2021., 00:36Mit o Lewisu je svejedno razbijen trkom na miki maus stazi_bataziv_0809 je napisao/la: 15.09.2021., 21:10 Latifi je vrlo blizu Russellu i to je dosta znakovito.![]()
![]()

-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 8 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Dojma sam da je RB inferioran bolid nedjeljom. Mercedes je nedjeljom sila, možda ne moze preteči RB na stazi ali na svakoj stazi moze pratiti i parirati RB na sekundu zaostatka.senna66 je napisao/la: 16.09.2021., 17:32Miriši na novu vatrenu raspravuI Red Bull je inferioran bolid![]()
![]()
![]()
RB je subotnji bolid, a važnost Q s ovakvim bolidima gdje je tesko pratiti i pretjecati je velika. Mercedes nema toliku deltu nedjeljom da mogu preteći RB. Jedino taktikom.
Da se razumijemo na nekim stazama RB je bio bolji i brzi i nedjeljom i subotom. Ali overall Mercedes je odlična mašina i bolji paket.

- LH44
- Formula 1
Ne moze bolid koji je nedjeljom inferioran da uzme 5 utrka za redom, uzme najvise pobjeda i pol pozicija u sezoni, jedini pobijedi sa oba vozaca ili ostvari najdominantiju pobjedu tj. sa najvecim razmakom u odnosu na P2 itd. to mi je bas apsurdna konstatacija, mislim inferioran bolid u borbi za titulu bi valjda trebao da jedva uzme jednu-dvije pobjede ili pol, ali eto idalje ima matematicku sansu i u igri je jer su druge ekipe sa superiornim bolidom pravile greske.Ibarac00 je napisao/la: 16.09.2021., 20:52Dojma sam da je RB inferioran bolid nedjeljom. Mercedes je nedjeljom sila, možda ne moze preteči RB na stazi ali na svakoj stazi moze pratiti i parirati RB na sekundu zaostatka.senna66 je napisao/la: 16.09.2021., 17:32Miriši na novu vatrenu raspravuI Red Bull je inferioran bolid![]()
![]()
![]()
RB je subotnji bolid, a važnost Q s ovakvim bolidima gdje je tesko pratiti i pretjecati je velika. Mercedes nema toliku deltu nedjeljom da mogu preteći RB. Jedino taktikom.
Da se razumijemo na nekim stazama RB je bio bolji i brzi i nedjeljom i subotom. Ali overall Mercedes je odlična mašina i bolji paket.![]()
Kako god okrenem povezivati rijec inferioran sa Mercedesovim ili Red Bullovim bolidom ove sezone u bilo kojoj usporedbi mi je neozbiljna, reci da je jedan malo bolji u kvalama ili utrkama je ok, ali opet nekako plitko, jedino baviti se detaljima kao brzina na pravcima, u sporim/srednje brzim/brzim krivinama, te kako se bolid ponasa u dugim stintovima i koliko je brz na odredjenim komponentama guma mi je ok, jer je razlika toliko mala da doslovno moras ici u te detalje da bi odredio vrline i mane u kojim se razlikuju, a cisto ovako reci da je jedan bolji ili losiji mi je bez veze.

- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Neš tu ne štima... Pretpostavljam da je Merceded išao po FL.ostvari najdominantiju pobjedu tj. sa najvecim razmakom u odnosu na P2
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Ovogodisnji Red Bull inferioran, a McLaren iz 2009. pobjednicki. Svasta covjek procita u zivotu

- LH44
- Formula 1
Ovogodišnji McLaren je pobjednički bolid_bataziv_0809 je napisao/la: 17.09.2021., 19:43 Ovogodisnji Red Bull inferioran, a McLaren iz 2009. pobjednicki. Svasta covjek procita u zivotu![]()
![]()

-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Borba sa vjetrenjačama ...LH44 je napisao/la: 17.09.2021., 18:09Ne moze bolid koji je nedjeljom inferioran da uzme 5 utrka za redom, uzme najvise pobjeda i pol pozicija u sezoni, jedini pobijedi sa oba vozaca ili ostvari najdominantiju pobjedu tj. sa najvecim razmakom u odnosu na P2 itd. to mi je bas apsurdna konstatacija, mislim inferioran bolid u borbi za titulu bi valjda trebao da jedva uzme jednu-dvije pobjede ili pol, ali eto idalje ima matematicku sansu i u igri je jer su druge ekipe sa superiornim bolidom pravile greske.Ibarac00 je napisao/la: 16.09.2021., 20:52Dojma sam da je RB inferioran bolid nedjeljom. Mercedes je nedjeljom sila, možda ne moze preteči RB na stazi ali na svakoj stazi moze pratiti i parirati RB na sekundu zaostatka.
Da se razumijemo na nekim stazama RB je bio bolji i brzi i nedjeljom i subotom. Ali overall Mercedes je odlična mašina i bolji paket.![]()
Kako god okrenem povezivati rijec inferioran sa Mercedesovim ili Red Bullovim bolidom ove sezone u bilo kojoj usporedbi mi je neozbiljna, reci da je jedan malo bolji u kvalama ili utrkama je ok, ali opet nekako plitko, jedino baviti se detaljima kao brzina na pravcima, u sporim/srednje brzim/brzim krivinama, te kako se bolid ponasa u dugim stintovima i koliko je brz na odredjenim komponentama guma mi je ok, jer je razlika toliko mala da doslovno moras ici u te detalje da bi odredio vrline i mane u kojim se razlikuju, a cisto ovako reci da je jedan bolji ili losiji mi je bez veze.
Fun fact.
Ove godine nakon 14. utrke RB je pobijedio na 8 utrka, što je identično rezultatu iz 2013.
S druge strane, Mercedes je pobijedio na 4. Utrke ove sezone, što je za jednu utrku manje nego 2013.
Ne govorim ovo da bih poredio 2013. sa 2022., što bi bilo besmisleno, nego da se osvrnem na priče o inferiornosti, sandbagu, pilama itd.
Mercedes se sa bolidom "sastao" tek u Monzi. Prije toga jedino u Portimao i Mađarskoj su bili "target to beat". Ni u jednoj nisu imali prednost nad RB kao što je RB imao u Austriji.
Imam neki osjećaj da će iz utrke u utrku biti sve bolji, a da će Max nastaviti borbu po svom receptu i da će na kraju izgubiti bitku.
Da li su ovo samo navijačke želje i odlična prognoza, vidjet ćemo.