Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Har Kl je napisao/la: 04.06.2021., 09:27 Hamilton ...

3. Mercedesu ne treba gospodin. Mercedesu treba šampion koji će uraditi svoj posao do kraja. Bottasa bih vam vrlo rado halalio da vam bude zvijezda vodilja u vašem timu ;)
...
Gospodin i šampion su dvije stvari, pardon recimo radije titule ili kvalifikacije, koje idu zajedno, jer da bi bio pravi šampion prvo moraš biti i gosppodin.

IMO pod pojmom/titulom šampion ti zapravo trebaš uptrjebiti rječ "pobjednik". U tom slučaju i bi to pod 3. odgovaralo. Zato i postoji tolka "huja" vs. Hamiltona - on i jest se napobijeđivao i dakako odnio te Titule Šampiona, ali njegov karakter - takav kakav je & kakav god bio- mu ne ide u prilog. & na taj način nemože ni biti gospodin a još manje GOAT, i to u velikoj večini fanova F1 širom svijeta izaziva revolt i odbojnost, pa čak i među nekim od njegovih fanova, koje i gubi na taj način.

Sorry, kak se veli "nothing personnal", zato sam i stavio IMO.
slika

Boris_CRO
Karting
Karting
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Gospodstvo: Button vs Hamilton. O čemu mi tu pričamo? Button je vitez i gentleman, Lewis je MTV klošar koji samo baca rulji kosti i daje spinove u medije da si drži visoki profil.

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Minardi
Ciki-F1 je napisao/la: 04.06.2021., 15:28
Har Kl je napisao/la: 04.06.2021., 09:27
1. stvar Hamilton u većini utrka, gdje nešto pođe po zlu, prebaci krivicu na sebe i izvini se ekipi. U utrkama, gdje je njegov uticaj u pobjedi, veći od ekipinog uvijek istakne ekipu u prvi plan i zahvali im se na pobjedi.
Zašto je u Monako skroz drugačije uradio, možda i saznamo nekada kasnije. Sudeći po prijašnjim situacijama nećemo to saznati u dogledno vrijeme. Čim se do sada nije izbrbljao, neće ni od sad, a u Mercedesu ovakve stvari uspijevaju zadržati iza zatvorenih vrata.
Daj me nemoj j...t
Nikad ne preuzme krivnju na sebe a pogotovo ako može okriviti ekipu.
Nikad lošijeg sportaša nisam vidio.
U Imoli je mogao okrivit ekipu što su obavili sporije zaustavljanje nego RB i što se posljedično tome našao na onom mjestu, mogao je okrivit Russella šta se kao zaostali vozač za cijeli krug nije makao u stranu i prije ga propustio. Ništa od toga nije napravio, nego se ispričao momčadi prije nego je uopće pošao u rikverc. Hamilton nije vozač koji dobro podnosi poraz i koji će se rado ispričati, al ovo "Nikad ne preuzme krivnju na sebe a pogotovo ako može okriviti ekipu." je pretjerivanje. Nije Imola jedini primjer, al je najsvježiji koji se već počeo rado zaboravljati.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
A gle , svi ce se sloziti da bi rade bili govno od sampiona , nego gospodin koji nista ne osvoji :D
slikaslika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Smeta vam kad iskreno kaze sta mu je na dusi, smeta vam kad daje PR izjave. :lolz:

Evo ne znam, mozda je do vas ipak :mrgreen: Mozda jednostavno toliko ne volite covjeka, pa sve sto (ne) uradi a priori odbacujete :pop:
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
_bataziv_0809 je napisao/la: 04.06.2021., 18:46 Smeta vam kad iskreno kaze sta mu je na dusi, smeta vam kad daje PR izjave. :lolz:

Evo ne znam, mozda je do vas ipak :mrgreen: Mozda jednostavno toliko ne volite covjeka, pa sve sto (ne) uradi a priori odbacujete :pop:
Ili jednostavno, niti jedna verzija njega nije previše privlačna navijačima te je njegov fake i real personality jednostavno neprivlačan?

Nije to ništa novo, što ja već nisam vidio tamo 2007. godine pa naovamo. Samo ono što se i govorilo...lako je biti "veliki" kada pobjeđuješ.

Kao čestitke gubitnik, grljenja, pozitivne riječi o protivniku i slično.

SVI znaju kako se on zapravo ponaša kada ga ne ide i kada nije ispred svih, ali to se taktički ignorira i stavljaju etikete tipa da su ti navijači rasisti, hejteri, da ga ne respektiraju itd. A zapravo svi koji duže prate F1 ZNAJU kakav je i lupa se razna propaganda i PR kao da je lik Isus Krist na zemlji. Ne može biti dalje od toga.

Primjerice Max Verstappen NIJE lažan lik i ima privlačnu asshole personu koju navijači vole, isto kao i Raikkonen. Hamilton ima očajnu personu koju nitko osim isključivo britanskih medija, PR-a i grupe njegovih navijača jednostavno ne voli. Nema neku karizmu i šmek u onome što radi.

Kao da uspoređuješ Jordana i LeBrona. Ne možeš. To su razlike nebo i zemlja. Jedan ima personu koja je gotovo godlike, a drugi se 90% vremena ponaša korporativno i govori lažne pamflete. Ekipa vidi kroz to vrlo lako.

Ovdje ne govorimo o Lewisu vozaču već o njegovoj osobnosti koja je po meni među zadnja 2-3 na čitavom gridu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 04.06.2021., 18:46 Smeta vam kad iskreno kaze sta mu je na dusi, smeta vam kad daje PR izjave. :lolz:

Krivo @_bataziv_0809 - u biti i mi se živo jebe za njega, na kraju krajeva ko mi je on u životu...

ALI ... hmmm... ima uvijek neki ali...

Čovječe, lik se prospe prvo i onda su mu svi drugi krivi osim njega samoga, jer nije gledao kuda ide - u figurativnom smislu naravno.
Ali onda nakon toga sve poliže i kaže da nije tako mislio...lollolo

Meni osobno smeta jer nema karaktera i nema riječi po tom pitanju. Nema ono "što reko to ne poreko", nego liže govna.
Ako si tolika veličina koliko se smatraš, onda barem stoji iza onoga što kažeš.
Eto.
Zadnja izmjena: zjurina, dana/u 04.06.2021., 19:11, ukupno mijenjano 1 put.
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Da, slazem se sa tom ocjenom. Ni meni njegov personality uopce ne odgovara, odnosno bolje receno jezim se od ljudi koji na silu zele da imaju misljenje o svemu i koji nastoje biti svakom loncu poklopac.

Ono sa cim ja imam problem je sto se ta prica oko njegove irirtantne personalnosti NE ODVAJA od price o njegovim vozackim sposobnostima.

Iskreno da ti velim, *ebe mi se sta prica i on i bilo ko drugi. Njihovo je da voze, ne da pricaju. Dakle, sport pratim zbog desavanja na stazi, a izjave koje se ne ticu striktno strategije i trke me ne doticu (naravno da volim cuti zdravu zezanciju tipa onoga sto su radili Sainz i Lando na TR), tako da mi je zaista bespredmetno toliko potencirati pricu o izjavama umjesto o ocajnoj voznji ispod nivoa 7x prvaka svijeta. Osim ako se iza iste ne kriju drugi motivi, ali u to ne bih ulazio, svi imamo svoje andjele i demone.

Glupih izjava pod navalom emocija su imali svi velikani ovog sporta, osim mozda Mike Hakkinena. To u konacnici apsolutno nista posebno ne znaci za ocjenu kakav je ko bio vozac.
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 04.06.2021., 19:10 ...
Ono sa cim ja imam problem je sto se ta prica oko njegove irirtantne personalnosti NE ODVAJA od price o njegovim vozackim sposobnostima. ...
Tja...ovisi od osobe do osobe, ne znam za druge, ali ipak vjerujem da ima velika većina fanova raznih timova i raznih vozača koja ipak odvaja te dvije stvari.

Osobno, ne mislim da je Lujo loš vozač iako ima loš karakter i nikada neće biti gospodin.
Naprotiv, mislim da je u gornjoj sferi ne dobrih nego odličnih vozača i to kao prvo da ima veliki talenat.
A velika karakteristika koja ga u tu grupu, a iznad ostalih, pa i u toj grupi od preostalih - izdvaja - to je njegova velika sposobnost da iskoristi ono što mu je dato i ponuđeno. Pa kad je to dobro i super - on pobijeđuje ili biva odlično pozicioniran.

Problem je kad to nije slučaj. Kad to nije sve ok, super i vrhunski - onda on prestaje biti najbolji i pobjednik.

Konkretno u nekom drugom bolidu, a vjerojatno u nijednom drugom, on nebi ostvario to što je ostvario u Mercedesu.
A isto tako stavi nekog drugog vrsnog vozača u Mečku - dobivaš isti rezultat.
Dokaz za to smo imali svi priliku vidjeti u oblku Russela.

Problem je i to što vjerojatno Lujo misli da to nije slučaj, i da niko drugi nemože napraviti to što je on napravio i to što on radi.
Lagano ga puca slava i dostignuća koja je ostvario u glavu.
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Naravno da ne dobijaš isti rezultat. Što bi onda neko plaćao Hamiltona kad za sitniš možeš dobiti Russela koji će isporučiti isti rezultat? Da sam CEO Mercedesa, a nisam, tu sjedi neko puno pametniji i sposobniji od mene, ja bih to uradio. Pa zasto on ne uradi?

Zato sto jedan trkački vikend na stazi sa 4 zavoja i krugom ispod sekunde apsolutno nista ne znači. Uostalom imao je Bottas puno boljih vikenda u kojima je potpuno izdominirao Hamiltona i šta bi na kraju od svega?

Ali drago mi je da si to spomenuo jer si time zapravo najvise rekao sta uistinu mislis o Hamiltonu. :thumbs:
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 04.06.2021., 19:41 ...

Ali drago mi je da si to spomenuo jer si time zapravo najvise rekao sta uistinu mislis o Hamiltonu. :thumbs:
Ne razumijem... "šta uistinu mislim o Hamiltonu" - pa ništa nije skriveno ili dvosmisleno a da bi bilo potrebno da nešto uistinu mislim...

Pa što mislim o njemu sam sve gore napisao u prošla dva posta.

Molim te preciziraj što si želio reči.
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Što bi rekao Konfucije: "Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.”

Ja sam Hamiltona gotivio na početku karijere, bio sam očaran njegovom brzinom I željom za pobjedama. Bio je ponizan, onako tih u javnosti, na stazi je pružao ono što smo svi željeli. Pokazao je Alonsu zube, pogotovo liku koji nije imao dlake na jeziku, dakle to je bio Hamilton u kojeg su svi se čudili.

Mislio sam da će kroz vrijeme njegov karakter biti izraženiji, mudriji, kada već pokazuje Sennin karakter na stazi, ne bi bilo loše i njegov mozak van staze, no Hamilton ide nekim drugim stopama.

On ima karijeru za poželiti, prvo dobija priliku da vozi za McLaren koji je u to vrijeme bio najbolji bolid. Da je Ron Dennis bio mudriji, McL bi imao jednog prvaka, isto tako da nije bilo Ron Dennisa, ne bi bilo ni Hamiltona danas!

Razumijem njegovu odluku odlaskom iz McLarena, želio je novi izazov, no kroz svoju karijeru Hamilton se nije nešto pretjerano patio! Iako McLaren nije bio konkurentan nakon 2008, opet bilo je tu pobjeda i postolja.

Dolaskom u Mercedes je potvrda da je pod sretnom zvijezdom rođen. Niti tada niko nije mrzio Hamiltona zbog njegove osobenosti, barem u mojim očima je bio isti.

Nakon dominantne titule, Hamiltonu apetit počinje da raste. U mojim očima je pao kada je počeo da stvara teorije kako je on crnac i da ga zbog toga sputavaju? Uzmimo u obzir da je njegova majka je bijelkinja.

Dakle nije odrastao negdje u Skid Row, pa njegov zivot je bio pakao, pa se probijao kroz isti da bi bio to sto jeste. Dok je bio klinac, dobio je sve sto je mogao. Otac mu je crncio po 2-3 posla da bi pružio sve, zamislite da vas rođeni otac gura da vozite karting! Ko to danas radi? Možda nije bio bogat u djetinjstvu, ali opet nije mu bilo loše...

Danas priča o rasizmu i sve što više potencira na istom, on ga na neki način i širi. Može se na milion načina podrška pokazati, no danas su najglasniji oni koji sve imaju!

No hajde ja ga bas i ne pratim van staze, poprilično mi je dosadan lik, ali na stazi je druga priča. Kada pobjeđuje tada je super "friendly", no kada gubi pokazuje velike frustracije koje prezu daleko od ukusa. Njega niko ne mrzi sto on "mrzi" da gubi, vec sto svoje nezadovoljstvo iskazuje krivnjom na druge. Koga briga sto on vrišti na sebe sto je izgubio utrku, da urla na sav glas ne bi mu ništa rekao, ali Hamilton mora svoje nezadovoljstvo iskazati laktom u stomak, eh tu on pada...

Dakle, od malena on je naučio sve da ima, kada je dosao u F1 dobio je najbolje od svih, promjenio okolinu dobio je još bolje, srusio je sve moguće rekorde koje postoje...

Zamislite Hamiltona u ovakvom scenariju, da je ponizan u izjavama, da pruži šansu nekom vozacu da ukrsti volane na stazi i pobjedi istog, takvog historija će pamtiti, q ovako ce samo biti pusta statistika, lik sa najviše titula, a sa tako malo osobnosti.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Koji je to prvak bio ponizan u izjavama i koji je to prvak dopuštao nekom drugom da ukrsti volane?
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
@_bataziv_0809 - pliz amigo nisi meni odgovorio na onaj post gore, ako može ?

- Molim te preciziraj što si želio reči.
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 04.06.2021., 20:49 Koji je to prvak bio ponizan u izjavama i koji je to prvak dopuštao nekom drugom da ukrsti volane?
Hajde da okrenemo malo, zasto Hamilton ne bi bio prvi koji je to ucinio? Zasto Hamilton ne zeli nekog mladjeg vozaca pored sebe? Pa iz istog razloga da mu se ne desi, kao sto se on desio Alonsu. 2007 je on svoju priliku iskoristio, pruzila mu se sansa i najbolje iskoristio, da ne govorim 2008-e, ali po njegovom sada ako se nekome drugom ukaze ista sansa, on ce na sve nacine uticati da se to ne desi. U ostalom, Hamilton je imao jako malo "problema" u svojoj karijeri, pretezno u Mercedesu, pa ti "problemi" su mogli biti propraceni ponizno, kao sto je to bio u pocetku svoje karijere, sutio i mutio. To sto muti, to svi rade, ali kada mutis i palamudis, onda je to druga prica.

S pravom mogu da ga komentarisem u negativnom kontekstu, jer do 2014 meni je on bio dobar vozac, nije imao neku karizmu, sem sto je bio prvi crnac. To sto je bio prvi crnac je i NAJBOLJI faktor u njeogovoj karijeri, samo on je to okrenuo na totalno pogresan nacin.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ciki-F1 je napisao/la: 04.06.2021., 15:28 Daj me nemoj j...t
Nikad ne preuzme krivnju na sebe a pogotovo ako može okriviti ekipu.
Nikad lošijeg sportaša nisam vidio.
Padaju mi na pamet dva slučaja.
1. Slučaj 2016. Imao je loš start i izvinuo se ekipi zbog lošeg starta, a Wolff je nakon utrke izjavio da je Hamilton ispoštovao svu proceduru i da nije njegova greška.
2. Slučaj Italija prošle godine. Ušao je u box, dok je bilo crveno svijetlo. Odmah je svu grešku prebacio na sebe i izvinuo se ekipi zbog svog postupka.
Shovlin je nakon utrke izjavio da Hamilton to i nije mogao vidjeti i da je pitwall bio taj koji je pogriješio.
Bilo ih je sigurno još, pogotovo onih pola pola slučajeva, kao što je @Mazzacane naveo, samo što se oni ni blizu ne pamte kao ova izjava koju je izjavio nakon Monaka.

Što se tiče "fake personality" ... To je samo vama u glavama takva predstava, koju se ne isplati nešto posebno ispravljati.
Predstava iz razloga što se čitaju vijesti, čiji su motivi objavljivanja lažnih vijest, dosta upitni.

I nije tačno da se radi o nekoj manjini, koji na Hamiltona ne gledaju takvim očima.
Niko od nas ne zna lično Hamiltona pa da zna kakav je njegov "personality". Sve njegove bivše kolege, čak i "ljuti neprijatelji' Alonso, Button i Rosberg, samo pozitivno pričaju i njemu.
Paddy Lowe, je navodno naprasno otišao iz Mercedesa zbog svađe sa Hamiltonom, je nedavno pričao sa superlativima o njemu.
Valjda bi se neko našao pa potvrdio te vaše navode.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
zjurina je napisao/la: 04.06.2021., 20:56 @_bataziv_0809 - pliz amigo nisi meni odgovorio na onaj post gore, ako može ?

Ne znam sta zelis da preciziram, sve je jasno, jedna utrka ti je pobrisala svu karijeru. To je vrlo pogresan nacin rezonovanja.

I Mika Hakkinen je odmah bio brzi od Senne u kvalifikacijama, i Mika Salo je Schumacherov bolid doveo do pobjede (tj. da nije propustio Edija) i do nekoliko podija..itd... sta to znaci za Sennu i Schumachera? Ne znaci apsolutno nista, oni su svoje pokazali i dokazali i to se ne moze 1 trkom izbrisati. Isto vrijedi i za Hamiltona.
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Slavenowsky je napisao/la: 04.06.2021., 22:07
Hajde da okrenemo malo, zasto Hamilton ne bi bio prvi koji je to ucinio? Zasto Hamilton ne zeli nekog mladjeg vozaca pored sebe? Pa iz istog razloga da mu se ne desi, kao sto se on desio Alonsu. 2007 je on svoju priliku iskoristio, pruzila mu se sansa i najbolje iskoristio, da ne govorim 2008-e, ali po njegovom sada ako se nekome drugom ukaze ista sansa, on ce na sve nacine uticati da se to ne desi. U ostalom, Hamilton je imao jako malo "problema" u svojoj karijeri, pretezno u Mercedesu, pa ti "problemi" su mogli biti propraceni ponizno, kao sto je to bio u pocetku svoje karijere, sutio i mutio. To sto muti, to svi rade, ali kada mutis i palamudis, onda je to druga prica.

S pravom mogu da ga komentarisem u negativnom kontekstu, jer do 2014 meni je on bio dobar vozac, nije imao neku karizmu, sem sto je bio prvi crnac. To sto je bio prvi crnac je i NAJBOLJI faktor u njeogovoj karijeri, samo on je to okrenuo na totalno pogresan nacin.
Druze, covjek je vozio u istoj ekipi sa 3 svjetska prvaka i svu 3 je dobio (Alonsa 1-0, Buttona 2-1 i Rosberga 3-1). Ne znam sta on ima vise da dokazuje, mislim smijesno....
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
2007 protiv Alonsa - kao rookie, ko i svaki će gorjeti od zelje da se utrkuje sa svjetskim prvakom. Sanse da neko dobije takvo iskustvo je 1:1 000 000. Opet bio je u istom bodovnom rangu kao i Alonso.

2010-2012 Buttona je dobio 2:1 i to tjesno, Button se u drugoj sezoni u McL-u borio za titulu dok Hamilton za 5 mjesto, 3 sezonu Hamilton je bio ispred za samo 2 boda.

Rosbergu je doslovno sve zamjerao, upravo je Rosberg otvorio pandorinu kutiju i gdje je isplivao "novi" Hamilton. Rosberg nije zavrsio F1 zato sto je bio prestar, vec sto nije se mogao vise nositi sa pritiskom. Shvatio je da je jedini način da se boriš protiv Hamiltona jeste da igraš prljavo. Meni je samo krivo sto je Rosberg ispao pi*ka i povukao se, da je nastavio istom taktikom, vidjali bi mi i goreg Hamiltona 😉
(Samo kad se sjetim onog bacanja kacketa.)

Poenta je on kada pobjedjuje počinje da priča sve u superlativu, hvali kolege, hvali čak i protivnike kako su bili jako konkurentni bla bla... No, kada se nadje u teskoj sotuaciji, onda je tu dosta ishitrenih reakcija.

zjurina
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 04.06.2021., 23:59
zjurina je napisao/la: 04.06.2021., 20:56 @_bataziv_0809 - pliz amigo nisi meni odgovorio na onaj post gore, ako može ?

Ne znam sta zelis da preciziram, sve je jasno, jedna utrka ti je pobrisala svu karijeru. To je vrlo pogresan nacin rezonovanja.

I Mika Hakkinen je odmah bio brzi od Senne u kvalifikacijama, i Mika Salo je Schumacherov bolid doveo do pobjede (tj. da nije propustio Edija) i do nekoliko podija..itd... sta to znaci za Sennu i Schumachera? Ne znaci apsolutno nista, oni su svoje pokazali i dokazali i to se ne moze 1 trkom izbrisati. Isto vrijedi i za Hamiltona.
Želio sam da mi pojasniš što si htio reči time - "drago mi je da si to spomenuo jer si time zapravo najvise rekao sta uistinu mislis o Hamiltonu"
Što ja to UISTINU mislim o Hamiltonu ?

A u postu gore od 19:35 (pet lip 04, 2021 19:35) sve lijepo slovo po slovo riječ po riječ kažem što mislim o njemu.
I karakterno i kao o vozaču i da ne trpam u isti koš njegov karakter i njegove vozačke sposobnosti
, jer si ti napomenuo kako
- "Ono sa cim ja imam problem je sto se ta prica oko njegove irirtantne personalnosti NE ODVAJA od price o njegovim vozackim sposobnostima."

Žao mi je što si površno pročitao taj post ili samo onaj dio koji ti je odgovaralo i sve si potpuno pogrešno shvatio, jer to što ja mislim o njemu se NE SVODI na tu jednu utrku, koju sam naveo SAMO KAO JEDAN OD PRIMJERA, jedan od mnogih.

A Hamiltona pratim još od početka (dakle 2007.me) kad se pridružio Alonsu u McLarenu i njegove početke pamtim praktički na isti način kao i stari kolega @Slavenowsky, koje je on opisao gore u svom postu u 20:28 (pet lip 04, 2021 20:28), i interesantno i ja sam ga dosta simpatizirao jer je bio "rookie" i vrijedan protivnik Alonsu, a kasnije mi se je sve manje dopadao.

Dakle što mislim UISTINU o Levisu Hamiltonu, stoji u mojem postu od 19:35 (pet lip 04, 2021 19:35) ponavljam,sve lijepo slvo po slovo riječ po riječ.
PLUS isto tako skoro riječ po riječ što je napisao kolega @Slavenowsky, u 20:28 (pet lip 04, 2021 20:28) - i to je to.
Nikakva jedna utrka mi njie pobrisala njegovu cijelu karijeru, daleko od toga.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡