Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Slavenowsky je napisao/la: 05.06.2021., 00:24 2007 protiv Alonsa - kao rookie, ko i svaki će gorjeti od zelje da se utrkuje sa svjetskim prvakom. Sanse da neko dobije takvo iskustvo je 1:1 000 000. Opet bio je u istom bodovnom rangu kao i Alonso.

2010-2012 Buttona je dobio 2:1 i to tjesno, Button se u drugoj sezoni u McL-u borio za titulu dok Hamilton za 5 mjesto, 3 sezonu Hamilton je bio ispred za samo 2 boda.

Rosbergu je doslovno sve zamjerao, upravo je Rosberg otvorio pandorinu kutiju i gdje je isplivao "novi" Hamilton. Rosberg nije zavrsio F1 zato sto je bio prestar, vec sto nije se mogao vise nositi sa pritiskom. Shvatio je da je jedini način da se boriš protiv Hamiltona jeste da igraš prljavo. Meni je samo krivo sto je Rosberg ispao pi*ka i povukao se, da je nastavio istom taktikom, vidjali bi mi i goreg Hamiltona 😉
(Samo kad se sjetim onog bacanja kacketa.)

Poenta je on kada pobjedjuje počinje da priča sve u superlativu, hvali kolege, hvali čak i protivnike kako su bili jako konkurentni bla bla... No, kada se nadje u teskoj sotuaciji, onda je tu dosta ishitrenih reakcija.
hahaha sanse da dobije takvo iskustvo 1:1 000 000 :rofl: pa nije dobio nego je rasturao u nizim kategorijama zbog cega je i zavrsio u McLarenovoj akademiji i zbog cega je i bio jedini odabir za 2007. Ok koincidencija da se bas tako poslozi mu ne ide u prilog, ali to sto je imao isti broj bodova mu samo ide u prilog jer je to ostvario u svojoj prvoj sezoni protiv vozaca koji je vec odvezao 60-70 utrka i osvojio dvije titule + na to sve vise pol pozicija je ostvario i sveukupno rezultati sa utrka su mu bolji zbog cega i jest drugi, dok je Alonso treci. Imali smo druge primjere rookia protiv vec provjerenog izvanrednog vozaca, sta im se desilo? Jesu li izdrzali pritisak? Gdje su zavrsili na kraju? Mogu li se porediti sa Hamiltonom?

Buttona nije dobio tijesno, Buttona je rasturio 2010, a pogotovo 2012 kada je izgubio cca 100 bodova zbog tehnickih problema i McLarenovih pistolja ili necije druge greske, zbog toga i jeste razlika 2 boda, jako neozbiljan komentar. 2011 je njega Button rasturio to stoji.

Ehh protiv Rosberga se slazem, tad je isplivao novi Hamilton, ali tu nijedan od njih 2 nisu bili sveci, obojica su igrali maksimalno prljavo na stazi i van nje pa ko koga nadmudri i zajebe pobjedjuje.

Slozio bih se i sa poentom, nije isti kada pobjedjuje i kada gubi, ali prica prije toga gdje se na smijesan nacin pokusavaju umanjiti uspjesi Hamiltona nije potrebna uopste, to je Lewis, jezik mu je cesto brzi od mozga jos kad izgubi pa ga adrenalin spuca onda bas umije lupiti neke stvari, mada i to se sve preuvelicava sto opet razumijem jer lik ima bez veze personality pa onda i kada bi ga pravdao ne da ti se jer je smor lik s kojim ti se ne bi dalo otici na pivu.
slikaslika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Usput, Rosberga nije dobio nijednom kao šampiona...

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Har Kl je napisao/la: 04.06.2021., 22:52 Sve njegove bivše kolege, čak i "ljuti neprijatelji' Alonso, Button i Rosberg, samo pozitivno pričaju i njemu.
Paddy Lowe, je navodno naprasno otišao iz Mercedesa zbog svađe sa Hamiltonom, je nedavno pričao sa superlativima o njemu.
Valjda bi se neko našao pa potvrdio te vaše navode.
Klasičnom izvrtanja istine u svoju korist.
Nitko, ali baš nitko nikad ne pljuje po drugima upravo da isti ne dođe do na tapetu.
Lakše je nekoga pohvaliti i završiti s tim pitanjem nego reci istinu i pokrenuti lavinu kojoj nema kraja a ta osoba je krivac.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Da možda je i to u pitanju.
Meni je vjerojatnije da bi bar neko, od ljudi koji su ga lično upoznali, izjavio nešto što bi podupiralo vaše navode. Nije to mali broj ljudi. Pogotovo što među njima ima ljudi, koji se također nisu libili da "pljuju" po svom okruženju?!
Nisu svi sveci.

Čisto za info, nisam uopšte inspiriran njegovim ponašanjem i stilom života. To zna svako ko me poznaje. Da je lik kojeg bih volio za svog zeta, nije! Samo ukazujem na to da stvari nisu ni blizu, kako vi navodite. I tako će biti dok neko iz prve ruke ne ukaže na suprotno :thumbs:

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Jao koji cherry picking :trep:

Jedini rookie koji je bio na pribliznom nivou protiv provjerenog i dokazanog vozaca je JV 1996. Ali evo neka smo dosli do nivoa da je za to dovoljno samo gorjeti od zelje da se utrkuje sa svjetskim prvakom :zubo:

Button jeste bio uvjerljiviji u sezoni 2011. ali valja reći da je pola bodovnog suficita posljedica utrke u Kanadi. Naravno to se prešuti, ali se ne propusti naglasiti da je ukupan rezultat bio tijesan.

Da neko nije isti kad pobjeduje i izgubi je bas ono za čuđenje? Seriously? Još govorimo o vrhunskim sportašima gdje je nivo fokusa i kompetitivnosti na ogromnom nivou.
Har Kl je napisao/la: 04.06.2021., 22:52 Sve njegove bivše kolege, čak i "ljuti neprijatelji' Alonso, Button i Rosberg, samo pozitivno pričaju i njemu.
Paddy Lowe, je navodno naprasno otišao iz Mercedesa zbog svađe sa Hamiltonom, je nedavno pričao sa superlativima o njemu.
Valjda bi se neko našao pa potvrdio te vaše navode.
To se zove kurtoazija. Uostalom nije pristojno govoriti lose o nekome ko trenutno rusi rekorde i ispisuje nove stranice povijesti. Sacekaj da mu se desi ovo sto se desilo Vettelu pa ces vidjeti. Ne kaze dzaba stara narodna mudrost da kad veliko drvo padne svi na njega skaču ;)
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Da naravno. Svi su kurtoazni, samo je on blećak koji ne zna šta priča :thumbs:
Nema problema, čekat ćemo da padne sa trona. Meni neće biti problem priznati grešku :thumbs:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Vi pričate o privatnom životu Hamiltona, kako njegovi najbliži govore kako on drugačija osoba. Pa ljudi moji o cemu vi pričate?

Hamilton se bavi javnim poslom, kakav je on privatno to koga briga, možda gura sebi dildo u pakas, mozda ide u Afriku da hrani djecu, to privatno niko ne treba da zna niti da ga interesira. Ono što mi znamo tj sto vidimo i cujemo to i komentarišemo.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

LH44
Formula 1
Formula 1
ja ne znam da li sam igdje ista iz privatnog zivota Hamilton napisao, striktno ono vezano za F1, ostalo me ne interesuje
Pastor je napisao/la: 05.06.2021., 07:14 Usput, Rosberga nije dobio nijednom kao šampiona...
ovo je vise do Rosberga :zubo:
slikaslika

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
:jbt:

slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Izgleda da je Lewis Hamilton zaboravio isključiti "brake magic" settings na restartu
Tako bar javlja Scrabs. https://twitter.com/ScarbsTech/status/1401552096789471236 Šteta onakvog starta i propuštene prilike. Ali kako sam već rekao u temi utrke, možda je i bolje ovako.
Kaciga dole Šampionu i nadam se da će ovo ostati iza tebe :thumbs:

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Bio je dobar danas sve do one kobne greske ali desi se i najboljima. Mada je greska uzasno skupa i velika i nema opravdanja.

U pocetku je rjesio sainza ocekivano i brzo.

U boxu je izgubio od pereza, max binga sigurno prosao.

Nije se mogao odvojiti od rbr a i perez ga je solidno pratio.

Kasnije, drzso je koliko toliko prikljucak ali nije imao tempo za napad na pereza, kamo li na maxa.

Restart je bio vrhunski, skinuo ga je u 100m ali greska sa kocnicama i odose dragocjeni bodovi.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Je li ovo zvanicno potvrdjeno da je zaboravio iskljuciti ili je iskljucio pa greskom ponovno ukljucio?

Odnosno da preformulisem-je li izlijetanje posljedica vozacke greske, odnosno promasene tacke kocenja ili greskom ukljucenog brake magica ili kombinacija oboje?

Steta onakvog starta, sad sam evo pogledao snimku nekoliko puta, brutalno je bilo :bonk:

Ali dobro, prilika kako dosla tako i otisla, ali potencijal za ogroman oportunitetni trosak, sto bi rekli ekonomisti, itekako postoji, ako prvenstvo bude odlucilo desetak bodova.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Pucanje pod pritiskom, rekli bi neki...
Utrka je komotno mogla završit sa crvenom zastavom...
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 06.06.2021., 23:36 Je li ovo zvanicno potvrdjeno da je zaboravio iskljuciti ili je iskljucio pa greskom ponovno ukljucio?

Odnosno da preformulisem-je li izlijetanje posljedica vozacke greske, odnosno promasene tacke kocenja ili greskom ukljucenog brake magica ili kombinacija oboje?

Steta onakvog starta, sad sam evo pogledao snimku nekoliko puta, brutalno je bilo :bonk:

Ali dobro, prilika kako dosla tako i otisla, ali potencijal za ogroman oportunitetni trosak, sto bi rekli ekonomisti, itekako postoji, ako prvenstvo bude odlucilo desetak bodova.
Koliko sam ja razumio iskljucio je brake magic ali kad je presaltao u visu brake magic se opet upalio jer je tako namjesteno, zbog cega su mu kocnice i prokuhale. Nebitna mu je tacka kocenja bila, da je kocio 30m ranije opet bi produzio jer bolid nije kocio.

Fakat steta onog starta ispalio se bolje nije moglo. Cudno da Lewis ovoliko grijesi, Imola izlijetanje, sada pogresna postavka, Monako off vikend, jos je sad prosao dobro mogao je biti jos 10/11 bodova u minusu da Max nije izletio i da se zavrsilo onako kako je bilo pred pucanje Maxove gume.
slikaslika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@LH44
Po tvome se to upali stalno cim saltas na vise :zubo: (jer je tako namjesteno :prcnjau:)

Vise ima smisla da ga Ham nije ugasio 😎 Ili ako ga je ugasio, opet ga je greskom upalio 🤓
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
LH44 je napisao/la: 07.06.2021., 11:25 ......
Fakat steta onog starta ispalio se bolje nije moglo. Cudno da Lewis ovoliko grijesi, Imola izlijetanje, sada pogresna postavka, Monako off vikend, jos je sad prosao dobro mogao je biti jos 10/11 bodova u minusu da Max nije izletio i da se zavrsilo onako kako je bilo pred pucanje Maxove gume.
Da li je baš "čudno"? :misli:
Meni izgleda(ju) (i on i ekipa) da su van "komformne" zone.
Red Bull je brz (ne i brži, ali brz), obojici vozača ističe ugovor, Bottas što svojom, što tuđom krivicom, sa lošeg spao na još gore (što bi rekli, došao je do dna, ali još uvijek kopa), Checo izgleda nadolazi, prave se greške, napuštaju ih ljudi (i mahom prelaze u RB), Russell sve glasnije kmeči i kuca na vrata, možda se nešto kuha u pozadini na relaciji Ineos - Benz, itd....
Ne mogu se sjetiti kad je Lewis svojom krivicom prokockao "poklon" kakav je dobio jučer.
Sad dolazi "njihova" Francuska, pa eto im prilike da se trgnu i oporave.
Da ne nagađam, bićemo pametniji u nastavku sezone.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Nisu bas navikli da ovu situaciju... RB je tu sa oba auta a Bottas se bori sa Alfama...
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
@LH44 meni nije cudno jer se ne desava nista toliko atipicno, samo je atipicno rasporedjeno. Sad za sad govorim.

Lewis je poznat kao neko ko ne ulazi dobro u sezonu i postepeno dize formu. Ne zaboravimo da je 2018. prva pobjeda bila tek u Bakuu i to na teske guzove.

Imola je skupa greska, ali ne i neuobicajena s obzirom na okolnosti. I Maxu se zamalo nesto slicno desilo.

Svake sezone ima poneki off vikend, ove je to bio Monako.

Samo bih volio da dezurna ekipa odluci je li im bolid ove godine dominantan ili ne. Ako jeste otkud pritisak? :mrgreen:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 07.06.2021., 11:42 @LH44
Po tvome se to upali stalno cim saltas na vise :zubo: (jer je tako namjesteno :prcnjau:)

Vise ima smisla da ga Ham nije ugasio 😎 Ili ako ga je ugasio, opet ga je greskom upalio 🤓
A ne nego sam kontao da je sistem takav da ako u leru ugasis upalice se kad presaltas u visu, pa onda kad u brzini ugasis ehh onda je ugaseno, aa ono je ustvari slucaj da je Lewis na startu mahinalno pritisnuo to brake magic dugme koje balans kocnica prebaci naprijed 100:0 pa onda zadnje ne rade uopste, sto je idealno dok ih zagrijavas tokom SC\VSC jer je temperatura prednjih bitnija od zadnjih posto je balans kocnica uvijek cca 60:40. Ovako sa 100:0 prednje blokiras i produzis pravo :bonk:

Na 40:20 je to izjavio.
[youtube]VLYrfNsXhkY?t[/youtube]
Frantic je napisao/la: 07.06.2021., 11:53 Da li je baš "čudno"? :misli:
Meni izgleda(ju) (i on i ekipa) da su van "komformne" zone.
Red Bull je brz (ne i brži, ali brz), obojici vozača ističe ugovor, Bottas što svojom, što tuđom krivicom, sa lošeg spao na još gore (što bi rekli, došao je do dna, ali još uvijek kopa), Checo izgleda nadolazi, prave se greške, napuštaju ih ljudi (i mahom prelaze u RB), Russell sve glasnije kmeči i kuca na vrata, možda se nešto kuha u pozadini na relaciji Ineos - Benz, itd....
Ne mogu se sjetiti kad je Lewis svojom krivicom prokockao "poklon" kakav je dobio jučer.
Sad dolazi "njihova" Francuska, pa eto im prilike da se trgnu i oporave.
Da ne nagađam, bićemo pametniji u nastavku sezone.
Meni Lewis jos ne izgleda kao pod pritiskom i pored ovih gresaka i off vikenda u Monaku koliko mi je Mercedes kao ekipa pod pritiskom i ne mogu se sastaviti da svi redom isporuce maksimum, a pogotovo Vuk izgleda nervozno i ove izjave u zadnje vrijeme su mu bas jezik 100km\h mozak 0km\h :bonk:
Greska jucer nije tipicna za novog Lewisa od 2017 koji vise baca na Prosta nego na Sennu s kojim ga porede od kako je u F1, ali opet desava se svima pod pritiskom da puknu. Da, pucanje pod pritiskom, realno treba reci kada jeste, ono u Imoli nije nikakvo pucanje jer Russel se nije htio skloniti pa je Lewis morao ici po mokrom dijelu staze, da se greska na startu desila u borbi sa drugim vozacima pa moglo bi se reci da ima faktor utrkivanja i ovaj drugi ga je zeznuo, ali ovako bukvalno je samo trebao odraditi start i ne pritisnuti to dugme na volanu koje prebaci balans skroz naprijed 100:0, nema se na sta vaditi :zubo:
_bataziv_0809 je napisao/la: 07.06.2021., 12:19 @LH44 meni nije cudno jer se ne desava nista toliko atipicno, samo je atipicno rasporedjeno. Sad za sad govorim.

Lewis je poznat kao neko ko ne ulazi dobro u sezonu i postepeno dize formu. Ne zaboravimo da je 2018. prva pobjeda bila tek u Bakuu i to na teske guzove.

Imola je skupa greska, ali ne i neuobicajena s obzirom na okolnosti. I Maxu se zamalo nesto slicno desilo.

Svake sezone ima poneki off vikend, ove je to bio Monako.

Samo bih volio da dezurna ekipa odluci je li im bolid ove godine dominantan ili ne. Ako jeste otkud pritisak? :mrgreen:
Pa istina, najjaci podatak je da je ovo najbolji start Hamiltona u sezonu, ako ne racunamo zadnja dva vikenda, mada i s ova dva vikenda je moguce da nakon 6 utrka nije imao ovoliko bodova i istina je da na pocetku uvijek zna biti slampav, prvih 7/8 utrka se inace sastavlja i onda kad se sastavi negdje oko sredine sezone do kraja je strasno konzistentan. To je Alonso provalio kad je rekao da se to kod Lewisa mora maksimalno iskoristiti, jer kasnije ga je tesko pobijediti kad poslozi kockice.

Price o dominantnom bolidu padaju u vodu, mislim oba Red Bulla su danas bila u igri za pobjedu, Perez bi vodio trku da su i njemu odradili box 1.9 sekundi kao Maxu a ne 4+ sekundi, a s obzirom da je Checo drzao prikljucak za Maxom tesko bi ga Max prestigao, mozda uz multi3311 :shush:
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡