VN Abu Dhabija (Yas Marina Circuit) 29.11.- 1.12.2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

25_321
Karting
Karting
S nama već: 5 god 9 mj
Navija za: Red Bull Honda
Sezona zapravo pocela nakon 10 utrka. Ne racunajuci utrku za naslov koja je vec bila pri kraju, jedna od boljih polusezona koje sam gledao.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Borbe za naslove su praktički riješene već nakon prvih nekoliko utrka, ali mislim da je ovo bilo daleko od najgore sezone od Schumacherove ere ili takvog nečeg. Imali smo niz sjajnih utrka, pogotovo nakon tih uvodnih par utrka koje su bile ubitačno dosadne i iako je borba za naslov u obje konkurencije bila mrtva, mogu reći da smo imali vrlo zanimljivu sezonu što se tiče samih utrka. Naravno da ne spada baš u najbolje ikad, ali meni je ova sezona npr. bila bolja od onih početnih sezona Mercedesove dominacije (2014.-2016.) kad smo čak imali borbu za vozački naslov, no to je stvar osobnog dojma. Možda ja na te sezone gledam previše negativno jer se nisam znao nositi s depresijom koju nose rezultati tvog favorita :prcnjau:

Uglavnom, ne želim biti negativan i automatski otpisati 2020. kao novu sezonu kojoj će Hamilton i Mercedes lagano uzeti naslove, takva opcija je jasno i dalje vrlo izgledna, ali opet postoji kakva-takva nada da će se Red Bull (Verstappen) ili čak Ferrariji ozbiljnije uključiti u borbu s Mercedesom. Pravila nakon dugo vremena ostaju praktički potpuno ista, sjetimo se da smo i uoči 2018. te 2019. imali značajnije promjene na bolidima, tako da možemo očekivati približavanje momčadi. Treba "samo" prenijeti formu s kraja ove sezone i bolje započeti novu sezonu, ove godine je Mercedes natukao preveliku prednost na samom početku, do kraja se može reći da su samo morali sačuvati tu prednost.

Verstappen je tu svakako prvo ime koje bi moglo zaprijetiti Hamiltonu, a koliko god glupo često izgledali, ne smijemo otpisati Ferrari - jasno, to se uoči svake godine govori, ali momčad nije baš u Williamsovoj situaciji, nego su pri samom vrhu i imaju dobre šanse za zaprijetiti Mercedesu.

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Sezona sasvim solidna, meni jedna od dražih u hibridnoj eri. Nije bilo bitke za naslov, al je bilo baš svega ostalog čega treba biti.

A da, Vettelu nije baš bila dobra, tj. on nije bio dobar u sasvim solidnoj sezoni, a to je nekima ovdje ljestvica kakva je bila sezona. Možda da uvedemo mjernu jedinicu sezone-jedan Sebastian i skalu ocjenjivanja 1 do 10?

Nevermind, nadam se da će 2020 Max i Lec ganjati Hamdiju do zadnje utrke, Red Bull i SF imaju solidne bolide, nema novih pravila, ajmo dečki šarafit preko zime pa da više netko uhvati taj Benz za rep. A kad bi se McLaren sa Sainzom nasao u tom drustvu, to bi tek bilo sjajno, nada umire zadnja...

"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Sto se tice utrkivanja i borbi na stazi sezona je odlicna. Sudci su je ukakali sa svojom nekonzistentnoscu, ali van toga bilo je prekrasnih borbi i pretjecanja i ja sam stvarno uzivo, skoro u svakoj utrci. Osim recimo francuske, gdje me ta staza toliko zivcira da je to cudo, ali i na njoj je bilo odlicnih pretjecanja.
Nije bilo borbe za naslov, ali i na to smo navikli.
Sredina poretka tesko klanje za svaki bod.
Ali mogu razmjeti navijace crvenih da su frustrirani sa sezonom, kada svak u sebi nosi dozu subjektivnosti.
Tko ce sad cekati 100 i kusur dana do nove akcije.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Luigi :rofl:

Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://twitter.com/Carlossainz55/status/1202186039323959297 :kokice: :kokice:

Za vrijeme utrke nisam uopće skontao sa je Sainz vratio poziciju Ricciardu, nakon što je sjekao krivinu...

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Vettel-Ferrari je napisao/la: 05.12.2019., 08:34 Za vrijeme utrke nisam uopće skontao sa je Sainz vratio poziciju Ricciardu, nakon što je sjekao krivinu...
Nisam ni ja :D.
To su gospoda , neki bi jednostavno vristali na TR i cudili se zasto moraju vratiti poziciju hah
slikaslika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡